Millised abielud on õnnelikud?
-
Külaline
Millised abielud on õnnelikud?
Ma olen viimasel ajal jälginud teiste kooselusid ja olen kuidagi pettunud. Õnnelikud tunduvad vaid need kooselud, kus naine on väga ilus ja tark, mees selline keskpärane. Mees on siis truu, sest teab, et ega ta paremat naist kuskilt ei saa, naine on talle teene teinud, et on temaga koos. Siis on sellised kooselud, et naine on palju rikkam, siis on ka mees küllaltki normaalne, sest ega tal kuskile minna pole, endal raha pole. On veel suure vanusevahega paarid, kus mees on mitmendal ringil noore naisega, need mehed on ka normaalse käitumisega koduses elus, sest ega pole enam jaksu uuele ringile minna. Kuigi kui selline mees on rikas, siis hakkab ka päris sageli varsti ringi vaatama, sest rikkad mehed on sageli väga kõrge egoga ja eetiliselt küsitavate väärtushinnangutega. Aga kõik teised käituvad kooseludes tavaliselt väga nõmedalt. Truudusetud, joovad, kodus midagi ei tee.
-
Külaline
Nagu ma aru saan, elad sa ikka totaalselt teises maailmas, kui mõni teine inimene elab.
Mitteükski sinu poolt väljatoodud punkt ei vasta õnnelikule abielule.
Või noh.. kes mida õnneks peab muidugi.
Õnnelikuks saab abielu siis lugeda, kui seal on teineteise mõistmine. Eks muidu ikka argipäev ja vbl ka nägelused, aga kui muidu kaaslane on nö sinu poolel, siis see ongi hästi. Mingit roosamannat pole vaja ette kujutada.
-
Külaline
Jaa, jaa, mehekene, pai, ma olen sinu poolel ja mõistan sind, kui sul raha pole ega midagist. Saad raha, küll jõuad siis teistesse naistesse ka minna, Söö nüüd tupsununnukene. Kas tahad kuhugi minna ka? Kumba autot sa täna ise tahaksid võtta? Jaa jaa, muidugi, ikka hea peab olema.
-
Külaline
Kahjuks mitte. Vaata ringi, mis toimub. Suurem osa mehi on totaalsed mölakad. Jutt on siis sellistest keskealistest meestest.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 11:43 Nagu ma aru saan, elad sa ikka totaalselt teises maailmas, kui mõni teine inimene elab.
-
Külaline
Kuidas see õnneliku abieluga seotud on?Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 13:20Kahjuks mitte. Vaata ringi, mis toimub. Suurem osa mehi on totaalsed mölakad. Jutt on siis sellistest keskealistest meestest.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 11:43 Nagu ma aru saan, elad sa ikka totaalselt teises maailmas, kui mõni teine inimene elab.
Me vaatame ringi keskkonnas, milles me viibime.
Sa võid tutvumiskirjas end niimoodi promoda, aga kui kaua see "õnnelik abielu" kestma jääb, on iseküsimus.
-
Külaline
Õnnelikuks saab abieluda lugeda siis, kui mõlemad osapooled on sellega rahul ega soovi selles osas midagi muuta.
-
Külaline
Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused. Näiteks kui mõlemad on teadlased ja teevad koos uurismitöid või mägironijad vms. See liidab ja ühendab ja reeglina siis ka mõlemad sarnase IQ ja EQ määraga, osatakse probleeme lahendada.
Teemaalgataja nägemus vastab tegelikult laias laastus tõele, kuigi muidugi alati on erandeid. Ma isegi olen oma mehest nii targem, kui varakam. Tema jälle tõmbas mind hea välimusega. Oleme pikalt abielus olnud ja maailmanägemus väga sarnane, saame üldiselt hästi läbi ja lahku minna ei kavatse. Kas me oleme õnnelikud? Võin ainult enda kohta öelda, et et olen olnud, esimesed 20 aastat kindlasti. Loomulikult olen mõtelnud, et kas erinev eluviis poleks mulle mingil tasemel suuremat rahuldust pakkunud. Tõenäoliselt oleks. Mingil hetkel ilmselt paljud kaaluvad, kas on kogu oma potensiaali ära kasutanud ja mida oleks võinud teisiti teha. Teada saab harva, sest uute positiivsete nüanssidega kaasnevad sageli ka uued negatiivsed nüansid, aga ette ei tea, kuhu see kaal suundub. Riskida on riskantne.
Teemaalgataja nägemus vastab tegelikult laias laastus tõele, kuigi muidugi alati on erandeid. Ma isegi olen oma mehest nii targem, kui varakam. Tema jälle tõmbas mind hea välimusega. Oleme pikalt abielus olnud ja maailmanägemus väga sarnane, saame üldiselt hästi läbi ja lahku minna ei kavatse. Kas me oleme õnnelikud? Võin ainult enda kohta öelda, et et olen olnud, esimesed 20 aastat kindlasti. Loomulikult olen mõtelnud, et kas erinev eluviis poleks mulle mingil tasemel suuremat rahuldust pakkunud. Tõenäoliselt oleks. Mingil hetkel ilmselt paljud kaaluvad, kas on kogu oma potensiaali ära kasutanud ja mida oleks võinud teisiti teha. Teada saab harva, sest uute positiivsete nüanssidega kaasnevad sageli ka uued negatiivsed nüansid, aga ette ei tea, kuhu see kaal suundub. Riskida on riskantne.
-
Külaline
Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
-
Külaline
Muidugi sa tahaks nii mõelda, aga nii ei ole.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 14:05Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
-
Külaline
Jah, see on õige, see Saller koos selle tibiga on hea näidel, et evolutsiooni areng pole massidesse jõudnud. Siin ei mängigi rolli mingid huvid või põhimõtted, sest asi on ainult instinktides. Paljud elavadki nii, keegi tekitab ahvatluse ja juba läheb jooksuks. Kui ühel hetkel jääbki paikseks, siis mitte seetõttu, et vaimne areng oleks toimunud, vaid vanadus teeb oma töö. See on ka põhjus, miks ma alati olen arvanud, et naine peab olema iseseisev ja valmistuma olukorraks, kus tuleb ootamatult üksi hakkama saada. Tore, kui seda ei juhtu, aga valvsust ei tohi kunagi kaotada.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 14:05Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
-
Külaline
Need, kus üks enne abiellumist liduma paneb.
-
Külaline
Vaatasin vanu Minu imelise muutumise saateid ja selle neiu ema oli seal osaleja.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 14:05Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
https://www.ohtuleht.ee/naisteleht/8403 ... kagi-ellu-
-
Külaline
Mis sul jälle ei ole? Sina kedagi sellist ei tea ja siis ei ole, eks.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 14:15Muidugi sa tahaks nii mõelda, aga nii ei ole.Guest kirjutas: ↑08 Veebr 2026 14:05Ma arvasin ka enne nii, aga viimasel ajal hakkab tunduma, et mingid huvid, maailmanägemus ei puutu üldse asjasse. Inimesed ongi pealiskaudsed ja olulised on hoopis muud asjad. Vaadateks neid suuri sajandi armulugusid, mida meediast lugeda saab, hakkab halb. Viimane selline "tore" lugu oli see, kuidas Sal-Salleri uus naine rääkis, et temale meeldis Sal-Saller, sest oli tema noorpõlveiidol, hakkas siis kontsertidel jõlkuma ja ligi ajama. Lõpuks ütles, et no mina olen nüüd armunud, kuidas sinuga on? Ja Sal-Saller siis vastas, et tahan ka. Jättis siis selle peale oma naise ja lapse maha ja kolis kokku mingi naisega, kellel pole muid väärtusi, aga on 30 aastat noorem. Ja seda olen näinud väga paljude oma tuttavate perede pealt, et nii käibki asi. Ei huvita mingid ühised huvid või maailmavaade.Üldiselt peetakse õnnestunud kooseluks olukordi, kus paaril on ühised huvid, maailmanägemus ja vajadused.
-
Külaline
Absoluutselt ainus võimalik õige vastus.
Võibki jääda targutama, mis lillelõhn või hõbedane sära peaks ühes suhtes kõik olema, aga tegelikult võivad õnnelikud olla ka kaks üksteist mitte mõistvat inimest, kes aga on sellega rahul.
Isegi ühe truudusetu osapoolega abielu võib olla õnnelik, kui mõlemad pooled sellega rahul on.
-
Külaline
Mul on olnud selline abielu. Olin rahul, sest oli kindel plaan selle mehega teatud aastad koos elada, et oma tulevik kindlustada. Et ta teistega magas, oli minu jaoks hea, sest siis jättis mind rahule. Minul tema vastu mingit armastust südames ei olnud, siis saigi see suhe "õnnelik" olla. Eks suhteid on igasuguseid, aga tavapärases mõttes õnne sellises abielus ei ole, kus magatakse ka teistega.Isegi ühe truudusetu osapoolega abielu võib olla õnnelik, kui mõlemad pooled sellega rahul on.
-
Külaline
Ja miks üldse abiellusite?Külaline kirjutas: ↑09 Veebr 2026 06:58Mul on olnud selline abielu. Olin rahul, sest oli kindel plaan selle mehega teatud aastad koos elada, et oma tulevik kindlustada.
-
Külaline
Kirjutas, et tal oli kindel plaan selle mehega oma tulevik kindlustada. Siit võib järeldada, et abiellumine ja lahutamine oli ilmselt majanduslikult kasulik.
-
Külaline
Ma ei sõnastaks, et sarnased abielud või kooselud on kindlasti õnnelikud. Tood ka ise välja, et paarid on koos, sest üks osapool ei leiaks ilusamat või rikkamat naist või pole jaksu uuele ringile minna ja seetõttu võivad need kooselud püsida kauem, kui mõni aasta.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2026 11:27 Ma olen viimasel ajal jälginud teiste kooselusid ja olen kuidagi pettunud. Õnnelikud tunduvad vaid need kooselud, kus naine on väga ilus ja tark, mees selline keskpärane. Mees on siis truu, sest teab, et ega ta paremat naist kuskilt ei saa, naine on talle teene teinud, et on temaga koos. Siis on sellised kooselud, et naine on palju rikkam, siis on ka mees küllaltki normaalne, sest ega tal kuskile minna pole, endal raha pole. On veel suure vanusevahega paarid, kus mees on mitmendal ringil noore naisega, need mehed on ka normaalse käitumisega koduses elus, sest ega pole enam jaksu uuele ringile minna.
-
Külaline
jätkan poolelijäänud kommentaari:
Tegelikult on palju keskmisi inimesi, kelle kooselud võivad olla üsna püsivad. Sest need keskmised inimesed võivad hästi taluda pereelu rutiini,
nad ongi head pereinimesed. Kuigi, mine nüüd mõnele elu alustavale neiule/noormehele rääkima: "Sa võta endale rahulik ja hea rutiinitaluvusega mees /naine, siis on elu stabiilsem ja püsite pikalt koos". See tundub nii ebaromantiline. Kuigi tegelikult on see tõsi - kellel joppab (isegi, kui ta seda abikaasat valides teadlikult eesmärgiks ei sea) paremini rutiini taluva mees/naine leida, sellel püsib pereelu pikalt koos.
Osa inimesi on muidugi paremad kui keskmised - andekamad, ilusamad, säravamad, väljapaistvamad. Kellel andekus, säravus ja kõrge rutiinitaluvus kokku langeb, oleks paljude meelest muidugi kõige suurem lotovõit. Kuid see see on, et säravus ja väljapaistvus ei pruugi alati kokku käia hea rutiinitaluvusega, mida on vaja pikas pereeluks - sageli on see otse vastupidi. Ka igasugu muidu ebastabiilsed - isegi, kui nad on koledad, lollid, vaesed - on halb pereinimese materjal
Tegelikult on palju keskmisi inimesi, kelle kooselud võivad olla üsna püsivad. Sest need keskmised inimesed võivad hästi taluda pereelu rutiini,
nad ongi head pereinimesed. Kuigi, mine nüüd mõnele elu alustavale neiule/noormehele rääkima: "Sa võta endale rahulik ja hea rutiinitaluvusega mees /naine, siis on elu stabiilsem ja püsite pikalt koos". See tundub nii ebaromantiline. Kuigi tegelikult on see tõsi - kellel joppab (isegi, kui ta seda abikaasat valides teadlikult eesmärgiks ei sea) paremini rutiini taluva mees/naine leida, sellel püsib pereelu pikalt koos.
Osa inimesi on muidugi paremad kui keskmised - andekamad, ilusamad, säravamad, väljapaistvamad. Kellel andekus, säravus ja kõrge rutiinitaluvus kokku langeb, oleks paljude meelest muidugi kõige suurem lotovõit. Kuid see see on, et säravus ja väljapaistvus ei pruugi alati kokku käia hea rutiinitaluvusega, mida on vaja pikas pereeluks - sageli on see otse vastupidi. Ka igasugu muidu ebastabiilsed - isegi, kui nad on koledad, lollid, vaesed - on halb pereinimese materjal
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 4 külalist