Mina. Jõuluaeg ei ole täpselt samasugused päevad kui iga teinegi. Nüüd on mul aega hommikul magada. Süüa eriti ei tee, sest see võtab palju aega sellest vabast ajast. Jõululauda ei olnud, sest olin sõidus. Kuuske pole, jõulukaunistusi ei ole, ehteid ei ole (isegi enda küljes mitte) Purgisuppi ükspäev sõin (muidu ei söö). Ei ole masendav. On küll suurem asi olemine.
Mulle tundub, et mu naabrimutil, kel on kõik sinu kirjeldatu olemas, on palju masendavam elu. Istub kodus, vahib TV-d ja teeb süüa. Kuskil ei käi, raamatuid ei loe, mees vahib mind.
Kas tunnete jõuluajal üksindust?
-
Külaline
Kõige algsem tähendus on ikka pööripäeva aegsed pidustused ja paus töödest. Sõna jõulud tuleb skandinaavia keelest ja tähistaski pööripäeva pidustust ehk päikese tagasituleku aega. Loodus- ja päikesepüha. Tegin ka pausi töödest, jõul tähistatud.
-
Külaline
Veel: ajaloolased on veendunud, et muinasskandinaavias hakati jõule tähistama tõenäoliselt juba pronksiajal.Guest kirjutas: ↑29 Dets 2025 03:12Kõige algsem tähendus on ikka pööripäeva aegsed pidustused ja paus töödest. Sõna jõulud tuleb skandinaavia keelest ja tähistaski pööripäeva pidustust ehk päikese tagasituleku aega. Loodus- ja päikesepüha. Tegin ka pausi töödest, jõul tähistatud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: ann ja 3 külalist