Eesti lõputu inflatsioon
-
Külaline
Ja tuntust võib koguda mistahes tsirkusega, rahvas on piisavalt loll, et igasuguseid pajatseid valida.
2000 on enam-vähem hind. Mul on tuttav, kes oskab ka remonti teha, iseasi, kuidas tal tervis praegu lubab, olen mõelnud, et kui lasta teha WC ja vannituba mõlemad, siis oleksin nõus maksma 1000€.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 14:47 Vannitoa remonti lihttööks nimetada on erakordselt rumal.
Mina lasin suvel oma paneelika vannitoa renoveerida. Täismäng - seina- ja põrandaplaadid, lagi, valgustid, uus vann, wc pott, kraanikauss...
Maksma läks 2000 + materjalid. Olen rahul.
-
Külaline
Sellised tööd tellitakse ikka tükihinnaga, mitte ajatasuga.
-
Külaline
See mindki ärritab, kui tean, kuidas tuttavad ja sõbrad teevad pikad päevad tööd ja saavad heal juhul 1500-2000 brutos palka. Või võtame suvalise klienditeenindaja, kel pikad päevad, võtavad kaupa vastu, paigutavad, müüvad, pesevad põrandaid, teevad inventuur (brutopalk 900-1000) ja kasvõi riiulite täitja, kelle makstakse 700-800. Ja siis tulevad ehitus/remondimehed kes 30 eur tunnis võtavad kaalumisele. Äkki see Soomes töötamine on kuidagi halvasti mõjunud.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:40Sellepärast siin ongi asjad nii pees, et valitseb selline mentaliteet. Kui makstakse, siis on õiglane hind. Mis siis muud üle jääb. Eestlane ongi loll. Kirub ja maksab, selle asemel, et otsida siis mingeid alternatiive. Loen seda ehitustööde gruppi. Iga hinna peale on mingi pikk mögin, et selle peale ma ei aja ennast kodustki välja. Aga kes sa oled, et mingit ulmepalka tahad. Osadel pole neil mingit kogemustki, oskusi, mitte midagi. Eesti on meeletult kallis maa ja mingit põhjust sellel pole peale selle eestlase mentaliteedi. Et küll mina maksan, ega ma mingi vaene pole.Ükski asi, mida pidevalt (aastaid, nagu näha) ostetakse, ei ole üle hinnatud.
-
Külaline
On need mehed alles õnnega koos, lase õltsi ja tõmba suitsu, liiguta tasa-tasa.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:35Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
-
Külaline
30 eurot tunnis on 5000 eurot kuus, võta maha siit käibemaks, kulud ja tööjõumaksud, töötaja saab kätte umbes 2500. Ma saan kontoris, kus on oluliselt lihtsam, kätte sama palju ja sa arvad, et 30 eur tunnis on liig? Väga kurb.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 17:59See mindki ärritab, kui tean, kuidas tuttavad ja sõbrad teevad pikad päevad tööd ja saavad heal juhul 1500-2000 brutos palka. Või võtame suvalise klienditeenindaja, kel pikad päevad, võtavad kaupa vastu, paigutavad, müüvad, pesevad põrandaid, teevad inventuur (brutopalk 900-1000) ja kasvõi riiulite täitja, kelle makstakse 700-800. Ja siis tulevad ehitus/remondimehed kes 30 eur tunnis võtavad kaalumisele. Äkki see Soomes töötamine on kuidagi halvasti mõjunud.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:40Sellepärast siin ongi asjad nii pees, et valitseb selline mentaliteet. Kui makstakse, siis on õiglane hind. Mis siis muud üle jääb. Eestlane ongi loll. Kirub ja maksab, selle asemel, et otsida siis mingeid alternatiive. Loen seda ehitustööde gruppi. Iga hinna peale on mingi pikk mögin, et selle peale ma ei aja ennast kodustki välja. Aga kes sa oled, et mingit ulmepalka tahad. Osadel pole neil mingit kogemustki, oskusi, mitte midagi. Eesti on meeletult kallis maa ja mingit põhjust sellel pole peale selle eestlase mentaliteedi. Et küll mina maksan, ega ma mingi vaene pole.Ükski asi, mida pidevalt (aastaid, nagu näha) ostetakse, ei ole üle hinnatud.
-
Külaline
Ma ei palka joodikuid ja kalkareid, piinlik jutt.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 18:05On need mehed alles õnnega koos, lase õltsi ja tõmba suitsu, liiguta tasa-tasa.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:35Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.
-
Külaline
Halloo, 500 eurot kahele mehele kokku päevas. Siin on vist väga tavaline, et loetu sisu ei mõisteta, aga lahmima kõvad.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:3520 tööpäeva x 500€=10 000Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.![]()
Aprillis rakenduva kõrgemate riigiteenijate palgaindeksiga tõuseb presidendi, riigikogu esimehe ja riigikohtu esimehe palk 9724 euroni. Riigikogu lihtliikme palk tõuseb 6320 euroni.
https://www.err.ee/1609638340/presidend ... -9700-euro
-
Külaline
Ühes kuus on tavaliselt 22 täistööpäeva. 22 x 250 = 5500 eurot.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 19:19Halloo, 500 eurot kahele mehele kokku päevas. Siin on vist väga tavaline, et loetu sisu ei mõisteta, aga lahmima kõvad.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:3520 tööpäeva x 500€=10 000Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:24Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:08
Pean tihti midagi renoveerima, seega on mul oma team olemas. Teevad kahekesi, maksan 31 eurot tund nägu, ametlikult. Päevas kokku 500 eurot. Ma ei tea, kas see on vähe või palju, aga tunnihind ligi 30 oli juba mitmeid aastaid tagasi, kui kasutasin teisi inimesi.![]()
Aprillis rakenduva kõrgemate riigiteenijate palgaindeksiga tõuseb presidendi, riigikogu esimehe ja riigikohtu esimehe palk 9724 euroni. Riigikogu lihtliikme palk tõuseb 6320 euroni.
-
Külaline
Saad ikka aru, et see pole mitte täiskohaga töötaja palk, vaid töövõtt? Vist ei saa ... Miks sa mingeid normpäevi siin arvutad? Need on ettevõtjad, selle raha sees on ka kohaletulek ja kojuminek, töövahendid, pisividinad, mida omanik eraldi ei pea ostma.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 22:38Ühes kuus on tavaliselt 22 täistööpäeva. 22 x 250 = 5500 eurot.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 19:19Halloo, 500 eurot kahele mehele kokku päevas. Siin on vist väga tavaline, et loetu sisu ei mõisteta, aga lahmima kõvad.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:35
20 tööpäeva x 500€=10 000![]()
-
Külaline
Need on ettevõtjad, selle raha sees on ka kohaletulek ja kojuminek
-
Külaline
Mis see siia puutub, kellelegi ei maksta sellepärast palka, et ta tuleb kohale ja läheb koju. See on ikka enda kulu.Guest kirjutas: ↑10 Jaan 2026 23:09Need on ettevõtjad, selle raha sees on ka kohaletulek ja kojuminek
-
Külaline
Ainult, et need ettevõtjad optimeerivad maksudega, kuidas suudavad, alati uuritakse, et kas ikka saaks ilma arveta tasuda. Ja tõepoolest, pole kuulnud, et kellelegi tööle tulemine ja minemine kinni makstakse. Oma probleem, kui käid Keilast Tallinna tööle ja Tabasalust Lasnamäele.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 23:03Saad ikka aru, et see pole mitte täiskohaga töötaja palk, vaid töövõtt? Vist ei saa ... Miks sa mingeid normpäevi siin arvutad? Need on ettevõtjad, selle raha sees on ka kohaletulek ja kojuminek, töövahendid, pisividinad, mida omanik eraldi ei pea ostma.
-
Külaline
Palga pealt ei maksta mingit käibemaksu! Kaugel sellest, kui ta ostab näiteks materjali ja töö tellija selle kinni maksab, siis alati arve järgi ja koos käibemaksuga, tegelikult saab see ettevõtja selle käibemaksu maha arvata oma muudest kuludest, seega võidab, mitte ei kaota. Ja tööjõumaksud sõltuvad sellest, kui suurt palka ta üldse endale ametlikult maksab. Võib maksta minimaalselt ja ülejäänud võtta välja ettevõtlustuluna. Rääkimata sellest, et eratarbijale tehakse pooled tööd ilma arveta. Isiklikust kogemusest räägin - et äkki teeme poole sularahas, säästate käibemaksu..... Arvate, et need summad deklareeritakse käibena?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 19:1630 eurot tunnis on 5000 eurot kuus, võta maha siit käibemaks, kulud ja tööjõumaksud, töötaja saab kätte umbes 2500. Ma saan kontoris, kus on oluliselt lihtsam, kätte sama palju ja sa arvad, et 30 eur tunnis on liig? Väga kurb.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 17:59See mindki ärritab, kui tean, kuidas tuttavad ja sõbrad teevad pikad päevad tööd ja saavad heal juhul 1500-2000 brutos palka. Või võtame suvalise klienditeenindaja, kel pikad päevad, võtavad kaupa vastu, paigutavad, müüvad, pesevad põrandaid, teevad inventuur (brutopalk 900-1000) ja kasvõi riiulite täitja, kelle makstakse 700-800. Ja siis tulevad ehitus/remondimehed kes 30 eur tunnis võtavad kaalumisele. Äkki see Soomes töötamine on kuidagi halvasti mõjunud.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 13:40
Sellepärast siin ongi asjad nii pees, et valitseb selline mentaliteet. Kui makstakse, siis on õiglane hind. Mis siis muud üle jääb. Eestlane ongi loll. Kirub ja maksab, selle asemel, et otsida siis mingeid alternatiive. Loen seda ehitustööde gruppi. Iga hinna peale on mingi pikk mögin, et selle peale ma ei aja ennast kodustki välja. Aga kes sa oled, et mingit ulmepalka tahad. Osadel pole neil mingit kogemustki, oskusi, mitte midagi. Eesti on meeletult kallis maa ja mingit põhjust sellel pole peale selle eestlase mentaliteedi. Et küll mina maksan, ega ma mingi vaene pole.
-
Külaline
Mina maksan ühe inimese kohta 31 eurot tunnis, st 25 eur+ km. Väga huvitav, ka advokaadile maksan samamoodi, tunni hind pluss käibemaks. Loomulikult arvab ostetud materjali käibemaksu oma kuludest maha, ta ilmselgelt maksis ostes käibemaksu.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 23:32Palga pealt ei maksta mingit käibemaksu! Kaugel sellest, kui ta ostab näiteks materjali ja töö tellija selle kinni maksab, siis alati arve järgi ja koos käibemaksuga, tegelikult saab see ettevõtja selle käibemaksu maha arvata oma muudest kuludest, seega võidab, mitte ei kaota. Ja tööjõumaksud sõltuvad sellest, kui suurt palka ta üldse endale ametlikult maksab. Võib maksta minimaalselt ja ülejäänud võtta välja ettevõtlustuluna. Rääkimata sellest, et eratarbijale tehakse pooled tööd ilma arveta. Isiklikust kogemusest räägin - et äkki teeme poole sularahas, säästate käibemaksu..... Arvate, et need summad deklareeritakse käibena?Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 19:1630 eurot tunnis on 5000 eurot kuus, võta maha siit käibemaks, kulud ja tööjõumaksud, töötaja saab kätte umbes 2500. Ma saan kontoris, kus on oluliselt lihtsam, kätte sama palju ja sa arvad, et 30 eur tunnis on liig? Väga kurb.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 17:59
See mindki ärritab, kui tean, kuidas tuttavad ja sõbrad teevad pikad päevad tööd ja saavad heal juhul 1500-2000 brutos palka. Või võtame suvalise klienditeenindaja, kel pikad päevad, võtavad kaupa vastu, paigutavad, müüvad, pesevad põrandaid, teevad inventuur (brutopalk 900-1000) ja kasvõi riiulite täitja, kelle makstakse 700-800. Ja siis tulevad ehitus/remondimehed kes 30 eur tunnis võtavad kaalumisele. Äkki see Soomes töötamine on kuidagi halvasti mõjunud.![]()
-
Külaline
Kui sa maksad käibemaksukohustuslasest ettevõttele ükskõik millise teenuse eest, siis kõigepealt tuleb sellelt summalt tasuda käibemaks. Edasi sasb hakata muid kulusid ja palku tasuma. Palkadega arvesta ka, et ca 40% läheb maksudeks ja 60% saab töötaja kätte.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 23:32Palga pealt ei maksta mingit käibemaksu!
Niisiis 5000 käivet kuus = kõigepealt ca 968 EUR käibemaksu maha. Kui siis ülejäänud 4032 kõik palgaks maksta, mis juba iseenesest on ulme, sest ettevõttel on muid kulusid ka, siis puhtalt kätte saab siit ca 2580.
-
Külaline
Puutub nii palju, et sa ei saa kogu enda makstavat tunnitasu lihtsalt igakuiste tüüptöötundidega korrutada, sest nagu ise mainid, kohaletulek, ära minek ja muud administratiivsed tegevused on lisaks.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 23:10Mis see siia puutub, kellelegi ei maksta sellepärast palka, et ta tuleb kohale ja läheb koju. See on ikka enda kulu.
-
Külaline
Ära sa märgi, on või. Siis tuleb muidugi ikka rohkem maksta. Teistel võtab samamoodi kohaleminek ja kojutulek aega, on seotud kuludega, mille eest eraldi ei maksta. Miks mingile ehitajale peaks, ei saa aru.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 00:26Puutub nii palju, et sa ei saa kogu enda makstavat tunnitasu lihtsalt igakuiste tüüptöötundidega korrutada, sest nagu ise mainid, kohaletulek, ära minek ja muud administratiivsed tegevused on lisaks.Külaline kirjutas: ↑10 Jaan 2026 23:10Mis see siia puutub, kellelegi ei maksta sellepärast palka, et ta tuleb kohale ja läheb koju. See on ikka enda kulu.
-
Külaline
Näha on jah, et ei saa aru ega pole ise ealeski ettevõtlusega tegelenud. Kui sul on torumees, kodumasinate parandaja või õis iganes spetsialist, kes käib objektilt objektile, siis tema tööpäeva sisse arvestatakse ka selleks kuluvad tunnid. Seega ei saa võetavat tunnitasu päevas kaheksaga korrutada, vaid umbes neljaga. Näiteks. Igasuguste autoremontijate ja tegelastega on sarnaselt, sest bäga harva on sul terve päev otsast otsani täis broneeritud.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 09:57Ära sa märgi, on või. Siis tuleb muidugi ikka rohkem maksta. Teistel võtab samamoodi kohaleminek ja kojutulek aega, on seotud kuludega, mille eest eraldi ei maksta. Miks mingile ehitajale peaks, ei saa aru.
-
Külaline
Sellised tegelased arvavadki, et nende ringilonkimine ja tühjad augud tuleb ka kellelgi kinni maksta. Mingid lihtossid arvavad, et on priviligeeritud klass, kellele kehtivad mingid teised standardid. Pleki-pleki-pleki ja nemad peavad teenima tuhandeid, isegi kui pool päeva niisama passivad. Ettevõtlusega olen tegelenud küll, sellepärast ütlengi, et sellised tegelased on räigelt üle makstud.Guest kirjutas: ↑11 Jaan 2026 10:29Näha on jah, et ei saa aru ega pole ise ealeski ettevõtlusega tegelenud. Kui sul on torumees, kodumasinate parandaja või õis iganes spetsialist, kes käib objektilt objektile, siis tema tööpäeva sisse arvestatakse ka selleks kuluvad tunnid. Seega ei saa võetavat tunnitasu päevas kaheksaga korrutada, vaid umbes neljaga. Näiteks. Igasuguste autoremontijate ja tegelastega on sarnaselt, sest bäga harva on sul terve päev otsast otsani täis broneeritud.Külaline kirjutas: ↑11 Jaan 2026 09:57Ära sa märgi, on või. Siis tuleb muidugi ikka rohkem maksta. Teistel võtab samamoodi kohaleminek ja kojutulek aega, on seotud kuludega, mille eest eraldi ei maksta. Miks mingile ehitajale peaks, ei saa aru.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 6 külalist