Kas tunnete jõuluajal üksindust?
-
Külaline
Mulle järjest enam tundub, et inimesed ei oska rnam tänulikud olla. Kasvõi väikese aja eest.
Täna siis selline artikkel: https://annestiil.delfi.ee/artikkel/120 ... HVldWYwJye
Niimoodi võttes siis ega imestada polegi, kui need solvujad ja kraaksujad lõpuks üksikud on, sest nende lõputute draamade pärast lähedased ei taha isegi seda väikest aega võtta, et pühade aeg kasvõi korraks läbi lähevad. Alati on häda.
Täna siis selline artikkel: https://annestiil.delfi.ee/artikkel/120 ... HVldWYwJye
Niimoodi võttes siis ega imestada polegi, kui need solvujad ja kraaksujad lõpuks üksikud on, sest nende lõputute draamade pärast lähedased ei taha isegi seda väikest aega võtta, et pühade aeg kasvõi korraks läbi lähevad. Alati on häda.
-
Külaline
Nii tubli. Kesse sind jõuaks ära kiita.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 19:56 Nagu alati talv tuleb ootamatult, tulevad mõnele ka pühad ootamatult.
Mul kontserdipiletid olid ammu ostetud, tahtsingi päevad ära sisustada, igasse päeva midagi ilusat. Mõtlesin sellele varakult. Käisin ka ühel tasuta kontserdil.
Trennis ja spaas käin alati üksi ja kinos tihti samuti.
Tõesti ei plaaninud ühegi muuseumi külastust - uusi ekspositsioone ju vastu jõulu nagunii ei avata, kodulinna omad ja mõned mujaltki nähtud.
-
Külaline
Riigiasutused on kinni jah.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 19:39Keegi ei vaidle, et mõni koht on lahti ka. Aga suurem osa kohti on kinni.
Milline meelelahutuslik asutus kinni on olnud peale muuseumide?
Isegi teatrid pole kinni olnud, Vanemuises oli eile nt Puuluup, homme on pea kõigis teatrites etendused.
-
Külaline
Mida iroonitsemist?Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 20:47Nii tubli. Kesse sind jõuaks ära kiita.
Iga üksi elav inimene saab oma päevad tõesti ise meeldivamaks muuta ja ette ära sisustada. Ei tule ju kellelegi 4-5 vaba päeva ootamatult.
Mida need üksikud siis puhkuse ajal teevad? Tore muidugi, kui sõidavad kõik muuseumid läbi.
Saan aru vanemate inimeste üksindustundest, kel pole sõpru ega sugulasi, samuti nendest, kel pole piisavalt raha, et kuskile pileteid osta, aga nemad ei kurda ju ka, et "kõik on pühade ajal kinni".
Kas kellegi pühad rikkus tõesti ära see, et eile ei saanud KUMUsse ja täna ERMi?
Kõik muud meelelahutusasutused olid ju avatud.
Nädalavahetus on veel ees, minge aga!
Anonüümne Külaline tahtis lihtsalt anonüümses foorumis näidata, et ta on siiski teistest ülema kultuuri tasemega, so külastab muuseume jne ... mitte mingi pööbel.
-
Külaline
Muidugi on teatrid (teatrit kui teatrikunsti pean silmas) kinni olnud. Puuluup ei olnud mitte teatrietendus, vaid kontsert, milleks kasutati teatri hoonet. Homme on muidugi kõigis teatrites etendused. Jõulupühadest rääkisime.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 20:59Riigiasutused on kinni jah.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 19:39Keegi ei vaidle, et mõni koht on lahti ka. Aga suurem osa kohti on kinni.
Milline meelelahutuslik asutus kinni on olnud peale muuseumide?
Isegi teatrid pole kinni olnud, Vanemuises oli eile nt Puuluup, homme on pea kõigis teatrites etendused.
Mis mõttes "milline meelelahutuslik asutus veel kinni on olnud"? Kas teatritest ja muuseumidest juba ei piisa?
-
Külaline
Tõesti ei piisa. Ei kujuta ette, et peaksin tingimata jõulu ajal mõnd tavalist etendust vaatama, kui on nii palju jõulukontserte, et see aeg pühadega seostada.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:47Mis mõttes "milline meelelahutuslik asutus veel kinni on olnud"? Kas teatritest ja muuseumidest juba ei piisa?
Või nägema just neil kolmel päeval näitusi, mil pole jõuludega mingit seost ja mida oli võimalik juba ammu vaadata.
-
Külaline
Tuletan meelde, millest me räägime - sellest, et jõulude ajal on 3 päeva, mida üksikul inimesel on keeruline sisustada. Sina oled vilunud üksik, taipasid osta piletid jne. Kõik ei ole seda ning kõigil pole ka raha, et osta kolmele õhtule kontserdipiletid, a ca 50€. Argimelu aitab üksikul inimesel unustada, et ta on üksik. Pühade ajal seda melu ei ole ning asendustegevusi on keerulisem spontaanselt leida kui tavalise päeval. See oli minu mõte ja ma tõesti ei mõista, miks sa tunned nii metsikut vajadust tõestada, et SUL on nende päevade sisustamine lihtne. No tubli, ütlen uuesti! Kõik ei ole tublid.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 22:03Tõesti ei piisa. Ei kujuta ette, et peaksin tingimata jõulu ajal mõnd tavalist etendust vaatama, kui on nii palju jõulukontserte, et see aeg pühadega seostada.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:47Mis mõttes "milline meelelahutuslik asutus veel kinni on olnud"? Kas teatritest ja muuseumidest juba ei piisa?
Või nägema just neil kolmel päeval näitusi, mil pole jõuludega mingit seost ja mida oli võimalik juba ammu vaadata.
-
Külaline
Mis kontserdist jutt Käib?Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 19:56 Nagu alati talv tuleb ootamatult, tulevad mõnele ka pühad ootamatult.
Mul kontserdipiletid olid ammu ostetud, tahtsingi päevad ära sisustada, igasse päeva midagi ilusat. Mõtlesin sellele varakult. Käisin ka ühel tasuta kontserdil.
Trennis ja spaas käin alati üksi ja kinos tihti samuti.
Tõesti ei plaaninud ühegi muuseumi külastust - uusi ekspositsioone ju vastu jõulu nagunii ei avata, kodulinna omad ja mõned mujaltki nähtud.
-
Külaline
Olen teine vastaja. Sulle kell 22.10. Olen ka üksik, hoopis teistsugune üksik kui sina, aga saan aru mida sa öelda tahad. Mul tekkis hoopis selline küsimus selle jutu peale, et kui sa ei oleks üksik, mis siis teistmoodi oleks ja kus sa käiks või mida teeks? Kahekesi on trallitamist veel enam, mis tähendab et raha peaks olema ka enam. Või mis?
-
Külaline
See üks kes siin juba varem kurtis ei ole üksik. Siin üks veel kurtis, tema kohta ma ei tea, kas on üksik.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 22:10Tuletan meelde, millest me räägime - sellest, et jõulude ajal on 3 päeva, mida üksikul inimesel on keeruline sisustada. Sina oled vilunud üksik, taipasid osta piletid jne. Kõik ei ole seda ning kõigil pole ka raha, et osta kolmele õhtule kontserdipiletid, a ca 50€. Argimelu aitab üksikul inimesel unustada, et ta on üksik. Pühade ajal seda melu ei ole ning asendustegevusi on keerulisem spontaanselt leida kui tavalise päeval. See oli minu mõte ja ma tõesti ei mõista, miks sa tunned nii metsikut vajadust tõestada, et SUL on nende päevade sisustamine lihtne. No tubli, ütlen uuesti! Kõik ei ole tublid.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 22:03Tõesti ei piisa. Ei kujuta ette, et peaksin tingimata jõulu ajal mõnd tavalist etendust vaatama, kui on nii palju jõulukontserte, et see aeg pühadega seostada.Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2025 21:47Mis mõttes "milline meelelahutuslik asutus veel kinni on olnud"? Kas teatritest ja muuseumidest juba ei piisa?
-
Külaline
Ma ei ole üksik, mul on peret piisavalt, ei teki jõulu ajal vaba aega. Väljas käimine on ju aseaine, see mure tekib just üksildastel.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 22:55 Olen teine vastaja. Sulle kell 22.10. Olen ka üksik, hoopis teistsugune üksik kui sina, aga saan aru mida sa öelda tahad. Mul tekkis hoopis selline küsimus selle jutu peale, et kui sa ei oleks üksik, mis siis teistmoodi oleks ja kus sa käiks või mida teeks? Kahekesi on trallitamist veel enam, mis tähendab et raha peaks olema ka enam. Või mis?
-
Külaline
Tegelikult siin suur vahe ka selles mida üksilduse all silmas peetakse.
Suures peres, kus füüsiliselt on kõrval palju inimesi, on ka võimalik ennast väga üksildasena tunda. Ja samas kes reaalselt elab üksi, ei pruugi üksildust absoluutselt tunda.
Ma ei ole ka kunagi üksi(lapsed ja kassid) aga see ei välista seda, et ma ennast üksildasena tunda vahel ei võiks.
Suures peres, kus füüsiliselt on kõrval palju inimesi, on ka võimalik ennast väga üksildasena tunda. Ja samas kes reaalselt elab üksi, ei pruugi üksildust absoluutselt tunda.
Ma ei ole ka kunagi üksi(lapsed ja kassid) aga see ei välista seda, et ma ennast üksildasena tunda vahel ei võiks.
-
Külaline
Panin sulle plussi, aga teist korda lugedes, sain aru, et pidasid tänamatuteks võõrustajaid.Guest kirjutas: ↑26 Dets 2025 20:23 Mulle järjest enam tundub, et inimesed ei oska rnam tänulikud olla. Kasvõi väikese aja eest.
Mina näen probleemi ka teisel osapoolel. Kuidas täiskasvanud inimene võtab kõike nii traagiliselt? Mis mõttes olla solvunud selle peale, et keegi teine on solvunud, et nende juurde ei mindud jõululaupäeval, vaid päev hiljem? Mis mõttes solvud, et mingid lapsed ütlevad sulle halvasti? Mis mõttes sa ei suuda öelda ei, ja jätta minemata keskkonda, kus sulle üldse ei meeldi? Ei saa oma mehega tõesti sel teemal omavahel suheldud?
Selgrootud ja tühja-tähja peale solvujad on sama ebameeldivad. Ausalt, täiesti pseudoprobleemid, millest saab lihtsalt mööda vaadata.
Ilmselgelt on need noored naised ise ühel päeval ämmad ja vanad emad, kes ka kindlasti eksivad millegi vastu või kelle juurde miniad või väimehed ei taha/viitsi eriti tulla.
Me kõik ütleme mõnikord valesid asju. Ja ilmselt vanas eas unustame juba räägitud asju (miks tütar enam Toomasega koos ei ole või et tütrel on gluteenitalumatus) ja ehk kipume heietama teemadel, mis võib-olla ei ole nii väga meie asi. Katsuks kuidagi üle olla ja mõista vanainimesi?
Mina ei tunne üksindust. Samasugused nädalapäevad, nagu teisedki. Kingituste tegemist/saamist ei väärtusta, suhelda saab ka muudel aegadel, mis erand aeg see jõuluaeg ikka on? Vaaritamisega ei tegele, seega lookas lauda ei igatse. Ega see jõulud muu ju ei ole, kui kingitused, seltskond ja söömine, ongi kogu jõulud. Kui kellegil veel on algne kristlik tähendus meeles.. Muidu aga tarbimispüha, miks ma peaks end sellisel ajal üksinda tundma?
-
Külaline
Minul on meeles. Olen ka üksik, aga läksin kirikukoori laulma ja tänu sellele on kogu pühadeaeg tegevust täis - igal päeval on mõni jumalateenistus, kus laulda, väike jõulukohv oma kooriga jne. Tänu sellele tunnen end just sel ajal eriliselt mitteüksikuna.
-
Külaline
Küll võib masendav olla selline elu. Jõulud on täpselt samasugused päevad kui iga teinegi päev. Süüa ei tee (ei oska teha). Jõululauda ei ole. Sööd aga purgisuppi, nagu kõikidel muudel päevadel. Ilmselt ei ole ka kuuske, ehteid ja jõulukaunistusi.Tolmukübe kirjutas: ↑28 Dets 2025 13:02 Mina ei tunne üksindust. Samasugused nädalapäevad, nagu teisedki. Kingituste tegemist/saamist ei väärtusta, suhelda saab ka muudel aegadel, mis erand aeg see jõuluaeg ikka on? Vaaritamisega ei tegele, seega lookas lauda ei igatse. Ega see jõulud muu ju ei ole, kui kingitused, seltskond ja söömine, ongi kogu jõulud. Kui kellegil veel on algne kristlik tähendus meeles.. Muidu aga tarbimispüha, miks ma peaks end sellisel ajal üksinda tundma?
Pole just suurem asi olemine.
No ega see träni ja tavapärasest erinev ninaesine nüüd ka kes teab mis õnnestav kogemus pole, et muidu peaks elu kohe masendav olema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kergeollaeba ja 3 külalist