Ma olen ka vana, aga mõista ei suuda heldimust

vana hea klassika
Külaline

Ma olen ka vana, aga mõista ei suuda heldimust

Postitus Postitas Külaline »

Pilt

FB grupis see pilt ja all heldinud kommentaarid:
Nii hea mälestus,kaubad olid väga head ja valitavad...
See oli mõnus koht! Sai lapsena koos emaga seal palju käidud!
Väga šeff koht oli...nagu teine Tartu!!!😍
Oli hea koht!
Mina näen jubedat, räpast urgast. Mäletan, et nende poeuberike vahel oli veel auklik, lompidega kõnnitee.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 13:30 Pilt

FB grupis see pilt ja all heldinud kommentaarid:
Nii hea mälestus,kaubad olid väga head ja valitavad...
See oli mõnus koht! Sai lapsena koos emaga seal palju käidud!
Väga šeff koht oli...nagu teine Tartu!!!😍
Oli hea koht!
Mina näen jubedat, räpast urgast. Mäletan, et nende poeuberike vahel oli veel auklik, lompidega kõnnitee.
Tartu oli nõukaajal üldse räpane, lagunenud kõnniteedega urgas. Iseenesest oli Passaaži arhitektuur ju vahva ja korda tehtuna näeks hea välja.
Külaline

Pikk lahtritega laut, mis arhitektuur
Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 13:58Pikk lahtritega laut, mis arhitektuur
Arnold Matteus oli vägagi kuulus arhitekt. Palju Tartu maju on tema projekteeritud.
Külaline

Kas see on siis pärast sõda selliseks kuuriks muudetud?
Külaline

Arvesse tuleks võtta ka toonast aega. Tol ajal oligi kõik kehvem, teed auklikud ja ehituskvaliteet nagu ta oli. Praegu tundub see koht urgas, 80ndatel aga mitte. Võiks ikka suuta objektiivselt läheneda, selle asemel, et lõputult vigu otsida.
Külaline

Kas te tahate öelda, et see Passaaz on Tartus endiselt alles?
Kui jah, peaks vaatama minema. Absoluutselt ei tea sellist kohta.
Aga kunagi, ma mäletan, sai sealt Levise teksad ostetud. Lihtsalt mälupilt kohast, kuidas sinna mindud sai, ei mäleta üldse.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 21:36 Kas te tahate öelda, et see Passaaz on Tartus endiselt alles?
Kui jah, peaks vaatama minema. Absoluutselt ei tea sellist kohta.
Aga kunagi, ma mäletan, sai sealt Levise teksad ostetud. Lihtsalt mälupilt kohast, kuidas sinna mindud sai, ei mäleta üldse.
Ei ole alles.
Külaline

Minus tekitab Vigri lastekohvik suurt heldimust

Pilt
Külaline

Juba 1993/94 tehti maatasa.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mär 2026 21:32 Arvesse tuleks võtta ka toonast aega. Tol ajal oligi kõik kehvem, teed auklikud ja ehituskvaliteet nagu ta oli. Praegu tundub see koht urgas, 80ndatel aga mitte. Võiks ikka suuta objektiivselt läheneda, selle asemel, et lõputult vigu otsida.
Ehitati 1938 ja oli vägagi korralik projekt ja ehitus. Uuenduslik samuti oma kuju poolest. Lammutati 1995. Korras seda nõukaajal muidugi ei hoitud. Aga hea ostukoht oli.
Palju vaidlusi oli tol ajal kultuurimälestiste säilitamise teemal. Aga noh, värskes vabariigis uuskapitalism ja raha võitis.
Külaline

Kaubahoov oli ilus, selle asemel on nüüd see narride peenikeste "makaronisammastega" kaubamaja

Pilt
Pilt
Külaline

Kaubahoovi sammastega hoonete järgi hakatigi Tartut Emajõe Ateenaks kutsuma
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 22:14 Kaubahoovi sammastega hoonete järgi hakatigi Tartut Emajõe Ateenaks kutsuma
Päriselt või. Mina arvasin, et ülikooli sammaste pärast.
Külaline

Kaubahoov oli seal kus nüüd on kaubamaja ja laste park. Kuhu tuleb uus kultuurikeskus Siuru?
Passaz oli üle jõe. Sinna sai minnes üle kaarsilla
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mär 2026 05:35 Kaubahoov oli seal kus nüüd on kaubamaja ja laste park. Kuhu tuleb uus kultuurikeskus Siuru?
Passaz oli üle jõe. Sinna sai minnes üle kaarsilla
Ei olnud üle jõe.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2026 06:59Ei olnud üle jõe.
eks oleneb kust poolt vaadata :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mär 2026 22:12 Kaubahoov oli ilus, selle asemel on nüüd see narride peenikeste "makaronisammastega" kaubamaja

Pilt
Pilt
Kunagise tartlasene ütleks, et see uus Tartu kaubamaja on üks nilbema välimusega ehitisi kesklinnas üldse. Positiivse külje pealt muutus selle lähedal asuv teine arhitektuurne “suursaavutus”- Vanemuise teater, lausa kaunitariks.
Külaline

Mis aadressil Passaaz asus?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mär 2026 09:10 Mis aadressil Passaaz asus?
https://ajapaik.ee/photo/96004/passaaz- ... kt-arnold/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: elke, Google [Bot], kiisu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist