Juustup kirjutas: ↑14 Juul 2024 18:33
Leevike kirjutas: ↑14 Juul 2024 18:01
Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2024 17:44
Hall mass on rumal ja järgib pimesi, mis neile ette kirjutatakse. Nii on alati olnud. Ja kui proovida neile väike vaimne “challenge” esitada, et veidi oma peaga mõtlemist ja analüüsimist stimuleerida, siis tembeldatakse vastane lamemaalaseks. Selle asemel, et proovida sisulist diskusiooni pidada.
Tembeldad ju sina.
Halli massi tembeldasin. Kui tunned end puudutatuna, siis ei saa ma sinna midagi teha. Võid templist proovida vabaneda kui suudad argumenteerida muude argumentidega kui et lamemaalane või vigane õigekiri.
[/quote]
Vaata, Leevike, siin on teatud punt rahvast(kindlasti mitte kõik ja ka mitte enamus!) kelle puhul võid sa olle kindel laias laastus mõnes faktis:
1) kui Sa kirjutad et Sul läheb hästi, Su lapsed on terved või et Sind tööl edutati, siis jääd sa kohe silma, seda enam, et sa oled registreeritud kasutaja. Kõige suurem kisa tõuseb, aga siis kui Sa ütled, et Sul pole etteheiteid oma mehele ja et Sa TÕESTI oled õnnelikus abielus või suhtes. See vallandab hüsteeria.
2)Kui Sa oled üksik ja julged seda öelda ning lisada, et Sa oled oma eluga rahul siis Sind ei usuta. Küllap "oled nii kole ja nõme et keegi Sind ei taha"
3)Järgmises teemas kus sa näiteks kirud kehva tööd teinud remondimeest, hüppab sulle selga paar-kolm(enamasti anonüümset) kasutajat, kes kukuvad ironiseerima, et kas edutatud naisel pole siis nüüd raha töömehele rohkem maksta vms.
Järgneb lõputu arutelu sinu isiku ja finantsvõimekuse üle ja sisulisi vastuseid tuleb heal juhul 1/3 kõigist vastustest.
Kui Sa siis üritad "ennast kaitsta" või olukorda selgitada(mis tegelikult on mõttetu, mina olen oma vitsad siin juba saanud) tembeldatakse sind mingiks vaimse nihkega illusioonides elavaks nn "kolmandaks Eestiks".
4) Kui Sa oled aktiivne kasutaja ja jääd kellelegi hambusse, siis rebib ta mõnest teemast välja mingi Sinu kirjutatud fraasi mis järgmise teemaga kus Sa oled sõna võtnud, ei haaku absoluutselt. See on justkui "alus" sinu "vahele võtmiseks" ja "tõestamiseks" et sa pole ikka see kellena sa siin esined ja "raudselt oled sa mingi kibestunud alamakstud igav memm"
5) See ei haaku küll Sinuga, aga kui postitab mõni meesterahvas, nokitakse teda kohe erilise rõõmuga.
6) kui keegi kirjeldab oma elu või kogemusi, mis massiga ei haaku, on ta raudselt patoloogiline valetaja.
7) KÕIGE PÕHILISEM PUNKT(!) Kõik anonüümid on Sinust igaveseks ajast igavesti ilusamad, targemad, nooremad, haritumad, rikkamad, rohkem reisinud, õnnelikumad jne.
Nutune lugu, aga ei tasu välja teha.
/Juustup
[/quote]
Ma ei olnud perekoolis ei kasutaja ega aktiivne lugeja kuni lõpuni välja. Paar korda mingit teemat otsisin kui lapsed väiksed. Üks Kord postitasin perekoolis, suht hiljuti, suht isikliku teema ja ma sain nii palju asjalikku ja läbilõhki sõbralikku tagasisidet. Olin üllatunud ja ühtlasi kohati ka liigutatud. Ma tean, et on toredaid, tolerantseid inimesi. Isegi kui keie arvamused ei ühti. Sellest positiivsest kogemusest inspireerituna kolisin ka siia üle. Aga siin olen siiani näinud küll enamasti teist kontingenti. Ja tundub, et Sinu kirjeldatud situatsioonid on päris tabavad. Sellest anonüümselt vastamisest ei saa aru - mõtle endale mingi nimi lambist ja kasuta seda. Kümned “külalised” kommenteerivad. Kõik nii ehk naa ju anonüümne…