Millega töötuna päevi sisustada?
-
Külaline
Millega töötuna päevi sisustada?
Olen pikalt töötu olnud ja mida aeg edasi, seda keerulisem tundub üldse midagi leida. Isegi väga lihtsa koha peale vestlusele minnes on esimene küsimus et mida need aastad teinud oled. Ja ega midagi sisukat polegi teinud. Algul oli tore, spaad-kinod jm tilulilu. Nüüd tekib isegi toidupoes käies ärevus ja eksistentsiaalne kriis, et miks ma siin üldse olen ja kas mul üldse on midagi vaja. Paar esimest aastat suutsin nii elada et igas nädalas oli ikka vähemalt 3-4 sisukat päeva. Nüüd hea kui korra nädalas kuskile minna on. Ja peale seda on jälle masendus ja tühjus. Enam ei teagi kes ma olen või mida tahan või otsin üldse. Öelge kas sellest apaatiast saab välja kuidagi lõpuks? Psühhiaatril käisin pikalt ja võtsin erinevaid rohtusid, aga kuna KÕIK rohud tekitasid 10+ kg kaalutõusu, isegi kui olemine paranes, siis olles niigi ümar, ei julge enam ühtegi võtta. Viimaste rohtude kohta viimane arst küll ütles, et oi need ei tohiks kaalu tõsta, aga juba kuu ajaga oli 5 kilo juures ja seedimine täiesti olematu. Ja arsti vahetamine üsna võimatu, kuna pole ka valida neid ja hetkel pole enam ravikindlustust ka. Mida seni teha võiks kui lõpuks töö leian? Elan väikeses kohas ja erilisi võimalusi siin pole, mingi "külaelu" küll on aga ma sellest eemale hoidnud oma sotsiaalse ärevusega ja enam vist ei sobitu kuskile. Keskkonnavahetus ilmselt aitaks, aga selleks puuduvad ressursid.
-
Külaline
-
Külaline
Ma olen 57 ja pole kunagi töötu olnud. Mitte, et ma poleks tahtnud kodune olla, vaid kunagi ei ole olnud võimalust ilma rahata kodus istuda. Seetõttu ei oska eriti nõu anda. Ja kahju nagu ka ei ole. Tundub selline igavuse käes vaevleva mõisaproua probleem.
-
Külaline
Ma täitsa huvi pärast küsin, et mis raha eest sa elad?
Sul siis ikka mingi sissetulek on, kui pigem muret valmistab mandumine, mitte rahapuudus?!
Sul siis ikka mingi sissetulek on, kui pigem muret valmistab mandumine, mitte rahapuudus?!
-
Külaline
Olen ka töötu, pensionini veel aega, elanud aasta rantjeeelu. Siiski läheksin veel tööle, kui sobilik võimalus tekiks.
Mida teen - süüa paar korda päevas, koeraga jalutamas, räägin sõbrannadega, võimlen, arutame mehega elukohavahetuse projekti. Kirjutan lasteraamatut, vaatan Netflixi, kuulan muusikat. Vahel käin sõbrannaga välja söömas ja vahel käime kinos, teatris. Suvel aiatööd, reisime.
Kõigele vaatamata tunnen just puudus inimeste hulgas tegutsemisest, samas talvel külmakraadidega on küll mõnus hommikul rahus kohvi juua.
Mida teen - süüa paar korda päevas, koeraga jalutamas, räägin sõbrannadega, võimlen, arutame mehega elukohavahetuse projekti. Kirjutan lasteraamatut, vaatan Netflixi, kuulan muusikat. Vahel käin sõbrannaga välja söömas ja vahel käime kinos, teatris. Suvel aiatööd, reisime.
Kõigele vaatamata tunnen just puudus inimeste hulgas tegutsemisest, samas talvel külmakraadidega on küll mõnus hommikul rahus kohvi juua.
-
Külaline
Teemaalgataja on isegi hästi vastu pidanud, ma oleks juba paar nädalat pärast töökaotust hulluks läinud. Õnneks ei ole pidanud raha pärast tööl käima, aga inimesed ja tegevused-nendest tunneksin puudust. Rantjee-elu on igav ning üksildane.
-
Külaline
ma olen küll haiguslehel, mitte töötu. aga kodus on ikka niii mõnus. loen, vaatan filme, käin joogas, ujun, šoppan, jalutan koeraga. tuline kahju on, et aias asjatada ei saa.
-
Külaline
Ma töötan koolis ja mul on koolivaheajad ja pikk suvepuhkus ja mulle on neist ikka vähe. Pole kunagi igavust tundnud või tundnud, et tahaks juba tööle. Pigem tahaks üldse ilma tööta vaba olla. Ei saa aru inimestest, kes lihtsalt oma lõbuks töötada tahavad, mitte raha pärast.
Mul vist hakkaks ka päris ilma töö või siis intensiivse hobitegevuseta igav, eriti Põhjamaa talves. Olen olnud mõned aastad tagasi töötu ca 9 kuud - alguses oli suvi ja jube lõbus, reisisin palju (sissetulek oli olemas ilma palgatööta ka), tegin maal aiatöid ja hoidiseid jne....Magasin lõunani ja lugesin palju, sügisel hakkas juba igavam - teen küll trenni ja kokkan ja...aga see "ma olen vajalik ja oodatud" tunne, kuskile kuulumine ja hingerahuks ka töötasu - see on vajalik!
-
Külaline
Vabandust, aga minu jaoks küll pole normaalne, et inimene sisustab aastaid oma päevi mingi tiluliluga. Kas tõesti endal pole tahtmist mitte millegagi tegeleda? Mõni ime, et see tööandjates küsimusi tekitab. Miks sa kusagile vabatahtlikuks ei lähe? Iga tööandja vaataks kohe, et näe, inimene on selline, kes teeb isegi rohkem kui nõutakse - igaüks tahaks sellist inimest endale tööle. Vabatahtlik tegevus on ka nii lai mõiste, et igaüks leiaks soovi korral endale midagi. See annab võimaluse maailma paremaks muuta, aga ka leida häid kontakte tulevikuks. See võib olla oskuspõhine (nt aitad inimesi mõne oma oskuse või teadmisega), see võib olla nõustamine arvuti teel, see võib olla kaasa löömine kriisiolukorras, see võib olla keskkonnaalane - mine kasvõi päästa toitu õhtuti mingi vasta MTÜ tegevuse raames.Guest kirjutas: ↑06 Veebr 2026 14:14 Olen pikalt töötu olnud ja mida aeg edasi, seda keerulisem tundub üldse midagi leida. Isegi väga lihtsa koha peale vestlusele minnes on esimene küsimus et mida need aastad teinud oled. Ja ega midagi sisukat polegi teinud. Algul oli tore, spaad-kinod jm tilulilu.
mina teeks midagi oma kätega - joonistaks, kooks, heegeldaks, kasvataks taimi ette vms. sellest võiks ju ka väike lisasissetulek kujuneda.
-
Külaline
Mulle meeldib mu töö ja töökaaslastega on äge ning lõbus, nalja saab palju. Eelmise aasta puhkusestki veel 26 p. võtmata.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 19:37 Ma töötan koolis ja mul on koolivaheajad ja pikk suvepuhkus ja mulle on neist ikka vähe. Pole kunagi igavust tundnud või tundnud, et tahaks juba tööle. Pigem tahaks üldse ilma tööta vaba olla. Ei saa aru inimestest, kes lihtsalt oma lõbuks töötada tahavad, mitte raha pärast.
-
Külaline
Seda kõike saab ka pärast tööd teha, alates kella neljast.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 18:57 ma olen küll haiguslehel, mitte töötu. aga kodus on ikka niii mõnus. loen, vaatan filme, käin joogas, ujun, šoppan, jalutan koeraga. tuline kahju on, et aias asjatada ei saa.
-
Külaline
Õhtul juba lapsed ja mees jalusKülaline kirjutas: ↑07 Veebr 2026 12:38Seda kõike saab ka pärast tööd teha, alates kella neljast.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 18:57 ma olen küll haiguslehel, mitte töötu. aga kodus on ikka niii mõnus. loen, vaatan filme, käin joogas, ujun, šoppan, jalutan koeraga. tuline kahju on, et aias asjatada ei saa.
-
Külaline
Tööl ja tööl on vahe. Tuleb leida selline tegevus, mida sa armastad ja milles sa hea oled või mis sind huvitab ja milles sa tahad paremaks saada. Kui sulle sellise tegevuse eest makstakse, siis see ongi sinu töö. Samal ajal pakub see sulle ka rõõmu, ajaviidet, eneseteostust. Sellise tööga tegelev inimene ei mõtlegi sellest kui tööst, vaid see ongi lihtsalt tema elu.Guest kirjutas: ↑06 Veebr 2026 19:37 Ma töötan koolis ja mul on koolivaheajad ja pikk suvepuhkus ja mulle on neist ikka vähe. Pole kunagi igavust tundnud või tundnud, et tahaks juba tööle. Pigem tahaks üldse ilma tööta vaba olla. Ei saa aru inimestest, kes lihtsalt oma lõbuks töötada tahavad, mitte raha pärast.
-
Külaline
Paljudel ikka selline töö on. Suurem osa võtavad töö, kus kõige rohkem makstakse või mida saab.Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 13:19Tööl ja tööl on vahe. Tuleb leida selline tegevus, mida sa armastad ja milles sa hea oled või mis sind huvitab ja milles sa tahad paremaks saada. Kui sulle sellise tegevuse eest makstakse, siis see ongi sinu töö. Samal ajal pakub see sulle ka rõõmu, ajaviidet, eneseteostust. Sellise tööga tegelev inimene ei mõtlegi sellest kui tööst, vaid see ongi lihtsalt tema elu.Guest kirjutas: ↑06 Veebr 2026 19:37 Ma töötan koolis ja mul on koolivaheajad ja pikk suvepuhkus ja mulle on neist ikka vähe. Pole kunagi igavust tundnud või tundnud, et tahaks juba tööle. Pigem tahaks üldse ilma tööta vaba olla. Ei saa aru inimestest, kes lihtsalt oma lõbuks töötada tahavad, mitte raha pärast.
-
Külaline
Mida su tööandja sellest arvab, et haigust feigid ja tegelikult shoppad ja möllad ringi?Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 18:57 ma olen küll haiguslehel, mitte töötu. aga kodus on ikka niii mõnus. loen, vaatan filme, käin joogas, ujun, šoppan, jalutan koeraga. tuline kahju on, et aias asjatada ei saa.
-
Külaline
sa oled ikka päris rumal. arvad, et haiguslehel ollakse ainult murtud jala ja puuduva peaga?Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 16:17Mida su tööandja sellest arvab, et haigust feigid ja tegelikult shoppad ja möllad ringi?Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 18:57 ma olen küll haiguslehel, mitte töötu. aga kodus on ikka niii mõnus. loen, vaatan filme, käin joogas, ujun, šoppan, jalutan koeraga. tuline kahju on, et aias asjatada ei saa.
-
Külaline
Kadestan inimesi, kes kurdavad, et aastaid töötu, aga spaad ja kinod on tüütuks läinud, mida ajaga teha. Ilmselgelt sellist inimest peab siis keegi üleval ja tal pole tõsiseid probleeme.
-
Külaline
Depressioonis inimene ilmselgelt ei räägiks, et käin joogas, šoppan ja naudin elu. Olen depressiooniga haiguslehel olnud, ei ütleks, et ma sel perioodil oleks kilganud, et nii mõnus on.Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 16:31sa oled ikka päris rumal. arvad, et haiguslehel ollakse ainult murtud jala ja puuduva peaga?Guest kirjutas: ↑07 Veebr 2026 16:17Mida su tööandja sellest arvab, et haigust feigid ja tegelikult shoppad ja möllad ringi?Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2026 18:57 ma olen küll haiguslehel, mitte töötu. aga kodus on ikka niii mõnus. loen, vaatan filme, käin joogas, ujun, šoppan, jalutan koeraga. tuline kahju on, et aias asjatada ei saa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline