Milleks neid lollakaid aasta ema ja isa konkursse korraldada?
https://parnu.postimees.ee/8359772/luuk ... ti-vaagima
Pärast kaitseliitlase Marko Miiteri tänavuseks Pärnumaa aasta isaks nimetamist hakkasid kohalikus kogukonnas liikuma sõnumid ja helisema telefonid. Ka konkursi žüriisse kuulunutele esitati küsimus, kas ja kui palju mehe tausta uuriti.
Mees on olnud lähisuhtes vägivaldne. Kriminaalmenetluse käigus uuritud juhtum viib aastate taha. Menetlus otsustati 2010. aastal lõpetada, kuna Miiteri süüd ei hinnatud tol ajal suureks ning lähisuhtevägivald taandati konfliktiks, mille vastu puudus avalik menetlushuvi. Ometi tuvastas kohtueelne uurimine, et Miiter kasutas nii vaimset kui füüsilist vägivalda, tekitades hirmu, valu ja tervisekahjustusi: verevalumeid, marrastusi ja kriimustusi.
Vägivallatsemine leidis avalikku käsitlust ka aastal 2013, mil Miiter valmistus kandideerima Pärnu linnavolikokku. Ta võttis oma kandidatuuri tagasi, kui ajaleht temalt toimunu kohta küsis. «Kas te kirjutate sellest siis ka, kui ma loobun?» küsis Miiter toona ajakirjanikult.
Nüüd oli Miiter siiski valmis rambivalgusesse astuma ja võttis aasta isa tiitli vastu. «See tiitel tuli mulle üllatusena, EROKist sain kirja, et olen nomineeritud,» rääkis Miiter isadepäeval Endla sammassaalis tseremoonial. «Aga väga positiivne üllatus oli.»
Miiter ise ei pidanud koduseinte vahel vägivallatsemist asjassepuutuvaks. «Tegemist oli isikliku pereolukorra, mitte kuriteoga ning pärast seda liikusime perena edasi ja ehitasime oma suhte austusele ja koostööle,» kommenteeris Miiter. «Isana olen pühendanud oma elu lastele ja kogukonnale: koolitan inimesi kriisiolukordades ja sõjalise rünnaku korral toimetulekuks ning panustan aktiivselt Kaitseliidu tegevusse. Olen õppinud, kuidas keerulistest aegadest edasi liikuda, vastutus võtta ja lastele eeskujuks olla. Need on väärtused, mille eest mulle aasta isa tiitel omistati.»
Aasta isa
-
Külaline
Mehis Viru oli samuti kergejõustikutreenerina tegutseva Kersti Viruga justkui musterpere ning Mehis valiti 2006. aastal Naisliidu poolt aasta isaks.
-
Külaline
Päris kurb, et komisjon tutvus asjaoludega ja arvas, et pole põhjust otsust ümber vaadata, sest peresisene asi. Oleks naabrinaisele tappa andnud, siis oleks asi tõsine, aga nagu varasemategi uurimiste järgi otsustati, siis see on ainult väike pereprobleem, kui oma naist natuke klobid. Muidu ju tore mees.
-
Külaline
Sellest mehest ja ta naisest peaks eraldi teema tegema. Seal on ikka paju arutada. Kumba teha, kas ajaviitesse või pere alla?Külaline kirjutas: ↑03 Dets 2025 18:11Mehis Viru oli samuti kergejõustikutreenerina tegutseva Kersti Viruga justkui musterpere ning Mehis valiti 2006. aastal Naisliidu poolt aasta isaks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist