Tohutut halastamatu. Kohati jäi lausa mulje, et meedia testis, KUI kaugele on ühte inimest pekstes võimalik minna. Ja vanailves ei leevendanud seda olukorda mitte ühelgi moel. Pigem vastupidi.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:10 Mulle Evelin Ilves meeldis. Aga meedia oli ta vastu ikka halastamatu.
Kuhu jäi?
-
Külaline
-
Külaline
Kui keegi räägib minuga ja toob näite, et "homme äkki sinu tütart ka", siis ei, ta ei üldista. Ta toob konkreetse näite, millega loodab mulle hinge tungida, panna mind mõtlema, et kas ma oma tütrele sooviksin seda saatust. Sul ja teil on ikka äärmiselt veider arusaam üldistamisest ja konkreetsetest näidetest. Olge kenad, ärge rohkem targutage.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:09"homme võibolla sinu tütart" väljendiga too kommenteerija üldistas, mitte ei pidanud silmas sinu isiklikku tütart.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:47Püüa kuidagi rahu saada. Oli küll repliik minu tütre kohta. Ära minu adumise pärast ka muretse, seda oskan ma hästi.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:34
Ja sinu arvates on täiesti mõeldamatu käsitleda neid inimesi eraldi? Keegi ei olegi arvanud, et Ilves peaks oma eksnaistega käevangus peole saabuma.
Päris kummaline, et inimene ei suuda aduda, et me räägime siin eraldi isiksustest. Mõlemad naised on panustanud omalt poolt Eesti riiki ja neid tuleks vaadata nende kummalisest mehest eraldi.
Konkreetselt sinu tütrest ei ole siin mitte keegi rääkinud.
-
Külaline
Vaid autistlik inimene võtab kõike sõna sõnalt ning ei ole võimeline aru saama üldistustest, allegooriast ega oska lugeda ridade vahelt.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:11Kui keegi räägib minuga ja toob näite, et "homme äkki sinu tütart ka", siis ei, ta ei üldista. Ta toob konkreetse näite, millega loodab mulle hinge tungida, panna mind mõtlema, et kas ma oma tütrele sooviksin seda saatust. Sul ja teil on ikka äärmiselt veider arusaam üldistamisest ja konkreetsetest näidetest. Olge kenad, ärge rohkem targutage.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:09"homme võibolla sinu tütart" väljendiga too kommenteerija üldistas, mitte ei pidanud silmas sinu isiklikku tütart.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:47 Püüa kuidagi rahu saada. Oli küll repliik minu tütre kohta. Ära minu adumise pärast ka muretse, seda oskan ma hästi.
Et sa saad asjadest imelikult aru, näitab seegi, et loed pika teema ära, aga saad jutust nii aru, nagu kellegi arvates oleks pidanud ilves oma eksnaised peole kaasa võtma.
-
Külaline
Ei, ma ei saanud aru nii, et Ilves peaks eksnaised kaasa võtma. Nii said sina minu jutust aruGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:19Vaid autistlik inimene võtab kõike sõna sõnalt ning ei ole võimeline aru saama üldistustest, allegooriast ega oska lugeda ridade vahelt.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:11Kui keegi räägib minuga ja toob näite, et "homme äkki sinu tütart ka", siis ei, ta ei üldista. Ta toob konkreetse näite, millega loodab mulle hinge tungida, panna mind mõtlema, et kas ma oma tütrele sooviksin seda saatust. Sul ja teil on ikka äärmiselt veider arusaam üldistamisest ja konkreetsetest näidetest. Olge kenad, ärge rohkem targutage.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:09
"homme võibolla sinu tütart" väljendiga too kommenteerija üldistas, mitte ei pidanud silmas sinu isiklikku tütart.
Et sa saad asjadest imelikult aru, näitab seegi, et loed pika teema ära, aga saad jutust nii aru, nagu kellegi arvates oleks pidanud ilves oma eksnaised peole kaasa võtma.
Ma ei ole autistlik inimene, ma ei võta kõike sõna-sõnalt, aga teen hästi vahet üldistustel ja konkreetetel näidetel. Mine loe natuke, kuidas käib üldistamine. Antud näide seda küll ei olnud. Aga tegelikult mine lihtsalt magama.
-
Külaline
Sa siis enam ei mäleta mida kirjutasid? Tsiteerin:Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:24Ei, ma ei saanud aru nii, et Ilves peaks eksnaised kaasa võtma. Nii said sina minu jutust aruGuest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:19Vaid autistlik inimene võtab kõike sõna sõnalt ning ei ole võimeline aru saama üldistustest, allegooriast ega oska lugeda ridade vahelt.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:11 Kui keegi räägib minuga ja toob näite, et "homme äkki sinu tütart ka", siis ei, ta ei üldista. Ta toob konkreetse näite, millega loodab mulle hinge tungida, panna mind mõtlema, et kas ma oma tütrele sooviksin seda saatust. Sul ja teil on ikka äärmiselt veider arusaam üldistamisest ja konkreetsetest näidetest. Olge kenad, ärge rohkem targutage.
Et sa saad asjadest imelikult aru, näitab seegi, et loed pika teema ära, aga saad jutust nii aru, nagu kellegi arvates oleks pidanud ilves oma eksnaised peole kaasa võtma.. Kes meist siin nüüd imelikult asjadest aru saab?
Ma ei ole autistlik inimene, ma ei võta kõike sõna-sõnalt, aga teen hästi vahet üldistustel ja konkreetetel näidetel. Mine loe natuke, kuidas käib üldistamine. Antud näide seda küll ei olnud. Aga tegelikult mine lihtsalt magama.
"Minul on loogikat küll ja veel. Kutset ei saadeta perre. Kutse saadetakse presidendile. Kutse saatja ei tea, millised on kutse saaja armusuhted ja valikud ja ei peagi teadma. Reegel on lihtne - president otsustab, kellega tuleb ja kaaslasi on üks."
Sinu "loogika" ja arusaam teemast on see, et eeldati, et kutse saadetakse ainult eks-presidendile, kes ise valib, kelle kaasa võtab.
Teised räägivad siin sellest, et need mahajäetud naised on omaette isiksused, kes oleks võinud ka kutse peole saada. Mitte keegi ei ole rääkinud sellest, et president ei tohi ise valida kellega peole tuleb, ja et peaks oma eksid kaasa võtma... mida sina siin püüad teistele omistada.
Mida puutuvad siia teemasse eelmise presidendi armusuhted, kui jutt käib hoopis tema eksabikaasade kutsetest?
-
Külaline
Ametipositsioon oli ikka nende mehel. Presidendi abikaasa ei ole ametipositsioon. Tõsi, tal oodatakse teatud ülesannete täitmist ja mõnes olukorras presidendi kõrval seismist. Aga see on ka kõik. Eelmise presidendi abikaasa tegi nt. miinimumi ja vähemalt paaril viimasel aastal pole ta ka oma abikaasaga koos vastuvõtul käinud.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2026 22:49 Need kaks naist saavutasid kord riigi kõrgeima ametipositsiooni ja täna ütleb Eesti riik neile, et minge tõestage end uuesti kuskil näiteks raamatukogu juhatajana, äkki õnnestub siis kutse saada ja kuhugi tahapoole istuma?
-
Külaline
Et kõik need, keda peole ei kutsutud, on siis tühjad kohad? Sina ja mina ja ilmselt enamus siin kirjutajaid.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:37Hetkel ei ole teemaks see, kuivõrd tema ettevõtmised ja kampaaniad õnnestusid, vaid see, et ta oli ikkagi aastaid Eesti esindusinimene, kes ei tohiks olla tühi koht.
Külaliste arv on limiteeritud. Saali mahub täpselt niipalju kui saali mahub ja Eesti on väga palju inimesi, kes väärivad kutset sinna. Ta on seal peol 9 aastat peoperenaine olnud ja enne seda ka korduvalt käinud, las mõned teised kah saavad peole.
-
Külaline
Kuule tõesti, no võta see unetablett nüüd ära. Sina oled ka isiksus ja oleksid võinud vastuvõtule saada. Aga näe ei saanud. Evelin ka ei saanud. Ieva ka. Kõik on korras. Pole nemad hetkel sugugi olulisemad isikud Eestis kui mina või sina.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:51
Teised räägivad siin sellest, et need mahajäetud naised on omaette isiksused, kes oleks võinud ka kutse peole saada. Mitte keegi ei ole rääkinud sellest, et president ei tohi ise valida kellega peole tuleb, ja et peaks oma eksid kaasa võtma... mida sina siin püüad teistele omistada.
Mida puutuvad siia teemasse eelmise presidendi armusuhted, kui jutt käib hoopis tema eksabikaasade kutsetest?
Su ülejäänud jutt on samasugune ebaloogiliselt käima tõmmatud saag nagu kogu see halagi kannatavate Evelini ja Ieva ümber.
-
Külaline
Need naised on näited, et karma on tõesti olemas. Said tagasi sama mida ise alatut tegid.
-
Külaline
Aga THI muudkui õitseb ja õilmitseb. Ei mingit karmat.Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2026 02:13 Need naised on näited, et karma on tõesti olemas. Said tagasi sama mida ise alatut tegid.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:14Ka minul aitas see silmi avada. Nüüd ma juba aastsid täiesti teadlikult ei osta Kalevi tooteid.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:37 Kas see "mesikäpa" kampaania õnnestus või mitte, on iseküsimus. Kindel on aga see, et pärast seda kampaaniat teadvustasid väga paljud inimesed, et meie maiustused sisaldavad transrasvu ja mitte kasulikke aineid. Olen kindel, et pärast seda hakkasid inimesed (sh mina) sellistele asjadele mõnevõrra rohkem mõtlema.
Võid julgelt osta, sest Orkla muutis ju selle transrasva asja ära. Enam ei jää Komeedid ja Teekonnad ning muu hammaste külge vaabana kinni vaid on šokolaadisema kattega.
-
Külaline
Nii puusse pole Kroonika kaua aega pannud, kui eile sellega, et luges südamerahuga tema naiste hulka ka ema ja tütre. Lihtsalt seetõttu, et pealkirjas numbrit paisutada. Hakkame nüüd kõigi tuntud inimeste naisterahvaste hulka lugema ka emasid, tütreid, õdesid ja vanaemasid?
Presidendina vastuvõtte andis ta ka vaid Evelin Ilvese ja Ieva Ilvese kõrval. Ja hoopis teine asi on, kellega ta ametiväliselt peole tuleb.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 10:40Oo, see teema on mõeldud seega ainult neile, kelle arust Ievale ja Evelinile liiga tehakse ja kes sel teemal halada soovivad? Ma ei teadnud. Mõtlesin, et kõik arvamused on lubatud.
Kui inimene on oma lahkarvamuse juba korduvalt pikemalt lahti kirjutanud ja laskub seejärel üha uuesti ühesõnalistesse või -lauselistesse vastu plõksimistesse liigitub see trollimiseks ja trollisõjaks.
https://www.propastop.org/2025/12/16/tr ... inu-vastu/
-
Külaline
Tootekoostist lugedes leiab siiski palmirasva. Seega- ei osta ega tarbi nende tooteid (aga see on eraldi teema).Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2026 06:18Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:14Ka minul aitas see silmi avada. Nüüd ma juba aastsid täiesti teadlikult ei osta Kalevi tooteid.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:37 Kas see "mesikäpa" kampaania õnnestus või mitte, on iseküsimus. Kindel on aga see, et pärast seda kampaaniat teadvustasid väga paljud inimesed, et meie maiustused sisaldavad transrasvu ja mitte kasulikke aineid. Olen kindel, et pärast seda hakkasid inimesed (sh mina) sellistele asjadele mõnevõrra rohkem mõtlema.
Võid julgelt osta, sest Orkla muutis ju selle transrasva asja ära. Enam ei jää Komeedid ja Teekonnad ning muu hammaste külge vaabana kinni vaid on šokolaadisema kattega.
Teemasse tulles, siis tõesti, Helle Meri oli korduvalt kutsutute seas, aga miskipärast ei kvalifitseeru ei Evelin ega Ieva.
Helle Meri oli lahutamata, nö seaduslik, aga nood teised on möödanik, seepärast neid ei kutsutagi. Kui lahutatud, siis on nö elust välja läinud, pole presidendiga enam mingit pistmist, ega seega ka kutsutu olemisega.
-
Külaline
No näed siis! Järelikult Evelini kampaania õnnestus, mitte ei ole "Mesikräpp" nagu keegi eespool mõnitavalt ütles.Guest kirjutas: ↑26 Veebr 2026 06:18Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:14Ka minul aitas see silmi avada. Nüüd ma juba aastsid täiesti teadlikult ei osta Kalevi tooteid.Külaline kirjutas: ↑25 Veebr 2026 21:37 Kas see "mesikäpa" kampaania õnnestus või mitte, on iseküsimus. Kindel on aga see, et pärast seda kampaaniat teadvustasid väga paljud inimesed, et meie maiustused sisaldavad transrasvu ja mitte kasulikke aineid. Olen kindel, et pärast seda hakkasid inimesed (sh mina) sellistele asjadele mõnevõrra rohkem mõtlema.
-
Külaline
Ei saa aru, mis mina siia puutun? Minul ei ole Eesti riigi ees mingeid teeneid ja ma ei tunne ennast puudutatuna, et mina sellisel üritusel osaleda ei saa.Guest kirjutas: ↑26 Veebr 2026 01:36Kuule tõesti, no võta see unetablett nüüd ära. Sina oled ka isiksus ja oleksid võinud vastuvõtule saada. Aga näe ei saanud. Evelin ka ei saanud. Ieva ka. Kõik on korras. Pole nemad hetkel sugugi olulisemad isikud Eestis kui mina või sina.Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 23:51
Su ülejäänud jutt on samasugune ebaloogiliselt käima tõmmatud saag nagu kogu see halagi kannatavate Evelini ja Ieva ümber.
Ma räägin inimestest, kes on olnud kunagi riigi esindusleedid. Ja väita, et neil oli Eesti ühiskonna ees omal ajal null kohustust, on ikka ülimalt rumal. Neil on olnud oluline sotsiaalne ja esindusfunktsioon. Ja mõlemad on esindanud Eesti riiki ja aidanud tõsta tähelepanu olulistele ühiskondlikele teemadele, nagu see roll ette näeb.
-
Külaline
Rahvas peab mäletama endiseid presidendiprouasid. Kes on endine, kes praegune. Kui on president, kel abiellub uuesti, peab olema kursis.
See on sama nagu lähed vanaema sünnipäevale oma uue mehega ja ta hakkab küsima su eksnehe kohta küsima. See kõigile ebamugav. Lõpuks ka vanaemale, keda kahtlustakse seniilsuses, kui ei suuda meelde jätta et nüüd on uus kallim.
See on sama nagu lähed vanaema sünnipäevale oma uue mehega ja ta hakkab küsima su eksnehe kohta küsima. See kõigile ebamugav. Lõpuks ka vanaemale, keda kahtlustakse seniilsuses, kui ei suuda meelde jätta et nüüd on uus kallim.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑26 Veebr 2026 07:53Tootekoostist lugedes leiab siiski palmirasva. Seega- ei osta ega tarbi nende tooteid (aga see on eraldi teema).Külaline kirjutas: ↑26 Veebr 2026 06:18Guest kirjutas: ↑25 Veebr 2026 22:14
Ka minul aitas see silmi avada. Nüüd ma juba aastsid täiesti teadlikult ei osta Kalevi tooteid.
Teemasse tulles, siis tõesti, Helle Meri oli korduvalt kutsutute seas, aga miskipärast ei kvalifitseeru ei Evelin ega Ieva.
Õnneks pole eestlastel enam vaba rahagi, et Orkla komme osta.
Tõesti, kas Helle Merit kutsuti siis vaid seetõttu, et ta oli lahutamata. Sel juhul taas, mis ajastus me elame? Ja kas me peame naisi vahetava presidendi elu ikka nii mugavaks tegema, et jätame lahutamise tõttu kaks endist presidendiprouat kutsumata? Nende suupistete jaoks võib ka rahvakorjanduse teha.
-
Külaline
Tee vahet minevikul ja olevikul. Ajal, mil neil olid kohustused Eesti riigi ees, olid nad igal aastal ka vastuvõtul kohal, kas pole. Enam neil pole neid kohustusi, seega pole ka põhjust kutsuda. Või sinu arust tuleb igal aastl kutsuda kõik, kellel läbi ajaloo on olnud kohustusi Eesti riigi ees? Ei tule. Mõned erandid siin on, näiteks endised presidendid, aga sellel on ka selge statuut - nad on surmani presidendid. Ja just seepärast puutudki siia sina - sina ja Evelin ja Ieva olete võrdselt palju või vähe viimasel aastal Eesti heaks panustanud. Ühtegi teist pole põhjust kutsuda.Guest kirjutas: ↑26 Veebr 2026 08:22 Ei saa aru, mis mina siia puutun? Minul ei ole Eesti riigi ees mingeid teeneid ja ma ei tunne ennast puudutatuna, et mina sellisel üritusel osaleda ei saa.
Ma räägin inimestest, kes on olnud kunagi riigi esindusleedid. Ja väita, et neil oli Eesti ühiskonna ees omal ajal null kohustust, on ikka ülimalt rumal. Neil on olnud oluline sotsiaalne ja esindusfunktsioon. Ja mõlemad on esindanud Eesti riiki ja aidanud tõsta tähelepanu olulistele ühiskondlikele teemadele, nagu see roll ette näeb.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile, käguan, Tutiga Täi ja 19 külalist