Eesti lõputu inflatsioon

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Väga hea, rääkige veel millised hindade kõikumised on.
Külaline

Krissse kirjutas: 08 Jaan 2026 23:36 Kui töö poleks oluline, ei üritaks ju tagantjärgi veel peale käija, et meie ikka parimad, helistada ja sõnumeid saata.
Nad ei üritagi seda.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 00:10Nad ei üritagi seda.
Tulen lugema ja loen sellist lollust.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 08 Jaan 2026 17:25
Tolmukübe kirjutas: 08 Jaan 2026 17:20 Üks põhjus, miks hinnad tõusevad, on selles, et kohalik on ahne. Tasapisi jälle juurde panna, küll klient maksab. No ja kui maksab, siis saab aga jälle juurde keevitada. Näiteks vannitoa remont. Kuu aega ja 5000 - 9000 eurot. Ja mis seal siis teha - torud, kahhelkivid, vbl vanni vahetus või duššinurga paigaldus, ja ongi kõik. See ei maksa 9000. Aga kui on, kes maksavad, nii saab ka küsida. Mina näiteks ei maksaks. Ma ei leia, et see remont sellist summat väärt on.
Nii, ja mis sa siis teed, kui remonti on vaja teha, aga endast sust plaatijat ja torumeest pole?! Võid ju jonnida, et mina ei maksa, aga siis istudki oma remontimata vannitoas surmani.
Torude vahetus, santehnik võtab kas 300€? See ka muidugi palju, aga see pole tuhandetes vannitoa remont. Vanni vahetus vbl sama palju. Mul oli kunagi selline raamat, mis õpetas ise kodus remonti tegema, plaatimine ei paistnud eriti keeruline olevat. Või võib naabrimehed läbi käia, keegi ehk ikka oskab. Või ei panegi plaate, mina näiteks värvisin oma vannitoa ise ära, rulliga tõmbad, lihtne, polnud ma ennem mingit koolitust saanud sel alal. Jääb plaatimata, aga värv ka kõlbab. Peab uurima, kes kus oskab, vbl naaber oskab hästi, aga sina seda ei tea, enne, kui pole küsinud. Ja ega ta siis hingehinda ka ei küsi. Aferistidele pole mõtet 9000 maksta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Jaan 2026 08:47 Või võib naabrimehed läbi käia, keegi ehk ikka oskab.
Naabrimehed kindlasti tahavad oma vabast ajast tulla sulle plaate panema! Pealegi ei ole teada, kas need naabrimehed ka päriselt oskavad neid plaate panna või ainult arvavad nagu sina, et see pole eriti raske töö. Pärast on sein rikutud ja materjal raisus.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Jaan 2026 08:47 Torude vahetus, santehnik võtab kas 300€? See ka muidugi palju, aga see pole tuhandetes vannitoa remont. Vanni vahetus vbl sama palju. Mul oli kunagi selline raamat, mis õpetas ise kodus remonti tegema, plaatimine ei paistnud eriti keeruline olevat. Või võib naabrimehed läbi käia, keegi ehk ikka oskab. Või ei panegi plaate, mina näiteks värvisin oma vannitoa ise ära, rulliga tõmbad, lihtne, polnud ma ennem mingit koolitust saanud sel alal. Jääb plaatimata, aga värv ka kõlbab. Peab uurima, kes kus oskab, vbl naaber oskab hästi, aga sina seda ei tea, enne, kui pole küsinud. Ja ega ta siis hingehinda ka ei küsi. Aferistidele pole mõtet 9000 maksta.
Kui sa elad lagunevas saras, siis tõesti võid küsida siit ja sealt ja keegi ikka aitab, kui ta päriselt ei oska, siis pole hullu, kui töö saab vilets. Kui elad normaalses majas, siis sa ei otsi tuttavaid, kes töö ära teeks, vaid võtad pakkumised, uurid taustu ja maksad sellele, keda usaldad summa, mis ta küsis. Usaldusväärsemad, pika soovitajate listiga firmad saavadki seetõttu küsida rohkem raha sama töö eest - tellija südamerahu maksab ka.
Külaline

Enne kui TK oma vannituba kukub remontima, siis palun mitte unustada hüdroisolatsiooni, mis on KÕIGE tähtsam töö kogu selle asja juures.
Kõigega saab ise hakkama, olen ka ise nullist vannitoa remontinud-plaatinud (karp ja torud tegi töömees), ja mässasin eeltöödega eriti korralikult. Kõik sai kvaliteetne ja on kestnud 10 aastat probleemideta.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 11:05
Tolmukübe kirjutas: 09 Jaan 2026 08:47 Või võib naabrimehed läbi käia, keegi ehk ikka oskab.
Naabrimehed kindlasti tahavad oma vabast ajast tulla sulle plaate panema! Pealegi ei ole teada, kas need naabrimehed ka päriselt oskavad neid plaate panna või ainult arvavad nagu sina, et see pole eriti raske töö. Pärast on sein rikutud ja materjal raisus.
Sõltub naabrimehest. Meil siin majas üks naabrimees tegi naabrinaisele vannituba, palju ei küsinud, töö sai kvaliteetne. Aga see oli aastaid tagasi, kas ta enam eluski on. Aga kui tundmatu naabrimees palgata, siis muidugi ei tea, mis tulemus on. Armatuuri oskab neist vist igaüks vahetada, see on lihtne töö.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Jaan 2026 12:04
Sõltub naabrimehest. Meil siin majas üks naabrimees tegi naabrinaisele vannituba, palju ei küsinud, töö sai kvaliteetne. Aga see oli aastaid tagasi, kas ta enam eluski on. Aga kui tundmatu naabrimees palgata, siis muidugi ei tea, mis tulemus on. Armatuuri oskab neist vist igaüks vahetada, see on lihtne töö.
Sul on kõik tööd lihtsad. Arusaamatuks jääb, miks sa neid siis ise ei tee.
Külaline

Mina tahaks ilma igasuguse irooniata teada, kuskohas, millises riigis on hea elada kõigil? Olen oma sõpradega arutanud, mingit konkreetset riiki pole sellest arutelust selginud. Eestis on ju ka palju inimesi, kellel on hea elada. Mul on tuttavaid/pereliikmeid kes elavad Rootsis, USA-s ja Hispaanias. Igal pool on probleemid. Oma uudised saan põhiliselt sotsiaalmeediast erinevate maade elanikelt ja Youtube-i poliitkommentaatoritelt (USA, GB, Ukraina, Iisrael). Inflatsioon on igal pool. Täiesti hulle poliitikuid on ilmas, meil siin kodumaal praegu lihtsalt "meh". Ise kardan, et suuremad probleemid on meil veel ees. Rahvastik vananeb ja väheneb (kogu maailmas, vaadake rahvastikupüramiidide statistikat), töötegijaid jääb vähemaks, tarbijaid jääb vähemaks, kliima muutus ajab suuri masse liikvele, maailma poliitika jõujooned muutuvad (ja segased ajad ei ole kunagi lihtsad ajad). Kui nüüd keegi pakub mingi riigi välja kus on hea elada, siis mina sinna minema ei hakka. Ma tahaks ikka kodus elada. Aga oleks huvitav teada.
Külaline

Miks te ise plaatijana tööle ei hakka kui see nii kallis ja kerge töö on?
Tolmukübe
Kontakt:

Pole pealehakkamist ega viitsimist. Igasuguseid käsiraamatuid on ilmunud, yt videod, kursused.. Kui midagi vaja teha on, saab ikka kuskilt mingid teadmised. Plaatimine ja armatuuri vahetamine ei ole ju tuumateadus. Näiteks võtan hoogu, et leida mõni yt video, kus õpetatakse, kuidas arvutit tolmus puhastada. Mul on see tegemata, maksta ei raatsi, kujutan ette, et kaas lahti kruvida ja harjakesega või tolmulapiga siit-sealt üle tõmmata. Mis selles saab keerulist olla? Aga vbl ongi, kes teab, siis maksan parem see 45€ ära.. Ega ma sellest vaesemaks ei jää. Lihtsalt, kui osutub päris lihtsaks asjaks, siis pole seda 45-t ka mõtet maksta.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 09 Jaan 2026 14:27
Pole pealehakkamist ega viitsimist. Igasuguseid käsiraamatuid on ilmunud, yt videod, kursused.. Kui midagi vaja teha on, saab ikka kuskilt mingid teadmised. Plaatimine ja armatuuri vahetamine ei ole ju tuumateadus. Näiteks võtan hoogu, et leida mõni yt video, kus õpetatakse, kuidas arvutit tolmus puhastada. Mul on see tegemata, maksta ei raatsi, kujutan ette, et kaas lahti kruvida ja harjakesega või tolmulapiga siit-sealt üle tõmmata. Mis selles saab keerulist olla? Aga vbl ongi, kes teab, siis maksan parem see 45€ ära.. Ega ma sellest vaesemaks ei jää. Lihtsalt, kui osutub päris lihtsaks asjaks, siis pole seda 45-t ka mõtet maksta.
Oma laste pealt vaatasin: kruvi korpus lahti, tõmba tolmuimejaga tolm ära, kruvi korpus kinni. Kui arvuti kõvemini undama hakkab, on aeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 14:39

Oma laste pealt vaatasin: kruvi korpus lahti, tõmba tolmuimejaga tolm ära, kruvi korpus kinni. Kui arvuti kõvemini undama hakkab, on aeg.
Tolmuimejaga EI TOHI elektroonikaseadmetest tolmu tõmmata. Staatiline elekter rikub seadme. Õhuga(on vastavad pudelid) puhutakse tolm välja.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Jaan 2026 15:04 Tolmuimejaga EI TOHI elektroonikaseadmetest tolmu tõmmata. Staatiline elekter rikub seadme. Õhuga(on vastavad pudelid) puhutakse tolm välja.
Nii räägivad küll. Samas tuttavad itimehed kõik teevad hariliku tolmuimejaga oma arvutit puhtaks. Eks sellega on ilmselt nii nagu just hiljuti siin oli arutelu tormi ajal kütmise teemal.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Jaan 2026 15:04
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 14:39

Tolmuimejaga EI TOHI elektroonikaseadmetest tolmu tõmmata. Staatiline elekter rikub seadme. Õhuga(on vastavad pudelid) puhutakse tolm välja.
Et kui ma talvisel ajal oma elektrit täis kampsuniga ja püstiste juustega arvuti kõrval istun, läheb see pekki või? Mnjaa...
Suruõhupudelid ei maksa tõesti suurt midagi ja neid ka kasutatakse, aga suurem tolm ikka tolmuimejaga. Kui midagi pekki läheb, saab ära vahetada, kui vähegi mõne arvuti varem kokku pannud oled. (Ei räägi läpakatest).
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 11:22 Enne kui TK oma vannituba kukub remontima, siis palun mitte unustada hüdroisolatsiooni, mis on KÕIGE tähtsam töö kogu selle asja juures.
Kõigega saab ise hakkama, olen ka ise nullist vannitoa remontinud-plaatinud (karp ja torud tegi töömees), ja mässasin eeltöödega eriti korralikult. Kõik sai kvaliteetne ja on kestnud 10 aastat probleemideta.
Tänapäeval on kuuldavasti isegi sellised kipsplaadi tüüpi plaadid, mis on juba hüdroisolatsiooniga, kallimad, aga aega säästab üksjagu. Pole vaja oodata, millal see möga kuivab.
Krissse
Kontakt:

Postitus Postitas Krissse »

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 13:44 Mina tahaks ilma igasuguse irooniata teada, kuskohas, millises riigis on hea elada kõigil? Olen oma sõpradega arutanud, mingit konkreetset riiki pole sellest arutelust selginud. Eestis on ju ka palju inimesi, kellel on hea elada. Mul on tuttavaid/pereliikmeid kes elavad Rootsis, USA-s ja Hispaanias. Igal pool on probleemid. Oma uudised saan põhiliselt sotsiaalmeediast erinevate maade elanikelt ja Youtube-i poliitkommentaatoritelt (USA, GB, Ukraina, Iisrael). Inflatsioon on igal pool. Täiesti hulle poliitikuid on ilmas, meil siin kodumaal praegu lihtsalt "meh". Ise kardan, et suuremad probleemid on meil veel ees. Rahvastik vananeb ja väheneb (kogu maailmas, vaadake rahvastikupüramiidide statistikat), töötegijaid jääb vähemaks, tarbijaid jääb vähemaks, kliima muutus ajab suuri masse liikvele, maailma poliitika jõujooned muutuvad (ja segased ajad ei ole kunagi lihtsad ajad). Kui nüüd keegi pakub mingi riigi välja kus on hea elada, siis mina sinna minema ei hakka. Ma tahaks ikka kodus elada. Aga oleks huvitav teada.
Kardetavasti on sul õigus. Võib olla Austraalias? Piisavalt kaugel kõigist hulludest...
Külaline

Krissse kirjutas: 09 Jaan 2026 16:12
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2026 13:44 Mina tahaks ilma igasuguse irooniata teada, kuskohas, millises riigis on hea elada kõigil? Olen oma sõpradega arutanud, mingit konkreetset riiki pole sellest arutelust selginud. Eestis on ju ka palju inimesi, kellel on hea elada. Mul on tuttavaid/pereliikmeid kes elavad Rootsis, USA-s ja Hispaanias. Igal pool on probleemid. Oma uudised saan põhiliselt sotsiaalmeediast erinevate maade elanikelt ja Youtube-i poliitkommentaatoritelt (USA, GB, Ukraina, Iisrael). Inflatsioon on igal pool. Täiesti hulle poliitikuid on ilmas, meil siin kodumaal praegu lihtsalt "meh". Ise kardan, et suuremad probleemid on meil veel ees. Rahvastik vananeb ja väheneb (kogu maailmas, vaadake rahvastikupüramiidide statistikat), töötegijaid jääb vähemaks, tarbijaid jääb vähemaks, kliima muutus ajab suuri masse liikvele, maailma poliitika jõujooned muutuvad (ja segased ajad ei ole kunagi lihtsad ajad). Kui nüüd keegi pakub mingi riigi välja kus on hea elada, siis mina sinna minema ei hakka. Ma tahaks ikka kodus elada. Aga oleks huvitav teada.
Kardetavasti on sul õigus. Võib olla Austraalias? Piisavalt kaugel kõigist hulludest...
Austraalias on ammu elu hullem kui siin. Mõned nädalad tagasi tulistati rannas inimesed surnuks.
Külaline

pole hullu, palk just tõusis. temust ostan ma ikka - ei näe põhjsut tomatilõksude eest poole rohkem maksta. aga üldiselt see mind eriti ei loksuta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu ja 6 külalist