Ostsin Grossist soolaliha
-
Külaline
Ostsin Grossist soolaliha
säilivusaeg oli päris lühike paki peal. Toorest liha ma muidugi maitsma ei hakanud ja oi üllatust, see liha on tulisoolane. Nüüd keedan ja keedan praetud liha ja see krdi sool ei tule välja ka.
Miks see niiii soolane tehakse?
Miks see niiii soolane tehakse?
-
Külaline
-
Külaline
Aga miks sa ostad soolaiha? Soolaliha ei osteta ju lihtslat praadimiseks. soolalihast teed mingit toitu, kus see sool nö lahustub. Soolaliha on tulisoolane, sest mõte on, et see seisab toatrmperatuuril, see on säilitamismeetod. Lihtsalt praadimiseks osta tavalist maitsestamata liha Grossi poest, lisa ise natuke soola ja saad väga hea praeliha.
-
Külaline
Ok, see siis nagu vanasti maal üle talve säilitamiseks tehti tulisoolane. Milleks tänapäeval see? Ma mõtlesin, et on paras toidu tegemiseks, nii nagu suitsutamiseks soolatakse parajalt soolaseks.
-
Külaline
Ma igatsen väga seda vanaema poolt tünni soolatud liha! Kui oli pekine, siis lõigati õhukeseks, praeti pannil läbi, rasva kasutati kas kartulite praadimiseks või segati ahjukartulitega. Vahel pandi ka praadimata suurele kogusele ahjukartulitele peale, küll said head! Rasva sisse sai pärast leiba kastetud.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 21:31 Ok, see siis nagu vanasti maal üle talve säilitamiseks tehti tulisoolane. Milleks tänapäeval see? Ma mõtlesin, et on paras toidu tegemiseks, nii nagu suitsutamiseks soolatakse parajalt soolaseks.
Taisem liha tükeldati väikseks ja tehti kastet või keedeti nt kruubipudru või hapukapsastega. Kulus vähe.
Praegu ostan soolapeekonit, puistan pipraga üle ja küpsetan köögigrillil. See on parajalt soolane, et kohe kuumalt leivale panna.
Kui tahad osta liha, mis on kohe valmis küpsetamiseks, vali maitsestatud liha, mitte ometi soolaliha
-
Külaline
No, mis sa igatsed, mine osta Grossist! Selveris olen ka näinud, aga ei tea kas sealne nii tulisoolane on.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 22:18Ma igatsen väga seda vanaema poolt tünni soolatud liha!
-
Külaline
Need kiirsoolatud lihad pole võrdväärsedki puutünni soolatud ja pikalt laagerdunud lihaga. Korduvalt katsetatud.
-
Külaline
Oi ma ka. Mul vanaisa praadis seda soolaliha puupliidil. Pekk isegi siis maitses ja osadel oli kamar küljes. Hea krõmps sai.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 22:18Ma igatsen väga seda vanaema poolt tünni soolatud liha! Kui oli pekine, siis lõigati õhukeseks, praeti pannil läbi, rasva kasutati kas kartulite praadimiseks või segati ahjukartulitega. Vahel pandi ka praadimata suurele kogusele ahjukartulitele peale, küll said head! Rasva sisse sai pärast leiba kastetud.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 21:31 Ok, see siis nagu vanasti maal üle talve säilitamiseks tehti tulisoolane. Milleks tänapäeval see? Ma mõtlesin, et on paras toidu tegemiseks, nii nagu suitsutamiseks soolatakse parajalt soolaseks.
Taisem liha tükeldati väikseks ja tehti kastet või keedeti nt kruubipudru või hapukapsastega. Kulus vähe.
Praegu ostan soolapeekonit, puistan pipraga üle ja küpsetan köögigrillil. See on parajalt soolane, et kohe kuumalt leivale panna.
Kui tahad osta liha, mis on kohe valmis küpsetamiseks, vali maitsestatud liha, mitte ometi soolaliha![]()
Meil tehti soolaliha kuubikuid rasvas kartulipudru peale panemiseks. Isegi see sulanud rasv sinna pudru peale oli ülihea.
Nõo Lihatööstusel on väga hea soolaliha, õige maitsega, aga mitte söödamatu ja kui joppab, saab valida ilusa läbikasvanud seaküljetüki. Balta turul on 6.99 kg, lisaks puudub see vanasti soolalihatünnide nn soolvee laibamaitse . Samuti müüakse seda toidupoes, soolapeekoni nime all vist. Soolakas, aga leotama ei pea ja sobib ideaalselt ahjukartulitega koos ahjus ja olen ka niisama praadinud, samuti mulgipudrule sibula ja hapukoorega kastmeks teinud...
-
Külaline
Mina teen ise seakülge kamaraga ise soola. Pärast praen krõbedaks. Aga ei saa ikka päris seda õiget praetud soolaliha, mida vanaisa tegiKülaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 22:40Miks te ise ei soola?
Millegipärast üle ööpäeva külmkapis üsna rohke soolaga, see lihatükk ei seisa.
-
Külaline
Jah, see soolapeekon on ok, aga sel pole mingit seost õige soolalihaga. Lihtsalt soolaga maitsestatud pekine liha.
-
Külaline
Pole sellist head säilitamise kohta, kus suur kogus liha piisavalt laagerduda saaks. Ühele lihatükile lihtsalt soola raputamine ei tee sellest õiget soolaliha.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 22:40Miks te ise ei soola?
Poest olen ostnud soolaliha nimega müüdavat toodet, mis hakkab pannil hüppama ja pritsib kogu köögi rasva täis - ju on siis lihtsalt soolvett sisse süstitud, mitte lastud kuivsoolas laagerduda mõned kuud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist