Mida vaadata üürikorteri puhul?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Mida vaadata üürikorteri puhul?

Postitus Postitas Külaline »

Olen oma elu esimest üürikorterit üürimas Rendin kaudu. Olen ühe välja valinud ja lähen homme seda vaatama. Mida peaks vaatama või märkama või küsima - mis on need punased lipud, mida ei tohiks kahe silma vahele jätta? Tänud, kui keegi oskab kogemusi jagada.
Külaline

Milleks Randinit nuumata tahad?
Külaline

Mina samuti imestan, et inimesed maksavad pigem vahendajale, selle asemel, et makstud raha hiljem tagasi saada. Paari aastaga on makstud ära terve tagatisraha jagu, mida tagasi ei saa, lisaks maksad sealt iga 2 aasta kohta edasi terve kuusumma.
Külaline

Äkki oskate TA küsimusele ka midagi tarka vastata?
Mina uuriks kodumasinate kohta, nt pesumasin, külmik jne. Et kui vanad on ja kui lähevad lootusetult rikki, kas pean ostma samaväärse, kui on kiirelt vaja ja kuidas see üürisummat mõjutab. Või peab uue tooma omanik. Ja kui ruttu? Nt pikaajalise üüri korral võib vabalt juhtuda. Sellised asjad võiks kokku leppida. Me üks üürikorter asub 100 km kaugusel ja kindlasti ei saa me järgmiseks hommikuks uut sügavkülma kohale toimetatud, et üürniku toidud ei rikneks.
Samuti küsiks, kuidas ja kas korter kindlustatud on, kui minu süül saavad naabrid kahju.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:17 Äkki oskate TA küsimusele ka midagi tarka vastata?
Mina uuriks kodumasinate kohta, nt pesumasin, külmik jne. Et kui vanad on ja kui lähevad lootusetult rikki, kas pean ostma samaväärse, kui on kiirelt vaja ja kuidas see üürisummat mõjutab. Või peab uue tooma omanik. Ja kui ruttu? Nt pikaajalise üüri korral võib vabalt juhtuda. Sellised asjad võiks kokku leppida. Me üks üürikorter asub 100 km kaugusel ja kindlasti ei saa me järgmiseks hommikuks uut sügavkülma kohale toimetatud, et üürniku toidud ei rikneks.
Samuti küsiks, kuidas ja kas korter kindlustatud on, kui minu süül saavad naabrid kahju.
See on ju loogiline, et kodumasina katkiminekul ostab uue üürileandja.
Külaline

Külmiku toob kohale ja viib vana ära ikka kohalik tehnikapood, mitte üürileandja kuskilt kaugelt.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:21See on ju loogiline, et kodumasina katkiminekul ostab uue üürileandja.
See on täiesti kokkuleppeline.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Jaan 2026 19:50 Mina samuti imestan, et inimesed maksavad pigem vahendajale, selle asemel, et makstud raha hiljem tagasi saada. Paari aastaga on makstud ära terve tagatisraha jagu, mida tagasi ei saa, lisaks maksad sealt iga 2 aasta kohta edasi terve kuusumma.
Võibolla nad ei plaani sinna jääda kauemaks kui aastaks ja võibolla neil ei ole kohe välja käia esimese kuu üür + samas summas tagatis ja siis veel kuu aega elada ka millestki.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:31
Guest kirjutas: 22 Jaan 2026 19:50 Mina samuti imestan, et inimesed maksavad pigem vahendajale, selle asemel, et makstud raha hiljem tagasi saada. Paari aastaga on makstud ära terve tagatisraha jagu, mida tagasi ei saa, lisaks maksad sealt iga 2 aasta kohta edasi terve kuusumma.
Võibolla nad ei plaani sinna jääda kauemaks kui aastaks ja võibolla neil ei ole kohe välja käia esimese kuu üür + samas summas tagatis ja siis veel kuu aega elada ka millestki.
Kui jäävad aastaks, on kaotatud pool ühe kuu üürisummast, mis on keskmiselt 250-350 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:25 Külmiku toob kohale ja viib vana ära ikka kohalik tehnikapood, mitte üürileandja kuskilt kaugelt.
Pole vaja tähte närida, küsimus on, kes maksab. Üürileandja tellib Euronicsist vms kohast ning saadab kulleriga korterisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:35Pole vaja tähte närida, küsimus on, kes maksab.
Seda vastust vaatate lepingust, kõik panete ju kirja. Üldiselt kui antakse mööbli ja tehnikaga korter, siis tehnika remondib/asendab üürileandja. Kui ei ole tuvastatav vale kasutamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:30
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:21See on ju loogiline, et kodumasina katkiminekul ostab uue üürileandja.
Nõus, et kokkuleppeline. Mõni tahab täiesti tühja korterit üürida, et oma külmkapiga sisse kolida.
Küll aga peaks üürilepingus kõiks kahjuhüvitised kirjas olema(hinnakiri siis a'la katkisele uksele, auk seinas, jne). Ja tõesti üks siin tõstatas kindlustuse teema. Seda peaks ka uurima, kas omanikul endal on ka üürnikule laienev kodukindlustus või peab üürnik ise enda oma tegema.
Tagatisraha maksmiskord peaks ka selge olema.
Külaline

Oma asjad kindlustab üldiselt ikka üürnik ise, korteri+vastutuskindl. teeb omanik.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:35
Pole vaja tähte närida, küsimus on, kes maksab. Üürileandja tellib Euronicsist vms kohast ning saadab kulleriga korterisse.
Mina üürileandjana ei usaldaks nii teha, vaid tahaks ise veenduda, et saab adekvaatselt paika ja tööle. Üürnikud on suutnud mul lihtsate asjadega uskumatuid jamasid korraldada. Poleks üldse kindel, et nad suudavad nt külmkapi jalad nii reguleerida, et see kindlalt ja loodis põrandal seisab.

Viimastel üürnikel oli külmkapp "katki," ja parkett rikutud, sest külmkapp "lasi läbi." Tegelik probleem oli külmkapi sees tagaseina allosas asuv renn ja auk, mis oli (puhastamatusest) sodi ja lima täis, mistõttu automaatsulatuse vesi ei saanud kapi taha alusele joosta, kust see normaalselt aurustums peaks, vaid kogunes sahtlite alla ja nirises igalt poolt mujalt välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:40
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:30
Nõus, et kokkuleppeline. Mõni tahab täiesti tühja korterit üürida, et oma külmkapiga sisse kolida.
Küll aga peaks üürilepingus kõiks kahjuhüvitised kirjas olema(hinnakiri siis a'la katkisele uksele, auk seinas, jne). Ja tõesti üks siin tõstatas kindlustuse teema. Seda peaks ka uurima, kas omanikul endal on ka üürnikule laienev kodukindlustus või peab üürnik ise enda oma tegema.
Tagatisraha maksmiskord peaks ka selge olema.
Kui üürnik kolib oma tehnikaga, siis üürileandja seda ei asenda. Kui üürnik kolib üürileandja poolt sisustatud tehnikaga korterisse, siis sisaldab üürisumma seda, et kõik toimib ja töötab.
Tagatisraha tagastamise kord on fikseeritud lepingus.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 20:46Mina üürileandjana ei usaldaks nii teha, vaid tahaks ise veenduda, et saab adekvaatselt paika ja tööle. Üürnikud on suutnud mul lihtsate asjadega uskumatuid jamasid korraldada. Poleks üldse kindel, et nad suudavad nt külmkapi jalad nii reguleerida, et see kindlalt ja loodis põrandal seisab.
Paika paneb ikka tehnika tooja, jah sina maksad selle eest väikse lisa. Kuidas neiukesest üürnik seda mürakat peaks paigaldama?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 21:00Paika paneb ikka tehnika tooja, jah sina maksad selle eest väikse lisa. Kuidas neiukesest üürnik seda mürakat peaks paigaldama?
Ära aja naerma. Külmiku või pesumasina vinnavad tuppa tavalised transad. Seadistajat on mõnest kohast võimalik tellida - nii 2 nädala jooksul tulebki 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 21:08Ära aja naerma. Külmiku või pesumasina vinnavad tuppa tavalised transad. Seadistajat on mõnest kohast võimalik tellida - nii 2 nädala jooksul tulebki 😃
No naera terviseks, minul paar kuud tagasi toojad võtsid külmkapi pakendist välja, panid paika, võtsid vana külmkapi kaasa ja uue kapi pakendi ka kaasa. Ainult kile jäi kapi pealt minule eemaldamiseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 21:08
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 21:00Paika paneb ikka tehnika tooja, jah sina maksad selle eest väikse lisa. Kuidas neiukesest üürnik seda mürakat peaks paigaldama?
Ära aja naerma. Külmiku või pesumasina vinnavad tuppa tavalised transad. Seadistajat on mõnest kohast võimalik tellida - nii 2 nädala jooksul tulebki 😃
https://www.euronics.ee/transport-ja-paigaldus

Tuuakse kohale, paigaldatakse ja viiakse vana minema.
Külaline

Võid nt kraanid üle kontrollida. Mul oli kunagi juhus, kus poolpidusest köögikraanist tuli ainult kuuma vett ja vannitoa oma töötas ka ligadi-logadi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist