Lihtsalt tüütu

vana hea klassika
Külaline

Lihtsalt tüütu

Postitus Postitas Külaline »

Miks turul ja väikepoodides ALATI kaardimaksekviitungit topitakse? Sealt ei näe isegi mida ma ostsin. Mida ma selle lipakaga tegema peaksin?
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Aga ütle, et sa ei taha seda ja kõik. Ega müüja hiromant pole, et teada, kes tahab seda tsekki ja kes mitte. Pole küll müüjana töötanud, aga neil vist on isegi kohustus see kaasa toppida(või harjumus) kui raha tagasi annavad.

/Juustup
Külaline

Miks müüja küsida ei võiks? Turul venelase ja krt teab mis maalased ei saaks minust arugi.
Külaline

Juustup kirjutas: 10 Juul 2024 16:05 Aga ütle, et sa ei taha seda ja kõik. Ega müüja hiromant pole, et teada, kes tahab seda tsekki ja kes mitte. Pole küll müüjana töötanud, aga neil vist on isegi kohustus see kaasa toppida(või harjumus) kui raha tagasi annavad.

/Juustup
Mis raha tagasi? Eestis makstakse kaardiga.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:07
Juustup kirjutas: 10 Juul 2024 16:05 Aga ütle, et sa ei taha seda ja kõik. Ega müüja hiromant pole, et teada, kes tahab seda tsekki ja kes mitte. Pole küll müüjana töötanud, aga neil vist on isegi kohustus see kaasa toppida(või harjumus) kui raha tagasi annavad.

/Juustup
Mis raha tagasi? Eestis makstakse kaardiga.
Ei maksta alati kaardiga. Sularaha osakaal on kõvasti vähenenud tõesti, aga see on täiesti käibel ja kasutuses.

/Juustup
Külaline

Et järgmises poes oleks sul kotis nodi kohta tõestuseks sama päeva tšekk.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:03 Miks turul ja väikepoodides ALATI kaardimaksekviitungit topitakse? Sealt ei näe isegi mida ma ostsin. Mida ma selle lipakaga tegema peaksin?
Minu meelest nad peavad seda tegema, sest kui seda turumüüjat külastaks maksuameti kontroll, siis tal peab olema ette näidata kviitung, et ost-müük pole mustalt tehtud. Samas ma ei oska öelda, kuidas nad seda sularahaga tehtud müügi puhul tõestavad. Mul on tuttav, kes müüb talukaupa turgudel ja tema ükskord selgitas, aga võibolla on sellel mingi muu põhjus.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 16:44 Et järgmises poes oleks sul kotis nodi kohta tõestuseks sama päeva tšekk.
No turu nodi on nii erinäoline, et Selver selle vargust küll ei kahtlusta. Nüüd ei ole enam toidupoodidelgi t
Külaline

Toidupoodidelgi ei ole enam tšeki andmise kommet, vähemalt makseautomaadis mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 17:07 Toidupoodidelgi ei ole enam tšeki andmise kommet, vähemalt makseautomaadis mitte.
aga osadest toidupoodidest pole võimalik pärast uksest muidu välja pääseda, kui iseteeninduskassast väljaprinditud ostutšekki kuhugi sisse ei skänni. Promo ketis on nüüd selline uuendus (aga samas puudub neil kassa juures silt, mis sellest teavitaks ja hoiataks, et tšekk tuleb alles jätta)
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Sikupilli Prismas ka see totrus. Nagu niimoodi vargad mõnd asja maksmata ei saaks jätta.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Külaline

No aga loe siis tšekilt: väljavõtte kontrolliks.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 18:36 No aga loe siis tšekilt: väljavõtte kontrolliks.
Et kui makse kontolt maha ei ole läinud, siis lähen uuesti maksma või :D
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 20:59
Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 18:36 No aga loe siis tšekilt: väljavõtte kontrolliks.
Kui termanli ise summa sisestama peab, siis vahel võib ka komakohtadega nihu minna.
Näiteks 5.17 asemel müüja paneb 51,7....või lausa 517.

Inimestel üldjuhul on nii kiire, et rutti viipega piiksutatakse kaart läbi ja summat üldse ei vaadatagi.
Ka selliseid apsakaid võib juhtuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 23:04
Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 20:59
Kui termanli ise summa sisestama peab, siis vahel võib ka komakohtadega nihu minna.

Inimestel üldjuhul on nii kiire, et rutti viipega piiksutatakse kaart läbi ja summat üldse ei vaadatagi.
Tõsi. Eriti välisriikides tuleb seda eriti silmas pidada, et summa oleks ikka täpselt õige, mida ekraanil näed. Eestis pole kunagi ette tulnud.
Külaline

Ja millega ma seda tõde hiljem enam müüjale tõestan?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 00:29

Seepärast peadki enne vaatama, mida maksad. Aga on ka olnud juhtumeid, kui sama summa on ka mitu korda maha läinud. Ja muid jamasid on ka juhtunud - nt oli arvel 5 leiba. Vaadati videost üle, sai korda.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 00:42

Seepärast peadki enne vaatama, mida maksad. Aga on ka olnud juhtumeid, kui sama summa on ka mitu korda maha läinud. Ja muid jamasid on ka juhtunud - nt oli arvel 5 leiba. Vaadati videost üle, sai korda.
Kas turul on ka kaamerad müüjate juures või kust see video võetakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 00:55
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 00:42

Kas turul on ka kaamerad müüjate juures või kust see video võetakse?
No mida niisama jahuda? Kui on võimalus vaadata, siis vaadatakse. Kui pole, siis vaata ise, mis su tšeki peale kirjutatud on.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 00:29

Loll oled või? Sellepärast antaksegi tšekk ju! Jeebus
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kaegu ja 10 külalist