Kas söömine on kõige tähtsam elus

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 05 Dets 2025 11:07
Guest kirjutas: 05 Dets 2025 09:36 See on vast mingi ülevõtt skandinaavia maadest. Olen tik- tokis näinud klippe nende haiglatoidust. Tundus lahja. Tervislik.
Nüüd lugesin kuidas venelased arvavad et soomlastel väga rasked ajad. Soomlased vähendavat vorstides liha ja asendavat selle nt kikkerhernega..rahva tervise edendamiseks. Aga venelased arvavad et vaesusest.
No pagan, ma tahaks ikka ise seda valikut teha, kas söön täislihavorsti või kikerhernevorsti! Mitte et riik selle minu eest ära teeb.
Jah. Nii võib mõelda küll. Inimene tahab ise valida. Talle pakutakse ka ebatevislikke valikuid. Ja inimene süüdistab riiki, tootjaid.
Kui riik võtab rahva tervise rohkrm enda peale. Süüdistab inimene ikkka riiki, et ei lase valikut teha.
Külaline

Valikuid saad sa poes teha, aga lapsed koolis ja lasteaias neid teha ei saa. Kõht on tühi, aga soolata keedetud kartul ja soolata tehtud kaste on lihtsalt söödamatud. Proovi!
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2025 22:40 Valikuid saad sa poes teha, aga lapsed koolis ja lasteaias neid teha ei saa. Kõht on tühi, aga soolata keedetud kartul ja soolata tehtud kaste on lihtsalt söödamatud. Proovi!
Me poisile meeldis väga tatar liha kõrvale ja ka tatrapuder. Riis samuti. Sõi alati meeleldi ja võttis juurdegi. 2 aastat sai koolis kõhu maitsvat toitu täis. Koos juurviljadega.
Nüüd ütleb, et tatar on täiesti maitsetu, riis halb ja juurvilju ka enam ei taha.
Närib leiba, kuna kõht on ju tühi. Leib on õnneks õige maitsega.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Dets 2025 23:41 Leib on õnneks õige maitsega.
Veel on.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Leib ei ole enam õige maitsega. Selline imelik, nagu kõrbenud maitse on enamus leibadele külge tulnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2025 22:40 Valikuid saad sa poes teha, aga lapsed koolis ja lasteaias neid teha ei saa. Kõht on tühi, aga soolata keedetud kartul ja soolata tehtud kaste on lihtsalt söödamatud. Proovi!
Minu laps on ka koolis täitsa hädas. Toit on maitsetu ja isegi keedukartul pidi kummine olema. Ma olen koolitoitu proovinud ja tõesti, väga kiita pole. Sööb ka paljudel päevadel vaid salatit ja leiba. Ma teen enamuse päevadel talle võileivad kaasa. Jah, pole ka just tervislik aga on ainus variant mis kollikotis lössi ega puruks lähe. Sest sööma ta peab, kuna on diabeetik.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Hiljuti oli artikkel, kus kurdeti, et mingite uute nõuete tõttu peab vähendama soola jne jne ainete sisaldust jne, et toit muutub maitsetuks.
Miks teha lapsele võileibu kooli kaasa, selmet anna talle siis lihtsalt soolatops kaasa?
Külaline

Ants kirjutas: 06 Dets 2025 15:36 Hiljuti oli artikkel, kus kurdeti, et mingite uute nõuete tõttu peab vähendama soola jne jne ainete sisaldust jne, et toit muutub maitsetuks.
Miks teha lapsele võileibu kooli kaasa, selmet anna talle siis lihtsalt soolatops kaasa?
Sool ei asenda süsivesikuid(tema neid vajab, diab pärast nagu ütlesin). Toidu kvaliteet ei ole paha ainult soola puudumise pärast. Vaid kogu valmistamiseprotsess muudab toidu halvaks. Sool ei päästaks seda toitu.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 06 Dets 2025 15:47
Ants kirjutas: 06 Dets 2025 15:36 Hiljuti oli artikkel, kus kurdeti, et mingite uute nõuete tõttu peab vähendama soola jne jne ainete sisaldust jne, et toit muutub maitsetuks.
Sool ei asenda süsivesikuid(tema neid vajab, diab pärast nagu ütlesin). Toidu kvaliteet ei ole paha ainult soola puudumise pärast. Vaid kogu valmistamiseprotsess muudab toidu halvaks. Sool ei päästaks seda toitu.
Ei viidanu diabeedile, miks topite omi sõnu minu suhu?
Kui veel ei tea siis sool tob maitseid esile ja naatrium on soolade tasakaaluks organismis vajalik.
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Ants kirjutas: 06 Dets 2025 16:15
Kui veel ei tea siis sool tob maitseid esile ja naatrium on soolade tasakaaluks organismis vajalik.
Häh? Ma ju see, kes kirjutas, et võileivad teen kaasa lapsele.
Ja SINA kirjutasid, miks võileivad? Selgitasin miks. Keegi muu ei ole võileibadest ennemalt rääkinud.
Keskendu ka natuke ja loe.
Külaline

Tegelt on suur vahe, kas keeta kartulid või makaronid ilma soolata ja panna neile hiljem soola peale või keeta kohe koos soolaga. Riis, tatar on sellised väiksed, neid võib hiljem taldrikul soolata, aga suuremad makaronid ja kartulid vajavad kohe keetmise ajal palju soola, et hea maitsega oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2025 21:37 Tegelt on suur vahe, kas keeta kartulid või makaronid ilma soolata ja panna neile hiljem soola peale või keeta kohe koos soolaga. Riis, tatar on sellised väiksed, neid võib hiljem taldrikul soolata, aga suuremad makaronid ja kartulid vajavad kohe keetmise ajal palju soola, et hea maitsega oleks.
Riisi olen kogemata keetnud soolata. No ei saanud maitsvaks, kui hiljem soola lisasin. Tera on selline tugev ja tummine, ei ime pärast keetmist niisama soola sisse. Kui salatit teha ja paar tundi seista lasta, siis küll, aga kohe toidukõrvaseks - no ei. Pealt soolane, seest mage.
Kartuleid olen aastaid soolata keetnud - tänapäeval on ju maitsvad sordid.
Mis sorti haiglates ja koolides pakutakse, ei tea, äkki siis kõige odavamat, täiesti maitsetut.
Aga kui puder, supp, salat või kaste on tehtud soolata, on see jube.
Ja kui soola ja suhkruta pudru peale pakutakse lusikatäie moosi asemel hapusid külmutatud/sulatatud marju ja kõrvale seemneid (nagu patsientide piltidelt näha oli) - no andke andeks, õudne.
Tervislik, aga keegi seda süüa ei taha.
Pane jõhvikad leotatud kaerahelvestele - ühelegi lapsele ei lähe sisse.

Iga koera- ja kassiomanik teab, et toitu ei tohi muuta järsult ja korraga, eriti haigel loomal. Ikka tasapisi üht teisega segades.
Ja siis on inimene 4-5 päeva haiglas ja tema soolestik peaks kõik selle probleemitult üle elama...
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Mupsik kirjutas: 06 Dets 2025 16:41
Ants kirjutas: 06 Dets 2025 16:15

Häh? Ma ju see, kes kirjutas, et võileivad teen kaasa lapsele.
Ja SINA kirjutasid, miks võileivad? Selgitasin miks. Keegi muu ei ole võileibadest ennemalt rääkinud.
Keskendu ka natuke ja loe.
Ei ole TEID tsiteerinud. Ilmselt haugute vale puu all või unustasite end anonüümseks märkimata, shame.
Külaline

Niikuinii on ju elu mõttetu, miks peaks tervislikult toituma?
Külaline

Hingamine on tähtsam. Joomine ka tähtsam.
Külaline

Joon ja hingan ja seksin ja tantsin ja teen süüa ja koristan ja lükkan lund ja kaevan peenraid ja viskan sõnnikut jne. kõike teen, pole probleemi. ühel hetkel viskan sussid püsti ja oli ilus elu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline