Vereanalüüsi proovinõud

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 11:28
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 11:18
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 11:00
Milleks siis üldse küsida? Niisama ei saa aru, et 90aastane vajab rohkem abi? Läinud siis kaasa sinna verevõtule vähemalt.
Kabinetti sisse või? :D
Kui vaja on, siis jah. 90-aastasel võib olla raske isegi sinna verevõtutooli ronida. Synlabis nt on sellised kõrged spetsiaalsed toolid. Lisaks võib tal halb hakata. Seda küsitakse spetsiaalselt enne verevõttu.
See, kas ja kui palju keegi abi vajab, on inimeste endi otsustada. Selles otsustamises üks oluline lüli ongi olla teadlik, kas ja kui adekvaatne teine inimene on. Seda teemaalgataja üritabki teha.
Sina võiks ka oma eestkostjale mainida, et sul on täna halvem ja vajad rohkem abi.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 10:49 Selles vanuses inimest peabki jälgima kullipilgul, et olla kindel, kui adekvaatne inimene on ja kas on vaja rohkem abi.
Ega ikka ei pea küll!
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12042 ... aha-parast
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 12:51
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 10:49 Selles vanuses inimest peabki jälgima kullipilgul, et olla kindel, kui adekvaatne inimene on ja kas on vaja rohkem abi.
Ega ikka ei pea küll!
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12042 ... aha-parast
Ja mida see sinu arust näitab või kuidas tõestab, et ei pea jälgima? Muidugi peab ka Almat jälgima, ühel päeval varem või hiljem kahjuks hakkab ka temal mälu ja taju järele andma. Kõigil hakkab, ka neil imetlusväärsetel 90-aastastel, kes veel täie teravuse juures.
Külaline

Tegelikult, kui vanur on juba ligi 90(nagu TA kirjutas) siis on ju senimaani väga hästi olnud. Eriti, kui oli suutelibe veel ise kohale minema. Ja ongi viimane aeg selliseid asju märgata ja jälgida.
Minu vanaema suri juba 86 aastaselt, olles viimased 5 aastat täisdementne ja viimased 4 voodihaige.
Kui teemaalgatajal on ligipääs tulemustele, siis äkki tasuks kontrollida perearstilt, kui mitmesse nõusse see vereproov siis võeti reaalselt.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 14:58 Tegelikult, kui vanur on juba ligi 90(nagu TA kirjutas) siis on ju senimaani väga hästi olnud. Eriti, kui oli suutelibe veel ise kohale minema. Ja ongi viimane aeg selliseid asju märgata ja jälgida.
Minu vanaema suri juba 86 aastaselt, olles viimased 5 aastat täisdementne ja viimased 4 voodihaige.
Kui teemaalgatajal on ligipääs tulemustele, siis äkki tasuks kontrollida perearstilt, kui mitmesse nõusse see vereproov siis võeti reaalselt.
Kohale ta muidugi ise ei läinud, ikka viisime, aga no kabinetti sisse läks ikka ise, ajab ise oma asju täiesti vabalt.
Ah ei hakka uurima perearstilt, pole nii oluline.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2026 15:35
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 14:58 Tegelikult, kui vanur on juba ligi 90(nagu TA kirjutas) siis on ju senimaani väga hästi olnud. Eriti, kui oli suutelibe veel ise kohale minema. Ja ongi viimane aeg selliseid asju märgata ja jälgida.
Kohale ta muidugi ise ei läinud, ikka viisime, aga no kabinetti sisse läks ikka ise, ajab ise oma asju täiesti vabalt.
Ahah aga miks siis üldse küsimus teemaalgatuse näol, kui see nii oluline pole?
Külaline

Ma olen 53, ja käin regulaarselt vereproove andmas seoses kilpnäärme haigusega. Pole õrna aimugi, mitmesse katsusisse verd võetakse. Absoluutselt ei fikseeri sellist infot.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 18:24
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2026 15:35
Ahah aga miks siis üldse küsimus teemaalgatuse näol, kui see nii oluline pole?
Mis sulle segaseks jääb? Asi pole nii oluline, et hakata jahtima perearsti, kes on nagunii täiesti kättesaamatu, kuid piisavalt oluline, et küsida avalikust foorumist teiste kogemusi ja teadmisi. Väga selge ja loogiline.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 13:11
Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 11:52 Küsiti, et mis te arvate, kas 90-aastane ema mäletab valesti või tegigi kliinik nii, et võttis verd ühte anumasse ja kallas selle hiljem kolmeks.
Ei küsitud. Küsiti, kuidas käib vereproovi andmine, kas võib olla nii, et võetakse verd ühte anumasse ja kallati hiljem kolmeks.
Mis "ei küsitud"? Täiesti identne küsimus ju! Mulle tundub, et teemaalgataja on rohkem seniilne kui see 90aastane.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 18:37
Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 13:11
Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 11:52 Küsiti, et mis te arvate, kas 90-aastane ema mäletab valesti või tegigi kliinik nii, et võttis verd ühte anumasse ja kallas selle hiljem kolmeks.
Ei küsitud. Küsiti, kuidas käib vereproovi andmine, kas võib olla nii, et võetakse verd ühte anumasse ja kallati hiljem kolmeks.
Mis "ei küsitud"? Täiesti identne küsimus ju! Mulle tundub, et teemaalgataja on rohkem seniilne kui see 90aastane.
Miks sa ainult pool ühest küsimusest boldiks tegid? See on ju täiesti iseasi. Teemaalgataja ei küsinud siit foorumist, kas tema ema on seniilne, vaid küsis, kuidas käib vereproovi andmine. Kui lugemine nii keeruline on, siis võiksid parem joonistada.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 19:01 Teemaalgataja ei küsinud siit foorumist, kas tema ema on seniilne
Täiega küsis ju:
Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 15:43 kas ma võin oma ema juttu võtta õigena edaspidigi või tuleks hakata iga kord kahtlustama, et võib ka olla valesti märganud või tajunud?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 19:56
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 19:01 Teemaalgataja ei küsinud siit foorumist, kas tema ema on seniilne
Täiega küsis ju:
Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 15:43 kas ma võin oma ema juttu võtta õigena edaspidigi või tuleks hakata iga kord kahtlustama, et võib ka olla valesti märganud või tajunud?
See oli selgitus, miks ta küsis oma põhiküsimust - milleks oli, et kuidas käib verevõtt. Küll on imelik, et normintellektiga eesti emakeelega täiskasvanule sellist asja selgitada tuleb, kuidas mõista emakeelt.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 20:09
Täiega küsis ju:
See oli selgitus, miks ta küsis oma põhiküsimust - milleks oli, et kuidas käib verevõtt. Küll on imelik, et normintellektiga eesti emakeelega täiskasvanule sellist asja selgitada tuleb, kuidas mõista emakeelt.
Kle, sul on vaja kas prille või lugemisoskust. Teemaalgataja kirjutas ühemõtteliselt:
Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 15:43 Mu eesmärk on aru saada, kas ma võin oma ema juttu võtta õigena edaspidigi või tuleks hakata iga kord kahtlustama, et võib ka olla valesti märganud või tajunud?
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 20:19
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 20:09
Täiega küsis ju:
Kle, sul on vaja kas prille või lugemisoskust. Teemaalgataja kirjutas ühemõtteliselt:
Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 15:43 Mu eesmärk on aru saada, kas ma võin oma ema juttu võtta õigena edaspidigi või tuleks hakata iga kord kahtlustama, et võib ka olla valesti märganud või tajunud?
Ja selle eesmärgi saavutamiseks küsis ta foorumist, et kuidas käib vereproovi võtmine! No aitab juba, sa ei saa nii loll olla.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 18:25 Ma olen 53, ja käin regulaarselt vereproove andmas seoses kilpnäärme haigusega. Pole õrna aimugi, mitmesse katsusisse verd võetakse. Absoluutselt ei fikseeri sellist infot.
Vaata, et sa seda oma lastele ei ütle! Kohe peetakse sind dementseks.
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 20:10
Guest kirjutas: 14 Jaan 2026 13:12 Sõltub ka, millega proove võeti. Kui Butterfly nõelaga, siis selle puhul ei pruugi patsient proovinõu vahetust tähele pannagi.

Pilt
Sellega võetakse tittedel, mitte täiskasvanutel.
Mul võeti täna just sellisega ja ma olen 58 aastat vana.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 20:37
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 20:19
Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 20:09 See oli selgitus, miks ta küsis oma põhiküsimust - milleks oli, et kuidas käib verevõtt. Küll on imelik, et normintellektiga eesti emakeelega täiskasvanule sellist asja selgitada tuleb, kuidas mõista emakeelt.
Ja selle eesmärgi saavutamiseks küsis ta foorumist, et kuidas käib vereproovi võtmine! No aitab juba, sa ei saa nii loll olla.
Try harder. "Mu eesmärk on aru saada, kas ma võin oma ema juttu võtta õigena edaspidigi" tähendab ühemõttelist küsimust, kas see 90a on juba peast soe või mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 22:01 Try harder. "Mu eesmärk on aru saada, kas ma võin oma ema juttu võtta õigena edaspidigi" tähendab ühemõttelist küsimust, kas see 90a on juba peast soe või mitte.
Seda küsis inimene iseendalt, mitte meilt. Meilt küsis ta, kuidas vereproovi võtmine käib. Kui keegi küsib, kuidas korke tagasi sisse panna, tahaks telekat tööle panna, siis sinu arust ka küsiti, et kuidas telekat tööle panna? Hehe. Kas sul on tihti sellised probleemid teksti mõistmisega?
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kunagi ammu (sajandi alguses) kästi vere võtmise järgselt pihud kokku panna, siis pandi sinna ca 8 katsutit. Mine vii ise teise kabinetti.
Analüüsi aparatuur arenes edasi ja nüüd saab enamvähem kuni kolmega hakkama. Infosüsteem on see, mis lahkab selle ühe "ämbritäie" vere eri koodideks ehk siis aparaatide vahel. Ei ole nii, et vasak neer= katsuti 1; parem neer= katsuti 2.
Külaline

Mina pole 90 ja mälu on mul hea, aga mina ei mäleta absoluutselt, mitu katsutit verd võeti või mis seal üldse tehti. Mina mõtlen oma mõtteid ja sellisele asjale üldse tähelepanu ei pööra. Kästi minna verd andma, annan ära ja unustan.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist