Kui kallis on tööl käimine?

Külaline

Kui kallis on tööl käimine?

Postitus Postitas Külaline »

Palju teile läheb maksma tööle minek ja sealt tagasi koju jõudmine? Ise elan maal ja bussipileti hind tõusis selle kuuga üks euro. Minu kulu bussiga käies on nüüd siis 5 eurot tööpäeva eest, autoga - kui ainult kütust arvestada - läheks 6 eurot umbes. Samas arvan, et on inimesi, kellel tuleb minust rohkem maksta. Kuidas siis on?
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Autoga tööl käimist on keeruline arvestada. Selleks peaks kulude päevikut pidama. Kas arvestad ainult kütust? oot oot, aga hooldused, kindlustus, ootamatu remondiarve, rehvide ostmine. Lisaks veel amortisatsioon, kas ka seda arvestada? Kunagi autoajakirjanikud tegid katseid eri autodega. Kilomeetri läbimise hind tuli neid kõiki asju arvestades 25-50 senti. Olenes auto vanusest, margist ja kui palju see lagunes.
Külaline

taivopalm kirjutas: 03 Juul 2024 19:15 aga hooldused, kindlustus, ootamatu remondiarve, rehvide
Kui on auto, siis need asjad nagunii.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Vastan teemaalgataja küsimusele. Mul töölkäimise kulu rahalises mõttes on null.
Külaline

Minul on ka 0, kuna töötan kodukontoris. Kui on vaja minna aastas mõned üksikud korrad kontorisse, mis asub teises linnas, siis maksab tööandja sõidukulu ning ka kontori ees parkimise tasu.
Külaline

Mul ka mineku ja tuleku kulu null, suvel käin rattaga, miinuskraadidega jalgsi. Elan linnas, töökohta on 4km. Kui taivopalmilikult läheneda, siis peaks ka ratta soetamise kulu arvestama, sellega samas suurusjärgus on ilmselt ilmastukukindlad riided ja jalatsid.
Kui ma hakkasin oma maakodust tööle käima Tallinna 80km kauguselt ja sooviksin veel linna sees ka Tallinna ühistranspordiga liigelda, siis Harjumaa liinide info kohalselt tuleks mul 30 päeva pileti eest maksta 80 eurot, seega ühe tööpäeva pileti kulu oleks umbes 4 eurot. Aga ilmselt ma nii kaugelt siiski Tallinna tööle ei käiks ja sõidukulu oleks ühistranspordiga väiksem. Iseasi on et enamus päevadel ma ühistranspordiga peale tööüäeva lõppu koju ei saaks, kui Tallinna jõuab buss kella 10 paiku, siis tagasi läheb juba kell 17. Nii lühikest tööpäeva vist kusagil pole, eriti kui arvestada veel bussilt tööle ja töölt bussi jõudmine lisaks.
Külaline

Tallinnas 2 bussipeatust. Järelikult kulu 0. Ilusa ilmaga vahel jalgsi.
Õde elab maal. Tööle saamiseks tuleb sõita 50 km. Lähemal tööd pole, vähemalt erialast.
Külaline

Tallinna elanikuna ühistranspordiga sõites 0€. Mõnikord lähen autoga, töökoht ~10 km kaugusel, parkimine tasuta. Rattaga võiks ka minna.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Osa töölkäimise kulusid on otsesed (kulutused transpordile jne), teised pigem kaudsed (kulutused meigile, töörõivastele, töölõunatele jne).

Õnneks on mul niisugune amet, mis võimaldab töötada üsna palju kodukontoris. Linnas on töökabinet küll olemas, aga püüan sealt viilida ja töö pigem koduses arvutis ära teha. Ütleks, et töölkäimine on eeskätt ajaliselt kallis, tipptunni ummikutes passimine mulle väga ei istu. Kodus töötamine annab kokkuhoidu ka pere toidulaua näol, kuna saab teha kauavalmivaid soodsaid roogi (nt puljongisuppe, ahjupraade). Kui mul on kontoritööpäev, siis haaran õhtul koju tulles midagi valmistoiduletist kaasa ja see tuleb kallim.
Külaline

Töötan kodust, nii et sõidukulu ei ole. Aga mina ostan ise arvuti, monitorid jms. Kokku umbes 2000 aastas. Igal aastal ei ole vaja vahetada, aga nii keskmiselt ikka tuleb. Tööasjad peavad korralikud olema.
+ kiire internet, mis on vist ca 40 eurot kuus.
Kui tööd ei teeks, ei peaks nii võimas nett olema.
Nii, et umbkaudu siis 200 euri kuus tuleb kui kuude peale ümber arvestada.
lugeja

Postitus Postitas lugeja »

Sel nädalal 2,56 €, hiljem 1,88 € päev, liinibussiga.
Külaline

Jalavaev ainult
Külaline

Kunagi kalkuleerisin, et ca 800 eurot kuus tuli autokulu. Mujale kui tööle väga ei sõida.
Külaline

Mul ka null. Lähen jalgsi viis minutit ja ainult siis, kui on mingi koosolek. Suure osa ajast töötan kodukontoris, neil päevil ei meigi ka. Koosolekutel käin täpselt samade riietega nagu koduski - casual.
Külaline

Mul on ideaalne töö ja töökoht, kui võrrelda teisi ameteid kulude mõttes. 0 kulu minu jaoks. Asub 2 km kaugusel. Tööl on vormiriietus. Ära laki, ära muki. Juuksed pane kinni. Küüsi ei või lakkida. Lõika lühikeseks. No meikida võib ikka soovi korral, aga see on mõttetu. Soengu võid ka muidugi teha, aga ka see on mõttetu. Müts pähe, peast ära. Osta mugavad tossud ja saad ka füüsiliselt end palju liigutada. Mõni päev isegi liiga palju, nii et mõtled vahepeal, kui hea on istuda. Haiglatöö.
Külaline

20€ nädalas.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 19:30
taivopalm kirjutas: 03 Juul 2024 19:15 aga hooldused, kindlustus, ootamatu remondiarve, rehvide
kindlustus jah, aga teised kulud sõltuvad küll sellest, kui palju su läbisõit on. hoolduse aeg jõuab märksa kiiremini kätte ja rehvid jm autoosad kuluvad kiiremini, mida rohkem sa liigud. ma varasemalt sain samade rehvidega 4-5 aastat sõita enne kui vahetasin, nüüd töö tõttu palju sõites vahetan max 2 aasta möödudes. õnneks tööandja maksab autokompensatsiooni, aga kui tahaks auto maha müüa, siis ka hind sõltub sellest, kui suur läbisõit on. ainult erasõite tehes sõitsin kuus 500-600 km, nüüd 1500 ringis - 5 aastaga läbisõit 30-36000 asemel 90000, see kajastub kohe auto müügihinnas
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 06:44
kindlustus jah, aga teised kulud sõltuvad küll sellest, kui palju su läbisõit on. hoolduse aeg jõuab märksa kiiremini kätte ja rehvid jm autoosad kuluvad kiiremini, mida rohkem sa liigud. ma varasemalt sain samade rehvidega 4-5 aastat sõita enne kui vahetasin, nüüd töö tõttu palju sõites vahetan max 2 aasta möödudes. õnneks tööandja maksab autokompensatsiooni, aga kui tahaks auto maha müüa, siis ka hind sõltub sellest, kui suur läbisõit on. ainult erasõite tehes sõitsin kuus 500-600 km, nüüd 1500 ringis - 5 aastaga läbisõit 30-36000 asemel 90000, see kajastub kohe auto müügihinnas
Enda auto kasutamine töösõitudeks on tõesti tegelikult suur kulu ja seda ei kompenseerita. Tööandjale muidugi kasulik diil.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 10:42
Enda auto kasutamine töösõitudeks on tõesti tegelikult suur kulu ja seda ei kompenseerita. Tööandjale muidugi kasulik diil.
Kui ta saab 1000 km hüvitist, siis on see ju aastas 2400 eurot rohkem, kui kütus.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 12:30
Külaline kirjutas: 10 Juul 2024 10:42

Kui ta saab 1000 km hüvitist, siis on see ju aastas 2400 eurot rohkem, kui kütus.
huvitav arvutuskäik, kust sa selleni jõudsid?
30 senti km on maksimaalne võimalik hüvitis, aga väga paljud firmad hüvitavad 10-20 senti km ja kui ei sõida just tikutoosiga, siis on km küttekulu suurem kui 6 senti km kohta. ma hiljuti tankisin enne ja pärast pikka sõitu ja kuluks tuli 11 senti km, kusjuures tanklas on tavapärasest suurem soodustus ja autogi keskmine umbes 5 a vana
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist