Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus
-
Külaline
Kas tajusite emadust ja emaks saamist valikuna, mille langetasite või paratamatusena mis kaasneb naiseks olemise juurde paarisuhtes? Midagi mida tuleb naisena teha.
Kas tajusite emadust ja emaks saamist valikuna, mille langetasite või paratamatusena mis kaasneb naiseks olemise juurde paarisuhtes? Midagi mida tuleb naisena teha.
-
Külaline
Mis sajandist see küsimus nüüd pärit on siis? Mis mõttes tuleb teha? Midagi ei tule teha.Midagi mida tuleb naisena teha.
-
Külaline
Usu või ära usu, internetiavarustes ringi kolades kohtab sellist suhtumist üllatavalt tihti, “mismõttes ma lapsi ei saa, ma olen ju naine, see on mu kohus mehe, usu, riigi jneeeee eees”Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 16:49Mis sajandist see küsimus nüüd pärit on siis? Mis mõttes tuleb teha? Midagi ei tule teha.Midagi mida tuleb naisena teha.
-
Külaline
Suur osa naisi ei saa tänapäeval lapsi. Hinnanguliselt on 2030aastaks 40% naisi lastetud. Ega nad selle pärast vähem naised ei ole. Üksikud naised on ühiskonna kõige õnnelikum ja tervem grupp.
-
Külaline
Mina tajusin küll seda survet lähedaste ja ühiskonna poolt, et ühel tõsiseltvõetaval naisel PEAB ometi laps olema. Mina lapsi ei soovinud, minu mees aga küll. Saime ühe, aga tema tahtis kolme. See oli ka meie esimeste suurte tülide põhjuseks. Enne abiellumist ütlesin seda talle mitmei kordi, et lapsi ma ei soovi, aga tema lootis muidugi, et küll ta mind ümber räägib. Ei rääkinud.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 16:47 Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus
Uue perega on tal täpselt nii nagu ta soovis. Mina- hoolimata, et ma ei soovinud emaks saada- olen siiski väga õnnelik oma lapse üle.
-
Külaline
See on nüüd ka natuke ülepaisutatud. Too viide. Kui viljatuid paare on 15-20 protsenti ja pooltel juhtudel on põhjus mehes, pooltel naises, siis on praegu viljatuid naisi umbes 10 protsenti. Kuidas see kuue aastaga saaks jõuda 40 protsendile?Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:03 Suur osa naisi ei saa tänapäeval lapsi. Hinnanguliselt on 2030aastaks 40% naisi lastetud. Ega nad selle pärast vähem naised ei ole. Üksikud naised on ühiskonna kõige õnnelikum ja tervem grupp.
-
Külaline
InimesteKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:14See on nüüd ka natuke ülepaisutatud. Too viide. Kui viljatuid paare on 15-20 protsenti ja pooltel juhtudel on põhjus mehes, pooltel naises, siis on praegu viljatuid naisi umbes 10 protsenti. Kuidas see kuue aastaga saaks jõuda 40 protsendile?Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:03 Suur osa naisi ei saa tänapäeval lapsi. Hinnanguliselt on 2030aastaks 40% naisi lastetud. Ega nad selle pärast vähem naised ei ole. Üksikud naised on ühiskonna kõige õnnelikum ja tervem grupp.
Pereloomist ja lapsi ei prioritiseerita ning eelistatakse lastetut paarisuhet. Tänapäeval vabatahtlike lastetute % suurem kui viljatute.
-
Külaline
Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:20 Inimestevaba tahe
Pereloomist ja lapsi ei prioritiseerita ning eelistatakse lastetut paarisuhet. Tänapäeval vabatahtlike lastetute % suurem kui viljatute.
Kõik on muidu tore, aga tulevikus ei hakka need kassid-koerad meile pensionit maksma vaid ikka needsamad vähesed lapsed. Siis ei tohiks ka pahandada, et riiki tuuakse sisserändajaid, sest nemad on need, kes sigivad ja loodetavasti siis tulevikus ka töötavad, et riigikassasse makse maksta.
-
Külaline
Minu puhul oli vist natuke mõlemat. Teise lapse sain kaalutlusel, et esiteks olen enda nahal kogenud, kui isekad võivad olla ainsad lapsed (mees) ning samuti, et hilisemad elus oleks õde/vend. Ei esimese ega teisega ei tundnud, et oleksin kuidagi valmis olnud. Asi sai lihtsalt ära tehtud. Nüüd, kui nad juba pea täiskasvanud on, on lihtne, aga väikelapseiga oli minu jaoks tegelikult ikka väga raske.
-
Külaline
Kes nii mures on ühiskonna pärast, peaks panustama nende lastetuse naiste heaolusse.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:46Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:20 Inimestevaba tahe
Kõik on muidu tore, aga tulevikus ei hakka need kassid-koerad meile pensionit maksma vaid ikka needsamad vähesed lapsed. Siis ei tohiks ka pahandada, et riiki tuuakse sisserändajaid, sest nemad on need, kes sigivad ja loodetavasti siis tulevikus ka töötavad, et riigikassasse makse maksta.
Kuni ühiskonnas on lapsed ainult naise asi (kus on teema kas lapsed on meheks olemise paratamatus!?), saavad naised nii palju lapsi, nagu nad üksi saavad ja jaksavad kasvatada. Paljudel juhtudel on mees lisalapse eest majapidamiseks lisaks. Tõesti kass annab rohkem vastu kui selline mees.
Naine ei pea ainult enda heaolu arvelt lapsi saama. Kus on see küla, kes peaks olema abiks laste kasvatamises?
-
Külaline
Ei pahanda. Tahaksin last ainult siis, kui mul on raha talle pakkuda head elu. Oma tuba, oma arvuti, uued puhtad riided, ilus kodu, reisid ja saaks talle muretult huviringides osalemist pakkuda. Kuhugi ärklituppa või kahetoalisse üürikasse last virelema saada ei tahakski, kus peaksin iga kuu sente lugema ja planeerimiseks tabeleid koostama ja soodushindu jahtima. Ei taha sellist stressi oma ellu, jäägu need lapsed parem tulemata, las rikkad saavad. Pole huvi vireleda nende lastegaKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:46Lastesaamine pole tänapäeval tõesti prioriteet. Tõttöelda tundub, et paljud paarid eelistavad teadlikult lastele looma. Tihti on peredes mõlemal oma loom, enamasti koer. Minu tutvusringkonnas on palju üksikuid naisi, kes ei soovigi kaaslast ega peret-lapsi, see-eest aga on neil kass(id).Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:20 Inimestevaba tahe
-
Külaline
Laste saamise näol minul midagi erilist väga kaotada ei olnud, mingit survet kindlasti ei tundnud. Terve elu oli juba lastetuna elatud, võis ju vahelduse ja väljakutse mõttes natuke aega proovida ka lastega elada. Küsimus võibolla oli, et kui paljude lastega. Tööd teha ja elu lõpuni lähisuhetes ainult mehele keskenduda tundus natuke kahtlane perspektiiv minu jaoks. Lapsed kasvavad tegelikult ka ruttu suureks ja suurema osa ajast on nad ju noored või täiskasvanud. Paljude lastetute "lapsed" koerte jms näol on nö abitud beebid tunduvalt pikemat aega. Noored inimesed hoiavad mind kursis ka erinevate asjadega, sest sõpruskond (isegi kui see vahetub), siiski kipub koos minuga vananema ja sellega seoses vaade elule jääks natuke üheplaaniliseks, eriti kui töö või hobi tõttu üldse kokkupuuteid lastega poleks.
Mina- hoolimata, et ma ei soovinud emaks saada- olen siiski väga õnnelik oma lapse üle.
[/quote]
No näed. Aga kui mees poleks väga peale käinud selle lapsesooviga, siis sul ju seda last poleks. Point ongi selles, et paljud naised, kes ei soovi last saada ja mingi juhuse läbi ikkagi saavad, tunnistavad hiljem, et väga hea, et ikkagi sain selle lapse.
Sellepärast öeldaksegi, et ära kilka, et minu küll ühtegi last ei soovi, sest sa ei tea ju, et tegelikult kui ta käes on, siis tuleb välja, et soovisid küll.
[/quote]
No näed. Aga kui mees poleks väga peale käinud selle lapsesooviga, siis sul ju seda last poleks. Point ongi selles, et paljud naised, kes ei soovi last saada ja mingi juhuse läbi ikkagi saavad, tunnistavad hiljem, et väga hea, et ikkagi sain selle lapse.
Sellepärast öeldaksegi, et ära kilka, et minu küll ühtegi last ei soovi, sest sa ei tea ju, et tegelikult kui ta käes on, siis tuleb välja, et soovisid küll.
-
Külaline
[/quote]
Ei soovinud. Kui juba olemas on, võib õnnelik olla. Sama õnnelik oleks ilma titeta.
-
Külaline
Olen teadlik ja õnnelik lapsevaba, paarisuhtes. Olen terve elu teadnud, et paljuneda ei soovi. Imelik, et see üldse mingi teema on.
Kes tahab, saab lapse, kes ei taha -ei saa. Lihtne.
Olen 40+, mu klassiõdede/töökaaslaste jm seas on palju lapsevabu, minust hulga nooremate seas saab neid olema kindlasti palju rohkem.
Kes tahab, saab lapse, kes ei taha -ei saa. Lihtne.
Olen 40+, mu klassiõdede/töökaaslaste jm seas on palju lapsevabu, minust hulga nooremate seas saab neid olema kindlasti palju rohkem.
Mulle mingi hetk tundus, et KÕIK saavad lapsi ja olles 30ndate alguses, küllap bioloogiline kell tiksus. Lõppeks oli see ikka valik, ma tahaks mõelda. Mõtlesin, et kui olen 50 ja pean kahetsema, kas sain lapsed või kahetsema, et ei saanud lapsi, siis arvasin, et pigem ehk kahetseks seda et sain.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 16:47 Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus
15 aastat hiljem ja kahe lapse ema, siis enamasti ei kahetse. Aga pikemas perspektiivis ei tea enam, kas see maailm nii tore koht on, kuhu inimesi juurde tuua.
-
Külaline
Kunagi varem pole see olnud rohkem ja kergemini teostatav VALIK ometi, mis küsimus see selline on. Sajandeid tagasi polnud see võimalik, nüüd on kümneid võimalusi mitte saada või edasi lükata emadust jnejne. Kui sa ise kujutad ette, et sedA PEAB ja valikut ei ole, siis on see su oma peas kinni. Isegi keegi ei vaata enam viltu või "ju tal on midagi viga" näoga, kui naisel pole lapsi.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 16:47 Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus
-
Külaline
Head fantaasiad sul. Me saame hoopis tunnustust, et vähendasime oma jalajälge ja ei aidanud kliimasoojenemisele kaasaKülaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 20:22Lastetu naine on 3 sort. Tulevikus saadetakse nad sunnitööle. Ühiskonna ees võlga tagasi teenima.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 17:03 Suur osa naisi ei saa tänapäeval lapsi. Hinnanguliselt on 2030aastaks 40% naisi lastetud. Ega nad selle pärast vähem naised ei ole. Üksikud naised on ühiskonna kõige õnnelikum ja tervem grupp.
-
Külaline
"Ei soovinud. Kui juba olemas on, võib õnnelik olla. Sama õnnelik oleks ilma titeta."Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 19:23
[/quote]
Siin on keegi vaimselt häiritud kodanik, kes teiste eest vastab.
Ma ju ütlesin, et ma ei soovinud, aga loomulikult, kui üks elus hingeke sul kõhus liigutab, siis oleks imelik siunata, et miks nii.
-
Külaline
Minu jaoks on emadus valik. See ei saa olla paratamatus, sest pole lihtsalt kõigile. Seda enam, et ma ei ole kindel, et minu emadus oleks õige valik kui minu kõrval oleks teistsugune mees kui on minu abikaasa. Emadus ei ole minu jaoks just kõige lihtsam ja loomulikum. Kuigi arvasin, et olen selleks valmis ja võtan asju realistlikult, siis tegelikkus on olnud raskem (eelkõige beebi-iga). Mees, kes põhiraskuse lapse osas minu õlule oleks jätnud, oleks mind väga ruttu lapse saamist kahetsema pannud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline