Kasulikud mõtteterad
Kasulikud mõtteterad
Näiteks selline.
Ära lase inimestel otsustada, kes sa oled. Nad räägivad oma tasandilt, mitte sinu olemusest. Ükskord tuli inimene targa juurde ja hakkas karjuma: Sa oled tühine! Sa oled valetaja! Sa ei ole midagi väärt! Tark vaatas talle rahulikult otsa ja ütles: Kui sulle kingitakse kingitus, aga sa seda vastu ei võta – kellele see kuulub? Sellele, kes selle tõi, vastas inimene. Just nii on ka sinu sõnadega, ütles tark. Kui ma neid vastu ei võta, jäävad need sinu omaks. Inimesed võivad sinu kohta öelda mida iganes, aga kes sa oled, otsustad ainult sina ise. Võõrad sildid töötavad ainult siis, kui sa need omaks võtad.
Ära lase inimestel otsustada, kes sa oled. Nad räägivad oma tasandilt, mitte sinu olemusest. Ükskord tuli inimene targa juurde ja hakkas karjuma: Sa oled tühine! Sa oled valetaja! Sa ei ole midagi väärt! Tark vaatas talle rahulikult otsa ja ütles: Kui sulle kingitakse kingitus, aga sa seda vastu ei võta – kellele see kuulub? Sellele, kes selle tõi, vastas inimene. Just nii on ka sinu sõnadega, ütles tark. Kui ma neid vastu ei võta, jäävad need sinu omaks. Inimesed võivad sinu kohta öelda mida iganes, aga kes sa oled, otsustad ainult sina ise. Võõrad sildid töötavad ainult siis, kui sa need omaks võtad.
-
Külaline
-
Külaline
Nii ongi õige mõelda. See mida tema ütleb välhendab ja reedab tema mõttemaailma. Tema arust on nii. Aitäh, et jagasid, peaks mõtlema.
Aga kuskilt tuleb ikka see mõte, et kui ta karjub või solvab, siis mina solvun ja saan haiget. No ei suuda mõelda, et sellega näitab ta ennast ja seda kuidas tema mõtleb.
Aga kuskilt tuleb ikka see mõte, et kui ta karjub või solvab, siis mina solvun ja saan haiget. No ei suuda mõelda, et sellega näitab ta ennast ja seda kuidas tema mõtleb.
-
Külaline
Ma ka ei suuda mõelda, et viga on temas, ikka lähen nii kuradi närvi, kui mu peale karjutakse. Lähen vihaseks ja nutt tuleb peale.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 21:10Aga kuskilt tuleb ikka see mõte, et kui ta karjub või solvab, siis mina solvun ja saan haiget. No ei suuda mõelda, et sellega näitab ta ennast ja seda kuidas tema mõtleb.
-
Külaline
Minu peale on paar-kolm korda elus ainult üks inimene karjunud. Situatsioonid on meeles, mingit nuttu ega solvumist polnud. Tundsin samuti, et tema enda probleem. Ei jäänud mingit enesehaletsuse tunnet. Lihtsalt nõme oli seda välja kannatada. Mäletan, et mõtlesin, kas tal järgmisel päeval piinlik pole - peame ju edasi suhtlema.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 21:17Ma ka ei suuda mõelda, et viga on temas, ikka lähen nii kuradi närvi, kui mu peale karjutakse. Lähen vihaseks ja nutt tuleb peale.
-
Külaline
Aga miks? Kujutle, et tõmbad endale teflonkuue peale ja kõik need nõmedad sõnad lihtsalt voolavad maha, ilma sulle kahju tegemata.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 21:17Ma ka ei suuda mõelda, et viga on temas, ikka lähen nii kuradi närvi, kui mu peale karjutakse. Lähen vihaseks ja nutt tuleb peale.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 21:10Aga kuskilt tuleb ikka see mõte, et kui ta karjub või solvab, siis mina solvun ja saan haiget. No ei suuda mõelda, et sellega näitab ta ennast ja seda kuidas tema mõtleb.
-
Külaline
Seda on ehk siis raske teha, kui tead ise ka, et oledki midagi väga valesti teinud ja mingi suurema käkiga hakkama saanud?Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 22:36Aga miks? Kujutle, et tõmbad endale teflonkuue peale ja kõik need nõmedad sõnad lihtsalt voolavad maha, ilma sulle kahju tegemata.Ma ka ei suuda mõelda, et viga on temas, ikka lähen nii kuradi närvi, kui mu peale karjutakse. Lähen vihaseks ja nutt tuleb peale.
-
Külaline
Minu jaoks pole probleem, et ta nii minust mõtleb, vaid probleem on minu jaoks see, et ta niimoodi mõtleb.Tolmukübe kirjutas: ↑06 Veebr 2026 14:23 Näiteks selline.
-
Külaline
Kuigi tegelik probleem on hoopis see, miks tema arvamus sinust sulle korda läheb.Külaline kirjutas: ↑07 Veebr 2026 00:10 Minu jaoks pole probleem, et ta nii minust mõtleb, vaid probleem on minu jaoks see, et ta niimoodi mõtleb.
-
Külaline
Ei môtle ma nii.
Toon näite.
Tema: sul on koledad prillid
Mina: arusaadav. Lähme teise teemaga edasi.
Tema: sul on vanamuti prillid
Mina: vaikin
Tema: on ilusamaid prille saada
Mina: kuhu me nüüd edasi liigume
Tema: sul pole raha ja sa ei jōua uusi prille osta
Mina: mul on kōik hästi. Kōnnine edasi.
Tema: teeb nägusid
Mulle meeldivad mu prillid, mul on raha, mul pole probleeme. Ma ei taha temaga enam koos edasi liikuda, sest ta ei saa üle. Probleem pole tema arvamus minust. Probleem on tema probleemid, mis ei lase edasi liikuda. Mul pole huvitav olla inimesega, kes surub oma probleeme mulle peale.
-
Külaline
Tavaliselt lõpeb see vaikimise asi ütleja möttega või teadmsega- tal polnud midagi seepeale öelda või panin tal suu kinni. Minu võit. Mõte " targem annab järele" ikka nagu ei toimi.
Hea näide on siin on ka mutikingad, mida sageli öeldakse.
-
Külaline
Tal on ōigus mōelda mida tahab. Jah, ta on targem, teab kōike. Äkki liiguks edasi? Ei. Tal on oma asi ajada (minu peal). Takistus pole mitte sildistamine, vaid inimene, kes sildistamisega tegeleb. Minu jaoksGuest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 08:33 Tavaliselt lõpeb see vaikimise asi ütleja möttega või teadmsega- tal polnud midagi seepeale öelda või panin tal suu kinni. Minu võit. Mõte " targem annab järele" ikka nagu ei toimi.
-
Külaline
Ma pole siiani kellegile öelnud niimoodi otse, et oled valetaja, tühine ega pmt midagi väärt. Aga olen mõelnud küll. Mulle tundub, et see ütleb minu kohta seda, et mulle on valetatud, minuga on tühiseid asju aetud ja mind on kommenteerinud inimene, kes pole antud asjas ise midagi väärt. On inimesi, kes kommenteerivad agaralt teemasid, milles endal kogemus puudub, näiteks a la miks sul on selline väike maja, kuigi endal pole maja, või näiteks sa peaksid ostma selle, kuigi ise ei jõuaks ta seda küll osta jne. Ma saan hästi aru, et ta räägib oma tasandilt ja minu jaoks on eemaletõukav selline sissesõitmine, teise rahakotis sobramine. Ma ei küsi isegi vastu "aga miks sa minu kulul sööd?"Tolmukübe kirjutas: ↑06 Veebr 2026 14:23 Näiteks selline.
Mulle tundub, et see mõttetera on kohandatud. Mulle tundub, et selle mõtteteraga tahetakse mulle valetada.
-
Külaline
Milleks selline pikk ja mõtetu jahumine?Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 08:20
Ei môtle ma nii.
Toon näite.
Mulle meeldivad mu prillid, mul on raha, mul pole probleeme. Ma ei taha temaga enam koos edasi liikuda, sest ta ei saa üle. Probleem pole tema arvamus minust. Probleem on tema probleemid, mis ei lase edasi liikuda. Mul pole huvitav olla inimesega, kes surub oma probleeme mulle peale.
Mina: Maitseasi. Valisin need endale mis minule meeldisid ning antud teemal nõuandeid ei vaja. Lähme teise teemaga edasi.
Pööritagu silmi või tehku nägusid, täiesti tema isiklik probleem.
-
Külaline
A sa nagu kordagi pole tulnud selle peale, et sellel karjujal võis õigus olla?
-
Külaline
Mnjaa, jutu mõte ongi see, et sulle ei lähe korda, aga talle läheb korda, et sulle ei lähe korda. Kuhu sa sellisega edasi lähed, kui selline mõttetult jahub muudkui.Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 20:22Milleks selline pikk ja mõtetu jahumine?Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 08:20
Ei môtle ma nii.
Toon näite.
Mina: Maitseasi. Valisin need endale mis minule meeldisid ning antud teemal nõuandeid ei vaja. Lähme teise teemaga edasi.
Pööritagu silmi või tehku nägusid, täiesti tema isiklik probleem.
Aga mis see annab, kui sellel karjujal õigus on? Valetaja vms ju sellest ei muutu. Tema mõtleb ikka (edasi) endast nii, nagu ta siiani olnud on, seega see mõttetera on ka siin valetaja jms puhul õige - ta ise teab, mis ta on, teist ei kuula. Ehk et tühiseks end ei pea, vastupidi, on endast hoopis heal arvamusel, ja laseb aga vanaviisi edasi..
-
Külaline
Nagu valijad ja poliitikud olukord. Enne valimisi uhked lubadused.
Pärast valija pettunud. Endast väljas.
Aga poliitikud käituvad just selle algse TA mõtte alusel.
Kas solvajal pole siis õigus? Ta näitab enda palet?
Pärast valija pettunud. Endast väljas.
Aga poliitikud käituvad just selle algse TA mõtte alusel.
Kas solvajal pole siis õigus? Ta näitab enda palet?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist