Milline on teie jaoks kõige sümpaatsem koht Eestis, lastega elamiseks?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2026 08:23
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 10:21Kui enamus aega aastast on hall, külm või pime, siis tundub maal olemine mõistlikum ainult suvel, kui on soe, valge ja inimesed ümberringi ka rõõmsamad.
Minu lemmikajad maakodus olemiseks on kõik aastajaad peale suve. Suvel muidugi olen ka, aga muul ajal on minu meelest sama ilus ja rahulikum. Loodus on igal aastajal ilus.
Mulle meeldib kõige rohkem maal olla ikka suvel, kui ilmad on soojad ja päevad pikalt valged ja siis ei teki rusuvat tunnet.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 15:18
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 09:29
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 15:32
Mis kohustuslikku küla gruppi?
Pean silmas kogukonda. Linnas valid sa ise endale selle kogukonna - need on sinu mõttekaaslased, kellega sa lävid. Maal on sul paratamatult see kogukond, kes sul seal on: mõned lastekarjaga naised, kelle mees on Soomes tööl ja kelle aasta sündmus on Egiptuse reis ja kelle kõik FB fotod on tehtud autode taustal, paar külajoodikut, kes näevad välja nagu 70+, aga on tegelikult 40 ringis, memmede rahvatantsuringi liikmed, mõned EKRE liikmetest "ausad töömehed", linnast maale kolinud ökoperekond, kes põhimõtteliselt keeldub lapsi vaktsineerimast jne. Hea õnne korral on ka keegi selline nagu sina, aga ilmselgelt olete vähemuses.
Ma ei tahaks väikestes kohtades elavaid inimesi kuidagi halvustada, kui nad on korralikud inimesed, teevad kohalikus ettevõttes tööd ja kasvatavad lapsi. Ka maal võib olla haritud ja laia silmaringiga inimesi, kes ei pea oluliseks välist sära, aga neid on pigem vähemuses või on nad juba vanad. Üldiselt tajud mõne inimesega veidi aega koos olles, kuidas nad on oma olekult ja ellusuhtumiselt teistsugused. Olen ka märganud, et üks tüüp inimesi on poosetajad, ennast teistest paremaks pidajad ja materialistid, kes panevad regulaarselt sotsiaalmeediasse pilte Egiptuse või Hispaania perereisist, spakülastusest, kes kannavad ainult firmariided, kus Guess, Gucci, Calvin Kleini logo suurelt peale kirjutatud, kehal tätoveeringud ja mõnel on juuksetukk roosaks või lillaks värvitud jne. Enamasti pole nad mõne suurema kohaliku ettevõtte juhid, vaid mehed käivad raha teenimas välismaal või teevad mustalt tööd.
Neid beibetüüpi naisi on siiski vähemus (võibolla ei ole beibendus enam nii moes?). Olen aastate jooksul üsna palju väikelinna nooremaid/nooremas keskeas naisi näinud (kolme lapse lasteaia/kooli koosolekud) - enamus käib tavaliselt ja mugavalt riides ega eristu välimuselt ja olekult mitte millegagi samaealistest naistest Tallinnas. Enamus koolitüdrukud käib tossudes, mugavates ja lohvakates riietes.

Tundub ka, et väikeste kohtade inimesed on tänapäeval liikuvad - paljude elukäik on olnud selline, et kõigepealt kuhugi suuremasse kohta õppima/tööle, siis ringiga väikelinna tagasi ja siis pere. Selle tõttu ei koosne pered enam ainult kohalikest - üks pool võib olla hoopis nn. sisserändja, kes kohtus naise/mehega kuskil mujal ja tuli temaga kaasa (seega, kohalik päritolu puudub). Sellised oleme ka meie - mees on kohalikku päritolu, mina mujalt tulnud.
Külaline

mida väiksem koht, seda suurem risk - headel asjaoludel võib olla elu sellises kohas nagu lill, aga samas kui juhtuvad nõmedad naabrid/õpetaja/laste eakaaslased siis võib olla päris hull.
Suuremas kohas pole nii sõltuv ümbritsevast.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 11:23 mida väiksem koht, seda suurem risk - headel asjaoludel võib olla elu sellises kohas nagu lill, aga samas kui juhtuvad nõmedad naabrid/õpetaja/laste eakaaslased siis võib olla päris hull.
Suuremas kohas pole nii sõltuv ümbritsevast.
Suuremas kohas on rohkem võimalusi kiuslikest õpetajatest, eakaaslastest eemalduda. Kui külas on üks lasteaed või kool, siis kas lepid ja lävid ainult vähesel määral või kui suhtlus muutub toksiliseks, pead mujale kolima. Linnas on kolimine vajalik ainult siis, kui naabrid on kiuslikud ja omvahel üldse läbi ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 15:18
Guest kirjutas: 04 Veebr 2026 15:32
Mis kohustuslikku küla gruppi?
Pean silmas kogukonda. Linnas valid sa ise endale selle kogukonna - need on sinu mõttekaaslased, kellega sa lävid. Maal on sul paratamatult see kogukond, kes sul seal on: mõned lastekarjaga naised, kelle mees on Soomes tööl ja kelle aasta sündmus on Egiptuse reis ja kelle kõik FB fotod on tehtud autode taustal, paar külajoodikut, kes näevad välja nagu 70+, aga on tegelikult 40 ringis, memmede rahvatantsuringi liikmed, mõned EKRE liikmetest "ausad töömehed", linnast maale kolinud ökoperekond, kes põhimõtteliselt keeldub lapsi vaktsineerimast jne. Hea õnne korral on ka keegi selline nagu sina, aga ilmselgelt olete vähemuses.
Ma ei tahaks väikestes kohtades elavaid inimesi kuidagi halvustada, kui nad on korralikud inimesed, teevad kohalikus ettevõttes tööd ja kasvatavad lapsi. Ka maal võib olla haritud ja laia silmaringiga inimesi, kes ei pea oluliseks välist sära, aga neid on pigem vähemuses või on nad juba vanad. Üldiselt tajud mõne inimesega veidi aega koos olles, kuidas nad on oma olekult ja ellusuhtumiselt teistsugused. Olen ka märganud, et üks tüüp inimesi on poosetajad, ennast teistest paremaks pidajad ja materialistid, kes panevad regulaarselt sotsiaalmeediasse pilte Egiptuse või Hispaania perereisist, spakülastusest, kes kannavad ainult firmariided, kus Guess, Gucci, Calvin Kleini logo suurelt peale kirjutatud, kehal tätoveeringud ja mõnel on juuksetukk roosaks või lillaks värvitud jne. Enamasti pole nad mõne suurema kohaliku ettevõtte juhid, vaid mehed käivad raha teenimas välismaal või teevad mustalt tööd.
Calvin Klein ja Guess on odavkaubamärgid, samuti Egiptuse reisid, mida eksponeerida oleks pigem piinlik. Guccit ei jõua sellised inimesed eales osta.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2026 12:21
Külaline kirjutas: 11 Veebr 2026 15:18
Olen ka märganud, et üks tüüp inimesi on poosetajad, ennast teistest paremaks pidajad ja materialistid, kes panevad regulaarselt sotsiaalmeediasse pilte Egiptuse või Hispaania perereisist, spakülastusest, kes kannavad ainult firmariided, kus Guess, Gucci, Calvin Kleini logo suurelt peale kirjutatud, kehal tätoveeringud ja mõnel on juuksetukk roosaks või lillaks värvitud jne. Enamasti pole nad mõne suurema kohaliku ettevõtte juhid, vaid mehed käivad raha teenimas välismaal või teevad mustalt tööd.
Calvin Klein ja Guess on odavkaubamärgid, samuti Egiptuse reisid, mida eksponeerida oleks pigem piinlik. Guccit ei jõua sellised inimesed eales osta.
Mõte oli selles, et kirjeldatud inimesed proovivad uhkeldada kasvõi tuntud kaubamärkide koopiatega, kui originaalid jäävad kättesaamatuks ja enamasti nad ei ole kuigi erudeeritud, vaid töötavad ametikohtadel, mis ei nõua kõrgharidust ja väga spetsiifilisi teadmisi ja oskusi.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Veebr 2026 07:44
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2026 08:23
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 10:21Kui enamus aega aastast on hall, külm või pime, siis tundub maal olemine mõistlikum ainult suvel, kui on soe, valge ja inimesed ümberringi ka rõõmsamad.
Minu lemmikajad maakodus olemiseks on kõik aastajaad peale suve. Suvel muidugi olen ka, aga muul ajal on minu meelest sama ilus ja rahulikum. Loodus on igal aastajal ilus.
Mulle meeldib kõige rohkem maal olla ikka suvel, kui ilmad on soojad ja päevad pikalt valged ja siis ei teki rusuvat tunnet.
Mul ei teki maal ühelgi aastaajal rusuvat tunnet. Igal ajal on oma võlud. Lemmik aeg on vist kevad, linnulaulu ja esimeste õite pärast, suvi natuke liigagi aktiivne.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2026 11:07
Guest kirjutas: 11 Veebr 2026 15:18
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2026 09:29 Pean silmas kogukonda. Linnas valid sa ise endale selle kogukonna - need on sinu mõttekaaslased, kellega sa lävid. Maal on sul paratamatult see kogukond, kes sul seal on: mõned lastekarjaga naised, kelle mees on Soomes tööl ja kelle aasta sündmus on Egiptuse reis ja kelle kõik FB fotod on tehtud autode taustal, paar külajoodikut, kes näevad välja nagu 70+, aga on tegelikult 40 ringis, memmede rahvatantsuringi liikmed, mõned EKRE liikmetest "ausad töömehed", linnast maale kolinud ökoperekond, kes põhimõtteliselt keeldub lapsi vaktsineerimast jne. Hea õnne korral on ka keegi selline nagu sina, aga ilmselgelt olete vähemuses.
Neid beibetüüpi naisi on siiski vähemus (võibolla ei ole beibendus enam nii moes?). Olen aastate jooksul üsna palju väikelinna nooremaid/nooremas keskeas naisi näinud (kolme lapse lasteaia/kooli koosolekud) - enamus käib tavaliselt ja mugavalt riides ega eristu välimuselt ja olekult mitte millegagi samaealistest naistest Tallinnas.
Välimus ei peagi olema beibetüüpi, vaid olemuselt on nipsakad või uhked. Kui põrkad lasteaiarühmas või koolis lapsevanemaga kokku, siis võiks vähemalt tervitada. Mõni kohe on seda tüüpi, et korduvalt vaatavad tuimalt enda ette, märkavad tulijat, aga ei tee teist nägugi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 7 külalist