Köögiremont
-
Külaline
Köögiremont
Oskab keegi soovitada mõnda Tallinnas tegutsevat USALDUSVÄÄRSET remondifirmat? Minu ca 10m2 köök vajaks kangesti totaalset remonti, sh uut köögimööblit ... aga ei tunne ühtegi remondimeest ja ei oska kuskilt otsast alustada 
-
Külaline
Ma Tallinna kohta ei tea, aga Pärnus küll remondimehed köögimööblit ei tee, see tuleb ikka endal eraldi tellida mõnest mööblifirmast.
-
Külaline
jah, sellega olen arvestanud, et remont ja mööbel tuleb tellida erinevatelt ettevõtjatelt ... aga millest alustama peaks - remont v mööbel?Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 18:58 Ma Tallinna kohta ei tea, aga Pärnus küll remondimehed köögimööblit ei tee, see tuleb ikka endal eraldi tellida mõnest mööblifirmast.
-
Külaline
Loogiliselt võttes - remont peaks ikkagi enne tehtud olema, nii, et vanad kapid maha võetud, muidu võivad uue mööbli alt värvimata kohad näha jääda. Kui uus ja kallis mööbel paika panna ja siis seinu värvima hakata, on oht, et plätserdatakse ka mööbel kokku. Mõistlik oleks mööblifirma välja valida ja uurida neilt, kaua tellimisega läheb. Siis remondimehed valida ja leppida kokku remondi aeg siis vastavalt enne mööbli valmimist. Talvel peaks tööd vähem olema ja remondimehed aja suhtes paindlikumad.
-
Külaline
Kes on kogenud remonditegijad, neil on ka üldjuhul kööstöö mööblivalmistajatega. Saab nende kaudu mööbli tellida. Või siis vastupidi, kööhimööbli valmistajad pakuvad ka remondi võimalust koostööpartnerite kaudu.
Aga kust alustada, ei teagi. Äkki keegi tuttav(või tuttava tuttav) kes hiljuti on köögiremonti teinud, oskab suunata?
Aga kust alustada, ei teagi. Äkki keegi tuttav(või tuttava tuttav) kes hiljuti on köögiremonti teinud, oskab suunata?
-
Külaline
Mis seos peaks remondimeestel olema mööblivalmistajatega?! Kui palju inimesi sa tead, kes tahavad remondi käigus ka kogu mööbli välja visata ja uut mitte ei osta, vaid lasevad valmistada? See on sama sisutühi pakkumine, kui et kingsepad kindlasti tunnevad häid rätsepaid.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 20:51 Kes on kogenud remonditegijad, neil on ka üldjuhul kööstöö mööblivalmistajatega. Saab nende kaudu mööbli tellida. Või siis vastupidi, kööhimööbli valmistajad pakuvad ka remondi võimalust koostööpartnerite kaudu.
-
Külaline
Enne remondi tegemist vaata ka selle pilguga oma kööki, et kas sa tahaksid midagi seal ümber korraldada, midagi kuskile teise asukohta viia vmt (no näiteks torusid-kraanikaussi, pliiti-õhupuhastajat, elektripistikuid vmt), sest see tuleks sellisel juhul kõigepealt koos remondiga ära teha ja pärast saad köögimööbli tellimiseks-ostmiseks mõõte võtta uutest vajalikest kohtadest. Ehk siis sa võiks omale vaimusilmas enne ümberkorraldamist juba ette kujutada, milline sa tahad, et sul lõpptulemus tuleks koos sisustusega.
-
Külaline
On tähtis, kas ostad valmismööbli või tellid. Tellitud köögi tegemine võib võtta mitu kuud aega.
Ma võtaks töömehed, need löövad köögi vanast kolast puhtaks, teevad remondi ära ja siis ostaks uue mööbli sisse.
Ma võtaks töömehed, need löövad köögi vanast kolast puhtaks, teevad remondi ära ja siis ostaks uue mööbli sisse.
-
Külaline
Pole küll kuulnud, et remondifirmad köögimööblifirmadega koostööd teeks.
Mööblitegijat soovitan aga otsima hakata koos remondifirmaga. Mööbli tegemine võtab palju aega. Oleme tellinud kahel korral. Ja mõlemal korral kulus vähemalt kuu aega. Seega, kui just sellist soovi ei ole, nagu eelmine kirjeldas - et tahate pistikute või kraanikausi asukohta muuta, siis kutsuksin mööblivalmistaja kohe ja laseks mõõdud ära võtta ja asi töösse lasta.
See kogemus on mul küll, et mööblivalmistaja andis soovitusi köögitehnika valimiseks. Praegu olen väga tänulik selle üle, sest ise oleksin ma kindlasti näiteks täiesti teistsuguse valamu valinud.
Mööblitegijat soovitan aga otsima hakata koos remondifirmaga. Mööbli tegemine võtab palju aega. Oleme tellinud kahel korral. Ja mõlemal korral kulus vähemalt kuu aega. Seega, kui just sellist soovi ei ole, nagu eelmine kirjeldas - et tahate pistikute või kraanikausi asukohta muuta, siis kutsuksin mööblivalmistaja kohe ja laseks mõõdud ära võtta ja asi töösse lasta.
See kogemus on mul küll, et mööblivalmistaja andis soovitusi köögitehnika valimiseks. Praegu olen väga tänulik selle üle, sest ise oleksin ma kindlasti näiteks täiesti teistsuguse valamu valinud.
-
Külaline
Tavaliselt pakuvad selliseid koduseid remonditöid väikesed ühe-kahe-mehefirmad, kus töötavad suvalised antsud. Ei ole neil mingeid suuri koostööprojekte mööblifirmadega.Guest kirjutas: ↑28 Dets 2025 12:50 Pole küll kuulnud, et remondifirmad köögimööblifirmadega koostööd teeks.
-
Külaline
Mulle just soovitas köögimööblit ehitusfirma, kes korteris kapitaalremonti tegi. Muidugi ise küsisin soovitust, kuna ei osanud otsida ning need mis leidsin, olid väga pika järjekorraga. Nende soovitatud tegija köögi osas ei ole ka 5 aastat hiljem pretensioone ning sain väga hea hinnaga.
-
Külaline
mis firma köögi tegi (kui saladus pole)?Guest kirjutas: ↑28 Dets 2025 16:18 Mulle just soovitas köögimööblit ehitusfirma, kes korteris kapitaalremonti tegi. Muidugi ise küsisin soovitust, kuna ei osanud otsida ning need mis leidsin, olid väga pika järjekorraga. Nende soovitatud tegija köögi osas ei ole ka 5 aastat hiljem pretensioone ning sain väga hea hinnaga.
-
Külaline
Just tegin terve korruse kapitaalremondi sh vahetasin välja köögi ja muutsin funktsionaalsust ka.
Esmalt vaata oma köögis ringi - kas oled rahul põranda, seinte ja lagedega? Kas aknad ja uksed tuleb vahetada? Kui jah, siis pead hoopis sealt alustama. Kas oled rahul esemete ja nende asetusega. Joonista mingi algelinegi plaan ja tee nimekiri suurtest esemetest, mida vajad voi plaanid välja vahetada / alles kätta. Nii saad eelarvestamist alustada. Mõtle materjalidele ja värvitoonidele, mida soovid kasutada, ventilatsioonile ja äravoolu asukohale.
Järgmisena - kas tahad ise remontida või tellid töö? Nii või teisiti oled mingi hetke köögita või väga ajutise lahendusega. Kuhu sa paned kappide sisu seniks?
Mina (N50) tellisin sisse vaid põranda vahetuse ja elektritöö (kilbist oli vaja mh vedada elektrijuhe ahjule - varem oli gaasiahi). Kõik muu tegin üksi ja ise (kontoritöötaja, varasem ka oma kodu remontinud) Köögi soetasin Ikeast ja panime perega kokku - 8 kappi ja köögisaar. Ise tegemine ei ole raketiteadus, aga lihtsalt igal etapil võib olla väikest lisa nõdev eeltöö, nt pealtnäha korralik kipssein võib vajada veidi pahtlit jne) Mina julgustan ise ette votma kui ei ole ihuehitajat, sest nö keskmisel ehitajal tuleb nii või teisiti kuklas hingata ja käia ise ehituspoe vahet kui tahta soodsamaid valikuid saada.
Ikeast sain köögi peaaegu ühe toomisega - paar juppi oli järeltellimuses. Mul on erikujuline köök ja seetõttu käisin vist 6x enne planeerija juures. Köögitootjate poole ma ei pöördunudki, sest kuuldavasti on järjekorrad kuid.
Mida iganes sa ei otsusta, parem kodutöö tähedab kiiremat ja meeldivamat tulemust. Ja seda, milliseid toone - materjale soovid oma köögis näha, tead vaid sina ja ka sisekujundaja uurib enne su ootusi.
Esmalt vaata oma köögis ringi - kas oled rahul põranda, seinte ja lagedega? Kas aknad ja uksed tuleb vahetada? Kui jah, siis pead hoopis sealt alustama. Kas oled rahul esemete ja nende asetusega. Joonista mingi algelinegi plaan ja tee nimekiri suurtest esemetest, mida vajad voi plaanid välja vahetada / alles kätta. Nii saad eelarvestamist alustada. Mõtle materjalidele ja värvitoonidele, mida soovid kasutada, ventilatsioonile ja äravoolu asukohale.
Järgmisena - kas tahad ise remontida või tellid töö? Nii või teisiti oled mingi hetke köögita või väga ajutise lahendusega. Kuhu sa paned kappide sisu seniks?
Mina (N50) tellisin sisse vaid põranda vahetuse ja elektritöö (kilbist oli vaja mh vedada elektrijuhe ahjule - varem oli gaasiahi). Kõik muu tegin üksi ja ise (kontoritöötaja, varasem ka oma kodu remontinud) Köögi soetasin Ikeast ja panime perega kokku - 8 kappi ja köögisaar. Ise tegemine ei ole raketiteadus, aga lihtsalt igal etapil võib olla väikest lisa nõdev eeltöö, nt pealtnäha korralik kipssein võib vajada veidi pahtlit jne) Mina julgustan ise ette votma kui ei ole ihuehitajat, sest nö keskmisel ehitajal tuleb nii või teisiti kuklas hingata ja käia ise ehituspoe vahet kui tahta soodsamaid valikuid saada.
Ikeast sain köögi peaaegu ühe toomisega - paar juppi oli järeltellimuses. Mul on erikujuline köök ja seetõttu käisin vist 6x enne planeerija juures. Köögitootjate poole ma ei pöördunudki, sest kuuldavasti on järjekorrad kuid.
Mida iganes sa ei otsusta, parem kodutöö tähedab kiiremat ja meeldivamat tulemust. Ja seda, milliseid toone - materjale soovid oma köögis näha, tead vaid sina ja ka sisekujundaja uurib enne su ootusi.
-
Külaline
tänan sisuka vastuse eest - kahjuks isetegijat minust ei ole. ei ole ka autot, et kammida mööda ehituspoodeGuest kirjutas: ↑28 Dets 2025 21:35 Just tegin terve korruse kapitaalremondi sh vahetasin välja köögi ja muutsin funktsionaalsust ka.
-
Külaline
Pesumasin võib vabalt kuni umbes kolm meetrit statsionaarsest vee- ja kanalisatsiooniühendusest (ehk siis eeldatavasti praegusest kraanikausist) eemal olla. Paned lihtsalt pikemad voolikud ja vaatad, et äravoolu voolikule mitut lõtku sisse ei jääks, kuhu reovesi ja sodi saaks koguneda. Vajadusel kinnitad seinale.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2025 22:02 kõige suurem probleem on minu jaoks kraanikausi ja pliidi paigutus.
Ma (N51) olen samuti seal isetegijate tsunftis, sealhulgas pole probleemiks ka toru- ja elektritööd. Küsi - aitame kui saab niimoodi kaugteel.
-
Külaline
Ma jälle soovitaks teemaalgataja, et jäta ikka elektri- ja torutööd spetsialistide hooleks. Pärast ei kata sul seda kindlustus ka, kui midagi juhtub ja sa oma tarkusest (või foorumi "asjatundjate" abil) oled seal asju kokku keevitanud.Guest kirjutas: ↑28 Dets 2025 22:12
Ma (N51) olen samuti seal isetegijate tsunftis, sealhulgas pole probleemiks ka toru- ja elektritööd. Küsi - aitame kui saab niimoodi kaugteel.
-
Külaline
Vaevalt inimene, kes pole neid kunagi teinud ja kel tõenäoliselt puuduvad nendeks töödeks vajalikud elementaarsed tööriistad, neid ise tegrma hakkakski. Praegu on inimesel lihtsalt vaja mingit arusaamist, mis üldse võimalik on või kuidas see võimalik on. Mida pakungi, kui huvi on.Külaline kirjutas: ↑28 Dets 2025 22:23Ma jälle soovitaks teemaalgataja, et jäta ikka elektri- ja torutööd spetsialistide hooleks. Pärast ei kata sul seda kindlustus ka, kui midagi juhtub ja sa oma tarkusest (või foorumi "asjatundjate" abil) oled seal asju kokku keevitanud.
-
Külaline
Ma see 21.35 uuesti. Kui oled peas läbi mõelnud, siis suur osa tööst tehtud.
Ikea on kiire lahenduse köök, teoorias void mõne päevaga korda saada. Joonista nüüd oma köögi plaan, käsitsi, aga mootudega, tee ka paar pilti. Aknad-uksed- torustik-elekter jne. Broneeri planeerija juurde aeg, tasuta ja saad teha seda ka korduvalt. Tunniga saad visandi kindlasti. Kui oled rahul lipuks, telli mõõtmisteenus - 79 kui pole muutunud. Saad mm pealt mõõdud ja teada, mis pead laskma ùmber teha - tavaline on vesi ja kanal - see saab joosta kappide all kuni 8cm kõrgusel (paljul muul mööblil mahub taha). Kui tellid Ikeast paigalduse, saad mootmisteenuse raha tagasi. Olen neilt varem paigaldust votnud - oli vägagi asjalik ja kiire.
Remondimehi aga ära otsi foorumist ega fb gruppidest, uuri sõpradelt-sugulastelt-kolleegidelt soovitusi.
Ikea on kiire lahenduse köök, teoorias void mõne päevaga korda saada. Joonista nüüd oma köögi plaan, käsitsi, aga mootudega, tee ka paar pilti. Aknad-uksed- torustik-elekter jne. Broneeri planeerija juurde aeg, tasuta ja saad teha seda ka korduvalt. Tunniga saad visandi kindlasti. Kui oled rahul lipuks, telli mõõtmisteenus - 79 kui pole muutunud. Saad mm pealt mõõdud ja teada, mis pead laskma ùmber teha - tavaline on vesi ja kanal - see saab joosta kappide all kuni 8cm kõrgusel (paljul muul mööblil mahub taha). Kui tellid Ikeast paigalduse, saad mootmisteenuse raha tagasi. Olen neilt varem paigaldust votnud - oli vägagi asjalik ja kiire.
Remondimehi aga ära otsi foorumist ega fb gruppidest, uuri sõpradelt-sugulastelt-kolleegidelt soovitusi.
-
Külaline
Minul valmistas köögi ette (st võttis vana mööbli maha, tegi nõukaaegsed seinad sirgeks ning viimistles seinad/lae) sõbranna ehitusmees, kellest tänaseks on saanud ka meie pere ehitusmees. Samal ajal tellisin köögimööbli tootjalt köögi, võeti mõõdud, andsin oma soovid, ja kui eeltööd tehtud, pandi köögimööbel paika. Tegijaks väikeettevõtja, venna kursavend. Kõigi tööde ajastus oli ette planeeritud, st niisama ei juhtunud midagi. Kuna elasin samal ajal korteris sees, oli mulle oluline, et kõik toimuks võimalikult väikse ajavahemiku sees. Päris pahteldamise-lihvimise ajal küll olin korterist eemal. Kõige kohta olid hinnakalkulatsioonid juba enne tööde tegemist olemas, ka kööki planeerides andsin oma poolt eelarve ette. Ühesõnaga minu kogemuse põhjal kokkuvõtteks: leia tööde tegijad usaldusväärsete tuttavate soovituste järgi.
-
Külaline
Kõigepealt remont- põrandad-seinad sirgeks ja värvi-viimistletud, siis mõõdud ja ikea planeerijaga teed tellimuse.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline