Veel üks menopausiteema

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:45 Kuidas teil see liigne östrogeen diagnoositi? Mul pole keegi kunagi östrogeenitaset mõõtnud. Mul oli ka müootiline emakas, aga mulle kirjutas arst selle vastu minipille. Nendega päevi ei tulnud ja müoome ka mitte, sest see hoidis emaka limaskesta väga õhukese. Lõpuks ühel hetkel vereanalüüsi järgi selgus, et postmenopaus juba, siis arst ütles, et võin minipillid ära jätta. Mingeid vaevusi ei ole tulnud.
Minul on ka kilpnäärme haigus. Ja seoses sellega uuriti kõik hormoonid läbi. Sealt selguski, et östrogeeni tase on nii kõrge, et näidiku järgi täpset numbrit teada ei saanudki.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:47
Nõiamoor kirjutas: 24 Veebr 2026 22:50 Mul on ka opereeritud emakas, samas mingi hormonaalne aktiivsus siiski toimib, sest nn premenstruaalne sündroom on endiselt olemas. Munasarjad jäid alles ja tegelikult on kõik vastikud sümptomid nagu öine higistamine jne juba 7 aastat. Peale hüsterektoomiat langes östrogeen ikka oluliselt ja tekkis tupekuivus, samas ööd on rahulikumad - mina ka see liigöstrogeenne varasemalt. Rindades siiani fibroadenoome ja ma iga krdi tsükli jooksul mõtlen, et millal ma peaksin aru saama, kui tegemist on rinnavähiga.
Kasutan Vagifemi lokaalselt ja esialgu sellest piisab, päris HAR-i ilmselt ei hakka kasutama selle võimalike ebasobivate kõrvaltoimete tõttu.
Minu teada ei ole HAR-l erilisi halbu kõrvaltoimeid, ei kasutata vaid kuumahoogude pärast, vaid lausa soovitatakse, et tõsta elu kvaliteeti. Pealegi kasutad sina ravimist ainult poolt sellest, mida emakaga naised, ehk asendad ainult östrogeeni.
Miks ainult poolt sellest?
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2026 23:50
Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 23:47
Nõiamoor kirjutas: 24 Veebr 2026 22:50 Mul on ka opereeritud emakas, samas mingi hormonaalne aktiivsus siiski toimib, sest nn premenstruaalne sündroom on endiselt olemas. Munasarjad jäid alles ja tegelikult on kõik vastikud sümptomid nagu öine higistamine jne juba 7 aastat. Peale hüsterektoomiat langes östrogeen ikka oluliselt ja tekkis tupekuivus, samas ööd on rahulikumad - mina ka see liigöstrogeenne varasemalt. Rindades siiani fibroadenoome ja ma iga krdi tsükli jooksul mõtlen, et millal ma peaksin aru saama, kui tegemist on rinnavähiga.
Kasutan Vagifemi lokaalselt ja esialgu sellest piisab, päris HAR-i ilmselt ei hakka kasutama selle võimalike ebasobivate kõrvaltoimete tõttu.
Minu teada ei ole HAR-l erilisi halbu kõrvaltoimeid, ei kasutata vaid kuumahoogude pärast, vaid lausa soovitatakse, et tõsta elu kvaliteeti. Pealegi kasutad sina ravimist ainult poolt sellest, mida emakaga naised, ehk asendad ainult östrogeeni.
Miks ainult poolt sellest?
Vaja on asendada vaid östrogeen, teistel lisaks östrogeenile ka progesteroon.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Triibu ja 7 külalist