Suhkrusõltlane

sh kaaluga seotud teemad
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ja mina arvasin, et mina olen suhkrusõltlane. Panen nimelt iga päev suure kruusi kohvi peale 2 tl suhkrut, joon 2 kruusi... Aga magusat ma poest ei osta, ei isuta. Mõned korrad kuus söön jäätist, täidab kõhtu. On nagu toidukord. Aga muidu mind isutavad piimatooted ja liha. Forelli võiks ka osta, aga kalliks jääb. Lõhel jälle pole maitset, aga põhimõtteliselt võiks ju seda ka närida, aga räägitakse, et kasvanduse oma, ei pidanud tervislik olema..
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 17 Nov 2025 15:41 Ja mina arvasin, et mina olen suhkrusõltlane. Panen nimelt iga päev suure kruusi kohvi peale 2 tl suhkrut, joon 2 kruusi... Aga magusat ma poest ei osta, ei isuta. Mõned korrad kuus söön jäätist, täidab kõhtu. On nagu toidukord. Aga muidu mind isutavad piimatooted ja liha. Forelli võiks ka osta, aga kalliks jääb. Lõhel jälle pole maitset, aga põhimõtteliselt võiks ju seda ka närida, aga räägitakse, et kasvanduse oma, ei pidanud tervislik olema..
Mis tähendab pole lõhel maitset? Lõhel ja forellil on pm sama maitse. Söön neid väga palju, umbes 5x nädalas, enamasti külmsuitsufileena leiva peal.
Aga kui alla soovid võtta, siis suhkur on üks kõige mõttetumaid asju, jäta see ära ja võidad palju kaloreid.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 17 Nov 2025 17:01
Tolmukübe kirjutas: 17 Nov 2025 15:41 Ja mina arvasin, et mina olen suhkrusõltlane. Panen nimelt iga päev suure kruusi kohvi peale 2 tl suhkrut, joon 2 kruusi... Aga magusat ma poest ei osta, ei isuta. Mõned korrad kuus söön jäätist, täidab kõhtu. On nagu toidukord. Aga muidu mind isutavad piimatooted ja liha. Forelli võiks ka osta, aga kalliks jääb. Lõhel jälle pole maitset, aga põhimõtteliselt võiks ju seda ka närida, aga räägitakse, et kasvanduse oma, ei pidanud tervislik olema..
Mis tähendab pole lõhel maitset? Lõhel ja forellil on pm sama maitse. Söön neid väga palju, umbes 5x nädalas, enamasti külmsuitsufileena leiva peal.
Aga kui alla soovid võtta, siis suhkur on üks kõige mõttetumaid asju, jäta see ära ja võidad palju kaloreid.
No sul on küll siis hea elu, kui sa forelli ja lõhe maitsel vahet ei tee. Aga vbl suitsutatud kujul neil tõesti pole vahet, ma pole nii proovinud, ikka toorelt olen neid söönud. Vbl ka grillitud/praetud kujul pole nt maitsevahet. Kui ma selle suhkru ka ära jätan, siis ei saa ju üldse magusat? No üritan hurmaad ja banaani süüa, puuvili pidi tervislik olema. Kohvi ilma suhkruta on kehvema maitsega ja suhkruasendajaga on ka kehvake. Iga kord, kui ma suhkrut sisse panen, mõtlen, et näed, ega ilmaasjata suhkru kohta maitseaine ei öelda (annab kohvile hea maitse).
Külaline

Kuskilt jäi silma, et kroomipuudus pidi magusahimu tekitama, ei oska arvata, kas see sinul nii on.
Veel pidi aitama, kui hommikul süüa midagi magusat, just siis hommikul näiteks tükk shokolaaditorti vm, pidi terveks päevaks magusahimu ära võtma.
Aga, kindel on see, et näiteks datlite vm, puuviljade söömine on igal juhul kasulikum, kuna sisaldavad kiudaineid, mis aitavad üleliigset glükoosi kehast välja viia, võrreldes kommidega.
Ma ise olen ka magusasõber, kookidest iial ära ei ütle ja shokolaadi armastan ka. Olen isegi korduvalt voodist välja alla kapi juurde läinud, et veel paar kommi võtta. Ma ise väga selle pärast pole muretsenud, sest kaalule pole mõjunud ja gaase pole ka tekkinud. Mingil hetkel hakkas magusahimu ise üle minema st söön ikka, aga märgatavalt vähem, kui varem.
PS. Dida aitab gaaside vastu. Ma ei usu, et sul mingit seent on, liigne magus lihtsalt toidab teatud soolebaktereid ja sealt need gaasid tekivadki. Äkki oled stressi suhtes tundlikumaks muutunud või vaimset pinget rohkem olnud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 17 Nov 2025 17:13
No sul on küll siis hea elu, kui sa forelli ja lõhe maitsel vahet ei tee. Aga vbl suitsutatud kujul neil tõesti pole vahet, ma pole nii proovinud, ikka toorelt olen neid söönud. Vbl ka grillitud/praetud kujul pole nt maitsevahet. Kui ma selle suhkru ka ära jätan, siis ei saa ju üldse magusat? No üritan hurmaad ja banaani süüa, puuvili pidi tervislik olema. Kohvi ilma suhkruta on kehvema maitsega ja suhkruasendajaga on ka kehvake. Iga kord, kui ma suhkrut sisse panen, mõtlen, et näed, ega ilmaasjata suhkru kohta maitseaine ei öelda (annab kohvile hea maitse).
Vabandust, oled paar korda elus söönud forelli ja lõhet ning väidad tohutut maitsevahet?
Miks sul üldse mingit magusat vaja on? Nagu mäletan, kaalud sa pea 100 kilo, sa ei tohiks magusa poole vaadata ka. Lisaks ei tohi sa süüa mitte ühtki valmistoitu.
Külaline

Mul õde on eluaeg suur šhokohoolik olnud. Eks kaaluga ka omajagu maadelnud. Küll mitte väga suure ülekaaluga. Ja tema ütles, kui ta tegi toitumiskava kus kõik mikrid ja makrid paigas olid, siis kadus ka see hirmus magusaisu.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 22:09

Vabandust, oled paar korda elus söönud forelli ja lõhet ning väidad tohutut maitsevahet?
Miks sul üldse mingit magusat vaja on? Nagu mäletan, kaalud sa pea 100 kilo, sa ei tohiks magusa poole vaadata ka. Lisaks ei tohi sa süüa mitte ühtki valmistoitu.
Mina küll ei mäleta, et ma 100 kilo kaaluksin. Kuidas ma saan mäletada seda, mida pole olnud? Aga näed, sina saad, kuidagimoodi.. Nii võib igaühele midagi pähe lüüa ja ta seda kuulutama hakata. Forellil ja lõhel on toorelt märgatav maitsevahe, ega see forell muidu kallim pole, parem on ikka kallim, kaupmees ka teab, mida ostetakse nagunii, sõltumata hinnast.. Aga lõhele on sooduspakkumised. Lõhe on vaese inimese forell.
Keegi siin foorumis vahepeal levitas laimu, et ma 100 kilo kaalun, ei mina viitsi iga korda laimajatega seletama hakata. Vbl mäletad seda teksti.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 20 Nov 2025 07:58
Külaline kirjutas: 19 Nov 2025 22:09

Mina küll ei mäleta, et ma 100 kilo kaaluksin. Kuidas ma saan mäletada seda, mida pole olnud? Aga näed, sina saad, kuidagimoodi.. Nii võib igaühele midagi pähe lüüa ja ta seda kuulutama hakata. Forellil ja lõhel on toorelt märgatav maitsevahe, ega see forell muidu kallim pole, parem on ikka kallim, kaupmees ka teab, mida ostetakse nagunii, sõltumata hinnast.. Aga lõhele on sooduspakkumised. Lõhe on vaese inimese forell.
Keegi siin foorumis vahepeal levitas laimu, et ma 100 kilo kaalun, ei mina viitsi iga korda laimajatega seletama hakata. Vbl mäletad seda teksti.
Miks sa seda toorelt sööd? Ma teen forelli ja lõhet ahjus. Kuidas saab olla lõhe vaese inimese forell, kui forelli hind on alati palju odavam lõhe omast? Mina ostan selle järgi, et kui tahan fileed ahju panna, siis üksi süües ostan forelli oma, sest see vähem kui kilo ja kolme peale lõhefilee, mis 2 kg.:lol:
Tolmukübe
Kontakt:

Mulle toorelt maitseb. No vbl nüüd siis on forell odavam kui lõhe, ma pole ammu ostnud, vanasti oli vastupidi. Ahjus nad vbl on tõesti ühe maitsega. Kass sõi mul grillitud lõhet, mulle eriti ei maitsenud. Minu arust lõhel/forellil see maitse läheb nagu kehvemaks, kui ära küpsetada, seepärast söön toorelt.
Külaline

Kuk nüüd teema on läinud forellile ja lõhele... kas see on üldse tervislik? Või tervislikum oleks süüa mingit odavat väikest kala? Räime?Ma mõtlen neile raskemetallidele ja muu peale, mis selle kalli kala saastavad.
Samas kuidas väikekala ei saastu?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 09:33 Kuk nüüd teema on läinud forellile ja lõhele... kas see on üldse tervislik? Või tervislikum oleks süüa mingit odavat väikest kala? Räime?Ma mõtlen neile raskemetallidele ja muu peale, mis selle kalli kala saastavad.
Muidugi on tervislik ja punast kala peaks sööma vähemalt korra nädalas.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Nov 2025 09:33 Kuk nüüd teema on läinud forellile ja lõhele... kas see on üldse tervislik? Või tervislikum oleks süüa mingit odavat väikest kala? Räime?Ma mõtlen neile raskemetallidele ja muu peale, mis selle kalli kala saastavad.
Mul on eksäi kalamees ja oma püütud värske lõhe on hoopis teise maitsega, mis poes müüdav kasvanduste oma.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Nov 2025 09:33 Kuk nüüd teema on läinud forellile ja lõhele... kas see on üldse tervislik? Või tervislikum oleks süüa mingit odavat väikest kala? Räime?Ma mõtlen neile raskemetallidele ja muu peale, mis selle kalli kala saastavad.
Kes ütles, et ei saastu. Ikka saastub. Aga raskemetallid on rohkem vabalt elavate kalade teema, kasvanduste kaladel on muud probleemid, hormoonide sisaldus jne. Aga sellepärast tulebki süüa mitmekülgselt, et ühte sorti mürgid ei kuhjuks kehas.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 11:36 Samas tumedat shokolaadi, miks mitte.
Seal ju sama palju kaloreid kui piimašokolaadis.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 10:15
Külaline kirjutas: 16 Nov 2025 11:36 Samas tumedat shokolaadi, miks mitte.
Seal ju sama palju kaloreid kui piimašokolaadis.
Erinevus on süsivesikutes.
Külaline

Ma olen siin üks varasemalt vastajatest ja võin rõõmuga öelda, et ma pole mitu kuud magusat tarbinud. Ok, mõne korra olen suhu pannud lusikatäie torti, kui tööjuures mingi tähistamine on olnud, aga muidu pole mitte ühtegi magusat asja ostnud. Kohvi kõrvale olen võtnud kolm datlit, see on kõik. Pisut olen kaalu kaotanud, aga põhiline on see, et enesetunne on parem.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 10:53 Ma olen siin üks varasemalt vastajatest ja võin rõõmuga öelda, et ma pole mitu kuud magusat tarbinud. Ok, mõne korra olen suhu pannud lusikatäie torti, kui tööjuures mingi tähistamine on olnud, aga muidu pole mitte ühtegi magusat asja ostnud. Kohvi kõrvale olen võtnud kolm datlit, see on kõik. Pisut olen kaalu kaotanud, aga põhiline on see, et enesetunne on parem.
Nii tubli🙂 Kuidas Sa seda suudad?
Krissse
Kontakt:

Postitus Postitas Krissse »

Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 23:03
Külaline kirjutas: 15 Nov 2025 17:59 Ei tohi ühtegi magusat asja koju osta.
Mina nii teengi ja vahel venitan mitu nädalat välja nii, et magusat ei söö. Ja siis, täiesti lambist ostan kaks suurt Fazeri šokolaadi ja pistan paari päevaga nahka. Siis jälle paar päeva kirun ennast, sest lisaks muule kahjulikule tekitab magus mulle tohutult gaase. Eile just ostsin pärast paaripäevast magusapaastu karbitäie neid sommide rohelisi marmelaadikuule. Hetkel on karp veel avamata, aga näis, kui kauaks.

Olen proovinud oma magusasöömist reguleerida küll vitamiinidega (magneesium) või muude toitudega, mis jutu järgi peaks magusaisu vähendama. Kõrvitsaseemned näiteks. Minule nad küll nii ei mõju. Lisaks on neist pärast raske hambavahed puhtaks saada. Värsked datlid on head, aga sisaldavad ju samuti suures koguses suhkrut. Niiet ma ei teagi.
Suhkrul ja suhkrul on vahe. Kui see suhkur tuleb näiteks datlitest vm puuviljadest, siis on ta koos kiudainetega, mis aitavad ülemäärast suhkrut eemaldada, mitte koos kakaovõiga, või mis veel hullem, kookosrasvaga.
Nii et pigem siis eelistada datleid, musti ploome vm puuvilju. Samas tume shokolaad on igati kasulik, peal sööki näiteks ergutab maksagi tööd. Loomulikult mitte siis tahvel korraga, see enam lisaväärtust ei too.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 12:13
Külaline kirjutas: 02 Veebr 2026 10:53 Ma olen siin üks varasemalt vastajatest ja võin rõõmuga öelda, et ma pole mitu kuud magusat tarbinud. Ok, mõne korra olen suhu pannud lusikatäie torti, kui tööjuures mingi tähistamine on olnud, aga muidu pole mitte ühtegi magusat asja ostnud. Kohvi kõrvale olen võtnud kolm datlit, see on kõik. Pisut olen kaalu kaotanud, aga põhiline on see, et enesetunne on parem.
Nii tubli🙂 Kuidas Sa seda suudad?
Tahtejõuga. Siiani on toiminud. Lihtsalt motiveerin ennast erinevat moodi. Tuletan endale meelde, kui halvasti ma ennast tundsin, kui olin omale suure šokolaaditahvli keresse keeranud. Juba viimase ampsu ajal oli tihti süda paha, aga ikka sõin. Esimesed nädalad oli raske, nüüd juba praktiliselt ei mõtle magusa peale. Kapis on avatud karp šokolaadikommidega ja ma pole neid jõuludest saati puutunud. Ei isuta ka. Väga loodan, et see nii ka jääb. 🙂

Olen see, keda Krisseee viimati tsiteeris.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist