Mina nii ei tee, aga paljud lapsevanemad teevad. Sest väike nõuab ka peole ja nii ta kaasa pannaksegi. Ega keegi ei taha ju tülitseda ja öelda, et väiksem õde pole oodatud. Siis sellepeale öeldakse, et vanem laps siis ka ei tule. Küll olnud selliseid tülisid. Väga nõme olukord tegelikult ja juhtub seda tihti.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:07Kui teie last eakaaslase sünnipäevale kutsutakse, kas siis saadate temaga kaasa mitu aastat noorema õe, kes suuremate mänge segab ja tüli tekitab?
Uskumatud ettepanekud ärakasutajatelt.
-
Külaline
-
Külaline
Spetsiaalselt logisin sisse- 140 000 on mul seal arvel ja mitte mingit tarbimislaenu ei pakuta, nuuks. Nad arvavad, et saavad oma raha sinult, mitte minult. Tõsi.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 19:14Jutt on loomulikult tarbimislaenust, see võinuks olla nii targale lugejale kui sina, iseenesestmõistetav. Seega on vägagi üheselt seotud - pakutakse mulle pappi, et ma tarbiksin selle summa ulatuses, mis mul pangaarvel on.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 18:26Kuidas sinu kasutuses olev rahahulk on seotud võimaliku laenuga? Homme äkki võtad oma papi kasutusele, kui külmik annab otsad, pank pakub mitukümmend tonni kümneks aastaks. Väga erinevad asjad. Suurt summat niivõinaa ju rahakogujas ei hoia, selle investeeriks.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:36 Loomulikult. See ei muuda aga kuidagi seda tunnet, mis minus tekib. Muidugi ma saan aru, et see on automaatika, aga see automaatika võiks ka kontrollida mu enda kasutuses olevat rahahulka enne pakkumise tegemist.
-
Külaline
Ei saada, aga kui on vaja, siis peokorraldajaga vastastikusel kokkuleppel iga lisakülalise eest 30 eurot.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:07 Kui teie last eakaaslase sünnipäevale kutsutakse, kas siis saadate temaga kaasa mitu aastat noorema õe, kes suuremate mänge segab ja tüli tekitab?
Elu on ikka täiesti pekkis, pole tükk aega kuskil käinud ja sai küsitud:
Eesti laste sünna, 20-25 eur
Tavaline sünna 50-100 eur
Juubel 100-150
Pulm 200-500
-
Külaline
Laps võib ju mida iganes nõuda, aga tuleks juba varakult hakata õppima, mis on sobilik ja mis mitte. Vanemate laste peole kaasa minna kui pole kutsutud, ei ole sobilik ja kõik.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:13Sest väike nõuab ka peole ja nii ta kaasa pannaksegi.
-
Külaline
Tõesti või! Ilmselgelt tahtis see inimene kirjutada VIMMA, mitte FIRMA.
-
Külaline
Nii imelik jutt! Loomulikult on tegemist automaatpakkumisega, mis võtab arvesse sinu sissetulekut ja maksekäitumist, mitte seda, et sul juba on kontol selline või teistsugune summa.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:36Loomulikult. See ei muuda aga kuidagi seda tunnet, mis minus tekib. Muidugi ma saan aru, et see on automaatika, aga see automaatika võiks ka kontrollida mu enda kasutuses olevat rahahulka enne pakkumise tegemist.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:20 Nee on automaat pakkumised, keegi ei uuri sinu seisu. Kui hakkaksid laenu tahtma, siis ehk ei saakski.
Oletame, et sul on kontol 30 000 eurot. Aga ühel päeval tahad osta omale auto. See maksab 50 000 eurot. Siis saadki võtta selle oma isikliku 30 000 eurot ning puuduoleva 20 000 eurot pangalaenuna.
See oli täiesti suvaline näide selle kohta, et saad lisaks oma olemasolevale säästule veel vajadusel raha lisaks.
-
Külaline
Vimm sobib sinna veel vähem.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 21:54Tõesti või! Ilmselgelt tahtis see inimene kirjutada VIMMA, mitte FIRMA.
-
Külaline
Ei tea mispärast? See sõna ei sobi sinna vaid juhul, kui sa ei tea sõna "vimm" tähendust.
Meile aga kauge suguluse, tutvuse vōi puuduva VIMMA puhul mitte midagi ei maksnud. Ehk siis see kauge sugulane sai neile külla minna, kuna neil puudus omavahel vimm. Saan aru, et sellel sugulasel oli teistega mingi vimm, mis ei lubanud teisi sugulasi ära kasutada.
.
-
Külaline
Mitte mingil juhul ega vaataks hea pilguga, kui keegi seda oleks omal algatusel teinud. Iseasi, kui lapsevanem oleks luba küsinud ja ise jäänud kohapeale last jälgima.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:07 Kui teie last eakaaslase sünnipäevale kutsutakse, kas siis saadate temaga kaasa mitu aastat noorema õe, kes suuremate mänge segab ja tüli tekitab?
Kui mu laps (esimeses klassis) sünnipäevadel käis, jäin ma sageli teda ootama, sest ei viitsinud edasi-tagasi sõita ja sõbrunesin nii mõne teisegi toreda emaga. Varsti märkasime, et need lapsed, kel mingi käitumisprobleem ja mis oli üldteada kõigile, kas vanematele endale, visati üle ukse ja lapsevanem kadus. Ilmus välja alles lõpus ja loomulikult tuli teistel lapsevanematel siis kakluseid lahendada ja üritada kuidagi korda luua. Hiljem neid lapsi ei kutsutudki enam.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:07 Kui teie last eakaaslase sünnipäevale kutsutakse, kas siis saadate temaga kaasa mitu aastat noorema õe, kes suuremate mänge segab ja tüli tekitab?
Tean last, kes tänaseks noor inimene, kelle elu rikkus ema nii täiesti ära kuna ta pidi koguaeg oma poole nooremat venda kaasas vedama kõikjal, kes oli pealegi tujukas ja tüütu poiss. Teised omaealised hakkasid teda välistama just tema tüütu väikevenna tōttu ja tal ei tekkinudki sõpru. Emad ei tohiks vanematest lastest lapsehoidjaid teha.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:39Spetsiaalselt logisin sisse- 140 000 on mul seal arvel ja mitte mingit tarbimislaenu ei pakuta, nuuks. Nad arvavad, et saavad oma raha sinult, mitte minult. Tõsi.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 19:14Jutt on loomulikult tarbimislaenust, see võinuks olla nii targale lugejale kui sina, iseenesestmõistetav. Seega on vägagi üheselt seotud - pakutakse mulle pappi, et ma tarbiksin selle summa ulatuses, mis mul pangaarvel on.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 18:26
Kuidas sinu kasutuses olev rahahulk on seotud võimaliku laenuga? Homme äkki võtad oma papi kasutusele, kui külmik annab otsad, pank pakub mitukümmend tonni kümneks aastaks. Väga erinevad asjad. Suurt summat niivõinaa ju rahakogujas ei hoia, selle investeeriks.
Perekooli klassika. Nostalgialaks. Liblikad pea ümber. I
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 21:54Tõesti või! Ilmselgelt tahtis see inimene kirjutada VIMMA, mitte FIRMA.
Sõna virma on eestistatud kõnepruuk sõnast firma. Näiteks ütles nii Lembit Ulfsak filmis “Röövlirahnu Martin.” Eestis on ka Virma nimega baar olemas.
-
Külaline
mõni naaber või tuttav ikka vahel laenu küsib. ma ütlen, et ei laena raha. no tegelikult perekonnale laenan, aga nemad enamasti ei küsi. või kui vahel küsivad, siis maksavad kokkulepitud ajal tagasi.
küll aga on mul juhtum lapsepõlvesõbrannaga. kümnendas klassis liitus meie klassiga üks tüdruk, kes oli pärist väga viletsatest oludest ja kuna neil pesemisvõimalust ei olnud, haises üpris räigelt. Vaatamata sellele, et tegemist oli gümnaasiumiga, hakati teda mõnitama ja solgiks kutsuma. võtsime ta pinginaabriga oma kaitse alla ja käskisime mõnitamine lõpetada. sellest ajast peale hängis ta meiega koos. mina kolisin väikelinnast ära ja seadsin oma elu pealinnas sisse. ka see tüdruk leidis pealinnas tööd ja ma lubasin tal tasuta oma üürikorteris elda. kui ta aasta elanud oli, mõtlesin, et nüüd võiks ju juba nii järjepeal olla, et oma kommunaale ise maksaks. selle peale vihastan ta niimoodi, et ei räägi minuga enam sõnagi. hiljem selgus, et korter oli ka ära lagastatud - diivan rikutud ja veetorud katki külmunud. vots iis.
küll aga on mul juhtum lapsepõlvesõbrannaga. kümnendas klassis liitus meie klassiga üks tüdruk, kes oli pärist väga viletsatest oludest ja kuna neil pesemisvõimalust ei olnud, haises üpris räigelt. Vaatamata sellele, et tegemist oli gümnaasiumiga, hakati teda mõnitama ja solgiks kutsuma. võtsime ta pinginaabriga oma kaitse alla ja käskisime mõnitamine lõpetada. sellest ajast peale hängis ta meiega koos. mina kolisin väikelinnast ära ja seadsin oma elu pealinnas sisse. ka see tüdruk leidis pealinnas tööd ja ma lubasin tal tasuta oma üürikorteris elda. kui ta aasta elanud oli, mõtlesin, et nüüd võiks ju juba nii järjepeal olla, et oma kommunaale ise maksaks. selle peale vihastan ta niimoodi, et ei räägi minuga enam sõnagi. hiljem selgus, et korter oli ka ära lagastatud - diivan rikutud ja veetorud katki külmunud. vots iis.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑12 Mär 2026 08:01 mõni naaber või tuttav ikka vahel laenu küsib. ma ütlen, et ei laena raha. no tegelikult perekonnale laenan, aga nemad enamasti ei küsi. või kui vahel küsivad, siis maksavad kokkulepitud ajal tagasi.
Heakene küll, aga kuidas sai ta süüdi olla veetirude katki külmumises?!
-
Külaline
jättis talvel korteri kütmata.Guest kirjutas: ↑12 Mär 2026 08:31Guest kirjutas: ↑12 Mär 2026 08:01 mõni naaber või tuttav ikka vahel laenu küsib. ma ütlen, et ei laena raha. no tegelikult perekonnale laenan, aga nemad enamasti ei küsi. või kui vahel küsivad, siis maksavad kokkulepitud ajal tagasi.
Heakene küll, aga kuidas sai ta süüdi olla veetirude katki külmumises?!
-
Külaline
Minu lapsel on ATH, ma ei visanud teda kunagi mitte ühelgi sünnipäeval üle ukse, vaid läksime alati rahulikult veidi varem, et laps saaks harjuda, olin kogu selle aja kohapeal, aitasin lisaks oma lapsele ka kõiki teisi vajadusel jälgida, aitasin emal vajadusel koristada, kui tal abi oli vaja jne. Mitte iialgi ei jätnud oma last kusagile suvaliselt üksinda, et teised kantseldagu või et vaadaku ise, kuidas hakkama saab. Kahjuks ei ole mu laps seltsiv (ega ka mitte kaklev), mängis enamasti seal mängutoas omaette ja hiljem teda enam ei kutsutud.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 22:20 Varsti märkasime, et need lapsed, kel mingi käitumisprobleem ja mis oli üldteada kõigile, kas vanematele endale, visati üle ukse ja lapsevanem kadus. Ilmus välja alles lõpus ja loomulikult tuli teistel lapsevanematel siis kakluseid lahendada ja üritada kuidagi korda luua. Hiljem neid lapsi ei kutsutudki enam.
-
Külaline
Jaa, see ongi õige, tavaliselt lapsevanema kohalolek mõjub lapsele hästi. Kas siis turvalisust lisavalt või impulsse kontrollivalt. Minu enda laps oli ka selline tagasihoidlik, tahtis suhelda, aga ei osanud aktiivselt suhtlust algatada. Õnneks siiski leidis kaks sõpra.Külaline kirjutas: ↑12 Mär 2026 12:05Minu lapsel on ATH, ma ei visanud teda kunagi mitte ühelgi sünnipäeval üle ukse, vaid läksime alati rahulikult veidi varem, et laps saaks harjuda, olin kogu selle aja kohapeal, aitasin lisaks oma lapsele ka kõiki teisi vajadusel jälgida, aitasin emal vajadusel koristada, kui tal abi oli vaja jne. Mitte iialgi ei jätnud oma last kusagile suvaliselt üksinda, et teised kantseldagu või et vaadaku ise, kuidas hakkama saab. Kahjuks ei ole mu laps seltsiv (ega ka mitte kaklev), mängis enamasti seal mängutoas omaette ja hiljem teda enam ei kutsutud.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 22:20 Varsti märkasime, et need lapsed, kel mingi käitumisprobleem ja mis oli üldteada kõigile, kas vanematele endale, visati üle ukse ja lapsevanem kadus. Ilmus välja alles lõpus ja loomulikult tuli teistel lapsevanematel siis kakluseid lahendada ja üritada kuidagi korda luua. Hiljem neid lapsi ei kutsutudki enam.
Neid lapsi ei kutsutud rohkem ilmselgelt mitte sellise eripära tõttu, vaid nad olid väga agressiivsed, läksid omavahelgi kaklema igast asjast, mis aga ette sattus ja kummalgi polnud vanemaid kunagi kohal. Need kohal olevad mõned vanemad pidid siis raalselt kõrval seisma ja nendega jagelema. Kes tahab seda pidevalt teha, juhtub midagi, jääd ise veel süüdi ka.
-
Külaline
No ei ole ja kõik! Sest lapsevanem surub ta ikka kaasa, kas lapse tahtest või oma rahulolu pärast. Et saaks mõlemad kaelast ära. Kust see laps siis õpib, mis on sobilik ja mis mitte?Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:49Laps võib ju mida iganes nõuda, aga tuleks juba varakult hakata õppima, mis on sobilik ja mis mitte. Vanemate laste peole kaasa minna kui pole kutsutud, ei ole sobilik ja kõik.
-
Külaline
Ja ma ei saanudki teada "virma" tähendust.
-
Külaline
Vanemad teevad nii, et otseselt ei keela, vaid otsivad lahendusi. Lahenduste otsimine on ka lapsele vajalik õppida.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:49Laps võib ju mida iganes nõuda, aga tuleks juba varakult hakata õppima, mis on sobilik ja mis mitte. Vanemate laste peole kaasa minna kui pole kutsutud, ei ole sobilik ja kõik.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 20:13Sest väike nõuab ka peole ja nii ta kaasa pannaksegi.
Seega kui üks laps on kutsutud ja tema õde/vend mitte, siis nad lähevad ja küsivad sünnipäevalapse vanemalt, kas teine laps võib ka sünnipäevale tulla.
Ja no kes vanem ütleks et ei tohi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 7 külalist