Kas tunnete jõuluajal üksindust?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 00:36
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 00:21midagi ei toimu ja kõik on kinni, mis võiks mõtted mujale viia, kaua sa seal toidupoes jalutad või Raekoja platsil turiste vaatad.
Mis on kinni, kuhu sul minna oleks tahtmist?
Igal jõuluaegsel päeval on palju kontserte ja üritusi, kogu aeg toimub midagi. Kõik pole muidugi tasuta, aga öelda, et midagi ei toimu, on küll vale.
Jajah, kontserdile või mõnda muuseumi ehk pääseb, kui pilet on ja/või raha on. Ütleme siis nii, et valik on palju väiksem, samuti on pikki päevi palju vaba aega, mida on vaja sisustada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 00:14
Külaline kirjutas: 25 Dets 2025 23:47Kuidas need naabrid saavad su rahu rikkuda? Nagu kährikud poevad su uksepraost sisse või :)
Vahel poevad ja ise sisse, aga enamasti kutsuvad külla. Raske elu, ma tean .. 😁
Kui kutsuvad, siis kas är öelda ei saa? Või ei võeta kuulda?
Külaline

Mina üksindust ei tunne. Küll aga suurt igatsust vanemate järgi, keda enam ei ole, ja nende aegade järgi, mil nad olemas olid ja kogu suur perekond nende juures kokku sai.

Mina naudin melu ja mulle on alati meeldinud suured perega koosolemised. Nüüd oleme küll oma pere lastega, aga ikka on kahju, et aeg on nii kiiresti rutanud...

Tean, et saan nüüd peksa, aga ma ei kujuta ette, kui mul lapsi ei oleks. Üksi on mõnikord väga hea olla, aga pühade ajal - no ei kujutaks kohe ettegi, et peaks üksinda istuma. Teistel ju kõikidel pered ja lapsed ja lapselapsed. Päevad tegemisi-toimetamisi ja mõnusaid koosolemisi täis. Aga üksinda...?
Mu arust ka ei ole eriti väljas midagi teha. Eriti maapiirkondades. Kõik on kinni. Linnas on jälle ka suht vaikus - kõik on kuhugile maale vanavanematele või sõpradele külla sõitnud.
Külaline

Mul on suur pere, aga lähissugulane on erinevatel põhjustel üksi jäänud. Ikka kutsun tema ka meile jõuudeks. Kuidas sa muidu jätad üksi inimese, kellega sa ikka suhtled.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 00:53Ütleme siis nii, et valik on palju väiksem, samuti on pikki päevi palju vaba aega, mida on vaja sisustada.
Millest on valik väiksem? Mis täpsemalt on kinni, mis sind huvitaks?
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 01:36 Mul on suur pere, aga lähissugulane on erinevatel põhjustel üksi jäänud. Ikka kutsun tema ka meile jõuudeks. Kuidas sa muidu jätad üksi inimese, kellega sa ikka suhtled.
Sugulast, eriti veel lähisugulast on elementaarne sellisel ajal seltskonda kutsuda. Lihtsalt tuttavat üksikut inimest - no ei tea! On ka normaalne kutsuda, aga see oleks ehk ebamugav kutsutule. Seda enam, et jõulud kestavad ju mitu päeva. Sugulasi majutada on kuidagi enesestmõistetavam kui lihtsalt tuttavat.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 01:37
Isegi uudised on "kinni" - meedias ei kirjutata mitte millestki peale selle, kuidas Eesti "kuulsused" oma jõule tähistavad ja palju Jõulutunneliga raha on kogutud.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 07:30
Isegi uudised on "kinni" - meedias ei kirjutata mitte millestki peale selle, kuidas Eesti "kuulsused" oma jõule tähistavad ja palju Jõulutunneliga raha on kogutud.
Väga õige tähelepanek: nutetakse, et idikad sisestavad iga kõne peale oma PIN2 ja siis vastupidi, annetatakse mis hirmus. Rahval raha ikka jagub.
Külaline

Just lugesin artiklit jõuluaegsest üksindusest: https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... sti-lainud
Siin vana mees räägib: "Noore mehena olin töösse uppunud – tundus, et pere jaoks on kõige tähtsam, et neil oleks olemas kõik: maja, auto, korralik elu. Aga nüüd, kui istun üksi oma väikse korteri köögilaua taga ja kuulan, kuidas kell tiksub ja tiksub, saan aru, et vahel oleks võinud rohkem kuulata ja vähem õpetada. Mul on kaks last. Mõlemad on tublid, oma elu peal. Aga minu suhe nendega... Noh, see pole enam selline, nagu ma kunagi lootsin. Kui helistan, siis nad ütlevad, et „isa, praegu on nii kiire“, ja lubavad tagasi helistada, aga tihti see jääbki vaid lubaduseks."

Ilmselt nii ongi. Minu isa on 80+. Meil polnud minu lapsepõlves maja ega autot, aga isal oli meie jaoks alati aega, alati toetav sõna. Isegi, kui ma juba keskkoolis olin, leidis ta aega lõuna ajal kodust läbi käia ja mõned kotletid pannile panna. Kui mina koolist koju jõudsin, oli soe söök alati ootamas. Ma helistan oma isale iga päev, et küsida, kuidas tal läheb, vahel räägime pea tund aega. Loomulikult käin tal ka külas. Ta ei pea kunagi tundma, et ta ümber pole lähedasi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 00:00
Külaline kirjutas: 25 Dets 2025 21:20
Kuidas see Teerajaja saab sellele ühele lausele kohe 4 miinust laduda??
Teerajaja pole üks isik. Need on need kasutajad, kes registreerisid ennast kasutajaks kohe foorumi algusajal. See on samasugune eksiarvamus, nagu varem osad arvasid, et Kägu on kõik üks isik.
Miks ta siis nimetusega Külaline ei võiks olla?
Teerajaja ei ole mitte kasutajanimi, vaid märgis, mille foorumi esimesed kasutajad said. Neid on kokku üle saja. Teised kasutajad on lihtsalt külalise alt, aga esimestel on see tiitel Teerajaja küljes, kui kuskile postitavad, kuvatakse nagunii see märgis ka peale külalise või kasutajanime, sõltub, kas teerajaja on anonüümne, või mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 00:53Ütleme siis nii, et valik on palju väiksem, samuti on pikki päevi palju vaba aega, mida on vaja sisustada.
Näiteks KUMU ja kõik Kunstimuuseumi filiaalid on kinni. Tallinna Linnamuuseum, Kiek in de Kök, Kalamaja muuseum on kinni. ERM on kinni. Olulisemad muuseumid on kõik kinni.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 12:51
Näiteks KUMU ja kõik Kunstimuuseumi filiaalid on kinni. Tallinna Linnamuuseum, Kiek in de Kök, Kalamaja muuseum on kinni. ERM on kinni. Olulisemad muuseumid on kõik kinni.
Homme hommikul avatakse kõik tavalisel ajal.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 13:32
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 12:51

Homme hommikul avatakse kõik tavalisel ajal.
Jah, tean, kuid see ei puutu ju asjasse. 3 päeva ehk jõuluajal, millest oli jutt, on kinni olnud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Dets 2025 12:44Teerajaja ei ole mitte kasutajanimi, vaid märgis, mille foorumi esimesed kasutajad said. Neid on kokku üle saja. Teised kasutajad on lihtsalt külalise alt, aga esimestel on see tiitel Teerajaja küljes, kui kuskile postitavad, kuvatakse nagunii see märgis ka peale külalise või kasutajanime, sõltub, kas teerajaja on anonüümne, või mitte.
See nagu mingi imelik aunimetus või? Milleks?
Külaline

Minul näitab ka, et olen "Teerajaja". Arvasin, et see on mingi tähis selle kohta, kui palju konkreetne isik postitab. Et kui liiga palju, siis saadki teerajajaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 18:39 Minul näitab ka, et olen "Teerajaja". Arvasin, et see on mingi tähis selle kohta, kui palju konkreetne isik postitab. Et kui liiga palju, siis saadki teerajajaks.
Mul ka Teerajaja tiitel. Ma väga palju ei postita. Aga Ma üsna kohe tegin konto siia, kui see foorum loodi. 07.06.2024
Külaline

See ”kõik on kinni” tähendabki, et elu liigub teises rütmis kui tavapäraselt. Ma arvan, et jõuluajal on keerulisem olla üksik, lähedasteta, inimene - täiskasvanu, kel lapsi, vanemaid, õdesid-vendi pole või pole nendega lähedasi suhteid. Teatrietendusi ja kinoseansse ei toimu, muuseumid on suletud, hobiringid samuti, paljud inimesed lähedaste juures ning tegevusi, mille sisuks pole ”perega koos olemine” suht võimatu ette võtta kui sul pole kutset kellegi kuuse alla. Samas miskipärast arvan, et inimesed, kes päevast päeva harjunud olema üksi, oskavad ilmselt ka need paar õhtut aastas hakkama saada.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 19:14Teatrietendusi ja kinoseansse ei toimu, muuseumid on suletud, hobiringid samuti, paljud inimesed lähedaste juures ning tegevusi, mille sisuks pole ”perega koos olemine” suht võimatu ette võtta kui sul pole kutset kellegi kuuse alla. Samas miskipärast arvan, et inimesed, kes päevast päeva harjunud olema üksi, oskavad ilmselt ka need paar õhtut aastas hakkama saada.
Kas kinod eile ei töötanud? Täna küll suletud ei ole.
Nii palju kontserte on kirikutes ja mujal, uue aastani välja iga päev.
Spordisaalid on avatud, suusaradadele ja -mägedele lumi toodetud, kõik töötasid ka pühade ajal. Matkaradasid on igal pool igale maitsele, pikemaid ja lühemaid ringe.
Restoranid ja kohvikud on avatud samuti.
Kas mõni spaa oli kogu pühade aja kinni? Nt Aura oli suletud vaid 24ndal, V-Spa töötas ka sel päeval.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Dets 2025 19:35
Külaline kirjutas: 26 Dets 2025 19:14Teatrietendusi ja kinoseansse ei toimu, muuseumid on suletud, hobiringid samuti, paljud inimesed lähedaste juures ning tegevusi, mille sisuks pole ”perega koos olemine” suht võimatu ette võtta kui sul pole kutset kellegi kuuse alla. Samas miskipärast arvan, et inimesed, kes päevast päeva harjunud olema üksi, oskavad ilmselt ka need paar õhtut aastas hakkama saada.
Kas kinod eile ei töötanud? Täna küll suletud ei ole.
Nii palju kontserte on kirikutes ja mujal, uue aastani välja iga päev.
Spordisaalid on avatud, suusaradadele ja -mägedele lumi toodetud, kõik töötasid ka pühade ajal. Matkaradasid on igal pool igale maitsele, pikemaid ja lühemaid ringe.
Restoranid ja kohvikud on avatud samuti.
Kas mõni spaa oli kogu pühade aja kinni? Nt Aura oli suletud vaid 24ndal, V-Spa töötas ka sel päeval.
Keegi ei vaidle, et mõni koht on lahti ka. Aga suurem osa kohti on kinni. Ja kontserdile on vaja üldjuhul ikka palju varem pilet hankida, pole nii, et on kurb ja üksik olla, lähen kontserdile. Suurem osa kontserte on välja müüdud.
Restorani, kohvikusse istuma ning spaase logelema läheb üksi väga väike osa inimestest. Need on kohad, mis juba olemuselt küsivad seltskonna järele ja üksikule soovitada, et "kuule, aga miks sa ometi restorani või spaasse ei lähe" on minu arust veider :D
Külaline

Nagu alati talv tuleb ootamatult, tulevad mõnele ka pühad ootamatult.
Mul kontserdipiletid olid ammu ostetud, tahtsingi päevad ära sisustada, igasse päeva midagi ilusat. Mõtlesin sellele varakult. Käisin ka ühel tasuta kontserdil.
Trennis ja spaas käin alati üksi ja kinos tihti samuti.
Tõesti ei plaaninud ühegi muuseumi külastust - uusi ekspositsioone ju vastu jõulu nagunii ei avata, kodulinna omad ja mõned mujaltki nähtud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist