Goworkabit ja pühade/öötasu

Vasta
Külaline

Goworkabit ja pühade/öötasu

Postitus Postitas Külaline »

Olen pikalt seal jälginud mis ampse pakutakse ja silma on jäänud et öised vahetused ja pühad täitsa tavalise tunnitasuga, tihti 6-7€ tunnis bruto. Enda kodukohas pakkumisi pole, seega kaugemale sõitu võiks kaaluda kui oleks 1,25x tasu või siis lihtsalt kõrgem tunnihinne, aga selliseid pakkumisi vähe ja kui on, siis kandideerijaid väga palju. Ühel Tartu firmal ilmus ka korra kuulutus 12€ tunnis ja selgituses märgitud et öötasu 1,25x (tööajad olidki 8 tundi öösel), järgmine hetk oli see kadunud ja asendunud kuulutusega kus märgitud 8€/h ja kadunud ka lause kõrgemast öötasust. Kas GWB formaadi puhul pole seaduslikku kohustust maksta öötundide/pühade eest kõrgemat tasu või hiljem raha laekudes see arvestatakse juurde ikkagi? Ka nt homseid 24.02 kuulutusi vaadates pole kuskil märki suuremast tasust.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Veebr 2026 16:56 Kas GWB formaadi puhul pole seaduslikku kohustust maksta öötundide/pühade eest kõrgemat tasu
Kõrgemat millest? See on fikseeritud tasuga ühekordne töö.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Veebr 2026 17:24
Guest kirjutas: 23 Veebr 2026 16:56 Kas GWB formaadi puhul pole seaduslikku kohustust maksta öötundide/pühade eest kõrgemat tasu
Kõrgemat millest? See on fikseeritud tasuga ühekordne töö.
No seal nt üks firma pakub tööaegu 6.00-18.00 ja 18.00-6.00, mõlema puhul 6€/h. Ja otsivad pidevalt. Eeldan et kui minna lepinguliselt sellisele tööle, siis ikka makstakse öötundide eest lisaks, aga ju siis see tööampsude pakkumine hea odav lahendus firmale.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2026 10:38No seal nt üks firma pakub tööaegu 6.00-18.00 ja 18.00-6.00, mõlema puhul 6€/h. Ja otsivad pidevalt. Eeldan et kui minna lepinguliselt sellisele tööle, siis ikka makstakse öötundide eest lisaks, aga ju siis see tööampsude pakkumine hea odav lahendus firmale.
Ilmselt eeldad õigesti, aga miks sellest teemat teha ja ennast petetuna tunda? Ükski tööandja ei käsi sul öösiti midagi ampsata. Maga rahulikult kodus ja ära muretse öise tunnitasu pärast.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 12:01
Külaline kirjutas: 24 Veebr 2026 10:38No seal nt üks firma pakub tööaegu 6.00-18.00 ja 18.00-6.00, mõlema puhul 6€/h. Ja otsivad pidevalt. Eeldan et kui minna lepinguliselt sellisele tööle, siis ikka makstakse öötundide eest lisaks, aga ju siis see tööampsude pakkumine hea odav lahendus firmale.
Ilmselt eeldad õigesti, aga miks sellest teemat teha ja ennast petetuna tunda? Ükski tööandja ei käsi sul öösiti midagi ampsata. Maga rahulikult kodus ja ära muretse öise tunnitasu pärast.
Ma ei saa aru, miks peab nii ülbelt vastama lihtsale ja tavalisele küsimusele? Ju teemaalgataja lootis, et siin on mõni personalitöötaja või seadusi tundev inimene, kes oskab vastata.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 12:18
Ma ei saa aru, miks peab nii ülbelt vastama lihtsale ja tavalisele küsimusele? Ju teemaalgataja lootis, et siin on mõni personalitöötaja või seadusi tundev inimene, kes oskab vastata.
No endal võiks ju olla nii palju kainet talupojamõistust, et aru saada, et selleks, et maksta kõrgemat tasu, peab enne olema madalam, millest seda kõrgemat maksta. Kui inimene teeb ühekordse tööampsu, siis seda eelnevat madalamat tasu tal ju ei ole - tal on ainult see konkreetne tasu selle konkreetse tööampsu eest ja see on täpselt nii suur kui tööandja pakub. See on ju umbes sama loogika, kui et ma kutsun endale kellegi 1. mail maakoju puid laduma. See on ka riigipüha. Aga sellel tööampsul on fikseeritud tasu ja pole võimalik küsida, et kas tasu on täna äkki kõrgem. Kõrgem millest? Ega ta ei ole mul töötaja, kelle on lepingus fikseeritud tavaline tunnitasu, et sellest saaks siis riigpühal kõrgemat tasu maksta. See on samamoodi ühekordne tööamps.
Külaline

Teoreetiliselt on voimalik ka nii, et küsija on samas kohas tööampsul juba käinud ja saanud x eurot tunnis. Kui nüüd pakutakse sama tööampsu riigipühal, võib ampsutajal küll tekkida küsimus, kas sel päeval on tasu kõrgem.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 15:57 Teoreetiliselt on voimalik ka nii, et küsija on samas kohas tööampsul juba käinud ja saanud x eurot tunnis. Kui nüüd pakutakse sama tööampsu riigipühal, võib ampsutajal küll tekkida küsimus, kas sel päeval on tasu kõrgem.
Ampsud ei ole ju omavahel seotud. Isegi, kui ta samas kohas pidevalt ampsutab, ei ole tal lepingut, mis seoks need amspud üheks tööks, millel on kõiki neid ampse siduv tunnihind, millest siis riigipühal või öisel ajal saaks küsida kõrgemat tasu.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 13:47

No endal võiks ju olla nii palju kainet talupojamõistust, et aru saada, et selleks, et maksta kõrgemat tasu, peab enne olema madalam, millest seda kõrgemat maksta. Kui inimene teeb ühekordse tööampsu, siis seda eelnevat madalamat tasu tal ju ei ole - tal on ainult see konkreetne tasu selle konkreetse tööampsu eest ja see on täpselt nii suur kui tööandja pakub. See on ju umbes sama loogika, kui et ma kutsun endale kellegi 1. mail maakoju puid laduma. See on ka riigipüha. Aga sellel tööampsul on fikseeritud tasu ja pole võimalik küsida, et kas tasu on täna äkki kõrgem. Kõrgem millest? Ega ta ei ole mul töötaja, kelle on lepingus fikseeritud tavaline tunnitasu, et sellest saaks siis riigpühal kõrgemat tasu maksta. See on samamoodi ühekordne tööamps.
Vat siis nii vastagi teemaalgatajale, mitte ära käsi tal öösel rahulikult magada töötamise asemel!

Selge see, et ükski tööandja ei käsi öösiti midagi ampsata. Aga ju siis teemaalgatajal on oluline neid ampse teha ja igati loogiline on küsida, kas pühad ja öötunnid on tavapärasest erinevalt tasustatud.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 16:21
Guest kirjutas: 24 Veebr 2026 13:47

Vat siis nii vastagi teemaalgatajale, mitte ära käsi tal öösel rahulikult magada töötamise asemel!

Selge see, et ükski tööandja ei käsi öösiti midagi ampsata. Aga ju siis teemaalgatajal on oluline neid ampse teha ja igati loogiline on küsida, kas pühad ja öötunnid on tavapärasest erinevalt tasustatud.
Ma vastasin talle kohe esimese vastusena: See on fikseeritud tasuga ühekordne töö.
Külaline

Tööandja seisukohalt pole mõtet rohkem maksta, sest pühade ajal on soovijaid hoopis rohkem kui tööpäevadel, sest paljud lisaamspsude soovijatel on põhitöö olemas. Milleks siis rohkem maksta. Ise ma selliseid tööamspe ei kaaluks, sest makstakse ikka meeletult vähe. Meestel on siin jälle eelis, kui tahavad mingit lisatööd, võtavad selle ehitustööde grupist, päevaga 100-200 kohe teentud. Aga naised rügavad mingi 5 euro eest. Kui mul endal oleks raha vaja, ma pigem võtaks mõne koera endale hoida pühadeks, selle eest makstakse ka päris hästi.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 09:12 Tööandja seisukohalt pole mõtet rohkem maksta, sest pühade ajal on soovijaid hoopis rohkem kui tööpäevadel, sest paljud lisaamspsude soovijatel on põhitöö olemas. Milleks siis rohkem maksta. Ise ma selliseid tööamspe ei kaaluks, sest makstakse ikka meeletult vähe. Meestel on siin jälle eelis, kui tahavad mingit lisatööd, võtavad selle ehitustööde grupist, päevaga 100-200 kohe teentud. Aga naised rügavad mingi 5 euro eest. Kui mul endal oleks raha vaja, ma pigem võtaks mõne koera endale hoida pühadeks, selle eest makstakse ka päris hästi.
Täiesti võõrale inimesele ei anna küll keegi, kes oma loomast hoolib, koera hoida.
Külaline

Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 09:52
Guest kirjutas: 25 Veebr 2026 09:12 Tööandja seisukohalt pole mõtet rohkem maksta, sest pühade ajal on soovijaid hoopis rohkem kui tööpäevadel, sest paljud lisaamspsude soovijatel on põhitöö olemas. Milleks siis rohkem maksta. Ise ma selliseid tööamspe ei kaaluks, sest makstakse ikka meeletult vähe. Meestel on siin jälle eelis, kui tahavad mingit lisatööd, võtavad selle ehitustööde grupist, päevaga 100-200 kohe teentud. Aga naised rügavad mingi 5 euro eest. Kui mul endal oleks raha vaja, ma pigem võtaks mõne koera endale hoida pühadeks, selle eest makstakse ka päris hästi.
Täiesti võõrale inimesele ei anna küll keegi, kes oma loomast hoolib, koera hoida.
Koertegrupis on neid hoidja otsijaid palju. Otsivad ja leiavad. Kui oled juba mõnda koera hoidnud, saad anda soovitajaid. Paljud alustavadki tuttavate koerte hoidmisest. Ausalt öeldes ei puutu praegu väga asjasse.
Külaline

GWB sõlmib ampsajaga käsunduslepingu, selle puhul ei rakendu töölepingust tulenev tasu pühade või ületundide osas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist