Termos/termoskruus kohvi jaoks

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Nov 2025 19:39 Mul termoskruus seest plastikuga ja ei saa kasutada, sest vastik maitse tuleb kohvile juurde. Nii et on küll selliseid kruuse, mis maitse vastikuks muudavad.
Plastik võib jah kõrvalmaitset anda. Ma näiteks ei saa ka papptopsikust kohvi juua, täielik papimaitse on juures.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2025 20:00
Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 20:04 Maitset annab terasest termos/termokruus.
On keraamilise sisuga - kui hea see on? Kas hakkab mingit kõrvalmaitset andma? Või on klaasist sisuga parem?
Kui kaua need joogi soojana hoiavad, pole oluline.
Põhiline, et ei tuleks mingit kõrvalmaitset ja et ei lekiks!!!
Ei anna see mingit maitset. Mul on see

Pilt
Millest nende sisu on?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2025 20:00Ei anna see mingit maitset. Mul on see

Pilt
No, kurat, sinu oma ei anna, aga minu oma annab. Milleks sa vastu vaidled, et ei anna? Mul on teistsugune ja annab vastiku maitse ligi joogile. Kaks korda üritasin, siis jäi kappi seisma. Võtsin teistsuguse kasutusele ja see on ok. Niiet, pole vaja vaielda.
Külaline

See "kõrvalmaitse" tundmine vist oleneb ka täitsa inimese enda maitsetundlikusest.
Mina ei suuda juua kohvi, mis on segatud selle puutikuga. Ja millel on papist kaas. Papptops ei häiri.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2025 21:42Mina ei suuda juua kohvi, mis on segatud selle puutikuga. Ja millel on papist kaas. Papptops ei häiri.
Nagu minu kirjutatud. Kui ma pikemal teel olles mõnest tanklast cappuccinot ostan, on mul alati mõni lusikas kindalaekas. Meeldib see kergelt kohviga läbisegatud vaht. Puupulk rikub maitse ära. Kaant ka peale ei pane.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Nov 2025 20:45
Külaline kirjutas: 28 Nov 2025 20:00
Külaline kirjutas: 08 Nov 2025 20:04 Maitset annab terasest termos/termokruus.
On keraamilise sisuga - kui hea see on? Kas hakkab mingit kõrvalmaitset andma? Või on klaasist sisuga parem?
Ei anna see mingit maitset. Mul on see

Pilt
Millest nende sisu on?
Roostevaba teras. Väga mugav tass on.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Nov 2025 21:57
Külaline kirjutas: 28 Nov 2025 21:42Mina ei suuda juua kohvi, mis on segatud selle puutikuga. Ja millel on papist kaas. Papptops ei häiri.
Nagu minu kirjutatud. Kui ma pikemal teel olles mõnest tanklast cappuccinot ostan, on mul alati mõni lusikas kindalaekas. Meeldib see kergelt kohviga läbisegatud vaht. Puupulk rikub maitse ära. Kaant ka peale ei pane.
Siiralt tänan õnne, et mu maitsemeel on täiesti tundetu. Mul ei ole mingit vahet, kas seda kohvi on segatud puutüki või plastikkõrrega. :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Nov 2025 17:20
Guest kirjutas: 28 Nov 2025 21:57
Siiralt tänan õnne, et mu maitsemeel on täiesti tundetu. Mul ei ole mingit vahet, kas seda kohvi on segatud puutüki või plastikkõrrega. :lol:
Sul tõesti veab siis. Ma üsna varajasest noorusest maitse ja lõhnatundlik olnud 😆
Külaline

Guest kirjutas: 08 Nov 2025 20:04 Maitset annab terasest termos/termokruus.
Sel juhul on Sul kindla peale minek ikkagi klassikaline klaasist termos. On ka klaasist kruuse kuid nende soojapidavus on küsitav. Pigem on need mõeldud kohe joomiseks. Termosed on aga reeglina alates 0.5L ehk väiksemaid eriti vist ei tehta. Guugeldades klaasist termo või ka poodides käies, otsi klaasist sisuga variante. Netist jäid näppu hetkel sellised :

Üks variant on siin https://bigbox.ee/product/4905363-klaas ... YwJGwwJGgw

Teetermos, klaasist mida saab kindlasti ka ilma sõelata kasutada kuid soojapidavus on küsitav kuna seda nimetatakse ka terminiga teepudel https://kind.ee/et/pood/teesoelaga-klaa ... /?cat=noud

Kohe riiulis olev klaastermos on motonetis, mis näeb kole välja aga oma tööd teeb uskumatult hästi, ehk hoiab korralikult sooja https://www.motonet.ee/toode/airam-term ... ct=42-1022

Termoste miinuseks on nende suurus ja välimus võrreldes tassiga. Aga samas kui nõudmised on nii kõrged, peab milleski ka järgi andma.

Lugedes sellest et tegemist on kõrge maitsetundlikkusega siis tõenäoliselt peale klaasi mingit varianti ei ole. Mingid reklaamifirmad pakuvad sellist klaasist sisuga tassi, kuid selle soojapidavus ei saa olla eriti kõrge. Ehk jook jahtub tõenäoliselt suhteliselt kiiresti. Samas kui seda hoida kotis soojas, ehk hoiab kauem link on siin https://www.llreklaam.ee/et/a/bello-420 ... lisseinaga

Ning teine variant veel selline https://www.kulinagroup.ee/termostass-3 ... mainImage3
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist