Uskumatud ettepanekud ärakasutajatelt.
-
Külaline
Uskumatud ettepanekud ärakasutajatelt.
On terve hulk inimesi, kes üritavad teisi inimesi ära kasutada, häbenemata ja jultunult. Küll laste hoidmisel, remonttöödel, tööriistu, autot, raha laenates, jne. Kirjutame siis sellisest kogemustest!
Alustan ise. Kunagi, kui elasime väikeses korteris koos imikuga, ühes toas üks lapsevanem koos lapsega, teises teine (olime sunnitud korda-mööda magama), leiutasid sugulased maalt, et nemad tulevad linna lõbutsema, ikka mitmeks päevaks ja koos lastega. Meie oleksime võinud nende meelest lihtsalt ära kannatada kogu sellega kaasneva lärmi ja pendeldamise. Keeldusime ja peeti viha veel mitmed aastad.
HIljem majas elades avastasime teistsuguse probleemi, sugulase ilmusid sünnipäevadele koos eri vanuses lastega ja....jätsid need täiesti omapead. Ettekujutus oli, et parenaine ja sünnipäevalaps peaks võõraste laste järgi majas ja aias ringi jooksma, samas kui lapsevanemad rõõmsalt veini joovad.
Kui leidsin ühe lapse kiviga meie auto kõrvalt, teatasin kõvahäälselt, et ma ei jõua enam lapsehoidjat mängida, aga ärgu muretsegu, kõik, mis ära lõhutakse või kriimustatakse, lähevad arvele, k.a. autoga seotu ja jääb lapsevanemate maksta. Siis läks kiirelt oma laste kantseldamiseks.
Alustan ise. Kunagi, kui elasime väikeses korteris koos imikuga, ühes toas üks lapsevanem koos lapsega, teises teine (olime sunnitud korda-mööda magama), leiutasid sugulased maalt, et nemad tulevad linna lõbutsema, ikka mitmeks päevaks ja koos lastega. Meie oleksime võinud nende meelest lihtsalt ära kannatada kogu sellega kaasneva lärmi ja pendeldamise. Keeldusime ja peeti viha veel mitmed aastad.
HIljem majas elades avastasime teistsuguse probleemi, sugulase ilmusid sünnipäevadele koos eri vanuses lastega ja....jätsid need täiesti omapead. Ettekujutus oli, et parenaine ja sünnipäevalaps peaks võõraste laste järgi majas ja aias ringi jooksma, samas kui lapsevanemad rõõmsalt veini joovad.
Kui leidsin ühe lapse kiviga meie auto kõrvalt, teatasin kõvahäälselt, et ma ei jõua enam lapsehoidjat mängida, aga ärgu muretsegu, kõik, mis ära lõhutakse või kriimustatakse, lähevad arvele, k.a. autoga seotu ja jääb lapsevanemate maksta. Siis läks kiirelt oma laste kantseldamiseks.
-
Külaline
Hõimlane kirjutab iga paari kuu tagant mulle oma rahamuredest. Küll pole LASTELE putrugi lauale panna, siis tahab endale paarisajaeurost sünnipaevakinki teha, seejarel tuleb viivitamatult minna hambaarstile…
Mul on temast reaalselt hale - poolelijaanud haridustee, suur lastekari… Oma keskastmejuhi positsioonil ja töö tõttu avalike esinemistega tundun nagu rikkurnaine. (Ilmselt olengi võrreldes lastetoetustest elava inimesega).
Ma aitaks, sest hetkel ma ühelegi organisatsioonile ei anneta, aga a) ta ei kavatsegi tööle minna - kord pole kohta, siis bussiliiklust, siis on pikad päevad ja üleüldse olevat töölkäimine üks kehv aja veetmise võimalus. b) sotsiaalmeedia elu peegeldab iluteenuseid ja ööbimisega spaakäike. No mis abi siin vaja…
Mul on temast reaalselt hale - poolelijaanud haridustee, suur lastekari… Oma keskastmejuhi positsioonil ja töö tõttu avalike esinemistega tundun nagu rikkurnaine. (Ilmselt olengi võrreldes lastetoetustest elava inimesega).
Ma aitaks, sest hetkel ma ühelegi organisatsioonile ei anneta, aga a) ta ei kavatsegi tööle minna - kord pole kohta, siis bussiliiklust, siis on pikad päevad ja üleüldse olevat töölkäimine üks kehv aja veetmise võimalus. b) sotsiaalmeedia elu peegeldab iluteenuseid ja ööbimisega spaakäike. No mis abi siin vaja…
-
Külaline
Naabrimees ilmus ühel hilisõhtul ukse taha. Kaasas oli karp, milles läbisegi erinevaid ehteid (väärtus teadmata) ja soovis suurema summa raha laenata. Ehted oleiksid siis jäänud panti. Tema arvates oli see väga hea diil. Oli varasemast teada, et laenatud tööriistu on temalt väga keeruline kätte saada. Seega olime sunnitud loobuma sellest "kasulikust" tehingust ja laenaja suundus meilt otse järgmiste naabrite juurde.
-
Külaline
Kas see just ära kasutamine on, aga uskumatu ettepanek ikkagi - mul on pangas jooksval arvel seismas (no rahakogujas, st väikest intressi ikka saab, aga põhimõtteliselt on see raha iga hetk kasutatav) summa X. Ja ühel päeval hakkasin saama kirju, et kuna ma olen nii hea klient, siis pakub pank mulle soodsat laenu summas ... X.
Tahtsid minu pangaarvel jõude seisva raha mulle laenata.
Sellised pakkumised tulevad nüüdseks regulaarselt. Tunnen end lolliks peetuna.
Sellised pakkumised tulevad nüüdseks regulaarselt. Tunnen end lolliks peetuna.
-
Külaline
Nee on automaat pakkumised, keegi ei uuri sinu seisu. Kui hakkaksid laenu tahtma, siis ehk ei saakski.
-
Külaline
Ema oli haige ja laps väike, elasime maal. Tekkis isehakanud sõbranna. Helistab: alevikus on korter müüa, tee laenu. Maksis mitukümmend EEK-i, küsisin palju sul endal on. Midagi ei ole. Mitteametlikult ta suviti maasikaid korjamas käis, sellest oleks siis tagasi maksnud
, mees oli tal pätt, kaabakas.
-
Külaline
Loomulikult. See ei muuda aga kuidagi seda tunnet, mis minus tekib. Muidugi ma saan aru, et see on automaatika, aga see automaatika võiks ka kontrollida mu enda kasutuses olevat rahahulka enne pakkumise tegemist.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:20 Nee on automaat pakkumised, keegi ei uuri sinu seisu. Kui hakkaksid laenu tahtma, siis ehk ei saakski.
-
Külaline
Lapsepõlve sõbranna, kellega polnud aastaid suhelnud, helistas mulle minu sünnipäeval. Aga mitte selleks, et õnne soovida, seda ta ei teinudki. Vaid selleks, et võtaksin tema elukaaslasele järelmaksuga telefoni. Et neil endil on juba mitu telefoni võetud ja rohkem ei saa, aga hädasti oleks vaja. Teeb mulle pangas igakuise püsimakse ja puha. Loomulikult keeldusin. Rohkem temast kuulnud pole, aga sotsiaalmeediast on näha, et iga aasta on uus elukaaslane. See lugu juhtus umbes 20 aastat tagasi.
-
Külaline
Eks ikka meie majja end vägisi ööbima või külla kutsuvad lehma lellepojad, kes kuskil mujal ööbides võõrastele korraliku pleki maksavad. Meile aga kauge suguluse, tutvuse vōi puuduva virma puhul mitte midagi ei maksnud. Sellistel näkkas meiega küll esimest ja viimast korda elus, sest edaspidi sai ära öeldud.
-
Külaline
Mis see virma on?Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 16:13 Eks ikka meie majja end vägisi ööbima või külla kutsuvad lehma lellepojad, kes kuskil mujal ööbides võõrastele korraliku pleki maksavad. Meile aga kauge suguluse, tutvuse vōi puuduva virma puhul mitte midagi ei maksnud. Sellistel näkkas meiega küll esimest ja viimast korda elus, sest edaspidi sai ära öeldud.
-
Külaline
firmaKülaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 16:14Mis see virma on?Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 16:13 Eks ikka meie majja end vägisi ööbima või külla kutsuvad lehma lellepojad, kes kuskil mujal ööbides võõrastele korraliku pleki maksavad. Meile aga kauge suguluse, tutvuse vōi puuduva virma puhul mitte midagi ei maksnud. Sellistel näkkas meiega küll esimest ja viimast korda elus, sest edaspidi sai ära öeldud.
viima
Birma
birma
vimma
-
Külaline
Viis inimest on käega hinnanud, aga keegi pole tähendust lahti selgitanud. Tõesti ei saa aru, mida see sõna selles lauses tähendab.
-
Külaline
Muidu ilus sõna see "virma". Teil ei toonud naeratust näole?
-
Külaline
Kuidas sinu kasutuses olev rahahulk on seotud võimaliku laenuga? Homme äkki võtad oma papi kasutusele, kui külmik annab otsad, pank pakub mitukümmend tonni kümneks aastaks. Väga erinevad asjad. Suurt summat niivõinaa ju rahakogujas ei hoia, selle investeeriks.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:36Loomulikult. See ei muuda aga kuidagi seda tunnet, mis minus tekib. Muidugi ma saan aru, et see on automaatika, aga see automaatika võiks ka kontrollida mu enda kasutuses olevat rahahulka enne pakkumise tegemist.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:20 Nee on automaat pakkumised, keegi ei uuri sinu seisu. Kui hakkaksid laenu tahtma, siis ehk ei saakski.
-
Külaline
Heldus küll, kirjutaja mõtles FIRMA, aga eksis tähega ühel või teisel põhjusel.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 17:56 Viis inimest on käega hinnanud, aga keegi pole tähendust lahti selgitanud. Tõesti ei saa aru, mida see sõna selles lauses tähendab.
-
Külaline
Mul kunagi ühed tuttavad tulid oma kolme lapsega meie lapse sünnipäevale. Pidasime lõunasel ajal oma väikeses 2-toalises korteris, sest laps oli ka väike. Mõne tunni pärast tõusis paljulapseline paar püsti, ütlesid, et "lastel on siin nii tore, me lähme käime korra ära". Tagasid tulid õhtul kell 11. Olid mingil kontserdil käinud. Meie lapsel oli kell 9 uneaeg, panime ta magama ja siis istume ja lõbustasime oma lapse sünnipäeva õhtul neid kolme last.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 13:30 On terve hulk inimesi, kes üritavad teisi inimesi ära kasutada, häbenemata ja jultunult. Küll laste hoidmisel, remonttöödel, tööriistu, autot, raha laenates, jne. Kirjutame siis sellisest kogemustest!
Iga kord tuleb see meelde, kui jälle mõni paljulapseline laia suuga räägib, kuidas temal küll midagi laste pärast tegemata ei jää. Muidugi ei jää, kui kõik teised peavad nende lastega tegelema.
-
Külaline
Jutt on loomulikult tarbimislaenust, see võinuks olla nii targale lugejale kui sina, iseenesestmõistetav. Seega on vägagi üheselt seotud - pakutakse mulle pappi, et ma tarbiksin selle summa ulatuses, mis mul pangaarvel on.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 18:26Kuidas sinu kasutuses olev rahahulk on seotud võimaliku laenuga? Homme äkki võtad oma papi kasutusele, kui külmik annab otsad, pank pakub mitukümmend tonni kümneks aastaks. Väga erinevad asjad. Suurt summat niivõinaa ju rahakogujas ei hoia, selle investeeriks.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:36Loomulikult. See ei muuda aga kuidagi seda tunnet, mis minus tekib. Muidugi ma saan aru, et see on automaatika, aga see automaatika võiks ka kontrollida mu enda kasutuses olevat rahahulka enne pakkumise tegemist.Guest kirjutas: ↑11 Mär 2026 15:20 Nee on automaat pakkumised, keegi ei uuri sinu seisu. Kui hakkaksid laenu tahtma, siis ehk ei saakski.
-
Külaline
Väga personaalne lähenemisviis.Külaline kirjutas: ↑11 Mär 2026 19:14Jutt on loomulikult tarbimislaenust, see võinuks olla nii targale lugejale kui sina, iseenesestmõistetav. Seega on vägagi üheselt seotud - pakutakse mulle pappi, et ma tarbiksin selle summa ulatuses, mis mul pangaarvel on.
-
Külaline
Kui teie last eakaaslase sünnipäevale kutsutakse, kas siis saadate temaga kaasa mitu aastat noorema õe, kes suuremate mänge segab ja tüli tekitab?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 1 külaline