Millised abielud on õnnelikud?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 07:43
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 06:58Mul on olnud selline abielu. Olin rahul, sest oli kindel plaan selle mehega teatud aastad koos elada, et oma tulevik kindlustada.
Ja miks üldse abiellusite?
Eks alguses oli ikka armastus, kuid mees oma ringiaelemisega hävitas selle varsti ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 17:05
Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 07:43
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 06:58Mul on olnud selline abielu. Olin rahul, sest oli kindel plaan selle mehega teatud aastad koos elada, et oma tulevik kindlustada.
Eks alguses oli ikka armastus, kuid mees oma ringiaelemisega hävitas selle varsti ära.
Hästi tehtud! Kui mees ei taha panustada emotsionaalsesse suhtesse, siis on igati õiglane, et naine kindlustab oma tulevikku, pole vähemalt niisama raisatud aastad.
Mul on sõbranna, abielus polnud, sest mees ei tahtnud, kolm last. Mees kamandajat tüüpi, kellel alati õigus. Kui lastel mingi probleem, oli ema alati süüdi, mida siis ka kõvahäälselt teada anti. Sõbranna polnud sealjuures kodune, aga loomult leplik ja ei osanud enda eest seista. Ma sõbrannast elutargem, sain suhteliselt ruttu aru, et jätkusuutlik see asi pole. Soovitasin tal hakata raha koguma, eraldi arvele ja mitte mainidagi sellest kellelegi. Ta sai vahel preemiaid ja palk muutus mõnikord jne (mees oli suhteliselt kitsi). Võttis lõpuks kuulda ja tegigi nii. Läks mööda 20 aastat ja suhted läksid väga halvaks, ikka kõik lapsed polnud nii edukad, kui isa oli lootnud (kuigi ise ei liigutanud lillegi selle heaks, ei õpetanud ega toetanud). Tülidesse tekkis ähvardus, et kui ei meeldi, koli ära, korter kuulus ju mehele. Lõpuks sai sõbranna nii kaugele, et otsis korteri, pakkis oma asjad ja koliski ära. Lapsed olid juba suured ja enam sellega muret polnud. Selleks ajaks oli tal korralik summa kogutud, mida ta kasutas korteri ostuks. Ta on nüüd oma eluga väga rahul. Mehele tuli see suure üllatusena, ta oli kindel, et naisel pole kuhugi minna ja raha ka mitte. Siiamaani peab viha.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Veebr 2026 11:27 Ma olen viimasel ajal jälginud teiste kooselusid ja olen kuidagi pettunud. Õnnelikud tunduvad vaid need kooselud, kus naine on väga ilus ja tark, mees selline keskpärane. Mees on siis truu, sest teab, et ega ta paremat naist kuskilt ei saa, naine on talle teene teinud, et on temaga koos. Siis on sellised kooselud, et naine on palju rikkam, siis on ka mees küllaltki normaalne, sest ega tal kuskile minna pole, endal raha pole. On veel suure vanusevahega paarid, kus mees on mitmendal ringil noore naisega, need mehed on ka normaalse käitumisega koduses elus, sest ega pole enam jaksu uuele ringile minna. Kuigi kui selline mees on rikas, siis hakkab ka päris sageli varsti ringi vaatama, sest rikkad mehed on sageli väga kõrge egoga ja eetiliselt küsitavate väärtushinnangutega. Aga kõik teised käituvad kooseludes tavaliselt väga nõmedalt. Truudusetud, joovad, kodus midagi ei tee.
Mitte ükski nendest sinu toodud variantidest ei taga abielu õnnelikkust. Paras lambi/lambajutt. Sõltub paariliste iseloomudest ja sobivusest, valmidusest teise heaolu nimel painduda, ühistest eesmärkidest või eluvaatest jnejne.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Veebr 2026 14:05
Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.
Ja see on siis sinu meelst õnneliku abielu saladus või eeskuju? Sa räägid aiaugust ju. Meediast ja skandaalikestest otsida mingit õnnelikku abielu, nagu päriselt või. Vana sa oled? Salleril keskeakriis, las vanur möllab, aga mis õnnelik abielu siia puutub, pole tal ju.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 08:50
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 07:43
Kirjutas, et tal oli kindel plaan selle mehega oma tulevik kindlustada. Siit võib järeldada, et abiellumine ja lahutamine oli ilmselt majanduslikult kasulik.
Eks selle nimel kannatatakse palju ära ja ollakse "õnnelik". Kes tahab, kes ei suuda nii.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 21:01
Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 08:50
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2026 07:43
Kirjutas, et tal oli kindel plaan selle mehega oma tulevik kindlustada. Siit võib järeldada, et abiellumine ja lahutamine oli ilmselt majanduslikult kasulik.
Eks selle nimel kannatatakse palju ära ja ollakse "õnnelik". Kes tahab, kes ei suuda nii.
Ja iga muinasjutt algab sõnadega "kindel plaan selle mehega paar aastat ära kannatada, et nutsu saada ja tulevik kindlustada"! :lol: Mis sundis kirjutajat seda kogemust siia ÕNNELIKU Abielu teemasse tooma, ma tõesti ei mõista. Mis seal õnnelikku oli...
Külaline

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 06:58
Isegi ühe truudusetu osapoolega abielu võib olla õnnelik, kui mõlemad pooled sellega rahul on.
Mul on olnud selline abielu. Olin rahul, sest oli kindel plaan selle mehega teatud aastad koos elada, et oma tulevik kindlustada. Et ta teistega magas, oli minu jaoks hea, sest siis jättis mind rahule. Minul tema vastu mingit armastust südames ei olnud, siis saigi see suhe "õnnelik" olla. Eks suhteid on igasuguseid, aga tavapärases mõttes õnne sellises abielus ei ole, kus magatakse ka teistega.
Ja sellises on rohkem, kus suhte mõtteks on enese majanduslik kindlustamine? :D
Kahtlemata ei alga ükski normaalne suhe selles punktis, kus üks osapool on truudusetu ja teine talub. Küll aga võib suhe kunagi sellisesse punkti jõuda ja tol hetkel olla sobiv mõlemale.
Külaline

Milleks kogu see armastuse ja mõistmise teemaline õhuvõngutamine, kui mehe jaoks loeb suhtes vaid üks, max kaks asja. Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab. Minnakse ära väga mõistlike, armastavate partnerite juurest ka sularimakate rüppe. Ei loe ka ühised lapsed ega nende heaolu. Muu ei loe, peaasi, et uus eit voodis lahke on ja midagi ei nõua. Mida madalam haridustase, seda parem.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 18:31 Milleks kogu see armastuse ja mõistmise teemaline õhuvõngutamine, kui mehe jaoks loeb suhtes vaid üks, max kaks asja. Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab. Minnakse ära väga mõistlike, armastavate partnerite juurest ka sularimakate rüppe. Ei loe ka ühised lapsed ega nende heaolu. Muu ei loe, peaasi, et uus eit voodis lahke on ja midagi ei nõua. Mida madalam haridustase, seda parem.
Väga kibestunud naise jutt.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 18:31 Milleks kogu see armastuse ja mõistmise teemaline õhuvõngutamine, kui mehe jaoks loeb suhtes vaid üks, max kaks asja. Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab. Minnakse ära väga mõistlike, armastavate partnerite juurest ka sularimakate rüppe. Ei loe ka ühised lapsed ega nende heaolu. Muu ei loe, peaasi, et uus eit voodis lahke on ja midagi ei nõua. Mida madalam haridustase, seda parem.
Kui valid endale sellise kolli, siis nii võib tõesti juhtuda. Mingit seljaselavat meest ei võtakski. Seks toimub siis, kui naine tahab.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 20:20
Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 18:31 Milleks kogu see armastuse ja mõistmise teemaline õhuvõngutamine, kui mehe jaoks loeb suhtes vaid üks, max kaks asja. Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab. Minnakse ära väga mõistlike, armastavate partnerite juurest ka sularimakate rüppe. Ei loe ka ühised lapsed ega nende heaolu. Muu ei loe, peaasi, et uus eit voodis lahke on ja midagi ei nõua. Mida madalam haridustase, seda parem.

Ainult et pole naine.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 21:42
Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 20:20

Ainult et pole naine.
Lihtsalt mudaliiga mees, muud midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 21:41
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 18:31 Milleks kogu see armastuse ja mõistmise teemaline õhuvõngutamine, kui mehe jaoks loeb suhtes vaid üks, max kaks asja. Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab. Minnakse ära väga mõistlike, armastavate partnerite juurest ka sularimakate rüppe. Ei loe ka ühised lapsed ega nende heaolu. Muu ei loe, peaasi, et uus eit voodis lahke on ja midagi ei nõua. Mida madalam haridustase, seda parem.
Kui valid endale sellise kolli, siis nii võib tõesti juhtuda. Mingit seljaselavat meest ei võtakski. Seks toimub siis, kui naine tahab.
Nojah, aga miks tal nii tavalised nõudmised on? Niiii tavalised? Niiiiii tavalised!! Naine annab kätte? Mis asi see veel on? See kõik ju ütleb, et mees ei anna midagi, Võngutab vaid õhku. Isegi nende kahe asjaga ei saa kahepoolselt hakkama. Mis siin mõistlikku on, ei tea.
Külaline

See kõik ju ütleb, et mees ei anna midagi, Võngutab vaid õhku.
No selle mudaliiga mehe nõudmine naisele oligi ju, et naine ei nõuaks midagi. Ainult ajaks jalad laiali, kui mees koju jõuab. Parem muidugi oleks, kui veel süüa ka teeks ja pesu peseks. Mees ei peaks midagi tegema, istub töötuna kodus või teeb paar ehituse abitöölise otsa, istub diivanil, libistab õlut ja kargab naisele selga, kui tuju tuleb. Jaa, ma tean küll mõnda meest, kelle unistuste elu selline on. Kahjuks mudaliiga on nende kohta tõesti isegi leebelt öeldud. Mõistusega pole selliseid just õnnistatud. Ja mida lollim on inimene, seda rohkem on ta veendunud, et kõik teised mõtlevad nagu tema, on nagu tema.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 18:31 Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab
Mis iseenesest ju normaalne asi armastavas suhtes. Kas teie oma meestega nii ei tee?
Külaline

Öeldakse, et esimese armastusega kokku ei jääa, aga just need abielud paljud on õnnelikud, pikaealised. Sõprus ka oluline faktor abielus.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 08:05
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 18:31 Kas naine suhu võtab ja end vastavalt vajadusele kätte annab
Mis iseenesest ju normaalne asi armastavas suhtes. Kas teie oma meestega nii ei tee?
Selle kohta ei öelda, et annab vastavalt vajadusele kätte. See viitab sellele, et mehe savi, kas naine ise tahab või ei taha, lihtsalt peaasi, et vastavalt mehe vajadusele seksib. Sellist tölli ei saa küll armastada.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Veebr 2026 21:00
Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.
Ja see on siis sinu meelst õnneliku abielu saladus või eeskuju? Sa räägid aiaugust ju. Meediast ja skandaalikestest otsida mingit õnnelikku abielu, nagu päriselt või. Vana sa oled? Salleril keskeakriis, las vanur möllab, aga mis õnnelik abielu siia puutub, pole tal ju.

Päris kindlasti on.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 22:18

Päris kindlasti on.
Kas sa oled salleri naine, et niimoodi väidad?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Veebr 2026 13:32
Guest kirjutas: 19 Veebr 2026 22:18

Päris kindlasti on.
Kas sa oled salleri naine, et niimoodi väidad?
See on ju see vanamehenäss, kes arvab, et abielu on õnnelik siis, kui naine ei nõua midagi ja vajadusel jalgu hargitab. Salleri abielu kohta arvab ta, et no kui naine on 30 aastat noorem, siis see ongi ju õnn.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 7 külalist