Juureravitud hambad

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Juureravitud hambad

Postitus Postitas Külaline »

Minul on kaks juureravitud ja kroonitud hammast, üks sai valmis suvel, teine alles nädal tagasi. Hammastega tundub kõik korras olevat, aga sattusin Youtubes mingi "root canal dangerous" videote otsa, kus holistilised hambaarstid räägivad juureravitud =surnud hammaste kahjulikkusest organismile ja erinevate haiguste põhjustamisest. Mina tõesti olen suvest saadik erinevate tevisehädadega kimpus, aga kuna olen 57, siis pidasin neid vanaduse ja stressi süüks. Peale nende videote vaatamist ja tuhandete kommentaaride lugemist on hinge pugenud väike kahtlus, kas need seletamatud ja äkki tekkinud vaevused võivad kuidagi juureraviga seotud olla. Kommenteerijatest paljud kirjutasid, et tervis paranes märgatavalt, kui juureravitud hambad eemaldada lasti. Mul on värskelt 1700 eurot makstud ja praegu ma muidugi midagi eemaldama ei hakka, kuna pole teada, kas mingit seost üldse on. Aga tahaksin teie käest küsida, kellel on juureravitud hammas, kas märkasite mingit seost juureravi ja tervisehädade (liigesehaigused, tinnitus, ajuudu, peavalud, tasakaaluhäired jne) vahel? Väga loodan, et mitte.
Oma hambaarsti käest küsisin juureravi kahjulikkuse kohta, tema vastas, et elamine on üldse kahjulik.
Külaline

Mul on juureravitud hambad aastakümneid suus ja pole mingeid tervisehädasid. AInuke asi, et need surnud hambad ikka pole nii vastupidavad ja tugevad kui pärishambad ja võib juhtuda, et elu lõpuni nad ikkagi vastu ei pea. Aga et juureravitud hammas oleks üleüldse suus kahjulik, seda ma küll ei usu. Oht on ka see, et ei saa ikkagi põletikku välja ja see jääb sinna edasi tegutsema, seega peab neid hambaid ikkagi jälgima. Aga sama on ka implantaatide ja kõige muuga.
Külaline

kui arutleda su hirmu tasandil, siis nt anesteesia on tuhandeid kordi ohtlikum organismile kui juureravi.
sellegipoolest kuulub tuimestus iga lõikuse juurde ja ravitud organism elab edasi kasvõi sada aastat.
teine äärmus on elust võetud - kaks juhtumit, kus valutavat hammast hambaarstile ei näidatud, vaid leevendati valu tablletiga. mõlemal juhul jõudis mäda kiirelt ajju ja inimesed surid. siin oleks juureravi aastakümneid elule juurde andnud.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 17:52 kui arutleda su hirmu tasandil, siis nt anesteesia on tuhandeid kordi ohtlikum organismile kui juureravi.
sellegipoolest kuulub tuimestus iga lõikuse juurde ja ravitud organism elab edasi kasvõi sada aastat.
teine äärmus on elust võetud - kaks juhtumit, kus valutavat hammast hambaarstile ei näidatud, vaid leevendati valu tablletiga. mõlemal juhul jõudis mäda kiirelt ajju ja inimesed surid. siin oleks juureravi aastakümneid elule juurde andnud.
Mäda jõudis ajju, mis jama sina küll ajad.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 17:52 kui arutleda su hirmu tasandil, siis nt anesteesia on tuhandeid kordi ohtlikum organismile kui juureravi.
No juureravitud hammaste puhul just sellele rõhutaksegi, et need on surnud hambad, neile tekib alla põletik ja mäda, aga kuna hambad on surnud, siis tunda see kuidagi ei anna, sellest tekivad muud haigused. Põletik tuvastatakse ainult röntgeniga, aga seda ju ei saa ka iga kuu teha. Ja lisaks, et nad on hapramad, juurte sisse tekivad mõrad, kustkaudu immitseb organismi steriliseerimiseks kasutatud aineid, mis on organismi jaoks mürgised.
Külaline

ma saan aru, kui juureravi on vaja teha sel juhul, kui hambas või selle all ON põletik.
aga ma ei saa absoluutselt aru sellest, kui krooni paneku eel nõutakse, et täiesti korraliku ja terve juurega (aga ülalt murdunud) hambal tuleks teha juureravi, sest "äkki kunagi jääb haigeks".
minul jäigi sellepärast kroon murdunud hambale panemata, kuna polnud nõus roppu raha välja käima selle eest, et mu hamba juur ära rikutakse.
õnneks leidsin hambaarsti, kes nõustus mu murdunud hamba plommimaterjaliga üles ehitama. maksma läks umbes 20x vähem kui juureravi+kroon ja püsib juba aastaid.
Külaline

Mul on suus hammas, millele tehti juureravi pea 25 aastat tagasi ja ehitati üsna varemest üles. No väga tugev ja korralik hammas kogu see aeg. Midagi pole temaga juhtunud.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 01:54 Mul on suus hammas, millele tehti juureravi pea 25 aastat tagasi ja ehitati üsna varemest üles. No väga tugev ja korralik hammas kogu see aeg. Midagi pole temaga juhtunud.
Teema autor rõhutab, et juhtub üldtervisega.
Juureraviga korda tehtud hambad võivad kesta pika elu lõpuni.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 01:54 Mul on suus hammas, millele tehti juureravi pea 25 aastat tagasi ja ehitati üsna varemest üles. No väga tugev ja korralik hammas kogu see aeg. Midagi pole temaga juhtunud.
Kuidas sinu jutt teemaalgatusega seostub?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 13:15 kas märkasite mingit seost juureravi ja tervisehädade (liigesehaigused, tinnitus, ajuudu, peavalud, tasakaaluhäired jne) vahel?
Sellist seost ei ole olemas.
<arst>
Külaline

Selline teema püstitus on väga tüüpiline kõikvõimalikes uhuu kommuunides.Ma ei saa sellistest inimestest aru.Nad usuvad seda uhuu teadust,loevad uhuu kirjandust ja on ka ise peast uhuud.Võimalik et tegemist on psühhoosiga.Mis on muidu ravitav.
Mingi % elanikonnast on lihtsalt peast segi läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Dets 2025 17:37 Selline teema püstitus on väga tüüpiline kõikvõimalikes uhuu kommuunides.Ma ei saa sellistest inimestest aru.Nad usuvad seda uhuu teadust,loevad uhuu kirjandust ja on ka ise peast uhuud.Võimalik et tegemist on psühhoosiga.Mis on muidu ravitav.
Mingi % elanikonnast on lihtsalt peast segi läinud.
Mis seal uhuud on?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline