Teiste tunded
-
Külaline
Teiste tunded
Kas te tunnete või tajute, mida teine tunneb või kui tal on midagi viltu, või teeb head nägu?
Kas selline tajumine on võimalik, kui teisalt öeldakse, et ega teise sisse ju ei näe.
Kas selline tajumine on võimalik, kui teisalt öeldakse, et ega teise sisse ju ei näe.
-
Külaline
Jah, tunnen ja tajun. Selle nähtuse nimi on kõrge emotsionaalne IQ.
-
Külaline
Vähe ülbe vastus kõrge EQ kohta...
-
Külaline
Kui inimest vähegi tunda, siis saab ju ikka aru, kas hea nägu on ainult fassaad või on inimesega tegelikult ka kõik ok. Võib-olla teretuttava petaks ära mõne minuti jooksul, aga lähemad inimesed mitte. Ikka saan aru ja kui on minu asi uurida, siis küsin.
Selle nähtuse nimi on empaatia.
Empaatia
Vikipeedia
https://et.wikipedia.org › wiki › Empaatia
Empaatia on võime tajuda teiste emotsioone, tundmusi, tundeid ja vajadusi. Tugeva empaatiavõimega inimest nimetatakse empaadiks. Empaatia ei ole sama mis ...
Empaatia
Vikipeedia
Empaatia on võime tajuda teiste emotsioone, tundmusi, tundeid ja vajadusi. Tugeva empaatiavõimega inimest nimetatakse empaadiks. Empaatia ei ole sama mis ...
-
Külaline
Empaatia on üks mitmest EQ komponendist.Tolmukübe kirjutas: ↑13 Veebr 2026 12:20 Selle nähtuse nimi on empaatia.
Empaatia
Vikipeedia
-
Külaline
Midagi ma tajun küll kui teisel midagi on mõnikord. Ütleb küll, et pole midagi, aga ma saan aru küll. Kui küsima hakkan, siis saab veel pahaseks.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 07:52 Kas te tunnete või tajute, mida teine tunneb või kui tal on midagi viltu, või teeb head nägu?
Huvitav, kas ta ka aru saab kui mul mingi teisiti???
-
Külaline
Mida tundlikum inimene, seda kergemini tajub. Aga õigus on jah sellel, kes viitas kõrgele EQ-le. IQ üksi ei ole abiks, sa võid ju mõtte tasandil olla väga teadlik, aga tundetasandil mitte tingimata. Võivad olla mõlemad kõrged koos, aga sageli siiski mitte.
-
Külaline
Kust on teada et ta mõtleb just selliseid mõtteid või tunneb neid tundeid,mida mina arvan tundvat?
-
Külaline
Isiksusehäirega inimesed tajuvad teisi tihti ülbetena...
-
Külaline
Ilma teist nägemata ei taju midagi. Eemalt ei taju midagi.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2026 07:52 Kas te tunnete või tajute, mida teine tunneb või kui tal on midagi viltu, või teeb head nägu?
Kui keegi peaks kellelgi peale palju mõtlema, siis ei tea teine sellest midagi.
-
Külaline
Mina tajun. Eemalt paremini. Tajun tihti teemat mis on õhus, mitte tundeid, mida see inimene tunneb.
Tundsin lähemalt inimest, kelle puhul alguses ma ei saanud aru, kes ta on, kuid hiljem sain aru, et see polegi võimalik, sest ta tühi. Aga ta vibreerib tugevalt oma olekut (näiteks sisemist ärevust) ja teemasid ja tegevusi. Koos olles on see tajumine sel juhul raskem, sest võib kergelt tema mulli sattuda, tema "hea näo tegemise" vibes kaasa vibreerida. Eemaldudes tunnen endas segadust, sest see vastuolu, võõras segases energias viibimine tegelkult häirib tasakaalu.
Ja palju muud, mida tajun.
Tundsin lähemalt inimest, kelle puhul alguses ma ei saanud aru, kes ta on, kuid hiljem sain aru, et see polegi võimalik, sest ta tühi. Aga ta vibreerib tugevalt oma olekut (näiteks sisemist ärevust) ja teemasid ja tegevusi. Koos olles on see tajumine sel juhul raskem, sest võib kergelt tema mulli sattuda, tema "hea näo tegemise" vibes kaasa vibreerida. Eemaldudes tunnen endas segadust, sest see vastuolu, võõras segases energias viibimine tegelkult häirib tasakaalu.
Ja palju muud, mida tajun.
-
Külaline
See on õhus või väljendustes.Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 16:35 Kust on teada et ta mõtleb just selliseid mõtteid või tunneb neid tundeid,mida mina arvan tundvat?
-
Külaline
EQ on oskus lugeda inimest.Guest kirjutas: ↑13 Veebr 2026 16:09 Mida tundlikum inimene, seda kergemini tajub. Aga õigus on jah sellel, kes viitas kõrgele EQ-le. IQ üksi ei ole abiks, sa võid ju mõtte tasandil olla väga teadlik, aga tundetasandil mitte tingimata. Võivad olla mõlemad kõrged koos, aga sageli siiski mitte.
IQ on oskus analüüsida inimest.
Taju on õhus hõljuva energia tunnetamine ja sellele tähelepanu pööramisel mingis osas lugemine. Mina rohkem tasakaalus oled, seda puhtamalt lugeda suudad.
-
Külaline
Kõrge EQ ei tähenda, et inimene ei või kunagi sarkastiline olla.
Eheheheee, nüüd saate pasarahe, nagu minagi kunagi.
-
Külaline
Sinu mula on tüütu ja vaimuvaene. Mingit sarkasmi mõõtu see välja ei anna. Mingid sajanditagused naljad ja targutamine igal teemal.
-
Külaline
Minul on see vaistlik tunnetus ülihästi arenenud. Saan kohe aru, kui mõnel tuttaval on midagi halvasti. Tajun, mida teine inimene (ka võõras) minust mõtleb.
Eriti hästi tunnetan ma ära selle, kui minu pereliikmetel on midagi halvasti. Näiteks õel või täiskasvanud lastel, kes elavad eraldi. Ma ei pea neid isegi nägema, võib-olla ei ole isegi ammu näinud, aga tean kohe, kui nende elus on midagi halvasti.
Teadsin kohe, kui mu mees oli mind petnud. Mitte millestki kinni ei olnud hakata, sest mitte ühtegi tõendit ei olnud, aga lihtsalt teadsin. Aastaid hiljem sain teada, et tundsin õigesti.
Eriti hästi tunnetan ma ära selle, kui minu pereliikmetel on midagi halvasti. Näiteks õel või täiskasvanud lastel, kes elavad eraldi. Ma ei pea neid isegi nägema, võib-olla ei ole isegi ammu näinud, aga tean kohe, kui nende elus on midagi halvasti.
Teadsin kohe, kui mu mees oli mind petnud. Mitte millestki kinni ei olnud hakata, sest mitte ühtegi tõendit ei olnud, aga lihtsalt teadsin. Aastaid hiljem sain teada, et tundsin õigesti.
-
Külaline
Kui enda kõrvale on suudetud valida täiuslikult sobivad inimesed, läbisaamine lähisugulastega on probleemivaba ja pikalt on kõrval sama partner, siis isegi usun seda inimese head vaistu ja EQ juttu. Sagedamini on aga nii, et “tundespetsialist” näeb aga muudkui inimesi läbi, mõni on lausa empaatiline geenius. Millegipärast ei taha päriselus keegi talle midagi rääkida ja partnerite osas kolistab ka ainult ühest ämbrist teise.
-
Külaline
Täiuslikult sobivaid inimesi pole, see on illusioon. Inimesed sobivad, kui mõlemad või üks pool on kohanemisvõimeline ja kompromissialdis.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2026 13:01 Kui enda kõrvale on suudetud valida täiuslikult sobivad inimesed, läbisaamine lähisugulastega on probleemivaba ja pikalt on kõrval sama partner, siis isegi usun seda inimese head vaistu ja EQ juttu. Sagedamini on aga nii, et “tundespetsialist” näeb aga muudkui inimesi läbi, mõni on lausa empaatiline geenius. Millegipärast ei taha päriselus keegi talle midagi rääkida ja partnerite osas kolistab ka ainult ühest ämbrist teise.
Inimesed ka muutuvad aastate jooksul ja kohandavad on vajadusi sarnasemaks, või siis mitte...Harjumus teeb oma töö.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist