Kas meil ikka on ebasoodsamas olukorras inimene, kes pole üksi ja harimatu. Kohus ei otsusta selle järgi, kellel rohkem raha, vaid alati laste huvides. Lisaks emotsionaalsed sidemed lastega, kui need on tugevad, kaaluvad nad raha üle. Kui ei kaalu, siis see on ka midagi, mida tuleks võtta kui lastele vajalikku arenguetappi. Lapsevanem peaks jääma ikka tasakaalukaks ilma meediata. Lõppude lõpuks, kõik on meie enda mingil hetkel tehtud otsuste tagajärg. Ja neid valeotsuseid teeme me kõik, tagajärgi ratsionaalselt taluda on juba palju raskem.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 10:55Jah, see on sama probleemne, kui vanema vägivaldsus või sõltuvusprobleem. Teisalt mõistan, MIKS asjad nii kaugele on läinud. Kui omavahelistest võimumängudest, manipuleerimisest ja ähvardustest ei piisa, võetakse appi meedia. Eriti, kui üks osapooltest on selgelt ebasoodsamas olukorras. Lõpuks annabki selge mõistus järele ja minnakse seda räägin-meedias-kõik-ära- teed. Ja sealt on juba väga raske asju paremuse poole pöörata.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 09:58 See nüüd siis erapooletu arvamus. Poleks uskunud, et me jõuame ameerikaliku kombeni lahendada oma elu ja probleeme läbi ajakirjanduse ja mudijate.
M...li ühismeedias ilmus üleskutse: „Kas keegi võiks minna ja selle mehe maha lasta palun?“
-
Külaline
-
Külaline
Naiivne jutt. Kohus on meil väga sageli pelgalt vormistav asutus. Peale jääb see, kes agressiivsemalt ja seadustega paremini laveerides suudab kohust vormistama sundida.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 11:13Kohus ei otsusta selle järgi, kellel rohkem raha, vaid alati laste huvides.
-
Külaline
Et seda ütelda, peab olema konkreetne enda kogemus, mitte eelarvamus. Kes keelab ka teisel poolel korralik jurist hankida, siis need juristid esitavadki mõlemad oma "agressiivse nägemuse."Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 11:20Naiivne jutt. Kohus on meil väga sageli pelgalt vormistav asutus. Peale jääb see, kes agressiivsemalt ja seadustega paremini laveerides suudab kohust vormistama sundida.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 11:13Kohus ei otsusta selle järgi, kellel rohkem raha, vaid alati laste huvides.
Üldiselt inimesed kipuvad valima pooli oma isikliku eelarvamuse järgi, fakte tegelikult teadmata, sest meist keegi ei ole lõpuni teiste eluga kursis. Ja infot jagab kumbki pool vastavalt oma erapoolikule hinnangule. Eestis on statistika ikka selgelt emade poole, reeglina eelistatakse emasid. Kui nad just jah, nagu siingi keegi märkis, selgelt ei riku varasemaid kokkuleppeid.
-
Külaline
Ja miks sa arvad, et nt mul on lihtsalt eelarvamus ja mitte väga põhjalikud kogemused? Kust sa üldse tead, kes ma olen või mis ala inimene ma olen?Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 11:51Et seda ütelda, peab olema konkreetne enda kogemus, mitte eelarvamus.
-
Külaline
Ma ei arvagi mitte midagi sinu kohta, väldin ülepea isiklikuks minemist ja viitasin isikliku kogemuse olulisusele. Kui see on olemas, siis tulekski nii kirjutada - minu kogemuse järgi....
Mis muidugi ei tähenda, et pole ka teistsuguseid kogemusi. Objektiivse hinnangu saamiseks peakski teadma üldarvu ja sellest nii õiglaseid, kui ebaõiglaseid otsuseid, siis oleks võimalik teha järeldust, kas mingi otsustusviis on valdav, või tegemist üksikjuhtudega.
Ka mul endal on muide kogemust ühe kohtujuhtumiga (ei olnud pere, vaid firmadevaheline vaidlus), kus otsus tuli ebaõiglane ja vale, sest kohtunik polnud ilmselgelt näinud lähedalt ühtki laopinda ja veel vähem oli kursis nende remondivajadusega. Aga, ma ei üldista sellegipoolest, lihtsalt sai vale jurist valitud, kellel kogemusi vähe.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑20 Mär 2026 11:20Naiivne jutt. Kohus on meil väga sageli pelgalt vormistav asutus. Peale jääb see, kes agressiivsemalt ja seadustega paremini laveerides suudab kohust vormistama sundida.Külaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 11:13Kohus ei otsusta selle järgi, kellel rohkem raha, vaid alati laste huvides.
Ei ole ju nii. Aigrote loos näiteks ei ole rahakott suurt lugenud, tütar kasvab emaga. Pealegi iga naine on valmis tõesti lapse nimel ka kinnisasja müüma. Kottida saavad isased ainult päris varatuid emasid.
-
Külaline
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1205 ... mehe-kohtaKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 14:27 Kottida saavad isased ainult päris varatuid emasid.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑08 Apr 2026 17:51https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1205 ... mehe-kohtaKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 14:27 Kottida saavad isased ainult päris varatuid emasid.
Nii? 80000€ tütre eest ja paljastamiste eest on väga hästi saadud. Isiklikult maksaks ka 800 000€ lapse eest.
-
Külaline
Ma küll ei ole mingeid paljastusi näinud, ainult seda, et kogu see summa tuleb kokkulepete rikkumise ja valede postituse eest, sest tõestada nende paikapidavust pole suudetud. Ma võin eksida, aga olen aru saanud, et kogu saaga algas sellest, et üks pool oleks eelistanud jääda elama mujale, mis takistas teise poole kohtumist lapsega.Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 18:46Guest kirjutas: ↑08 Apr 2026 17:51https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1205 ... mehe-kohtaKülaline kirjutas: ↑20 Mär 2026 14:27 Kottida saavad isased ainult päris varatuid emasid.
Nii? 80000€ tütre eest ja paljastamiste eest on väga hästi saadud. Isiklikult maksaks ka 800 000€ lapse eest.
Üldiselt on väga keeruline taluda seda, et keegi, keda sa vihkad, ükskõik mis põhjustel, omab võimalust takistada sul oma elu elamast endale sobival viisil ja asukohas. Täiesti mõistetav ja kaastunnet tekitav. AGA, teatud aastad oma elus, peame arvestama paratamatult mitte enda, vaid laste huvidega. Ükskõik kui keeruline see ka poleks ja ükskõik, mis emotsioone see ka ei tekitaks. Siin ei aita sotsiaalmeedia, ainult aeg.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑08 Apr 2026 19:21Ma küll ei ole mingeid paljastusi näinud, ainult seda, et kogu see summa tuleb kokkulepete rikkumise ja valede postituse eest, sest tõestada nende paikapidavust pole suudetud. Ma võin eksida, aga olen aru saanud, et kogu saaga algas sellest, et üks pool oleks eelistanud jääda elama mujale, mis takistas teise poole kohtumist lapsega.Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 18:46
Üldiselt on väga keeruline taluda seda, et keegi, keda sa vihkad, ükskõik mis põhjustel, omab võimalust takistada sul oma elu elamast endale sobival viisil ja asukohas. Täiesti mõistetav ja kaastunnet tekitav. AGA, teatud aastad oma elus, peame arvestama paratamatult mitte enda, vaid laste huvidega. Ükskõik kui keeruline see ka poleks ja ükskõik, mis emotsioone see ka ei tekitaks. Siin ei aita sotsiaalmeedia, ainult aeg.
Mind isiklikult üldse ei huvita, mida sina näinud ei ole ja su kirjandit teisest lausest lugeda ei viitsi ka.
-
Külaline
Mind isiklikult teeb kurvaks asjaolu, et ajakirjanik näib täiega nautivat nende artiklite kirjutamist. Alati sama tegelane. Mõnuga kaitsetule naiskodanikule tema kohta kätte näitamas. Ajakirjandusel on võim ja seda ei tohi kurjasti kasutada.
Ma ei tunne KH-d, aga kogu see saaga on lihtsalt jube ja mina tunnen talle kaasa. Siin on ju mustvalgel näha, et kel jõud sel õigus. Keegi, ja me ei tea, kes, oli ju FB-s loonud lehe, kus mõnitati KH-d, aga miskipärast see inimene, kes selle taga seisab ei pea kannatajale ehk siis mõnitatavale kahjutasu maksma. Maailm on ikka üks pagana ebaõiglane paik.
Ma ei tunne KH-d, aga kogu see saaga on lihtsalt jube ja mina tunnen talle kaasa. Siin on ju mustvalgel näha, et kel jõud sel õigus. Keegi, ja me ei tea, kes, oli ju FB-s loonud lehe, kus mõnitati KH-d, aga miskipärast see inimene, kes selle taga seisab ei pea kannatajale ehk siis mõnitatavale kahjutasu maksma. Maailm on ikka üks pagana ebaõiglane paik.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 22:03 Mind isiklikult teeb kurvaks asjaolu, et ajakirjanik näib täiega nautivat nende artiklite kirjutamist. Alati sama tegelane. Mõnuga kaitsetule naiskodanikule tema kohta kätte näitamas. Ajakirjandusel on võim ja seda ei tohi kurjasti kasutada.
Oled sa vaadanud ka fb KPS-külahullude lehte. Juurat teades, sealt peaks jälle teine pool saama kopsaka valuraha nõuda koostajatelt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], Kirile ja 8 külalist