Milline on teie jaoks kõige sümpaatsem koht Eestis, lastega elamiseks?

vana hea klassika
Külaline

Milline on teie jaoks kõige sümpaatsem koht Eestis, lastega elamiseks?

Postitus Postitas Külaline »

Kui töö ei sõltu asukohast ja saate valida ükskõik millise asukoha Eestis, siis kus elaksite või kuhu koliksite kooliealiste lastega? Maja, korter, ridaelamu? Miks?
Külaline

See, kus ma elan - Tallinna meteäärne linnaosa, oma suure aiaga majas. Olen siinkandis ka üles kasvanud, seega on see minu jaoks nii kodu, kui veel olla saab.
Külaline

Sümpaatset saab ju mõelda mitmeti...Ise elame Tallinnas merest jalutuskäigu kaugusel äärelinnas eramus, suur aed ja loodust piisavalt. Rahulik ja turvaline, mingeid tüüpe ei nõtku tänavanurkadel ei ööl ega päeval. Samas on bussiliiklus kesklinna olemas ja bussipeatus lähedal. Kolida kavatsust pole, meie jaoks suht ideaalne. Lõuna-Eesti kliima oleks ehk parem, aga eks seal jälle omad puudused, ega meil ikka Lõuna-Saksamaa kliimat kuskilt ei leia. Kõige inimvaenulik oleks elada kuskil kesklinnas heitegaaside sees, kõige tervislikum äärelinnas, väikelinnas või alevis ja alati oma majas.
Külaline

Koliks edasi Pelgulinna, aga Stromka kaader on küll kohutav nagu Roaldi saatest näha oli. Palju endisi vange.
Külaline

Olen Pärnakas. Ilmselt jääb seda elu lõpuni fännama. Hetkel elan Eestist väljas aga kui kunagi koliks tagasi siis ikka kas Pärnu või Haapsalu. Pigem mõni väikelinn. Üks sõbranna elab Paides, pidavat väga meeldima. Liiklus suurematesse linnadesse kiire ja hea.
Tallinasse ma koliks vist viimasena. Aga sel juhul vist valiks Nõmme linnaosa.

Kas maja või korter, seda ei oskagi niimoodi öelda. Vb valiks ikkagi maja. Ma olen jube suur loomasõber ja tahaks koera aga ma olen liiga laisk hommikupissitamiseks korteris elades. Päeval ja õhtul võin jalutada küll aga hommikuid nagunii vihkan. Ei hakka korteris elades ennast ega looma piinama 😃
Külaline

Otepää ja selle ümbrus, sest seal on äge künklik maastik.

Kui linnas, siis Kalamajal ja Tartu vanematel linnaosadel on oma võlu (mitmekesised, palju kohti, kus lastega käia, Tallinnas meri ja Tartus Emajõgi), seal elades mingi emotsionaalne side tekkis küll ja võiks elada küll. Võrdluseks: Mustamäel olen ka elanud, millegi üle kurta ei saa, aga emotsionaalset sidet ei tekkinud. Mis siis veel? Viljandi tundub kena linn, millesse oleks ilmselt kerge kiinduda (elamise kogemus puudub).

Tegelikult kujunes elukoht vastavalt sellele, kus eelmiste põlvede talu, mida sai koduks kohandada, olemas oli.
Külaline

Kindlasti oma maja privaatsemas kohas. Mitte, et naabrid kõiges kolmes küljes. Ja kindlasti peaks nii 500m kaugusel olema mingi veekogu, kus saab ujuda.
Külaline

Kusagil Harjumaal. Näiteks Keila, Aruküla, Kehra. Kõigis neis on väga hea ühendus Tallinnaga, head koolid ja korralik infrastruktuur. Lastele on mitmekülgne valik huviringe ja täiskasvanutele on samuti tegevust.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:32 Kusagil Harjumaal. Näiteks Keila, Aruküla, Kehra. Kõigis neis on väga hea ühendus Tallinnaga, head koolid ja korralik infrastruktuur. Lastele on mitmekülgne valik huviringe ja täiskasvanutele on samuti tegevust.
See on nii kaugel tuiksoonest, et siis peaks olema miljonär, et saaks sellist elu nautida. Tööd nendes kohtades ei saa, või siiski?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:35
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:32 Kusagil Harjumaal. Näiteks Keila, Aruküla, Kehra. Kõigis neis on väga hea ühendus Tallinnaga, head koolid ja korralik infrastruktuur. Lastele on mitmekülgne valik huviringe ja täiskasvanutele on samuti tegevust.
See on nii kaugel tuiksoonest, et siis peaks olema miljonär, et saaks sellist elu nautida. Tööd nendes kohtades ei saa, või siiski?
Mis mõttes kaugel? Keilast saad rongiga Tallinnasse 25-30 minutiga, Kehrast samuti. Olen ise kunagi Keila kandist linna tööle käinud ja minu meelest ei olnud see sugugi pikk vahemaa. Viimsis elavad tuttavad sõidavad hommikuti sama kaua sinna "tuiksoonele" tööle. Töökohti on igal pool- poed, koolid, teenindusasutused, valikut on.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:43
Mis mõttes kaugel? Keilast saad rongiga Tallinnasse 25-30 minutiga, Kehrast samuti. Olen ise kunagi Keila kandist linna tööle käinud ja minu meelest ei olnud see sugugi pikk vahemaa. Viimsis elavad tuttavad sõidavad hommikuti sama kaua sinna "tuiksoonele" tööle. Töökohti on igal pool- poed, koolid, teenindusasutused, valikut on.
Need on Tallinnast nagu räigelt kaugel. Võta Tallinnas Nõmme kant, mõnus mets ümber. Põhja-Talinn-mets ja meri. Pirita-meri ja loodus, linna kõrval. Keila, Aruküla ja Kehra on täismaakohad, nagu väga halb koht elada, kui raha pole. Kui tööl ei pea käima, siis pole loomulikult vahet, hea ja rahulik.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 15:13Aga sel juhul vist valiks Nõmme linnaosa.
Mulle meeldib Nõmmelt läbi sõita, mõnusad männid ja vanad majad. Aga külmal ajal on ülitugev vinguhais üle terve Nõmme, kõik kütavad. Isegi kesklinnas on puhtam õhk. Seega mina Nõmme välistaksin.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:32Kehra
Kahjuks haiseb kohutavalt, kilomeetrite kauguselt on juba tunda. Võib-olla kohal elades harjub ära, aga noh, aastakümneid Pirital sõites ei ole veel selle rämeda mereäärse haisuga ära harjutanud, nii et pigem välistan mõlemad paigad.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 16:40
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 22:32Kehra
Kahjuks haiseb kohutavalt, kilomeetrite kauguselt on juba tunda. Võib-olla kohal elades harjub ära, aga noh, aastakümneid Pirital sõites ei ole veel selle rämeda mereäärse haisuga ära harjutanud, nii et pigem välistan mõlemad paigad.
Seda haisu, mis praegu on ei anna 30 aasta taguse ajaga võrreldagi. Suvekodusse sõites sõidan vahel Kehrast aegajalt läbi ja pooltel kordadest pole mingit haisu tunda. Omal ajal Kuusalus elades kandus isegi meile see hais. Enam mitte.
Külaline

Hiiumaa.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 12:39 Kui töö ei sõltu asukohast ja saate valida ükskõik millise asukoha Eestis, siis kus elaksite või kuhu koliksite kooliealiste lastega? Maja, korter, ridaelamu? Miks?
Pealkirjas on lastega elamiseks ja ainus tingimus on see, et töö ei sõltu asukohast? Lapsed muide käivad koolis, trennides ja huviringides. Ja nende olemasolu sõltub kohe vägagi asukohast.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 21:44
Külaline kirjutas: 28 Jaan 2026 12:39 Kui töö ei sõltu asukohast ja saate valida ükskõik millise asukoha Eestis, siis kus elaksite või kuhu koliksite kooliealiste lastega? Maja, korter, ridaelamu? Miks?
Pealkirjas on lastega elamiseks ja ainus tingimus on see, et töö ei sõltu asukohast? Lapsed muide käivad koolis, trennides ja huviringides. Ja nende olemasolu sõltub kohe vägagi asukohast.
No seda ju küsitigi! Kuhu koliksite, kui asukoht enda tööst ei sõltuks.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Jaan 2026 22:00
Enamus selles teemas mainitud kohtadest ongi ju keskused, kus lastele vajalik olemas. Välja arvatud, et Hiiumaa on terve saar ja pole asukohta täpsustatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2026 22:00
No seda ju küsitigi! Kuhu koliksite, kui asukoht enda tööst ei sõltuks.
Täpselt nii. Küsimuses oli, et kui teie saaksite valida oma elukoha laste järgi, arvestades kooli, huviringidega, sest töö ei sõltu asukohast. Huvi pakuvad ka kohad väljaspool Tallinnat.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Jaan 2026 22:43
Nõus! Ma elan Nõmmel ja tulen Tallinna kesklinna tööle autoga täpselt sama kaua, kui mu kolleegid, kes tulevad Keilast rongiga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], YaCy [Bot] ja 3 külalist