Päritud isikuomadused

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Päritud isikuomadused

Postitus Postitas Külaline »

Nimeta 3 head ja 3 veidi kehvemat omadust, mille vanematelt pärisid?
Külaline

Ainult välimus on päritav. Muu tuleb hea või halva eeskujuga.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Dets 2025 20:55 Ainult välimus on päritav. Muu tuleb hea või halva eeskujuga.
No ei, ikka eeldused ühe või teise iseloomujoone tekkimiseks tulevad ka. Temperamenditüüp, näiteks.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 21:16Temperamenditüüp, näiteks.
Seda ma pole küll kummaltki vanemalt pärinud!
Isalt pärisin ilmselt muusikalise kuulmise, vanaisalt joonistamise ande.
Ema ärritus kergelt, mina ka. Aga ärritus samuti mu vanaema. Ega need geenid nii üks-ühele ka ei avaldu järgmises põlves.
Välimuselt olen tõesti sarnane isaga ja vennaga, emapoolsest suguvõsast mitte kellegagi.
Külaline

Ma ei hakka miinustama ega plussitama aga nii palju kui ma tean, siis välimuse poolest olen pigem isa moodi. Nt naha päevitus, silamde värv, juuksed, nõgus selg jne. Pikkus on isapoolsest vanaemast.
Tõsine ja vaikne olek ka isa poolt.
Ema poolt on nn koduarmastus(vaaritamine, küpsetamine, kõigi eest hoolitsemine). Aga seeb võib vabalt ka õpitud muster olla.
Isa eeskujul ilmselt ka suitsetamine. Sest ema kunagi ei suitsetanud.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Dets 2025 22:07
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 21:16Temperamenditüüp, näiteks.
Seda ma pole küll kummaltki vanemalt pärinud!
Isalt pärisin ilmselt muusikalise kuulmise, vanaisalt joonistamise ande.
Ema ärritus kergelt, mina ka. Aga ärritus samuti mu vanaema. Ega need geenid nii üks-ühele ka ei avaldu järgmises põlves.
Välimuselt olen tõesti sarnane isaga ja vennaga, emapoolsest suguvõsast mitte kellegagi.
Temperamenditüüp ei tähenda ärrituvust. See on neurootilisus. Googelda suur viisik psühholoogias.
Külaline

Mina pärisin nartsissismi. Tegelikult ei pärinud vaid õppisin kodus nii suhtlema, enne kui sain teada et see suhtlus on nagu nartsissism. Minu peal seda rakendati ja ma suhlesin samamoodi edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 22:57Temperamenditüüp ei tähenda ärrituvust.
Seda pole keegi väitnudki.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 10:13
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 22:57Temperamenditüüp ei tähenda ärrituvust.
Seda pole keegi väitnudki.
Mulle tundus, et sa rääkisid oma ärrituvuse päritolust selle pärast, et temperamenditüübi pärilikkusele viitasin. Järelikult eksisin.
Külaline

- Töökus
- Järjekindlus
- Õiglustunne

- Närvilisus
- Kinnisus
- Terav keel
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 07:34 Mina pärisin nartsissismi. Tegelikult ei pärinud vaid õppisin kodus nii suhtlema, enne kui sain teada et see suhtlus on nagu nartsissism. Minu peal seda rakendati ja ma suhlesin samamoodi edasi.
Küllap sinus endas ikka mingi nartsisssismi geen ka olemas on sest nagu ülal öeldi:
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 21:16No ei, ikka eeldused ühe või teise iseloomujoone tekkimiseks tulevad ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Dets 2025 15:40
Guest kirjutas: 20 Dets 2025 07:34 Mina pärisin nartsissismi. Tegelikult ei pärinud vaid õppisin kodus nii suhtlema, enne kui sain teada et see suhtlus on nagu nartsissism. Minu peal seda rakendati ja ma suhlesin samamoodi edasi.
Küllap sinus endas ikka mingi nartsisssismi geen ka olemas on sest nagu ülal öeldi:
Külaline kirjutas: 19 Dets 2025 21:16No ei, ikka eeldused ühe või teise iseloomujoone tekkimiseks tulevad ka.
Nartsissist ei tunnista kunagi ise, et ta see on.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Dets 2025 15:40
Muidugi tulevad eeldused kaasa, kui ainult kasvatus ja eeskuju mõjuks, siis peaks ühe pere lapsed kõik identsed tulema, eeskuju ju sama. Eeldused määravad kuidas sa eeskujusid tajud.
Külaline

Ei mõtle tingimata geneetilist pärimist, aga ka kombed ja kasvatuslikud omadused on ju oma perest pärit ehk päritud. Seega:

+ lugemis- ja kirjutamisoskus (mitte selles mõttes, et tunnen tähti, vaid et naudin lugemist ja kirjalikku eneseväljendust)
+ loomingulisus
+ empaatiavõime

- liigne muretsemine teiste arvamuste pärast
- vähene elamisjulgus, seiklushimu puudumine
- kalduvus üle süüa
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 08:40 Ei mõtle tingimata geneetilist pärimist, aga ka kombed ja kasvatuslikud omadused on ju oma perest pärit ehk päritud. Seega:

+ lugemis- ja kirjutamisoskus (mitte selles mõttes, et tunnen tähti, vaid et naudin lugemist ja kirjalikku eneseväljendust)
+ loomingulisus
+ empaatiavõime

- kalduvus üle süüa
Hakkasin mõtlema, et kas empaatilised inimesed mitte ei muretsegi, mida teised arvavad ja seega ka on neil vähene elamisjulgus? Et on kaastundlikud ja hoolivad, aga samas, seega neile mõjub teiste arvamus jne. Et kui sa ei ole empaatiline, sul on ükskõik, kas sureb jalge ette maha, või mis ta sust arvab. Kas mitte ei või seos olla?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 09:16
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 08:40 Ei mõtle tingimata geneetilist pärimist, aga ka kombed ja kasvatuslikud omadused on ju oma perest pärit ehk päritud. Seega:

+ loomingulisus
+ empaatiavõime

- kalduvus üle süüa
Hakkasin mõtlema, et kas empaatilised inimesed mitte ei muretsegi, mida teised arvavad ja seega ka on neil vähene elamisjulgus? Et on kaastundlikud ja hoolivad, aga samas, seega neile mõjub teiste arvamus jne. Et kui sa ei ole empaatiline, sul on ükskõik, kas sureb jalge ette maha, või mis ta sust arvab. Kas mitte ei või seos olla?
Ei ole absoluutselt nii.
Külaline

Minu ema oli harukordselt negatiivse ellusuhtumisega, kõike nägi klaas on pooltühi variandis. Mina olin tema kõrval ikka lausa päikesekiir. Näiteks mul oli tunnistus selline, et olid kõik viied, aga üks neli. Lootsin rõõmsa meelega kiita saada, aga tuli hoopis, et miks see üks neli siis peab olema, mis juhtus. Siis teatasin talle rõõmsa tujuga, et värvisin terve meie suvila üksi ära, aknad ka, ainult üks aken jäi värvimata, sest värv sai otsa ja seal on värvipood 30 km kaugusel. Ma vedasi bussiga värvi kohale ja värvisin terve maja üksi ära, see oli ikka suur pingutus minu jaoks. Selle peale ütles, et nojah, kes selle ühe akna siis nüüd ära värvib. Aga nüüd vanemast peast, kui elu on minugi jaoks raskemaks läinud, mitmeid lööke elult on tulnud ja tulnud, siis märkan, et olen ka kuidagi negatiivsemaks läinud. Ema tasemele veel küll ei küüni, aga sinnapoole olen teel.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 09:16

+ loomingulisus
+ empaatiavõime

- kalduvus üle süüa
No mingi seos on küll, ma usun, aga mitte elamisjulgusena, vaid empaatilised inimesed arvestavad oma tegude tagajärgede puhul ka teiste inimestega, egoist ainult endaga - ja seega võib empaatiline inimene küll olla kammitsetum oma valikutes. Hea näide on siinne kirgi kütnud petmise ja lahutamise teema - egoistil ei tuleks pähegi mõelda näiteks, et kas tema mehe ema haige süda ikka peab vastu, kui kuuleb, et poeg on naist petnud ja seepärast nüüd lapselapsed lahutuse peavad üle elama. Empaatiavõimelisel inimesel aga küll ja seetõttu võib tema valik olla mõjutatud, st ta ei tee otsuseid ainult enda heaolust lähtuvalt.
Külaline

isalt päritud ettevõtlikkus ja julgus avalikkuse ees esineda.
need omadused on kõigil tema kolmel lapsel, hoolimata sellest, et emad on erinevad.
Külaline

empaatilised inimesed arvestavad oma tegude tagajärgede puhul ka teiste inimestega

Selle osaga olen nõus. Empaatia ongi ju see, et teise tunnetega arvestatakse ja tuntakse kaasa.
Aga, et empaat tunneks rohkem seda survet, et mida teised küll temast arvavad, nagu Tolmukübe arvab, sellega ma nõus ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: annaleen ja 5 külalist