Silma läätse operatsioon
-
Külaline
Silma läätse operatsioon
Kas keegi on teinud silma läätse oppi? (mitte laseriga). Olen leidnud mitu kliinikut, kus seda tehakse, aga ei oska ühte teisele eelistada. Kas tulemus on seda hinda väärt? Tagasiside tundub igal pool hea, hinnad natuke kõiguvad. Igas kliinikus ei taha tasulisel konsultasioonil jne käia, oskab keegi oma kogemusest soovitada? Kas kliinikut või nt arsti, kes seda läbi viib? Või hoopis midagi, millest kindlasti eemale hoida 
-
Külaline
Kas mõtled seda, kus silma pannakse multifokaalne lääts? Minul oppi tehtud pole, kannan lihtsalt multifokaalseid läätsesid ja pimedas nendega üldse autoga sõita ei saa. Sügisel ja talvel maanteel olin jumala hädas, lihtsalt midagi ei näe! Nüüd lugesin silmakirurgia.ee lehelt: Halveneb objektide eristamisvõime hämaras ja udus, seega tuleb multifokaalse läätsega isikul olla nimetatud tingimustes auto juhtimisel ettevaatlik.
Mina lahendasin selle nii, et pimedas kannan läätsede asemel prille, aga mida siis teha, kui need silma opereeritud on?
Mina lahendasin selle nii, et pimedas kannan läätsede asemel prille, aga mida siis teha, kui need silma opereeritud on?
-
Külaline
Ma lähen ülehomme Silmalaserisse komsultatsioonile. Plaanis oli just vahetada lääts ja seda siis just selle multifokaalsega. Olen 50-aastane ja kaugele nägemine ikka väga nadi. Lähedale näen (veel) väga hästi. Olen prillidest nii tùdinenud. Eriti sellest, et head prillid maksavad mii palju ning lisaks pean ju ka päikeseprillid tellima opitilised. Samas kardan ka seda, et pimedas nägemine halveneb. Juhin palju autot. Ka õhtuti ning pimedas. Eks siis kuulan ära, mida arst komsultatsioonis räägib.
-
Külaline
Tegin mõningad aastad tagasi. Hämaras nägemine oli algul suht olematu. Silmad väsivad kiiremini. Tegin, kuna käin palju meres ujumas ja tüütu oli iga laine pärast muretseda, et viib läätse silmast, sest nendeta ei näinud muffigi. Kuna olin aastaid läätsi kandnud, olid silmad juba enne oppi kuivad ja peale oppi muutusid veel kuivemaks. Seega mina seda ei kaaluks enam. Kaugnägemine on opijärgsest ajast ca 80%, lühinägelikkus on süvenenud edasi, aga seda ütles arst ka, et see kahjuks süvenebki. Refocuses tegin ja olin vanuseliselt suht piiripeal. Vb kui oleks varem teinud, oleks pikemalt püsinud. Aga mul ka väga silmi koormav arvutikeskne töö, nii et põhimõtteliselt olen otsusega rahul.
-
Külaline
Olen nüüdseks siis Silmalaseris konsultatsioonil ära käinud. Tehti ka lisauuringud ning kirurg tunnistas mu silmad opikôlbulikuks. Rääkis ära ka kõik opi riskid, muidugi rôhutas, et nende ilmnemise tõenäosus on väga väike. Ka kôrvalnähtudest rääkis. Kõige rohkem kohutabki mind see hägune nägemine pimedas ja isegi hämaras! Jällegi arst rõhutas, et mitte kõigil ei pruugi see nii olla. Ja siis pimedas autoga sõitmisel tekkivad halod. Pildi pealt vaadates tundus see nii ôudne. Ma saan aru küll, et positiivset on rohkem (enamus ajast toimetan ma ju ikka päevavalges ja siis ei vaja ju enam prille), aga need môned miinused teevad mind väga ettevaatlikuks.
Väga ootaks siia veel kommentaare neilt, kes teinud multifokaalse läätsevahetuse operatsiooni.
Väga ootaks siia veel kommentaare neilt, kes teinud multifokaalse läätsevahetuse operatsiooni.
-
Külaline
Soovitan tuulata kliinik.ee lehel arsti nõuannete all, seal on suurem tõenäosus vajalik info leida.
https://www.kliinik.ee/silmahaigused/id-14/noustamine
https://www.kliinik.ee/silmahaigused/id-14/noustamine
-
Külaline
Aitäh, kes kogemusi jagasid! Kui palju Silmalaseris uuringud maksid? Ja kui kiiresti opi aega pakutakse? Ise panin augustisse konsultatsiooni aja, ühte teise kliinikusse. Kuulaks ka heameelega veel teiste kogemusi.
-
Külaline
Mul oli ka konsultatsiooni aeg esialgu augustis, aga kogu aeg klikkisin seda lehekülge neil ja sain aja varasemaks. Ilmselt keegi tühistas. Uuringud kestsid 45 minutit ning maksid 195 €. Opiaega pakuti nüüd kohe 22.07, aga ma nii vara ei soovinud (opijärgselt ei tohi ju ujuda) ning panin augusti keskele.
-
Külaline
Eestis on ju seda hämarat ja pimedat aega palju. Kuidas sa talvel ainult päevavalgel toimetamisega/autoga sõitmisega hakkama saad?Külaline kirjutas: ↑09 Juul 2024 10:21 Kõige rohkem kohutabki mind see hägune nägemine pimedas ja isegi hämaras! Jällegi arst rõhutas, et mitte kõigil ei pruugi see nii olla. Ja siis pimedas autoga sõitmisel tekkivad halod. Pildi pealt vaadates tundus see nii ôudne. Ma saan aru küll, et positiivset on rohkem (enamus ajast toimetan ma ju ikka päevavalges ja siis ei vaja ju enam prille), aga need môned miinused teevad mind väga ettevaatlikuks.
Ja kui praegu näed kaugele halvasti, siis on sul miinus? See on nüüd võhiklik küsimus, aga tavaliselt vanusega tekib probleem lähedale nägemisega ja kantakse plussprille. Kas see ei tähenda seda, et miinus väheneb ja hakatakse paremini kaugemale nägema?
-
Külaline
Ei, see on võhiklik arvamus, et vanusega miinus väheneb. Tegelikult tuleb ainult pluss lisaks ja ei näe enam seniste prillidega lähedale ega prillideta kaugele.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 23:31
Ja kui praegu näed kaugele halvasti, siis on sul miinus? See on nüüd võhiklik küsimus, aga tavaliselt vanusega tekib probleem lähedale nägemisega ja kantakse plussprille. Kas see ei tähenda seda, et miinus väheneb ja hakatakse paremini kaugemale nägema?
Kes kardavad, et pärast lõikust hämaras enam ei näe, kas multifokaalsete läätsede kandmine ei annaks aimu, kas te olete selle % sees, kellel see häda tekib? Kuuajane paar läätsesid maksab paarkümmend eurot, aga ehk saaks nende abil järeldada, et kui pimedas olete neid kandes häiritud, siis olete peale oppi samamoodi.
-
Külaline
Kui pannakse multifokaalne KUNSTläats, siis see tähendabki, et korrigeeritakse nii kaugele- kui ka lähedale nägemist. Tulemus on pùsiv ja vanemas eas ei vajata ka plussprille.
-
Külaline
Mina (teemaalgataja) soovin vabaneda pluss prillidest, viimase kahe aastaga on lähedale nägemine nii kehvaks muutunud, et nt poes ei nõe hinnasilte. Nii tüütu, kui nt prille pole kaasas, samas kõndida + prillidega ei saa ju. Ei näe ka telefoni ekraani hästi. Kaugele nägemine pole probleem olnud siiani. Autoga sõidan, aga mitte igapäevaselt. Käin konsultatsioonis ära ja siis otsustan. Praegu kaldun sinnapoole, et lasen ära teha.
-
Külaline
Aga on ju olemas ka mitmevaatelised prillid, millega näeb nii kaugele kui lähedale.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 11:41 Mina (teemaalgataja) soovin vabaneda pluss prillidest, viimase kahe aastaga on lähedale nägemine nii kehvaks muutunud, et nt poes ei nõe hinnasilte. Nii tüütu, kui nt prille pole kaasas, samas kõndida + prillidega ei saa ju. Ei näe ka telefoni ekraani hästi. Kaugele nägemine pole probleem olnud siiani. Autoga sõidan, aga mitte igapäevaselt. Käin konsultatsioonis ära ja siis otsustan. Praegu kaldun sinnapoole, et lasen ära teha.
-
Külaline
Ja kuidas need mitmevaatelised prillid aitavad inimest, kes muidu prilli ei vaja. St käib terve päeva prillita, aga poes hinnasilte jälgides vajaks neid. Ja siis tal neid kogemata kaasas (kotis) pole.
-
Külaline
Kuidas ta siis ei vaja, kui kirjutab, et lähedale ei näe?!Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 15:26 Ja kuidas need mitmevaatelised prillid aitavad inimest, kes muidu prilli ei vaja. St käib terve päeva prillita, aga poes hinnasilte jälgides vajaks neid. Ja siis tal neid kogemata kaasas (kotis) pole.
-
Külaline
Kõik maailma ülejäänud kaugnägelikud inimesed saavad ju prillide kaasaskandmisega hakkama. Saad sina ka.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 15:26 Ja kuidas need mitmevaatelised prillid aitavad inimest, kes muidu prilli ei vaja. St käib terve päeva prillita, aga poes hinnasilte jälgides vajaks neid. Ja siis tal neid kogemata kaasas (kotis) pole.
-
Külaline
No see on küll narr põhjus opiks. Väga paljudel inimestel on selline probleem ju. Kannavadki prille kaasas, või nutitelefon ikka näpus on. Teed sellega pilti, suurendad ja loed.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 15:26 Ja kuidas need mitmevaatelised prillid aitavad inimest, kes muidu prilli ei vaja. St käib terve päeva prillita, aga poes hinnasilte jälgides vajaks neid. Ja siis tal neid kogemata kaasas (kotis) pole.
-
Külaline
Olen just selles eas, kus lähedale nägemine halveneb. Eluski ei hakkaks oma silmi torkima seepärast, et pean lugemiseks prille kasutama! Eriti, kuna sellega võib kaasneda hämaras/pimedas nägemise halvenemine! Käekotis on alati suht odavad prillid kaasas, lihtsalt poest ostsin. Proovisin mitmeid ja üks paar väga sobis. Loen poes toodete koostisosi, restos menüüd, vaatan külas olles kellegi pilte telefonist või loen e-kirju. Kunagi neid kotist välja ei võta.
-
Külaline
Ok. Neil on jah see asi lihtsam, kes lähedale ei näe. Aga need, kel tugev miinus, neil on ikka ju kogu aeg prilli vaja. Ja ainult need, kes prille ei pea kandma, võvad öelda, et mis see siis ära ei ole.
-
Külaline
TA ju ühes kommentaaris vastaski, et tema probleem on just lähedale nägemine.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 19:46 Ok. Neil on jah see asi lihtsam, kes lähedale ei näe. Aga need, kel tugev miinus, neil on ikka ju kogu aeg prilli vaja. Ja ainult need, kes prille ei pea kandma, võvad öelda, et mis see siis ära ei ole.
Mu paar sugulast, kel olid tugevad miinused lapsest saati, tegid laseroperstsiooni selle korrigeerimiseks ja on väga rahul juba aastaid. Mingeid pimedas nägemise häireid sellega ei kaasnenud.
Lääts lähedale nägemise parandamiseks ei tundu hea mõte, kui sellega võib kahjustada kaugele nägemist.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist