Pehmed kurgid

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Pehmed kurgid

Postitus Postitas Külaline »

Palun öelge, miks minu marineeritud kurgid jäävad alati lödid? Kas ma kuumutan neid üle, või mis?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 21:44 Palun öelge, miks minu marineeritud kurgid jäävad alati lödid? Kas ma kuumutan neid üle, või mis?
tõenäoliselt
Külaline

Ma pole kunagi kuumutanud ja jäävad alati krõmpsud, teen kurki päris palju, umbes 40 purki suvel, ja säilitan tavalises korterelamu keldris. Ma ei hoia ka teki all, mida paljud teevad. Minu kurgid lähevad purki, kuum marinaad ja kuumad kaaned peale, see on kõik.
Külaline

Oleneb sordist ka, mõned kohe on õhema koorega ja vesisemad, neid sisse ei teeks. Pigem vali sissetegemiseks pisemad ja tugevama koorega kurgid. Ma ei tea kas see marineerimisel aitab aga soolakurkide puhul hoian kurke enne üleöö külma veega külmikus. Kunagi kuskilt lugesin ja sedasi on küll kurgid mõnusad krõmpsud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 10:34 Oleneb sordist ka, mõned kohe on õhema koorega ja vesisemad, neid sisse ei teeks. Pigem vali sissetegemiseks pisemad ja tugevama koorega kurgid. Ma ei tea kas see marineerimisel aitab aga soolakurkide puhul hoian kurke enne üleöö külma veega külmikus. Kunagi kuskilt lugesin ja sedasi on küll kurgid mõnusad krõmpsud.
Sort peaks õige olema - Adam ja Dirigent. Peenralt korjates on väga ilusad, kõvad. Kui teen kiirsoolakurke jäävad ka hästi krõmpsud. Aga marineerides jäävad pehmed. Eks kartulisalati sees saab ära kasutada, aga siiski...
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 07:42 Ma pole kunagi kuumutanud ja jäävad alati krõmpsud, teen kurki päris palju, umbes 40 purki suvel, ja säilitan tavalises korterelamu keldris. Ma ei hoia ka teki all, mida paljud teevad. Minu kurgid lähevad purki, kuum marinaad ja kuumad kaaned peale, see on kõik.
Kas ükski purk ei ole pahaks läinud?

Jaga marinaadi retsepti.
Külaline

Niimoodi tulevadki krõmpsud, et öösel on soolavees (eriti kui on juba natuke seisnud ja mitte otse korjatud kurgid) ja pärast kuum marinaad peale. Ei ole vaja kuumutada purke eraldi. Ma mäletan, minu vanaema muudkui kuumutas ja tulid lödid, mis mulle üldse ei meeldinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 10:53 Niimoodi tulevadki krõmpsud, et öösel on soolavees (eriti kui on juba natuke seisnud ja mitte otse korjatud kurgid) ja pärast kuum marinaad peale. Ei ole vaja kuumutada purke eraldi. Ma mäletan, minu vanaema muudkui kuumutas ja tulid lödid, mis mulle üldse ei meeldinud.
Jah, seda olen ikka teinud, et enne hoian jääkülmas vees.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 07:42 Ma pole kunagi kuumutanud ja jäävad alati krõmpsud, teen kurki päris palju, umbes 40 purki suvel, ja säilitan tavalises korterelamu keldris. Ma ei hoia ka teki all, mida paljud teevad. Minu kurgid lähevad purki, kuum marinaad ja kuumad kaaned peale, see on kõik.
Teed sama vängelt äädikased nagu poodide kurgid?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 17:22
Teed sama vängelt äädikased nagu poodide kurgid?
Ja millest selline eeldav küsimus? Miks ta peaks seda tegema. Minu jaoks on poekurgid ka liiga soolased.
Külaline

Minu arvates jäävad pehmeks ülekasvanud kurgid. Need, millel on suured seemned sees. Kurk ise võib olla sealjuures väike/lühike. Osad saab koore järgi välistada.

Aga olen kuulnud, et mädarõigas hoiab krõmpsuna. Ma aru ei ole saanud. Mõni pehme kurk ikka satub ka purki.
Ma kuumutan ahjus enne kaanetamist. Senikaua, kui kurgid hakkavad vaikselt värvi muutma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Keithy ja 1 külaline