Uskumatud ettepanekud ärakasutajatelt.

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:01
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 12:39
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 12:35
Ideaalses maailmas nii on jah. Aga arvestades preguse olukorra tööturgu, siis tõesti enam ei saa valida töökohta asukoha järgi. Hea kui üldse töökoha saad!
Seega minu arvates on patt nuriseda bussiga liiklemise üle.
Mis meie tööturul viga on? Tallinnas on tööpakkumisi lademes. Ma eeldan, et sa räägid Tallinnast, kuna mainisid trammi.
20-30-aastastele kindlasti, aga mitte 50+ vanuses naistele, kes on omal ajal omandanud hariduse, mida tänapäeval enam vaja ei lähe.
Mis krdi omal ajal? Ma olen 52, magistrikraadi tegin 10 aastat tagasi. Kuna vahepeal muutsin veidi kurssi, siis hetkel pooleli teine magister.
Btw, töötuse määr on kõrgem just nooremate seas, mitte vastupidi. https://www.err.ee/1609942604/tootuse-m ... tus-kasvas
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:10
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:06
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 13:52
Ma usun, et isegi 40+ on juba raske töökohta vahetada. Ja eriti väikelastega emal/isal.
Tegelikult on meil töökohti tõesti lademes, mõnele ametikohale otsitakse tikutulega inimesi. Keegi aga ei lähe. Kuni on võimalik töökohti valida, mitte võtta esimest ettejuhtuvat, seni ei saa ometi rääkida tõsiseltvõetavast tööpuudusest. Jah, sama palgaga ja töö laadiga ametikohta 50+ vanuses ilmselt lihtne leida pole, kuid siin on jutt siiski MEELDIVA töö puudumisest, mitte tööpuudusest.
Mis ametikohale otsitakse inimesi tikutulega? Jätame need Müügimeistrid jmt siit loetelust välja.
Õpetajad, müüjad, tegevusjuhendajad, kõikvõimalikud lihttöö tegijad, haiglate abitööjõud, ametnikud ministeeriumite allasutustes. Võtmesõna on kahtlemata madal palk.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:09 Ei saa aru su jutust. Kui kesklinnas on igal pool tasuline parkimine, ja minu töökoht on kesklinnas, siis järelikult ma ei saa autoga oma asutuseni sõita. Kogu asutuse lähipiirkond on tasuline. Jätan auto sinna, kus on kesklinnale kõige lähem tasuta parkimise võimalus.

Trammiga sõidan kesklinna ja sealt istun bussile ja sõidan samuti kesklinna, sest tramm mu töökohta ei sõida.
Kas vahemaa trammipeatuse ja sinu töökoha vahel on siis kesklinna piires nii suur, et peab veelkord bussiga sõitma? Pärnu mnt poolt tulles saab ju trammiga igasse kesklinna nurka, Balti jaama, Kadriorgu, Tartu maanteele. Kuskil on siis veel mingi nurk, mis on katmata, kuhu peab veel eraldi bussiga minema? Ju siis on. See koht ongi mulle arusaamatu.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:19
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 14:09 Ei saa aru su jutust. Kui kesklinnas on igal pool tasuline parkimine, ja minu töökoht on kesklinnas, siis järelikult ma ei saa autoga oma asutuseni sõita. Kogu asutuse lähipiirkond on tasuline. Jätan auto sinna, kus on kesklinnale kõige lähem tasuta parkimise võimalus.

Trammiga sõidan kesklinna ja sealt istun bussile ja sõidan samuti kesklinna, sest tramm mu töökohta ei sõida.
Kas vahemaa trammipeatuse ja sinu töökoha vahel on siis kesklinna piires nii suur, et peab veelkord bussiga sõitma? Pärnu mnt poolt tulles saab ju trammiga igasse kesklinna nurka, Balti jaama, Kadriorgu, Tartu maanteele. Kuskil on siis veel mingi nurk, mis on katmata, kuhu peab veel eraldi bussiga minema? Ju siis on. See koht ongi mulle arusaamatu.
Võibolla ta töötab a la kusagil Synlabi laboris, mis asub Veerennis.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:22

Seal on tasulise parkimisala lõpp. Teisel pool raudteed, Veerenni asumis, on parkimine täiesti tasuta, natuke ringi vaadates kindlasti leiab viisaka koha.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:44
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:19 Kas vahemaa trammipeatuse ja sinu töökoha vahel on siis kesklinna piires nii suur, et peab veelkord bussiga sõitma? Pärnu mnt poolt tulles saab ju trammiga igasse kesklinna nurka, Balti jaama, Kadriorgu, Tartu maanteele. Kuskil on siis veel mingi nurk, mis on katmata, kuhu peab veel eraldi bussiga minema? Ju siis on. See koht ongi mulle arusaamatu.
Seal on tasulise parkimisala lõpp. Teisel pool raudteed, Veerenni asumis, on parkimine täiesti tasuta, natuke ringi vaadates kindlasti leiab viisaka koha.
Mitte Veerenni asumis, vaid Luite asumis, tahtsin kirjutada.
Külaline

Jah, võibolla ta lihtsalt ei tunne linna ja arvab, et seal ei saa kusagile parkida ja selle asemel reisib iga päev kolme transpordivahendiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mär 2026 17:53 Elan Tartus. Ma ei kujuta autota elu üldse ettegi. Olen täielik autosõltlane. Kui ma peaksin valima, kas müüa maha oma viimased alukad või auto, siis ma müüksin oma viimased alukad. Minu auto on viimane, millest ma loobuksin. Oma autos võiksin sõita kasvõi palja persega.
Siin inimesed räägivad mingist jalgsi käimisest ja ühistranspordist. Ulme. Minu jaoks ulme.
Konkreetne näide. Elan Tallinnas, raudtee ääres.
Lähim toidupood kodust Google Mapsi andmetel:
kodust jalgsi minnes kumbki ots 750m,
autoga minnes 4,6km ja tagasi tulles 4,2 km,
lisaks kulub aega parkimiskoha leidmiseks
ja tuleks maksta parkimise eest, sest pood asub kesklinna tasulise parkimise tsoonis.

minu jaoks ei ole ulme eelistada jalgsiminekut autoga sõitmisele,
jalgsi minnes saan jala üle raudtee jalakäijate ülekäigust, autoga minnes pean tegema hullult pika ringi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 15:44
No kohta leida ju võib, aga 99% juhtudel saad trahvi ja pead pärast oma autot minema politseparklast ära tooma.
üldjuhul lasevad majaomanikud siinkandis kõik väravate ette pargitud autod MUPO-l ära teisaldada ja nn teepeenrale parkimise korral viivad nad omaalgatuslikult autod minema ilma kutsumatgi, nii et parkimisraha säästmise asemel tuleb hiljem kinni maksta teisaldamise tasu + politseparklas seismise eest+ parkimistrahv värava ees või haljasalal parkimise eest, sest MUPO silmis kõnniteeta teepeenar=haljasala.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 17:49
No kohta leida ju võib, aga 99% juhtudel saad trahvi ja pead pärast oma autot minema politseparklast ära tooma.
üldjuhul lasevad majaomanikud siinkandis kõik väravate ette pargitud autod MUPO-l ära teisaldada ja nn teepeenrale parkimise korral viivad nad omaalgatuslikult autod minema ilma kutsumatgi, nii et parkimisraha säästmise asemel tuleb hiljem kinni maksta teisaldamise tasu + politseparklas seismise eest+ parkimistrahv värava ees või haljasalal parkimise eest, sest MUPO silmis kõnniteeta teepeenar=haljasala.
Ütlesid, et käid tööl vaid kaks päeva nädalas. Kas nende päevade eest maksta pole siis odavam kui 150 eurot kuus.
Külaline

Ma ju ütlesin, et "viisaka koha"??? See ei hõlma teiste murulappidel ega väravate ette parkimist. Seal on ka võimalusi normaalselt parkida. Juba kasvõi Espaki parklas.
Külaline

See foorum on ainulaadne omasuguste hulgas! :lol:
Ma tegin eksperimendi. Juhtusin lugema täpselt sama pealkirjaga teemat soomlaste foorumis, rohkem kui 600 lehekülge (!), ehk siis tuhandeid lugusid, mida võib liigitada erineval tasemel veidrateks ettepanekuteks. Väga lahe lugemine, pole veel poole pealegi jõudnud. Ja siin foorumis on tulemuseks mõned lood ja kiirelt vahetub teema autode kasulikkusele. :lol: :lol: :lol:
Nii juhtub teistegi teemadega pidevalt. Kuigi võiks eraldi teema teha, sellised pikad kõrvalpõiked paraku tapavad algsed teemad ära.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 19:50 See foorum on ainulaadne omasuguste hulgas! :lol:
Ma tegin eksperimendi. Juhtusin lugema täpselt sama pealkirjaga teemat soomlaste foorumis, rohkem kui 600 lehekülge (!), ehk siis tuhandeid lugusid, mida võib liigitada erineval tasemel veidrateks ettepanekuteks. Väga lahe lugemine, pole veel poole pealegi jõudnud. Ja siin foorumis on tulemuseks mõned lood ja kiirelt vahetub teema autode kasulikkusele. :lol: :lol: :lol:
Nii juhtub teistegi teemadega pidevalt. Kuigi võiks eraldi teema teha, sellised pikad kõrvalpõiked paraku tapavad algsed teemad ära.
Sa oled vist väga noor ja ei tea (või siis nii vana, et ei mäleta), et algne Perekooli foorum (selles, mis oli umbes aastal 2000) oligi ilma alateemadeta foorum. Lihtsalt igaüks võttis oma jutu üles ja nii ta läks. Teemade asemel olid numbrid ja kõik jutud jooksid järjest.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 19:50 See foorum on ainulaadne omasuguste hulgas! :lol:
Või siis on see soomlaste foorum ainulaadne omasuguste hulgas. Lugeda 600 lehekülge ühel ja samal teemal näiteid ... uhh, minu jaoks äärmiselt igav mõte. Jumal tänatud, et eestlased lollustega ei tegele.
Külaline

Vahemaa ei ole liiga suur. Jala saan ka väga edukalt minna (mõnikord lähengi), aga siis pikeneb mu tööletulek-minek ajaliselt veelgi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:19 Kas vahemaa trammipeatuse ja sinu töökoha vahel on siis kesklinna piires nii suur, et peab veelkord bussiga sõitma? Pärnu mnt poolt tulles saab ju trammiga igasse kesklinna nurka, Balti jaama, Kadriorgu, Tartu maanteele. Kuskil on siis veel mingi nurk, mis on katmata, kuhu peab veel eraldi bussiga minema? Ju siis on. See koht ongi mulle arusaamatu.
Ei ole seal midagi tasuta. Politseimaja ümber on tasuline parkimine. Või kellaga paar tundi.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:51
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 15:44 Seal on tasulise parkimisala lõpp. Teisel pool raudteed, Veerenni asumis, on parkimine täiesti tasuta, natuke ringi vaadates kindlasti leiab viisaka koha.
Jah, võibolla ta lihtsalt ei tunne linna ja arvab, et seal ei saa kusagile parkida ja selle asemel reisib iga päev kolme transpordivahendiga.
See on küll arusaamatu seisukoht. Mul on tasuta parkimisvõimalus kesklinnas olemas, aga mitte oma asutuse lähedal. Minu asutuse ümber on igal pool tasuline parkimine. Sealt, kuhu ma oma auto saan tasuta parkida pean veel mitu-mitu km liikuma.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 20:21 Mul on tasuta parkimisvõimalus kesklinnas olemas, aga mitte oma asutuse lähedal. Minu asutuse ümber on igal pool tasuline parkimine. Sealt, kuhu ma oma auto saan tasuta parkida pean veel mitu-mitu km liikuma.
Kuidas teie asutuse töötajate parkimine on korraldatud? Kui ei ole korraldatud, siis milleks töötada sellises kohas, millele peale maksta tuleb?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 17:56
Külaline kirjutas: 15 Mär 2026 15:44 Seal on tasulise parkimisala lõpp. Teisel pool raudteed, Veerenni asumis, on parkimine täiesti tasuta, natuke ringi vaadates kindlasti leiab viisaka koha.
Ütlesid, et käid tööl vaid kaks päeva nädalas. Kas nende päevade eest maksta pole siis odavam kui 150 eurot kuus.
Ma käisin seni iga päev tööl. Aga nüüd olen hakanud rohkem kodukontorit tegema. Muidugi saab päeva kaupa ka parkimise eest tasuda, aga ma ei pea kolme transpordiga liiklemist nii keeruliseks ja ebamugavaks. Muidugi oleks mõnus otse tööle sõita, aga mis parata. Minu käsi ei tõuse ka paar korda nädalas parkimise eest maksma. See on nagu tühja maksmine.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mär 2026 20:25
Guest kirjutas: 15 Mär 2026 20:21 Mul on tasuta parkimisvõimalus kesklinnas olemas, aga mitte oma asutuse lähedal. Minu asutuse ümber on igal pool tasuline parkimine. Sealt, kuhu ma oma auto saan tasuta parkida pean veel mitu-mitu km liikuma.
Kuidas teie asutuse töötajate parkimine on korraldatud? Kui ei ole korraldatud, siis milleks töötada sellises kohas, millele peale maksta tuleb?
Kas teil kõikidel, kes te töötate kesklinnas on siis oma asutuse juures tasuta parkimine?

Meil on asutuse parkimine korraldatud. Nagu ütlesin, on seal suur ja korralik parkla. Aga kuna on kesklinna piirkond, siis loomulikult on see tasuline.

Ja, mida tähendab, tuleb peale maksta? Kui sa autoga tööle liigud, siis on kulu ju igal juhul - bensiini peale. Kõikidel ju ei maksta bensiini kinni. Parkimisega täpselt samamoodi - tuleb endal maksta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Mammut ja 13 külalist