Selver

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 12:07
Guest kirjutas: 13 Dets 2025 23:07
Guest kirjutas: 13 Dets 2025 19:30 Minu arust on Selveris ka kehv jäätisevalik. Võrreldes Rimi või Prismaga.
Me oleme viimasel ajal haruharva jäätist ostnud. Enamus on kräpistunud, piimarasv on asendunud palmirasvaga ja suhkur glükoos/fruktoossiirupiga.
Lisaks kirjutatakse veel uue infona emulgaatoritest, mida palju kasutatakse ja mida kahtlustatakse soolepõletike põhjustajatena. Mitte siis üksnes jäätistes, vaid kreemides jne. Ja mikroplast pakenditest, millele ma ei mõelnudki, kuni järeltulija tegi uurimistöö ülikoolis. Tagasi agraarühiskonda? :D
Et see kräpp mingit mõju avaldaks, tuleks jäätist ikka koormate kaupa süüa. Kord kuus mõne jäätise sööd, ei juhtu midagi. Nii kräpp ta nüüd ka ei ole.
Jah, aga seda kräppi on nüüd juba väga paljudes toiduainetes, jäätis on ainult üks nendest. Määrdejuustudes, kohupiimakreemides on emulgaatoreid, kõikides kookides on 4- 5cm lisaineid, isegi lihatoodetes, kaneeli jm saiades, salatites, shokolaadides jne. Sisuliselt võid kergesti saada päeva peale kokku ikka märgatava koguse lisaaineid. Ja millegipärast on hüppeliselt kasvanud soolehaiguste ja soolekasvajate hulk just noorte ja sportlike inimeste hulgas.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 15:51Jah, aga seda kräppi on nüüd juba väga paljudes toiduainetes, jäätis on ainult üks nendest. Määrdejuustudes, kohupiimakreemides on emulgaatoreid, kõikides kookides on 4- 5cm lisaineid, isegi lihatoodetes, kaneeli jm saiades, salatites, shokolaadides jne. Sisuliselt võid kergesti saada päeva peale kokku ikka märgatava koguse lisaaineid. Ja millegipärast on hüppeliselt kasvanud soolehaiguste ja soolekasvajate hulk just noorte ja sportlike inimeste hulgas.
Miks need noored sportlikud inimesed määdejuustusid, kohupiimakreeme, kooke, kaneeli- jm saiu söövad?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 15:56
Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 15:51Jah, aga seda kräppi on nüüd juba väga paljudes toiduainetes, jäätis on ainult üks nendest. Määrdejuustudes, kohupiimakreemides on emulgaatoreid, kõikides kookides on 4- 5cm lisaineid, isegi lihatoodetes, kaneeli jm saiades, salatites, shokolaadides jne. Sisuliselt võid kergesti saada päeva peale kokku ikka märgatava koguse lisaaineid. Ja millegipärast on hüppeliselt kasvanud soolehaiguste ja soolekasvajate hulk just noorte ja sportlike inimeste hulgas.
Miks need noored sportlikud inimesed määdejuustusid, kohupiimakreeme, kooke, kaneeli- jm saiu söövad?
Imelik küsimus, vastuseks pole muud vaja, kui veidi mõelda. Ok, ma seekord vastan: need konkreetsed toiduained olid ainult näited!!! Noored ei tee sageli kodutoitu, see nõuab aega ja vaeva, lihtsam on osta kiirelt valmivaid pooltooteid või osta midagi Selverist.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 16:07Imelik küsimus, vastuseks pole muud vaja, kui veidi mõelda. Ok, ma seekord vastan: need konkreetsed toiduained olid ainult näited!!! Noored ei tee sageli kodutoitu, see nõuab aega ja vaeva, lihtsam on osta kiirelt valmivaid pooltooteid või osta midagi Selverist.
Aga nad on ju noored ja sportlikud!
Külaline

Guest kirjutas: 14 Dets 2025 16:08
Külaline kirjutas: 14 Dets 2025 16:07Imelik küsimus, vastuseks pole muud vaja, kui veidi mõelda. Ok, ma seekord vastan: need konkreetsed toiduained olid ainult näited!!! Noored ei tee sageli kodutoitu, see nõuab aega ja vaeva, lihtsam on osta kiirelt valmivaid pooltooteid või osta midagi Selverist.
Aga nad on ju noored ja sportlikud!
Veel imelikum märkus, äkki see ikka pole parim võimalik koht oma mõtete avaldamiseks? :D
Külaline

Guest kirjutas: 13 Dets 2025 18:27
Guest kirjutas: 13 Dets 2025 17:52 Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia. Nüüd on veel see supergripp, mis sel talvel meid ahistab, seega poodi lähen ikka viimases hädas.
Kui kord Selverist see teema algas, kas te pole tähele pannud, et Selveri banaanid on megaviletsad reeglina. Oleme mitu aastat vaadanud, et korralikke värskeid ilusaid banaane pole poodides praktiliselt kunagi, võrreldes näiteks Rimi ja Prismaga, teades, et nad eelistavad alati võimalikult odavat hinda sisseostul, ilmselt ongi leping mingi teise järgu banaanidele.
Selveris on üldse puuviljavalik väga kehv ja kallis, see on üks põhjus, miks selles poes kunagi ei käi ega sealsest e-poest ka ei telli. Kui need viirused sulle nii kergesti külge hakkavad, et ei saa poeski käia, siis on ikka paha lugu küll. Tegelikult nii jääb immuunsüsteem ka nõrgemaks ja nõrgemaks, kui sa ennast vati sees hoiad. Mina töötan koolis ja neid tattninasid on kõik kohad täis, ei hakka mulle midagi külge.
Põhjus on selles, et nad eelistavad tooremaid puuvilju. Ega nad siis mingeid "mädaseid" müü. Liiga toored banaanid ei järelküpse kollaseks, vaid lähevad koledat värvi. Üldse on kõik nende puuviljad väga toored ja hapud.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Dets 2025 09:47
Guest kirjutas: 13 Dets 2025 18:27
Guest kirjutas: 13 Dets 2025 17:52 Lisaksin veel seda, et meie talvel ja viiruste hulga juures on ikka kordades tervislikum kodus tellimusi teha, kui poe tatistavate ja köhivate inimeste vahel ringi käia. Nüüd on veel see supergripp, mis sel talvel meid ahistab, seega poodi lähen ikka viimases hädas.
Kui kord Selverist see teema algas, kas te pole tähele pannud, et Selveri banaanid on megaviletsad reeglina. Oleme mitu aastat vaadanud, et korralikke värskeid ilusaid banaane pole poodides praktiliselt kunagi, võrreldes näiteks Rimi ja Prismaga, teades, et nad eelistavad alati võimalikult odavat hinda sisseostul, ilmselt ongi leping mingi teise järgu banaanidele.
Selveris on üldse puuviljavalik väga kehv ja kallis, see on üks põhjus, miks selles poes kunagi ei käi ega sealsest e-poest ka ei telli. Kui need viirused sulle nii kergesti külge hakkavad, et ei saa poeski käia, siis on ikka paha lugu küll. Tegelikult nii jääb immuunsüsteem ka nõrgemaks ja nõrgemaks, kui sa ennast vati sees hoiad. Mina töötan koolis ja neid tattninasid on kõik kohad täis, ei hakka mulle midagi külge.
Põhjus on selles, et nad eelistavad tooremaid puuvilju. Ega nad siis mingeid "mädaseid" müü. Liiga toored banaanid ei järelküpse kollaseks, vaid lähevad koledat värvi. Üldse on kõik nende puuviljad väga toored ja hapud.
Omast arust müüvad kvaliteetsemaid puuvilju, sest nende puuviljade seas ei ole tooruse tõttu kunagi plekilisi ja mädaseid. Aga nende puuviljad maitsevad kõikidest teistest poodidest kõige halvemini.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 5 külalist