Rumalad küsimused

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 22 Okt 2025 18:47 Miks on rätikutel see tihedam(libedam)vaheosa otstes, mis kipub alati pesus/kuivatis kokku tõmbuma?
Ilueffekt?
Mulle topib instagram seda infot kogu aeg, et miks need vajalikud on. Ma alati kerin edasi. Ühesõnaga - googelda!
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Okt 2025 20:15
Guest kirjutas: 22 Okt 2025 18:47 Miks on rätikutel see tihedam(libedam)vaheosa otstes, mis kipub alati pesus/kuivatis kokku tõmbuma?
Ilueffekt?
Mulle topib instagram seda infot kogu aeg, et miks need vajalikud on. Ma alati kerin edasi. Ühesõnaga - googelda!
Google annab erinevaid variante. Eks see vist ole siis nii, et vali selline selgitus mis endale meeldivam on.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Okt 2025 12:19 Miks on tänapäeval nii raske arsti jutule pääseda? Enne pead õdede kadalipu läbima ja siis ka pole kindel, et arstiaja saad. Harva, kui mul arsti juurde asja on, aga siis antakse ka mõista, et mida sa siin teed, meil on niigi palju tööd.
Tänapäeval käiakse tasulistel vastuvõttudel-ei mingit kadalippu ja aja saab ruttu.
Kyllekas
Kontakt:

Postitus Postitas Kyllekas »

Guest kirjutas: 22 Mär 2025 17:05
Külaline kirjutas: 22 Mär 2025 16:57
Ma ütlen, et ta käib kolmandat kümmet. Kell käib kuuendat tundi, kell on kuue peal.
Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.
"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole. Näiteks. Kogu aeg on niimoodi räägitud.
No kes kuidas. Mulle jääb segaeks, et kas see tähendab nüüd 5:05 või 5:55. Ise kasutaks "5 minutit 5 läbi" või "5 minuti pärast 6"
Külaline

Kyllekas kirjutas: 22 Okt 2025 22:55
Külaline kirjutas: 22 Mär 2025 16:57
Päriselt räägid nii või? Ma ütleks, et siis räägid imelikult.
"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole. Näiteks. Kogu aeg on niimoodi räägitud.
No kes kuidas. Mulle jääb segaeks, et kas see tähendab nüüd 5:05 või 5:55. Ise kasutaks "5 minutit 5 läbi" või "5 minuti pärast 6"
Seda väljendusviisi kas tead või ei tea, mitte "kes kuidas". Kui ei tea, siis nii ütlegi, ju oled noorem inimene, need ei teagi paljusid väljendeid, mis 50+ inimeste lapsepõlves täiesti harilikud olid.
Külaline

Kyllekas kirjutas: 22 Okt 2025 22:55"Viis minutit kuue peal" küll midagi imelikku pole.
See on taibukuse proov.
Külaline

Kuidas ära tunda hallitusjuustu teistsugust hallitamist, mis pole hallitusjuustule omapärane 😃?
Näiteks sinihallitusjuustul...
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 16:36 Kuidas ära tunda hallitusjuustu teistsugust hallitamist, mis pole hallitusjuustule omapärane 😃?
Sinihallitusjuustul on hallitus ju juustu sees. Sinna riknemishallitus ei teki.
Külaline

Vana sinihallitusjuust on kuidagi limane ja lõhnab vastikult teistmoodi.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 17:58
Guest kirjutas: 26 Dets 2025 16:36 Kuidas ära tunda hallitusjuustu teistsugust hallitamist, mis pole hallitusjuustule omapärane 😃?
On väljapool ka, mitte ainult juustu tüki sees
Pilt

Valgehallituse, brie näiteks, sellele tekib kibe/mõru maitse, kui on pahaks läinud.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 18:41
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 17:58
See pilt, mille tõid, pidi iseloomustama, kuidas on "väljapool ka"??? Ei iseloomustanud. Kinnitas minu öeldut, et on ainult juustu sees. See, et juustukang on tükkideks lõigatud ning mõni lõigetest on käinud läbi hallituspesa, ei tähenda, et hallitus on väljaspool. See on ju aru saada ometi, kas on tegu juustu juurde käiva ning selle seest lähtuva sinihallitusega või riknemisest juustu peale tekkinud hallitusega.
Külaline

Miks mõned eestlased välismaal elades oma päritolu varjavad? Elan Skandinaavias ja mul on siin paar tuttavat, kes algul, kui me veel ei tundnud, üritasid teha nägu, et on kohalikud. Siis oli kord üks väga kummaline juhus, kui olin ühes suures kaubamajas ja minu ees järjekorras olid kaks naist, kes rääkisid omavahel eesti keeles. Ütlesin neile tere ja naeratasin, mille peale mõlemad kohmetunult ära pöördusid ning jätkasid vestlust kohalikus keeles. Kusjuures see pole esimene kord, kus eesti inimene ei taha kaasmaalasest midagi teada, kuigi ollakse näiteks samal üritusel. Minu meelest veider, aga ma ei arva sugugi, et kõik välismaa eestlased sellised on. Lihtsalt üritan sellele käitumisele selgitust leida.
Külaline

Kuidas on võimalik, et kella 5:55 kohta saaks öelda viis minutit kuue peal? Millise kuue peal on kell, mis on viie minuti pärast kuus? Lasteaed siin koos.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 16:48

Seda väljendusviisi kas tead või ei tea, mitte "kes kuidas". Kui ei tea, siis nii ütlegi, ju oled noorem inimene, need ei teagi paljusid väljendeid, mis 50+ inimeste lapsepõlves täiesti harilikud olid.
Niimoodi ütlesid kella venelased.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 20:10
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 16:48

Mu vanaema küll venelane polnud. Ka polnud tema kodukülas ühtki venelast.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 19:35
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 17:58 Sinihallitusjuustul on hallitus ju juustu sees. Sinna riknemishallitus ei teki.
See pilt, mille tõid, pidi iseloomustama, kuidas on "väljapool ka"??? Ei iseloomustanud. Kinnitas minu öeldut, et on ainult juustu sees. See, et juustukang on tükkideks lõigatud ning mõni lõigetest on käinud läbi hallituspesa, ei tähenda, et hallitus on väljaspool. See on ju aru saada ometi, kas on tegu juustu juurde käiva ning selle seest lähtuva sinihallitusega või riknemisest juustu peale tekkinud hallitusega.
No ma ei ole hallitusjuustu ekspert. Seda kolmnurkset Aura hallitusjuustu ma proovinud olengi vaid ja seal tõesti on ta pakis sellisena "lõigatud" kolmnurkseks, nagu ka pildil on.
Sellepärast ongi mul see rumal küsimus, nagu ka antud teema on. Lõhn ja maitse nagunii nii vänged minu jaoks, et tavalise hallituse lõhna/maitset ei tunne.
On üks pakk külmikus. Kingituseks saadud(kuupäev peagi kukkumas) ja mõtlen, et kas julgen siis mõnda küpsetisse ära kasutada.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 20:37
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 19:35

No ma ei ole hallitusjuustu ekspert. Seda kolmnurkset Aura hallitusjuustu ma proovinud olengi vaid ja seal tõesti on ta pakis sellisena "lõigatud" kolmnurkseks, nagu ka pildil on.
Sellepärast ongi mul see rumal küsimus, nagu ka antud teema on. Lõhn ja maitse nagunii nii vänged minu jaoks, et tavalise hallituse lõhna/maitset ei tunne.
On üks pakk külmikus. Kingituseks saadud(kuupäev peagi kukkumas) ja mõtlen, et kas julgen siis mõnda küpsetisse ära kasutada.
Võrdle pildiga siis enda juustu. Kui on sarnane pind, kuiv ja valge, siniste tükkidega sees, siis on korras. Kui on limane ja rõve, siis ei ole korras. Kui oled külmikus juustu hoidnud, siis pole ju üsna kindlasti probleemi, kuni kuupäev käes pole.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 20:20
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 20:10
Külaline kirjutas: 23 Okt 2025 16:48 Seda väljendusviisi kas tead või ei tea, mitte "kes kuidas". Kui ei tea, siis nii ütlegi, ju oled noorem inimene, need ei teagi paljusid väljendeid, mis 50+ inimeste lapsepõlves täiesti harilikud olid.
Mu vanaema küll venelane polnud. Ka polnud tema kodukülas ühtki venelast.
Tuleb teha vahet vene keele mõjul ja venelastel endil. Eks neid mõjusid on rohkem kui see üks nüanss, ikkagi ju aastasadu oleme venelastega siin asju ajanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 20:42Kui oled külmikus juustu hoidnud, siis pole ju üsna kindlasti probleemi, kuni kuupäev käes pole.
Säilivuskuupäev pole veel ühtegi sinihallitusjuustu halvaks ajanud 😃
Kui on ok lõhnaga ja pole ligane ega näha mingit karvast pesakest, on kõik ok. Mul pole ka 2 kuud peale tähtaega ükski pahaks läinud. Pitsa peale olen pannud ja ka mõnes muus küpsetises kasutanud.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mär 2025 21:35 Kas te teadsite, et moslemid ei anneta organeid ega verd. See on nende seaduste järgi Haram.
Seevastu elundeid ja ka verd võtavad nad ise küll hea meelega vastu...
Ja Jehoova Tunnistajad ei võta ka vastu mitte.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist