Kangajäägid, mida teha

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Kangajäägid, mida teha

Postitus Postitas Külaline »

Kunagi - nii 25-40a tagasi - sai kõikidele pere liikmetele suurema osa rõivaist ise õmmeldud. Olid ka sellised perioodid, kui lisaraha teenimiseks sai valmistatud nukuriideid ja koroonaajal näomaske.
Sellest ajast voodi all järgi plastikkastidest suur kogus kangajääke, suuremad sobivad lapitekkide-lasteriiete õmblemiseks, väiksematest saaks mingeid muid näputöid ja nukuriideid teha.
Kuhu neid pakkuda? Asuvad Tallinnas.
Tervete kangaste reste (nii enda, vanaema kui ämma kappidest pärit) olen järjest uuskasutuskeskusesse tassinud.
Aga erikujulisi kangajääke sinna vastu ei võeta.
Kas oskab keegi soovitada mõnd õmblusjääkidest huvitatud hobigruppi või seltsi?
Külaline

Ehk pensionäride, puudega inimeste keskused.
Külaline

Kangajäägid on üle kogu maailma üks suuremaid nuhtluseid. Seetõttu tahetakse kiirmood isegi ära keelata. Neid eriti ei taheta isegi ümbertöötlemisse võtta, sest kogused on nii suured.
Külaline

Kui on naturaalne materjal, siis võid üritada isegi maha müüa. 100% puuvill, lina, vill, siid. Sünteetikaga pole midagi peale hakata.
Külaline

Kas sa ise pajalappe ei viitsiks neist õmmelda? Neid kulub ikka ära.
Külaline

FB viskab mulle alailma mitmeid lapitekkide tegijaid ette. Äkki mõni nendest oleks huvitatud?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Nov 2025 18:58 Kas sa ise pajalappe ei viitsiks neist õmmelda? Neid kulub ikka ära.
Probleem ongi eelkõige selles, et need ajad, kui kunagi lihtsalt niisama või müügiks midagi ise sai nikerdatud, on ammu möödas. Praegusel ajal vahel õmblen ka, aga ainult siis, kui tõesti vaja. Pajalappe kulub üks paar umbes 5a peale.
Lapselapsi ka veel pole, et oleks vaja nukuriideid õmmelda. Eks ma osa jätan nagunii selleks varuks, aga ülejäänud sokutaks hea meelega ära kellegile, kes neist, midagi teha viitsib.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 18:58 Kas sa ise pajalappe ei viitsiks neist õmmelda? Neid kulub ikka ära.
Tõesti?
Olen 10 aastat ilma nendeta hakkama saanud. Küsi mõne üksiku mehe käest, kui palju ta ahju kasutab, pannist piisab ja pajalappidega pole midagi peale hakata.
Külaline

Äkki laste kunstikool või kunstikool või taoline ring, isegi lasteaiad, koolid. Neist juppidest saaks teha kollaaze. Riide lõikamine ja sobitamine kokku teise lõigatud tükiga on käeliselt arendav ja loov.
Aga ma mõistan, sa tahaks ju korraga kõigest lahti saada, mitte hakata otsima neid kes otsivad riidejääke.
Äkki fb pakud välja. Ehk mõned kunstiõpetajad või tegevusterapeudid leiavad kuulutuse ja saab väiksema vaevaga need realiseerida.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Nov 2025 18:58 Kas sa ise pajalappe ei viitsiks neist õmmelda? Neid kulub ikka ära.
Tänapäeval on pajalapid silikoonist.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Lugesin kuskilt, et kangajääke võtavad kasside turvakodud, lemmikutele pannakse alla, seal pidi neid palju minema, võib sinna pakkuda. Kujutan ette, et sünteetika peaks ka sobima. Täpselt ei tea muidugi.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Nov 2025 16:53Tänapäeval on pajalapid silikoonist.
Ja ongi vastikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Nov 2025 16:53Tänapäeval on pajalapid silikoonist.
No igas poes on ka riidest pajalapid ja -kindad müügil. Täiesti tänapäeval.
Külaline

Jah, on, aga hirmsat hinda küsitakse nende eest ja on enamasti jube jäigad.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2025 19:56 Jah, on, aga hirmsat hinda küsitakse nende eest ja on enamasti jube jäigad.
Mis on hirmus hind? Kui korra läbi pesed, pole jäigad.
Külaline

Siin muidugi ekstreemne hinna näide 45€.

https://hoppdisain.ee/et/e-pood/tooted/ ... paar-urdid
Siin Prisma omad 14€
https://www.prismamarket.ee/en/toode/pa ... 1801015713
https://www.prismamarket.ee/toode/pajal ... 1720558063 (jäikus ei kadunud ka peale mitmekordset pesemist, kortsu tõmbasid)
https://pood.toomihkli.ee/et/a/pajalapid-ainalaadne 20€
Ma ostan oma parimad pajalapid alati teise ringi poodidest. Mõnusalt pehmed ja odavad. Aga ostaks ka eraisikult, kui on mõnusad ja odavad.
Külaline

Kui need kangad sama vanad on (25-40aastat) siis ega keegi eriti neid vanaaegseid mustre enam taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Nov 2025 20:46 Kui need kangad sama vanad on (25-40aastat) siis ega keegi eriti neid vanaaegseid mustre enam taha.
Vägagi tahavad. Nostalgialaks täiega.

Siin üldse hullud hinnad. Üks pajalapp 24€
https://peipsimaa.ee/pood/pajalapid-1
Külaline

No nt K-rautast saab päris odavalt. Tegelikult on ka muudes poodides normaalse hinnaga, aga e-poodide valikus neid pole. Mul 3 paari juba 20 aastat. Peavad ju hästi vastu.
Külaline

Mul tulevad sellised plekid peale, mis enam pesus maha ei lähe. Ostan uued umbes kord aastas. Hoian neid ju köögis nähtaval kohal ja ei taha, et need koledad välja näevad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist