Munajuhade sulgemine
-
Külaline
Munajuhade sulgemine
Soov lasta sterriliseerida. Siit ka küsimus, milline naistearst pooldab seda? Tundus, et leidsin hea ja toreda naistearsti, kuid tema soovitas panna spiraali. Ma ei soovi ajutist lahendus ning olen oma otsustes 100% kindel. See pole tulnud üleöö.
Kes on selle teekonna läbinud, võib jagada oma kogemust. Kuidas kogu protseduur välja nägi? Saan aru, et pean olema selleks 35a ning peale avalduse tegemist ootama veel kuu. Kas avalduse saab teha juba kuuaega enne kui 35 saan?
Kes on selle teekonna läbinud, võib jagada oma kogemust. Kuidas kogu protseduur välja nägi? Saan aru, et pean olema selleks 35a ning peale avalduse tegemist ootama veel kuu. Kas avalduse saab teha juba kuuaega enne kui 35 saan?
-
Külaline
Kuu aega enam ei kannata?Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 20:53Soov lasta sterriliseerida. Siit ka küsimus, milline naistearst pooldab seda? Tundus, et leidsin hea ja toreda naistearsti, kuid tema soovitas panna spiraali. Ma ei soovi ajutist lahendus ning olen oma otsustes 100% kindel. See pole tulnud üleöö.
-
Külaline
Arstina ka ei kiirustaks sinu soove täitma. Oma nähvamisega tõestad, et oled küllaltki impulsiivne, ei mõtle enne, kui midagi teed. Kui inimesel on nii meeletult kiire selle asjaga, siis võib olla kahe kuu pärast juba uued tuurid peal.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:20Tead, ei kannata jah.
-
Külaline
Jah, just ajaviite all on jutt sündivusest. Seal on päris mitu näidet toodud 40+ inimestest, kes on hakanud vanas eas lapsi tahtma.
-
Külaline
No siis pole enam vahet. Sellises vanuses läheb juba nagunii kunstlikku viljastamist tarvis ja steriliseeritud naisele saab seda samamoodi teha.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 14:42 Jah, just ajaviite all on jutt sündivusest. Seal on päris mitu näidet toodud 40+ inimestest, kes on hakanud vanas eas lapsi tahtma.
-
Külaline
Tegelikult saavad päris paljud 40+ vanuses naised ka loomulikul moel lapsi.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 14:58No siis pole enam vahet. Sellises vanuses läheb juba nagunii kunstlikku viljastamist tarvis ja steriliseeritud naisele saab seda samamoodi teha.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 14:42 Jah, just ajaviite all on jutt sündivusest. Seal on päris mitu näidet toodud 40+ inimestest, kes on hakanud vanas eas lapsi tahtma.
-
Külaline
Jah, 40 aastaselt on veel rasestumise tõenäosus aasta jooksul 50 protsenti, aga 45+ praktiliselt null. Iga aasta kohta rasestumise tõenäosus väheneb väga palju. Juba on väga suur vahe, kas oled 41 või 43. Seega 40+ on rasestumine siiski juba päris problemaatiline.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:02Tegelikult saavad päris paljud 40+ vanuses naised ka loomulikul moel lapsi.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 14:58No siis pole enam vahet. Sellises vanuses läheb juba nagunii kunstlikku viljastamist tarvis ja steriliseeritud naisele saab seda samamoodi teha.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 14:42 Jah, just ajaviite all on jutt sündivusest. Seal on päris mitu näidet toodud 40+ inimestest, kes on hakanud vanas eas lapsi tahtma.
-
Külaline
Las teeb kiiresti ära jah. Pole ju vaja last nii labiilse närvisüsteemiga inimesele.Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 14:30Arstina ka ei kiirustaks sinu soove täitma. Oma nähvamisega tõestad, et oled küllaltki impulsiivne, ei mõtle enne, kui midagi teed. Kui inimesel on nii meeletult kiire selle asjaga, siis võib olla kahe kuu pärast juba uued tuurid peal.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:20Tead, ei kannata jah.
-
Külaline
Ma esimese hooga tahtsin öelda, et ikka vanus peaks täis olema, aga kuskil mälusopis on mälestus mingist kommentaarist kuskil, et avalduse tegemise ajal veel ei olnud... Seadus ka otsesõnu ei ütle, et avalduse tegemisel vanus täis peab olema.
Soovitan vaadata mõni noorem arst, kes ilmselt avatuma meelega. Mina rääkisin sellest teemast kahe arstiga ja operatsiooni tegi üldse kolmas - keegi mind ümber veenda ei üritanud ja midagi kauplema ei pidanud. Kahe arstiga rääkisin vaid seetõttu, et esimene arst oli erakliiniku arst, kes selles kliinikus ei opereeri.
Protseduur lühidalt: läksin vastuvõtule, rääkisin oma soovist, tegin avalduse. Kuu pärast läksin tagasi, kinnitasin ja sain operatsiooniaja. Enne operatsiooni tuli vereproov anda. Operatsioonipäeva hommikul (üsna vara, 7-8 vist) läksin haiglasse, koju sain järsku kella 16-17 paiku. Mõned nädalad peab kergemalt võtma, aga üldiselt midagi hullu ei olnud, kõhu peal 3 väikest armi.
Soovitan vaadata mõni noorem arst, kes ilmselt avatuma meelega. Mina rääkisin sellest teemast kahe arstiga ja operatsiooni tegi üldse kolmas - keegi mind ümber veenda ei üritanud ja midagi kauplema ei pidanud. Kahe arstiga rääkisin vaid seetõttu, et esimene arst oli erakliiniku arst, kes selles kliinikus ei opereeri.
Protseduur lühidalt: läksin vastuvõtule, rääkisin oma soovist, tegin avalduse. Kuu pärast läksin tagasi, kinnitasin ja sain operatsiooniaja. Enne operatsiooni tuli vereproov anda. Operatsioonipäeva hommikul (üsna vara, 7-8 vist) läksin haiglasse, koju sain järsku kella 16-17 paiku. Mõned nädalad peab kergemalt võtma, aga üldiselt midagi hullu ei olnud, kõhu peal 3 väikest armi.
-
Külaline
Ma ei olegi midagi vastupidist väitnud. Loomulikult on 40+ vanuses raskem rasestuda. Naise viljakus on kiiresti vähenema juba 35+ vanuses. Mis aga ei tähenda, et 40+ vanuses enam üldse loomulikul teel rasestunuid ei oleks.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:08Jah, 40 aastaselt on veel rasestumise tõenäosus aasta jooksul 50 protsenti, aga 45+ praktiliselt null. Iga aasta kohta rasestumise tõenäosus väheneb väga palju. Juba on väga suur vahe, kas oled 41 või 43. Seega 40+ on rasestumine siiski juba päris problemaatiline.
-
Külaline
On, aga vähem, kui arvatakse. Ajakirjandusest jääb täiesti vale mulje. Kui tuntud seltskonnategelane saab 40 -45 lapse, on ta suure tõenäosusega kasutanud arstiabi ja paljud ka külmutavad munarakke. Loomulikul teel õnnestub 40selt u 20%. Asi pole rasestumise tõenäosuses, vaid murakkude nn vigades, mille esinemissagedus kasvab koos vanusega. Isegi IVF korral, kui testida viljastatud embrüosid, selgub, et märkimisväärne osa neist on mittekõlblikud. Looduse teeb oma töö, aga IVF annab vähemalt võimaluse, kuigi mitte alati.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2026 00:10Ma ei olegi midagi vastupidist väitnud. Loomulikult on 40+ vanuses raskem rasestuda. Naise viljakus on kiiresti vähenema juba 35+ vanuses. Mis aga ei tähenda, et 40+ vanuses enam üldse loomulikul teel rasestunuid ei oleks.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:08Jah, 40 aastaselt on veel rasestumise tõenäosus aasta jooksul 50 protsenti, aga 45+ praktiliselt null. Iga aasta kohta rasestumise tõenäosus väheneb väga palju. Juba on väga suur vahe, kas oled 41 või 43. Seega 40+ on rasestumine siiski juba päris problemaatiline.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:02
Tegelikult saavad päris paljud 40+ vanuses naised ka loomulikul moel lapsi.
-
Külaline
Mõistagi need paljud tuntud ja ilusad 40+ naised, kes lapsi saavad, saavad seda kõrvalise abiga.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 14:14On, aga vähem, kui arvatakse. Ajakirjandusest jääb täiesti vale mulje. Kui tuntud seltskonnategelane saab 40 -45 lapse, on ta suure tõenäosusega kasutanud arstiabi ja paljud ka külmutavad munarakke. Loomulikul teel õnnestub 40selt u 20%. Asi pole rasestumise tõenäosuses, vaid murakkude nn vigades, mille esinemissagedus kasvab koos vanusega. Isegi IVF korral, kui testida viljastatud embrüosid, selgub, et märkimisväärne osa neist on mittekõlblikud. Looduse teeb oma töö, aga IVF annab vähemalt võimaluse, kuigi mitte alati.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2026 00:10Ma ei olegi midagi vastupidist väitnud. Loomulikult on 40+ vanuses raskem rasestuda. Naise viljakus on kiiresti vähenema juba 35+ vanuses. Mis aga ei tähenda, et 40+ vanuses enam üldse loomulikul teel rasestunuid ei oleks.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:08
Jah, 40 aastaselt on veel rasestumise tõenäosus aasta jooksul 50 protsenti, aga 45+ praktiliselt null. Iga aasta kohta rasestumise tõenäosus väheneb väga palju. Juba on väga suur vahe, kas oled 41 või 43. Seega 40+ on rasestumine siiski juba päris problemaatiline.
Aga küll ja veel on inimesi, kes rasestuvad 40+ vanuses loomulikul moel (eriti vanuses 40-43). Ma isegi olen oma emale sündinud sügaval nõuka ajal, kui ta oli 44-aastane. Mu enda tuttav sünnitas mõni aasta tagasi 45-aastaselt lapse. Ja ta rasestus kogemata. Täiesti Arvas, et enam ei rasestu ja oli esimese hooga oli plaan laps ära kaotada. Tal oli ka eelnevalt mitu last.
-
Külaline
Kas mees steriliseeris end enne sind või miks ta seda ei tee?Külaline kirjutas: ↑27 Dets 2025 09:20Tead, ei kannata jah.
-
Külaline
Mul sama küsimus. Miks mees seda ei tee? Tema ju ka ei taha last.
-
Külaline
Vaatan hetkel " Minu imeline muutumine" saadet, kus 4 lapse ema läks sünnitama oma 4-ndat ja seal sünnitusmajas leidis ta lapse isa teise, sünnitama tulnud üksikema, jättis oma laste ema maha ja elab uuega koos. Oma 4 lapse ema mõnitasid uuega koos, et kott peas lapsed tehtud.
-
Külaline
Eesti "Minu imeline muutumise" saates küll midagi sellist ei toimunud. Kuna see on välismaalt sisseostetud formaat ja kindlate raamidega saade, siis vaevalt, et mõnes välismaises saateski mingi selline süžee on.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 21:41 Vaatan hetkel " Minu imeline muutumine" saadet, kus 4 lapse ema läks sünnitama oma 4-ndat ja seal sünnitusmajas leidis ta lapse isa teise, sünnitama tulnud üksikema, jättis oma laste ema maha ja elab uuega koos. Oma 4 lapse ema mõnitasid uuega koos, et kott peas lapsed tehtud.
-
Külaline
See on puhas Eesti saadeKülaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 21:48Eesti "Minu imeline muutumise" saates küll midagi sellist ei toimunud. Kuna see on välismaalt sisseostetud formaat ja kindlate raamidega saade, siis vaevalt, et mõnes välismaises saateski mingi selline süžee on.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 21:41 Vaatan hetkel " Minu imeline muutumine" saadet, kus 4 lapse ema läks sünnitama oma 4-ndat ja seal sünnitusmajas leidis ta lapse isa teise, sünnitama tulnud üksikema, jättis oma laste ema maha ja elab uuega koos. Oma 4 lapse ema mõnitasid uuega koos, et kott peas lapsed tehtud.
Jälle mingi tarkur, kes kui tema ei tea, pole olemas. Tõmba tagasi.
-
Külaline
Ja seal saates näitas, kuidas neljandat last sünnitama läinud naise mees läks teise naise juurde või? Katsu nüüd aru saada, mida sa ajad!Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 22:16See on puhas Eesti saadeKülaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 21:48Eesti "Minu imeline muutumise" saates küll midagi sellist ei toimunud. Kuna see on välismaalt sisseostetud formaat ja kindlate raamidega saade, siis vaevalt, et mõnes välismaises saateski mingi selline süžee on.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 21:41 Vaatan hetkel " Minu imeline muutumine" saadet, kus 4 lapse ema läks sünnitama oma 4-ndat ja seal sünnitusmajas leidis ta lapse isa teise, sünnitama tulnud üksikema, jättis oma laste ema maha ja elab uuega koos. Oma 4 lapse ema mõnitasid uuega koos, et kott peas lapsed tehtud.24.12.25 kordusena eetris olnud, Christinas Clinic.
Jälle mingi tarkur, kes kui tema ei tea, pole olemas. Tõmba tagasi.
-
Külaline
~5–10% naistest rasestub ühe aasta jooksul regulaarse vahekorra korral - 42–43-aastaseltGuest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 14:14On, aga vähem, kui arvatakse. Ajakirjandusest jääb täiesti vale mulje. Kui tuntud seltskonnategelane saab 40 -45 lapse, on ta suure tõenäosusega kasutanud arstiabi ja paljud ka külmutavad munarakke. Loomulikul teel õnnestub 40selt u 20%. Asi pole rasestumise tõenäosuses, vaid murakkude nn vigades, mille esinemissagedus kasvab koos vanusega. Isegi IVF korral, kui testida viljastatud embrüosid, selgub, et märkimisväärne osa neist on mittekõlblikud. Looduse teeb oma töö, aga IVF annab vähemalt võimaluse, kuigi mitte alati.Külaline kirjutas: ↑04 Jaan 2026 00:10Ma ei olegi midagi vastupidist väitnud. Loomulikult on 40+ vanuses raskem rasestuda. Naise viljakus on kiiresti vähenema juba 35+ vanuses. Mis aga ei tähenda, et 40+ vanuses enam üldse loomulikul teel rasestunuid ei oleks.Guest kirjutas: ↑27 Dets 2025 15:08
Jah, 40 aastaselt on veel rasestumise tõenäosus aasta jooksul 50 protsenti, aga 45+ praktiliselt null. Iga aasta kohta rasestumise tõenäosus väheneb väga palju. Juba on väga suur vahe, kas oled 41 või 43. Seega 40+ on rasestumine siiski juba päris problemaatiline.
~2–5% aastas - 45+
40+ vanuses naise rasestumiseks loomulikult teel on võimalik:
kui menstruaaltsükkel on regulaarne
kui varem pole viljakusprobleeme olnud
Ehk siis . 40+ vanuses rasestuvad loomulikul teel vähesed, kuid mitte olematu hulk naisi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: annaleen ja 3 külalist