Elu ja armastus
-
Külaline
Elu ja armastus
Vaatasin seda filmi eile kordusena. Ja nii palju mõtteid tekkis. Ja miskipärast koguaeg tulid paralleelid esimese ekraniseeringuga "Rudolf ja Irma".
Kahes filmis on päris palju erinevusi. Ja minu arust olid uuest filmist jäetud välja mõned väga olulised kohad. Näiteks see, kus Irma jõulukuuse all Rudolfilt last palus. Lisaks imestasin, et uues filmis muutus Irma ülbeks ja agressiivseks.
Kuna ma ei ole vist raamatut lugenud, siis kuidas raamatu järgi on?
Kahes filmis on päris palju erinevusi. Ja minu arust olid uuest filmist jäetud välja mõned väga olulised kohad. Näiteks see, kus Irma jõulukuuse all Rudolfilt last palus. Lisaks imestasin, et uues filmis muutus Irma ülbeks ja agressiivseks.
Kuna ma ei ole vist raamatut lugenud, siis kuidas raamatu järgi on?
-
Külaline
Ei mäleta küll, et Irma raamatus Rufolfilt last palunud oleks. Ise olen näinud "Elu ja armastuse" uuemat filmi ja nagu alati, siis teos meeldis rohkem.
-
Külaline
Mina mäletan et telelavastuse versioonis palus Irma Rudolfit: “Ah, mees tee mind täna emaks, tee selles suures valguses, tee jõulupuu all, et oleks jõululaps!”
-
Külaline
-
Külaline
Ahaa, nüüd hakkab meenuma, et tõepoolest oli ka raamatus midagi sarnast.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 15:20 Mina mäletan et telelavastuse versioonis palus Irma Rudolfit: “Ah, mees tee mind täna emaks, tee selles suures valguses, tee jõulupuu all, et oleks jõululaps!”
-
Külaline
Mulle vanasti läks see lugu nagu rohkem südamesse. Et vanamees võrgutas noore süütu tüdruku. Et suur häbi ja mida iganes, aga ise tegelikult oli liiderdaja. Nüüd nagu pole eriti liigutav lugu, sest selliseid vanamehi kõik kohad täis ja ega need tüdrukud ka seda eriti südamesse ei võta.
-
Külaline
Telelavastuses oli ka.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 16:01Ahaa, nüüd hakkab meenuma, et tõepoolest oli ka raamatus midagi sarnast.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 15:20 Mina mäletan et telelavastuse versioonis palus Irma Rudolfit: “Ah, mees tee mind täna emaks, tee selles suures valguses, tee jõulupuu all, et oleks jõululaps!”
Telelavastuses oli Lonni vanamutike. Aga uues filmis Irmaga samaealine ja tema sõbranna.
-
Külaline
Ei olnud Lonni mingi vanamutike, vist oli tema ema ka seal mängus, seda ma ei mäleta nii hästi. Aga Lonni oli üks brünett noor naine, töötas vabrikus.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 22:00Telelavastuses oli ka.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 16:01Ahaa, nüüd hakkab meenuma, et tõepoolest oli ka raamatus midagi sarnast.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 15:20 Mina mäletan et telelavastuse versioonis palus Irma Rudolfit: “Ah, mees tee mind täna emaks, tee selles suures valguses, tee jõulupuu all, et oleks jõululaps!”
Telelavastuses oli Lonni vanamutike. Aga uues filmis Irmaga samaealine ja tema sõbranna.
-
Külaline
Kas siis 61-aastane on noor naine?Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 22:51Ei olnud Lonni mingi vanamutike, vist oli tema ema ka seal mängus, seda ma ei mäleta nii hästi. Aga Lonni oli üks brünett noor naine, töötas vabrikus.
-
Külaline
Mis asja, telelavastuses oli ka noor naine.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 23:29Kas siis 61-aastane on noor naine?Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 22:51Ei olnud Lonni mingi vanamutike, vist oli tema ema ka seal mängus, seda ma ei mäleta nii hästi. Aga Lonni oli üks brünett noor naine, töötas vabrikus.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 22:00
Telelavastuses oli ka.
-
Külaline
Ok, ma ajasin Leida Rammoga sassi. Minu arust läks Irma maalt just tema juurde. Ja arvasin, et Leida Rammo oligi Lonni.
-
Külaline
Mulle jäi päris lõpp arusaamatuks filmis.
Lihunik Eedi võeti Rudolfi tapmise eest kinni ja kandis karistuse ära. Mis sai aga Rudolfi vabrikust ja korterist? Irma lesena pidanuks ju olema rikas nagu troll… aga elas koos Lonniga ja Eedi lapsega vist hoopis Eedi võssa kasvanud kodutalus.
Lihunik Eedi võeti Rudolfi tapmise eest kinni ja kandis karistuse ära. Mis sai aga Rudolfi vabrikust ja korterist? Irma lesena pidanuks ju olema rikas nagu troll… aga elas koos Lonniga ja Eedi lapsega vist hoopis Eedi võssa kasvanud kodutalus.
-
Külaline
Aga kas nad üldse abiellusid või?Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 11:19 Mulle jäi päris lõpp arusaamatuks filmis.
-
Külaline
Sõrmused olid küll sõrmes, aga abiellumist tõesti ei näidatud.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 20:19Aga kas nad üldse abiellusid või?Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 11:19 Mulle jäi päris lõpp arusaamatuks filmis.
-
Külaline
Mõtleme nüüd veidi. Lõpus näidati üht aastaarvu. Huvitav küll, mis sel ajal Eestis toimus ja mis küll võis juhtuda vabrikute ja majadega?Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 11:19 Mulle jäi päris lõpp arusaamatuks filmis.
-
Külaline
Minu arust seal peo ajal üks naine sosistas teisele, et seda poleks küll uskunud, et Rudolf abiellub.
-
Külaline
Raamatus oli ka see täitsa olemas.Guest kirjutas: ↑04 Jaan 2026 15:20 Mina mäletan et telelavastuse versioonis palus Irma Rudolfit: “Ah, mees tee mind täna emaks, tee selles suures valguses, tee jõulupuu all, et oleks jõululaps!”
Lonni oli filmis nagu hea sõbranna Irmale, raamatus oli päris mürgine.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist