Rosolje
-
Külaline
Rosolje
Lugesin seda kartulisalati teemat ja tuli nii isu peale. Mõtlesin, et teen seekord hoopis rosoljet. Pole seda enam aastaid teinud. Ja, kui nüüd netist retsepti vaatasin, siis osades retseptides oli majonees, osades mitte. Kuidas teie arvates parem on?
Jagage oma rosolje retsepte!
-
Külaline
Mina teha ei viitsi, valmis rosoljeid lahjendan alati hapukoorega muidu on liiga vänged.
-
Külaline
Tegin praegu rosolje valmis, aga kuidagi väga magusa maitsega sai. Kuidas seda tasakaalustada? Kuidas saaks natukene krehvtisemaks ja happelisemaks? Kurgi vedeliku juba lisasin.
-
Külaline
Törts sinepit ehk sisse?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2025 19:33Tegin praegu rosolje valmis, aga kuidagi väga magusa maitsega sai. Kuidas seda tasakaalustada? Kuidas saaks natukene krehvtisemaks ja happelisemaks? Kurgi vedeliku juba lisasin.
-
Külaline
Panin! Isegi päris palju panin.
-
Külaline
Sidrunimahl? Sidrunipipar.
Ma tegelt pakun üsna huupi, sest rosoljet ma ei söö aga magusust sidrun igal kujul mahendab.
Ma tegelt pakun üsna huupi, sest rosoljet ma ei söö aga magusust sidrun igal kujul mahendab.
-
Külaline
Ise mõtlesin sama asja peale, aga kardan, et sidrunihape äkki ajab hapukoore tükki.Guest kirjutas: ↑21 Dets 2025 20:50 Sidrunimahl? Sidrunipipar.
-
Külaline
Rosolje on ju läbi segatud. Ei tohiks tükki midagi minna.
Äkki törts lisaäädikat ka aitaks.
-
Külaline
Päris seda 30%-list äädikat?Guest kirjutas: ↑21 Dets 2025 21:00Rosolje on ju läbi segatud. Ei tohiks tükki midagi minna.
Äkki törts lisaäädikat ka aitaks.
-
Külaline
kõige lihtsam, nö poissmehe versioon, on see, kui ostad poest 0,5 liitrise purgi nö külmsuppi, kummutad kaussi ja lisad juurde hakitud keedetud muna, vasatavalt soovile kas heeringat või vorst/keeduliha, majoneesi ning hapukoort.
jääb ära peedi keetmise, koorimise, hakkimise ja kätemäärimise aeg.
jääb ära peedi keetmise, koorimise, hakkimise ja kätemäärimise aeg.
Kui kasutasid marineeritud peeti, võib see olla ka üks põhjus või olid kurgid liiga magusad, aga sa lisa nats heeringat, musta pipart ja sibuat nt, kurgivedelik võib magus olla, pigem sidrunimahla?
Minu retsept on selline - kartul, aurutatud peet, natuke marineeritud peeti, aurutatud porks ja kartul, soolakurk, pisut ka marineeritud kurki, õun, mugulsibul, ahjuliha/seapraadi ja siis head soolaheeringat ja keedumuna. Kastmeks siis hapukoore-majoneesi segu, sinna vahest ürte, pipart, sorts balsamiäädikat, soola, sinepit.
Minu retsept on selline - kartul, aurutatud peet, natuke marineeritud peeti, aurutatud porks ja kartul, soolakurk, pisut ka marineeritud kurki, õun, mugulsibul, ahjuliha/seapraadi ja siis head soolaheeringat ja keedumuna. Kastmeks siis hapukoore-majoneesi segu, sinna vahest ürte, pipart, sorts balsamiäädikat, soola, sinepit.
-
Külaline
Kasutasin tavalist poe vaakumpakendis keedetud peeti.Nõiamoor kirjutas: ↑21 Dets 2025 21:37 Kui kasutasid marineeritud peeti, võib see olla ka üks põhjus või olid kurgid liiga magusad, aga sa lisa nats heeringat, musta pipart ja sibuat nt, kurgivedelik võib magus olla, pigem sidrunimahla?
Magusaks tegi ilmselt porgand. Ja mulle tundub, et see peet on ka suht magus. Kurgid on mul enda tehtud, ja need ei ole üldse magusad.
Huvitav see, et Nami nami retseptis (ma ei teinud selle järgi) soovitati lausa suhkrut juurde panna. Samas, selles retseptid on ka soovitus süldiäädikat panna. Mitme protsendiline see süldiäädikas on? 30%?
-
Külaline
Poes müügil vist 9%.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2025 22:14Mitme protsendiline see süldiäädikas on? 30
Meil kodus lahjendati umbes ja silma järgi - 1/3 äädikat, 2/3 vett, see oli siis lauaäädikas, mida kasutati nii süldile kui salatitele.
-
Külaline
Rosoljet ei tee, aga kasukat vahel küll.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2025 14:21 Lugesin seda kartulisalati teemat ja tuli nii isu peale. Mõtlesin, et teen seekord hoopis rosoljet. Pole seda enam aastaid teinud. Ja, kui nüüd netist retsepti vaatasin, siis osades retseptides oli majonees, osades mitte. Kuidas teie arvates parem on?
Lapsena vihkasin neid mõlemat, sest oli see tulisoolane heeringas. Nüüd õnneks on ka õrnsoola heeringas müügil.
Rosoljet me peres keegi ei armasta, aga imelikul kombel kasukat süüakse.
Kui vahel endale poest rosoljet ostan, siis hakin heeringat juurde ja lisan ka kastet.
-
Külaline
-
Külaline
Kindlasti majoneesiga on parem kui ainult hapukoorega. Mina panen u pool hapukoort ja pool majoneesi, kusjuures majoneesi osas on poot tavaline mingi ja pool Hellmannsi. Äädikat ei paneks kohe mitte mingil juhul ega sidrunhapet, pigem lisada siis hapukurki (mitte magusat poe marineeritud kurki) või imepeeneks hakitud haput õuna, aga vahel tasub lasta lihtsalt veidi seista, saab maitsest paremini sotti.
Äädikas kartulitega salatitele?? Pole kuulnudki, aga kui ma tahan krehvtisemat mekki, panen sortsu kurgimarinaadi v rosoljes kasutan marineeritud peeti.
-
Külaline
Vinegrett on üks mu lemmik salat. Seal on ka kartulid ja äädikas. Ma kasutan 10%st
Oh, tuligi hea mõte, et peaks pühadeks vinegretti hoopis tegema.
Tee siis juba aurutatd peeti, kui võimalus - seal on nii palju rohkem maitset ja värvi!Külaline kirjutas: ↑22 Dets 2025 17:39Vinegrett on üks mu lemmik salat. Seal on ka kartulid ja äädikas. Ma kasutan 10%st
Oh, tuligi hea mõte, et peaks pühadeks vinegretti hoopis tegema.Parajasti pool kg peeti ka kodus. Enne ära keetma, kui ära närtsivad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline