Häirivad ikäitumised avalikus ruumis(nt poes)

vana hea klassika
Külaline

Häirivad ikäitumised avalikus ruumis(nt poes)

Postitus Postitas Külaline »

Ma ei tea, kas ma ise aastatega olen järjest enam närvihaigeks muutunud aga täna oli poes olukord, kus ma päriselt nii palju hoidsin keelt hammaste taga, et ma võõrale midagi ei ütleks pahasti.
Poes käruga selgasõtkujatele ma üldiselt ikka ütlen midagi. Aga täna oli juhus, kus üks vanem meesterahvas minu selja taga rääkis telefoniga(võõras keel, ei hakka rahvust mainima). Ja samal ajal oi ta nühkis kõndida edasi tagasi, küljele ja tagasi. Mõned korrad ka lausa selga peaaegu. Ja no muidugi rääkis ka kõvasti telefonis. Mul oli tahtmine karjatada, et kas sa paigal ei suuda püsida!?!?!
Ma olen ennemalt ka selliseid "rahutuid" inimtüüpe kohanud, kes lihtsalt ei suuda paigal püsida. Nii ärritav 🫣. Nagu sipelgad püksis.

No ja siis täna töölt tulles muidugi bussis need, kes oma kotile istme varuvad. Buss oli puupüsti täis. Tipptunnil. Üks läks siis ütlema, et palun kas ma saaksin koti asemel istuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 19:09 Ma ei tea, kas ma ise aastatega olen järjest enam närvihaigeks muutunud aga täna oli poes olukord, kus ma päriselt nii palju hoidsin keelt hammaste taga, et ma võõrale midagi ei ütleks pahasti.
Poes käruga selgasõtkujatele ma üldiselt ikka ütlen midagi. Aga täna oli juhus, kus üks vanem meesterahvas minu selja taga rääkis telefoniga(võõras keel, ei hakka rahvust mainima). Ja samal ajal oi ta nühkis kõndida edasi tagasi, küljele ja tagasi. Mõned korrad ka lausa selga peaaegu. Ja no muidugi rääkis ka kõvasti telefonis. Mul oli tahtmine karjatada, et kas sa paigal ei suuda püsida!?!?!
Ma olen ennemalt ka selliseid "rahutuid" inimtüüpe kohanud, kes lihtsalt ei suuda paigal püsida. Nii ärritav 🫣. Nagu sipelgad püksis.

Ikka ise oled närvihaigeks muutunud, väga paljud käivad edasi-tagasi telefoniga rääkides.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 19:09 Ma ei tea, kas ma ise aastatega olen järjest enam närvihaigeks muutunud aga täna oli poes olukord, kus ma päriselt nii palju hoidsin keelt hammaste taga, et ma võõrale midagi ei ütleks pahasti.

No ja siis täna töölt tulles muidugi bussis need, kes oma kotile istme varuvad. Buss oli puupüsti täis. Tipptunnil. Üks läks siis ütlema, et palun kas ma saaksin koti asemel istuda.
Ma olen samasugune närvihaige.
Ükskord ma sõitsin trammiga ja seal üks mutt küsis lapselt "kas te väljute?". Tramm oli rahvast puhta täis, liikuma laps ei saanud. Tookord olin ma nii närvihaige, et käratasin mutile "mis see teie asi on?" Ta vaatas mulle õhku ahmides otsa, ütles et tahab maha minna. Ütlesin talle, et öelgugi siis, et tahab maha minna, mitte kas te väljute, kas te väljute.
Ahh, ma võiksin igasuguseid lugusid kirjutada, aga ma olen tavaliselt ikka vait, ei ütle kellelegi midagi.
Aga lähevad ju närvid läbi, kui kõned on videos või skrollitakse mingeid klippe häälega või kõneletakse valjult ja sa ei saa absoluutselt omi mõtteid mõelda ehk siis rahuneda.
Külaline

Mind häirivad need tüübid ka, kes pidevalt istet kõigutavad. Need, kes nihelevad või istuvad plärtsaki istmele, nii et kõik vappub. Seda võib juhtuda ühistranspordis, kinos, teatris, auditooriumites, kus iganes.
Külaline

Perimenopausis ongi süütenöör lühike, pole vaja seda teiste peal välja elada!
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 20:23 Perimenopausis ongi süütenöör lühike, pole vaja seda teiste peal välja elada!
Ma absoluutselt ei ole TA, aga sina oled nõme. Perimenopausi mõtlesid ise välja, et teemaalgatajat solvata. *Aastatega* ei tähenda, et sa teaksid TA vanust. Vbl on 30 ja 20-selt veel need asjad ei häirinud.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 20:43
Ma absoluutselt ei ole TA, aga sina oled nõme. Perimenopausi mõtlesid ise välja, et teemaalgatajat solvata. *Aastatega* ei tähenda, et sa teaksid TA vanust. Vbl on 30 ja 20-selt veel need asjad ei häirinud.
Mis suur solvang see loomuliku eluetapi mainimine ikka on. Teemaalgataja kirjeldatud olukorrale ja sümptomitele vastab aga üsna täpselt. Ei tasu iga asja peale solvuda, eriti sinu moodi, proxy kaudu.
Külaline

Oleks mul sinu mured.
Külaline

No närviajavaid inimesi on päris palju. Täna näiteks panin oma asju kassalindile, kuna üks ronis muudkui selga, siis panin pulga kassalindile juba ära veidi kaugemale, et hakaku siis oma asju juba laduma, kui nii närvihaige on. Tema tõstab siis pulga mulle lähemale ja paneb oma asjad täpselt selga. Mul oli veel asjade ladumine pooleli ja siis minu asjad enam ei mahtunudki. Ma ei saa aru, kuidas ta arvas, et mulle selga ronides saab kuidagi kiiremini edasi. Tõstsin siis pulga tagasi sinna, kus ma enne asetasin ja panin ikka oma asjad ära sinna lindile. Siis trügivad need kaubakomplekteerijad ka külje alla, käru lükkavad kuskile riiuli ette, et sina enam sealt asju kätte ei saa. Siis ajavad närvi sellised, kes pargivad oma kärud kõrvuti, nii et sealt vahelt mööda ei saa.
Külaline

Kui keegi kassajärjekorras mulle selga ronib nagu teemaalgataja kirjeldas, siis ma lihtslat liigun enda ostukäru ette. Siis jääb minu ja selgaronija vahele käru ja ta ei ole enam nii häiriv.

Kui keegi pulga mu kaubale otsa surub, kui ma veel ei ole kauba ladumist lõpetanud, siis olen ma pulga ära võtnud ja rahulikult öelnud, et mul on kauba ladumine veel pooleli, kui soovib oma kauba mnu kauba otsa laduda, siis palun maksku ka minu kauba eest. Tavaliselt see mõjub.

Aga see norimine "Kas te väljute" sõnastuse kallal, on küll imelik. Nii on alati kõsitud, kui soovitakse väljuda. Seda võiks inimene lihtsalt teada, mitte hakata sõnastuse kallal norima.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 21:32 Kui keegi kassajärjekorras mulle selga ronib nagu teemaalgataja kirjeldas, siis ma lihtslat liigun enda ostukäru ette. Siis jääb minu ja selgaronija vahele käru ja ta ei ole enam nii häiriv.

Kui keegi pulga mu kaubale otsa surub, kui ma veel ei ole kauba ladumist lõpetanud, siis olen ma pulga ära võtnud ja rahulikult öelnud, et mul on kauba ladumine veel pooleli, kui soovib oma kauba mnu kauba otsa laduda, siis palun maksku ka minu kauba eest. Tavaliselt see mõjub.

Aga see norimine "Kas te väljute" sõnastuse kallal, on küll imelik. Nii on alati kõsitud, kui soovitakse väljuda. Seda võiks inimene lihtsalt teada, mitte hakata sõnastuse kallal norima.
Alati küsitud....Viisakus on käitumine vastavalt olukorrale. Leebelt öeldud "tahan väljuda" on kindlalt parem kui nõudlik "kas te väljute?" lapsel seljas elamine, eriti kui on selgelt näha, et teine EI kavatse väljuda.
Võib muidugi öelda "proua, teil kunagi oli perimenopaus vist". Mis see aitab?

Neil, kes nimetavad iseend närvihaigeteks, on närvid kindlasti rohkem korras, kui neil, kes neid närvihaigeid maha teevad.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 20:23 Perimenopausis ongi süütenöör lühike, pole vaja seda teiste peal välja elada!
A kumb rohkem välja elab? See, kes siia ventileerima tuleb, või see, kes poes teisel seljas elab?
Midagi enam siin öelda ei või või?
Külaline

Kas nendes poodides, kus pidevalt seljas elatakse, iseteeninduskassasid ja puldikassasid pole? Või miks üldse peaks ilmtingimata olema vaja kassajärjekorras trügida tänapäeval?
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 21:54 Kas nendes poodides, kus pidevalt seljas elatakse, iseteeninduskassasid ja puldikassasid pole? Või miks üldse peaks ilmtingimata olema vaja kassajärjekorras trügida tänapäeval?
Täna näiteks oli selline huvitav olukord, et iseteeninduskassad olid kõik hõivatud, aga kassatädi vaba. Aga see pole hetkel teema, miks kõik iseteenindust ei kasuta. Mõni ei viitsi ise võimelda, mõnele lihtsalt ei meeldi. Ei puutu hetkel asjasse.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 22:06Täna näiteks oli selline huvitav olukord, et iseteeninduskassad olid kõik hõivatud, aga kassatädi vaba. Aga see pole hetkel teema, miks kõik iseteenindust ei kasuta. Mõni ei viitsi ise võimelda, mõnele lihtsalt ei meeldi. Ei puutu hetkel asjasse.
No selles mõttes ju puutub, et kui olla väga tundlik enda võimalikku privaatruumi tungimise suhtes ja kui seda annab vältida, siis miks mitte seda vältida?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 20:23 Perimenopausis ongi süütenöör lühike, pole vaja seda teiste peal välja elada!
Olen TA. Ma ei arva, et värske 37 aastasena ma juba perimenopausis oleks 🙄.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 22:12
Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 22:06Täna näiteks oli selline huvitav olukord, et iseteeninduskassad olid kõik hõivatud, aga kassatädi vaba. Aga see pole hetkel teema, miks kõik iseteenindust ei kasuta. Mõni ei viitsi ise võimelda, mõnele lihtsalt ei meeldi. Ei puutu hetkel asjasse.
No selles mõttes ju puutub, et kui olla väga tundlik enda võimalikku privaatruumi tungimise suhtes ja kui seda annab vältida, siis miks mitte seda vältida?
Mina arvan, et kui inimene tunneb end hetkel nn närvihaigena, püüab ta ostuprotsessist võimalikult stressivabana väljuda ega mõtle nii kalkuleeritult.
Sul on muidugi õigus, aga sa vastad nagu mees, kellele ükskõik mida vihjata, leiab kohe lahenduse õigesti käitumiseks. Et nagu vabalt üldse kulgeda ei võiks, kõik sammud saavad olla läbimõeldud. Vahest tekitab selline asi stressi. Nagu iga nurga pealt peaks ootama ebameeldivust, mida võiks varakult ennetama hakata.
Külaline

Täisealisel inimeseö võiks ikka olla oma auto, jääks ühistranspordi jama ära. Oma lastele ikka ostate auto, kui teevad load ja saavad 18? Miks siis ise ilma?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 22:35
Külaline kirjutas: 27 Veebr 2026 20:23 Perimenopausis ongi süütenöör lühike, pole vaja seda teiste peal välja elada!
Olen TA. Ma ei arva, et värske 37 aastasena ma juba perimenopausis oleks 🙄.
Pole suutnud nii vana inimesena endale autot hankida? Mida see sinu kohta ütleb? Viriseb teiste kallal, ise on täislaisk.
Külaline

Siinset tüli lugedes meenus
https://youtu.be/e8l3xMEargU
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist