Häirivad ikäitumised avalikus ruumis(nt poes)

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 01 Mär 2026 15:25 Mind häirib, kui buss on tühi, aga kodanikul on vaja just minu kõrvale istuma ronida. Ruumi ju küll. Ka ei meeldi mulle, kui on kontsert, nt ööklubis, ja mingid vennad kargavad seljas tantsu lüüa. Seal niigi ruumi vähe, ja siis tõuklevad.
Tohoh, ütlesid kunagi, et oled 54 aastane, nüüd vist rohkem juba. Ja täitsa põnev kuulda, et sul on ööklubidega probleem.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 15:37
Tolmukübe kirjutas: 01 Mär 2026 15:25 Mind häirib, kui buss on tühi, aga kodanikul on vaja just minu kõrvale istuma ronida. Ruumi ju küll. Ka ei meeldi mulle, kui on kontsert, nt ööklubis, ja mingid vennad kargavad seljas tantsu lüüa. Seal niigi ruumi vähe, ja siis tõuklevad.
Tohoh, ütlesid kunagi, et oled 54 aastane, nüüd vist rohkem juba. Ja täitsa põnev kuulda, et sul on ööklubidega probleem.
Sinusuguste pärast ei tahagi keegi siin foorumis nimeline kasutaja olla. Mis pagana moodi see sinu asi on, kui vanalt keegi kus käib? Õudne ussitav taat või memm oled.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 15:43
Sinusuguste pärast ei tahagi keegi siin foorumis nimeline kasutaja olla. Mis pagana moodi see sinu asi on, kui vanalt keegi kus käib? Õudne ussitav taat või memm oled.
Äkki sina ei reageeriks nii valuliselt igale öeldud asjale ja tõlgenda kõike negatiivselt. Kas ei või avaldada tunnustust, et näe, 54, aga suured probleemid ööklubidega. Poleks arvanudki.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 16:00
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 15:43

Äkki sina ei reageeriks nii valuliselt igale öeldud asjale ja tõlgenda kõike negatiivselt. Kas ei või avaldada tunnustust, et näe, 54, aga suured probleemid ööklubidega. Poleks arvanudki.
Oli see jaa tunnustusena mõeldus, sa kiusaja.
Mina ei reageeri reeglina üldse valuliselt, tagakiusamine on siin ainus erand.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 23:08
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 22:53 Käin kontsertidel, täna muide lähen ka, algab kell 01.00. Jam. Tavaliselt ikka filmin, mõned minutilised klipid. Teised filmivad teisel ajal, mis me teeme siis nüüd?
Kas sa oskad seletada, miks sa filmid? Mis sa teed selle klipiga pärast? Mind on see tõesti kogu aeg huvitanud, et miks inimesed pildistavad ja filmivad esinejaid.
Sellega ma jäädvustan oma emotsioone, käidud kohti, elu. Sa ei pildista ennast, oma lähedasi, ilusaid kohti, ilusalt serveeritud toitu? Eilsel kontserdil filmisin klipi, mille saatsin oma parimale sõbrannale, sest see oli 30 aastat tagasi meie laul.
Filmimine ei saa kedagi segada, sest bänd asub oluliselt kõrgemal. Aga eilne üritus oli tore, Rauno Märks ja Kristjan Hirmo tegid mussi, koju jõudsime alles 04.30 öösel.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 17:00Näiteks lapsed joostes liigutavad tema jalamati paigast
Aga miks peavad lapsed teise inimese jalamatti paigast liigutama, äkki seletaksid? Milleks see hea või õige on?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 18:46
Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 17:00Näiteks lapsed joostes liigutavad tema jalamati paigast
Aga miks peavad lapsed teise inimese jalamatti paigast liigutama, äkki seletaksid? Milleks see hea või õige on?
Ja miks peab koridoris üldse jooksma, nii et see teisi inimesi häirib. Ilmselt on selle nihutatud jalamati kõrval muidki probleeme: kisa ja müdinal jooksmine.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 18:36Sellega ma jäädvustan oma emotsioone, käidud kohti, elu. Sa ei pildista ennast, oma lähedasi, ilusaid kohti, ilusalt serveeritud toitu? Eilsel kontserdil filmisin klipi, mille saatsin oma parimale sõbrannale, sest see oli 30 aastat tagasi meie laul.
Filmimine ei saa kedagi segada, sest bänd asub oluliselt kõrgemal. Aga eilne üritus oli tore, Rauno Märks ja Kristjan Hirmo tegid mussi, koju jõudsime alles 04.30 öösel.
OMG, lausa mussi tegid? Issand, ma olen sillas. Koju 04.30? Appi, appi, mis te nüüd, issand. Olen pmst sõnatu, imetlen.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 18:36 Sellega ma jäädvustan oma emotsioone, käidud kohti, elu. Sa ei pildista ennast, oma lähedasi, ilusaid kohti, ilusalt serveeritud toitu? Eilsel kontserdil filmisin klipi, mille saatsin oma parimale sõbrannale, sest see oli 30 aastat tagasi meie laul.
Sellest saan aru. Erakordselt heade või eriliste kontsertide filmimisest saan ka aru. Aga ei saa aru neist, kes igal täiesti harilikul teatrietendusel või keskpärasel kontserdil filmivad. Muidugi ütled sa nüüd, et aga äkki on neile see eriline - kuid ma ei usu seda, pigem usun, et nad filmivad absoluutselt ja valimatult kõike, mida näevad.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mär 2026 11:05
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 10:44
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 10:17
Kui jutt algas sellest, et osad filmivad nii, et tõstavad käed üles ja teised ei näe mitte midagi, et see on häiriv käitumine, edasi läks nii, et küsiti, miks üldse filmitakse ja siis hüppab sisse inimene, kes vastab, miks ta filmib, kust teised peaksid siis teadma, et tema on see väga tubli kodanik, kes kedagi ei häiri. Sellise inimese puhul pole ju filmimine teemaks, teiste puhul, kes enne välja toodi, oli. Kui ise hüppad sisse mingisse teemasse, kus alguses on jutt häirivast käitumisest, oma käitumist ei täpsusta, siis teised pole selgeltnägijad. Kuidas sina saad pahandada selle üle, et inimesed loevad seda, mis on kirjas, mitte seda, mida sa ei ütle. Mitmed korrad olen siit lugenud, et igasugu külalised aretavad mingit teemat, üks tsiteerib üht kirjutist ja vastab sellele, siis pärast ütleb, et see ei käinud üldse tema kohta. Aga miks vastad siis sellisele tekstile üldse? Ka siin, kui sinuga pole probleemi, miks vastad siis tekstile, kus arutatakse probleemset käitumist. Ja pärast tuleb mingi inimene vahutama. Natuke mingit loogilist mõtlemist tuleks kasuks.
Ja mina vastasingi ainult konkreetsele küsimusele, miks ma filmin. Küsija jaoks on see pointless tegevus, sest pärast ju nagunii ei vaata enam filmitut.

Aga sa teadsid minu vastuse peale kohe täpselt, et ma olen egoist, kes võtab kätte ja rikub teiste külastajate jaoks kõik ära.
Ja kui sa oled külaline, kes hüppab sisse mingisse teemasse, kus on algus, keskpaik ja lõpp, siis kust mina pean teadma, et sa oled hoopis viisakas kodanik, kes kedagi ei häiri, kui teemaks on häiriv käitumine. Kust teised peavad teadma, et sina pole nüüd selline, kes seal käsi tõstab, kui enne on juttu olnud sellest? Kust lugeja peab teadma, milline külaline hetkel vastab, kui sa seda ei ütle.
See oli kellelgi täiesti eraldiseisev küsimus - et aga, miks peaks kontserti filmima. Ma siis lihtsalt vastasin, miks mina seda olen teinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 18:57
Guest kirjutas: 01 Mär 2026 18:36 Sellega ma jäädvustan oma emotsioone, käidud kohti, elu. Sa ei pildista ennast, oma lähedasi, ilusaid kohti, ilusalt serveeritud toitu? Eilsel kontserdil filmisin klipi, mille saatsin oma parimale sõbrannale, sest see oli 30 aastat tagasi meie laul.
Sellest saan aru. Erakordselt heade või eriliste kontsertide filmimisest saan ka aru. Aga ei saa aru neist, kes igal täiesti harilikul teatrietendusel või keskpärasel kontserdil filmivad. Muidugi ütled sa nüüd, et aga äkki on neile see eriline - kuid ma ei usu seda, pigem usun, et nad filmivad absoluutselt ja valimatult kõike, mida näevad.
Teatrietendustel on filmimine keelatud. Kontsertitel teen paar minutilist klipi, kuhu filmin ka enda ja kaaslased, rahvamassi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 08:51 Teatrietendustel on filmimine keelatud. Kontsertitel teen paar minutilist klipi, kuhu filmin ka enda ja kaaslased, rahvamassi.
Ma ei kritiseeri sind isikuliselt, aga mind jubedalt häirib, kui keegi filmib mind kontserdil, kunstisaalis või ütleme näiteks restoranis. Ma olen ju üks äratuntav nägu seal rahvamassis ja mulle see absoluutselt ei sobi. Mulle meeldib privaatsus ja seda pole palju palutud.

Tihtipeale näen, kuidas mõni restoranis kõike ümbritsevat filmib. No häirib. Mina tulen sööma ja oma kaaslasega aega veetma ja kõrvallauas istuva proua pidev filmimine, et olustikku jäädvustada häirib. Filmigu oma laudkonda või kontserdikaaslasi, aga mind jätke palun sellest välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 10:30
Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 08:51 Teatrietendustel on filmimine keelatud. Kontsertitel teen paar minutilist klipi, kuhu filmin ka enda ja kaaslased, rahvamassi.
Ma ei kritiseeri sind isikuliselt, aga mind jubedalt häirib, kui keegi filmib mind kontserdil, kunstisaalis või ütleme näiteks restoranis. Ma olen ju üks äratuntav nägu seal rahvamassis ja mulle see absoluutselt ei sobi. Mulle meeldib privaatsus ja seda pole palju palutud.

Tihtipeale näen, kuidas mõni restoranis kõike ümbritsevat filmib. No häirib. Mina tulen sööma ja oma kaaslasega aega veetma ja kõrvallauas istuva proua pidev filmimine, et olustikku jäädvustada häirib. Filmigu oma laudkonda või kontserdikaaslasi, aga mind jätke palun sellest välja.
Sind võib see häirida, aga tulles avalikku kohta, pead sa sellega arvestama ja nii kahjuks on, mitte midagi sul teha pole ja keelata ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 11:51

Sind võib see häirida, aga tulles avalikku kohta, pead sa sellega arvestama ja nii kahjuks on, mitte midagi sul teha pole ja keelata ei saa.
Normaalne inimene siiski arvestab teiste soovidega ja ei häiri neid. Ja kui tuleb kaebus, siis teenindaja siiski palub selle teiste filmimise lõpetada. Ennast filmi palju tahad, aga teiste privaatsust võiks siiski austada.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 14:05

Normaalne inimene siiski arvestab teiste soovidega ja ei häiri neid. Ja kui tuleb kaebus, siis teenindaja siiski palub selle teiste filmimise lõpetada. Ennast filmi palju tahad, aga teiste privaatsust võiks siiski austada.
Kust mina su soove tean, äkki sa just soovid, et ma sind filmiks.
Külaline

Kes kaebab, sina?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 08:51
Külaline kirjutas: 01 Mär 2026 18:57
Teatrietendustel on filmimine keelatud. Kontsertitel teen paar minutilist klipi, kuhu filmin ka enda ja kaaslased, rahvamassi.
Ei takista vallid ega takista kraav neid tüüpe, kes teatrietendusel näiteks lõpus kummardavaid näitlejaid filmivad ja pildistavad, mõnikord ka etenduse sees. Eks saaliteenindaja muidugi keelab, kui ligi pääseb, aga kuidas sa keelad seal rea keskel istujat, viskad teda kingaga või ...
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Välismaal pead raha maksma, kui kedagi filmid, meile ei ole see veel jõudnud. Kohalik on tagasihoidlik, siin foorumis kirjutab küll, et ei meeldi, aga filmija käest raha küsima ei lähe. Ega ma ei tea, mis seadused välismaal on, meil on nii, et kui avalik koht, siis filmi keda palju tahad, kellegil ei ole kobiseda. Seaduseid ei ole. Ma saan aru, et objekte võib filmida, aga inimesi ei tohiks, mis sest, et avalik koht. Või massistseene võiks, nt vanalinna maja ja inimesed seal juures, aga ainult, kui inimesed on, siis mitte. Ja restos on omanik, kui see on filmimise ära keelanud, siis eravaldusel ei saa. Seega, siseruumides sõltub omanikust. Iseasi, kas nõuet täidetakse.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 16:24

Kes kaebab, sina?
Loomulikult kaeban, olen ka kaevanud ja on see filmimine ka lõppenud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 02 Mär 2026 16:39 Välismaal pead raha maksma, kui kedagi filmid, meile ei ole see veel jõudnud. Kohalik on tagasihoidlik, siin foorumis kirjutab küll, et ei meeldi, aga filmija käest raha küsima ei lähe. Ega ma ei tea, mis seadused välismaal on, meil on nii, et kui avalik koht, siis filmi keda palju tahad, kellegil ei ole kobiseda. Seaduseid ei ole. Ma saan aru, et objekte võib filmida, aga inimesi ei tohiks, mis sest, et avalik koht. Või massistseene võiks, nt vanalinna maja ja inimesed seal juures, aga ainult, kui inimesed on, siis mitte. Ja restos on omanik, kui see on filmimise ära keelanud, siis eravaldusel ei saa. Seega, siseruumides sõltub omanikust. Iseasi, kas nõuet täidetakse.
Tohib küll inimesi filmida, kui teed seda enda kasutuseks ja jagad vaid oma sõprade ja pereliikmetega. Postitada sotsiaalmeediasse ilma luba küsimata ei tohi. Restoran on avalik koht, aga restoran või keelata filmimise. Ma ei ole seinte peal vastavat märgistust näinud, see peaks igal juhul olema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, Kyllekas, roosaroos ja 18 külalist