Hommikupuder väljas süües
-
Külaline
Hommikupuder väljas süües
Mida lisatakse või mis nipp on söögikohtade hommikupudruga - kuskil väljas putru süües on alati nii hea, kodus ei suuda ma kunagi nii maitsvat kaera- ega riisihelbeputru saavutada? Kodus teen lihtsalt nii, et piim keema ja helbed sisse, vaiksel tulel lasen olla. Natuke soola näpuga ja moos peale. Aga pole helbed nii pehmed ega ka maitse nii mõnus.
-
Külaline
Hautatakse kauem, kodus ilmselt kiire ja võimalik, et lisatakse rasvasemat piima ja võid, see muudab väga palju maitset.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 13:34 Mida lisatakse või mis nipp on söögikohtade hommikupudruga - kuskil väljas putru süües on alati nii hea, kodus ei suuda ma kunagi nii maitsvat kaera- ega riisihelbeputru saavutada? Kodus teen lihtsalt nii, et piim keema ja helbed sisse, vaiksel tulel lasen olla. Natuke soola näpuga ja moos peale. Aga pole helbed nii pehmed ega ka maitse nii mõnus.
-
Külaline
ma just vastupidi alati imestan, kes suudab seda vedelat kaeratummi moodi ollust süüa...
Kodus teen vähese veega ja iga helves on ühekaupa tuvastatav.
Kodus teen vähese veega ja iga helves on ühekaupa tuvastatav.
-
Külaline
Piim keema, nii soola kui suhkrut, või sisse ja kui valmis, siis taldrikule pudrule ka või. Moosuga ei söö keegi mitte ühtki putru.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 13:34 Mida lisatakse või mis nipp on söögikohtade hommikupudruga - kuskil väljas putru süües on alati nii hea, kodus ei suuda ma kunagi nii maitsvat kaera- ega riisihelbeputru saavutada? Kodus teen lihtsalt nii, et piim keema ja helbed sisse, vaiksel tulel lasen olla. Natuke soola näpuga ja moos peale. Aga pole helbed nii pehmed ega ka maitse nii mõnus.
-
Külaline
Söögikohad teevad ehk sellisest
https://www.veskimati.ee/tooted/veski-m ... r-mustika/
-
Külaline
Väkk, kujutan ette mingit täiskasvanud inimest kiirputru söömasKülaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 16:43 Söögikohad teevad ehk sellisest
-
Külaline
Kuiad puder muidu kodusest nii erinev saab olla?Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 16:50Väkk, kujutan ette mingit täiskasvanud inimest kiirputru söömasSee ikka väikestele lastele.
-
Külaline
Või, vahukoor, võimalik et vahustatud muna kohevuse andmiseks.
-
Külaline
Kui ma tean, et teen hommikuks putru, panen helbed piima või vee sisse eelmisel õhtul.
Kui ma ei ole viitsinud seda teha eelmisel õhtul, siis panen külma vee või piima sisse.
Kui ma ei ole viitsinud seda teha eelmisel õhtul, siis panen külma vee või piima sisse.
-
Külaline
Mis jama see veel on? Ma saan aru, et see kehtib kruubipudru puhul, aga igal muul juhul aboluutselt mõttetu ja ebavajalik, kaotab igasuguse normaalse struktuuri.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 18:03 Kui ma tean, et teen hommikuks putru, panen helbed piima või vee sisse eelmisel õhtul.
-
Külaline
Meil paneb kokk rõõskakoort ja võid ka. Nii head siidised pudrud, aga on rammusad ka. Kodus ma teen ka ainult piimaga. On lahjem ja mitte nii hea kui see rammus puder.
-
Külaline
Millal paneb, juba hautamisel või lõpus?Guest kirjutas: ↑13 Jaan 2026 18:10 Meil paneb kokk rõõskakoort ja võid ka. Nii head siidised pudrud, aga on rammusad ka. Kodus ma teen ka ainult piimaga. On lahjem ja mitte nii hea kui see rammus puder.
-
Külaline
Minu arust ainuüksi juba või annab väga palju pudrule juurde.
Mina panen lõpus või. Ja kindlasti teen piimaga. Olen ka veega teinud ja on söödav aga piimaga parem.
Ja pikem vaikselt haudumine.
Mina panen lõpus või. Ja kindlasti teen piimaga. Olen ka veega teinud ja on söödav aga piimaga parem.
Ja pikem vaikselt haudumine.
-
Külaline
See parandab täistera kaerahelveste seeditavust. Nüüd on lisandunud veel lõigatud kaeraterad, millest putru teha. Neid on ka hea üleöö leotada. Võtab hommikune keetmine vähem aega. Proovi.Guest kirjutas: ↑13 Jaan 2026 18:07Mis jama see veel on? Ma saan aru, et see kehtib kruubipudru puhul, aga igal muul juhul aboluutselt mõttetu ja ebavajalik, kaotab igasuguse normaalse struktuuri.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 18:03 Kui ma tean, et teen hommikuks putru, panen helbed piima või vee sisse eelmisel õhtul.
Ma mõtlen, et kuidas küll vanarahvas nii tark oli. Ta leotas paljusid toiduaineid. keetmise hõlbustamiseks. Aga sealt algab juba parema imendumise protsess.
Aga ma küll kahtlen et söögikohad lisavad pudrule võid või rööska koort. Vanaema küll lisaks.
-
Külaline
Täistera kaerahelbed võtavad keetmisaega 6-8 minutit ja on nagunii hästiseeditavad.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 19:38See parandab täistera kaerahelveste seeditavust. Nüüd on lisandunud veel lõigatud kaeraterad, millest putru teha. Neid on ka hea üleöö leotada. Võtab hommikune keetmine vähem aega. Proovi.Guest kirjutas: ↑13 Jaan 2026 18:07Mis jama see veel on? Ma saan aru, et see kehtib kruubipudru puhul, aga igal muul juhul aboluutselt mõttetu ja ebavajalik, kaotab igasuguse normaalse struktuuri.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 18:03 Kui ma tean, et teen hommikuks putru, panen helbed piima või vee sisse eelmisel õhtul.
Ma mõtlen, et kuidas küll vanarahvas nii tark oli. Ta leotas paljusid toiduaineid. keetmise hõlbustamiseks. Aga sealt algab juba parema imendumise protsess.
Aga ma küll kahtlen et söögikohad lisavad pudrule võid või rööska koort. Vanaema küll lisaks.
Meie teine lemmik on see:
https://www.selver.ee/helbed-seemnete-j ... mati-500-g
Ning loomulikult kõik pudrud piima ja võiga.
-
Külaline
Tänapäeval on kõik enamus kiirhelbed. Eelmisel õhtul likku panduna on hommikus toorpuder valmis ilma keetmata.
Kui aga näuteks kõvematest asjadest teha(kaera, riisi, tatra või hirsi), need võib küll eelnevalt likku panna.
Kui aga näuteks kõvematest asjadest teha(kaera, riisi, tatra või hirsi), need võib küll eelnevalt likku panna.
-
Külaline
Meie toidukoht tõesti lisab ja väga kiidetakse. Kokk keedab alguses piimaga ja lõpus lisab rõõskakoort ja võid.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 19:38Aga ma küll kahtlen et söögikohad lisavad pudrule võid või rööska koort.
-
Külaline
Sa sööd kiirhelbeid ja kaer, tatar on sinu jaoks midagi nii kõva, mida tuleb lausa leotada? Miks peaks üks täiskasvanud inimene ometi beebitoitu sööma?Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 20:04 Tänapäeval on kõik enamus kiirhelbed. Eelmisel õhtul likku panduna on hommikus toorpuder valmis ilma keetmata.
-
Külaline
Sa mõjud ebameeldivalt oma jutu stiiliga.Guest kirjutas: ↑13 Jaan 2026 20:30Sa sööd kiirhelbeid ja kaer, tatar on sinu jaoks midagi nii kõva, mida tuleb lausa leotada? Miks peaks üks täiskasvanud inimene ometi beebitoitu sööma?Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 20:04 Tänapäeval on kõik enamus kiirhelbed. Eelmisel õhtul likku panduna on hommikus toorpuder valmis ilma keetmata.
Ma ei tee üldse kiirputrusid. Samas kui kellelegi täiskasvanule meeldib, kas ta ei peaks seda sööma sest sina arvad, et miks peaks. Mõni aeg tagasi ei söödud püreesuppe ka. Et nagu beebitoit. Aga nüüd ei imesta isegi sina enam selle üle
-
Külaline
Ma ei söö üldse putru, kui aus olla. Laps aga mingi hetke sõi ja pudrutegemise kogemus on vaid sellest.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 20:30Sa sööd kiirhelbeid ja kaer, tatar on sinu jaoks midagi nii kõva, mida tuleb lausa leotada? Miks peaks üks täiskasvanud inimene ometi beebitoitu sööma?Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2026 20:04 Tänapäeval on kõik enamus kiirhelbed. Eelmisel õhtul likku panduna on hommikus toorpuder valmis ilma keetmata.
Siis tõesti kasutasin kiirhelbeid, sest titel on kõht KOHE ärgates tühi
Suurema lapse ajast(12a tagasi) ma hirssi küll leotasin. See oli ta lemmik. Muidu kees jube kaua ja oli kibe.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist