Kuumaõhufritüür
-
Külaline
Kuumaõhufritüür
Plaanis osta kuumaõhufritüür, aga valik on suht lai. Palun soovitage, kas mõttekam on valida sahtliga fritüür või PIgem ahju tüüpi (restid/plaadid)?
Eelkõige hakkavad seda kasutama varateismelised lapsed oma friikate/nagitsate tegemiseks; suuremad toidud ja küpsetised teen ilmselt ka edaspidi suuremas ahjus.
Eelkõige hakkavad seda kasutama varateismelised lapsed oma friikate/nagitsate tegemiseks; suuremad toidud ja küpsetised teen ilmselt ka edaspidi suuremas ahjus.
-
Külaline
Kuumaõhu fritüür tuleb valida selle järgi kui kerge seda pesta ja hooldada on.
Plaanites seal friikartuleid teha? Meie peres nii ebatervislikke toite ei sööda kunagi.
Plaanites seal friikartuleid teha? Meie peres nii ebatervislikke toite ei sööda kunagi.
-
Külaline
Meil on mõlemad, mina eelistan ahjukujulist, kuna neid panne on oluliselt lihtsam pesta. Ega muud vahet eriti polegi.
-
Külaline
Ahjukujuline mahutab üldiselt rohkem.
Mul on kopsikuga, kõige väiksem(0.3l vist oli maht). Pole lihtsalt vaja rohkem. Pole minuarust seda kopsikut ka raske pesta. Kui näiteks kana või liha teen siis kasutan ümaraidküpsetusvormi paberit(nagu suured muffini paberid), sest muidu kipub resti külge jääma liha. Aga muidu piisab vaid kuuma veega kopsiku loputamisest.
Aga kopsikumahud on ka erinevad. Ja kahe kopsikuga on ka olemas.
Mul on kopsikuga, kõige väiksem(0.3l vist oli maht). Pole lihtsalt vaja rohkem. Pole minuarust seda kopsikut ka raske pesta. Kui näiteks kana või liha teen siis kasutan ümaraidküpsetusvormi paberit(nagu suured muffini paberid), sest muidu kipub resti külge jääma liha. Aga muidu piisab vaid kuuma veega kopsiku loputamisest.
Aga kopsikumahud on ka erinevad. Ja kahe kopsikuga on ka olemas.
-
Külaline
Kopsikuid ja muid vidinaid on väga mugav nõudepesumasinas pesta. Seega, selle järgi küll ei valiks.Guest kirjutas: ↑19 Nov 2025 02:02 Kuumaõhu fritüür tuleb valida selle järgi kui kerge seda pesta ja hooldada on.
Teie peres ei sööda friikartuleid. Paljudes peredes aga süüakse.
Peab ütlema, et friikad tulevad fritüüris väga head.
-
Külaline
Veidi teemaväline küsimus, aga millega te bataadifriikaid maitsestate? Mõnes söögikohas on need ülihead, kodus kuidagi ei tule nii hästi välja. Sool küll, aga mingi maitseõli või pulber?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 21:34Peab ütlema, et friikad tulevad fritüüris väga head.
-
Külaline
Ma ei olegi teinud bataadifriikaid, aga hea, et meelde tuletasid. Poes olen näinud sügavkülmutatud bataadifriikaid. Kas oled neid teinud, ja ei ole head jäänud?Guest kirjutas: ↑19 Nov 2025 22:08Veidi teemaväline küsimus, aga millega te bataadifriikaid maitsestate? Mõnes söögikohas on need ülihead, kodus kuidagi ei tule nii hästi välja. Sool küll, aga mingi maitseõli või pulber?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 21:34Peab ütlema, et friikad tulevad fritüüris väga head.
-
Külaline
Ei, poes müüdavaid pole näinudki. Ikka ise olen hakkinud. Just maitsestamises mu küsimus.
-
Külaline
Fritüüri pesemine on väga tüütu. Fritüür on võrreldes suure ahjuga väga väike ja seetõttu on fritüüri seinad alati pilgeni rasva täis.Rasva võib voolata ka anumast välja.
Suur ahi võtab muidugi rohkem voolu kuid on mugavam ja köök jää b alati puhtam kuidagi.Suurt ahju puhastad põhjalikult 1-2 aastas kuid fritüüri puhastad koguaeg.
Suur ahi võtab muidugi rohkem voolu kuid on mugavam ja köök jää b alati puhtam kuidagi.Suurt ahju puhastad põhjalikult 1-2 aastas kuid fritüüri puhastad koguaeg.
-
Külaline
Ma olen lugenud sellest rasva pritsimisest/suitsemisest, ja juustu lendu tõusmisest aga huvitav, et minul oma fritüüriga ei ole see kunagi õnnestunud. Ja pole ka anumast kunagi midagi välja voolanud.Külaline kirjutas: ↑20 Nov 2025 00:32 Fritüüri pesemine on väga tüütu. Fritüür on võrreldes suure ahjuga väga väike ja seetõttu on fritüüri seinad alati pilgeni rasva täis.Rasva võib voolata ka anumast välja.
Mul kopsiku üleval olevad küttekehad täitsa puhtad.
-
Külaline
Minul ei õnnestu bataadifriikad üldse. Ei ahjus ega kuffis Jäävad kuidagi vettinud ja nätsakad. Tõsi, üleni õlis friteerida ei ole proovinud. Kas õlis just teetegi?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 22:08Veidi teemaväline küsimus, aga millega te bataadifriikaid maitsestate? Mõnes söögikohas on need ülihead, kodus kuidagi ei tule nii hästi välja. Sool küll, aga mingi maitseõli või pulber?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 21:34Peab ütlema, et friikad tulevad fritüüris väga head.
-
Külaline
Miks sa nõudepesumasinasse ei pane?Guest kirjutas: ↑20 Nov 2025 00:32 Fritüüri pesemine on väga tüütu. Fritüür on võrreldes suure ahjuga väga väike ja seetõttu on fritüüri seinad alati pilgeni rasva täis.Rasva võib voolata ka anumast välja.
-
Külaline
Miks nõudepesumasinasse kui on olemas teenijad?Guest kirjutas: ↑20 Nov 2025 19:16Miks sa nõudepesumasinasse ei pane?Guest kirjutas: ↑20 Nov 2025 00:32 Fritüüri pesemine on väga tüütu. Fritüür on võrreldes suure ahjuga väga väike ja seetõttu on fritüüri seinad alati pilgeni rasva täis.Rasva võib voolata ka anumast välja.
-
Külaline
Loomulikult tehkase neid õlis.Igas kiirtoidu kohas saab ju näha kuidas õlivanni pannaks traatvõrgust kauss toorete friikartulitega.Guest kirjutas: ↑20 Nov 2025 17:41Minul ei õnnestu bataadifriikad üldse. Ei ahjus ega kuffis Jäävad kuidagi vettinud ja nätsakad. Tõsi, üleni õlis friteerida ei ole proovinud. Kas õlis just teetegi?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 22:08Veidi teemaväline küsimus, aga millega te bataadifriikaid maitsestate? Mõnes söögikohas on need ülihead, kodus kuidagi ei tule nii hästi välja. Sool küll, aga mingi maitseõli või pulber?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 21:34Peab ütlema, et friikad tulevad fritüüris väga head.
Rohke õli on põhiline komponent.
-
Külaline
Tavalisest kartulist friikad(mitte poe külmutatud) õnnestuvad küll ka ahjus või kuffis. Ei ole õlifritüüri vaja.Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2025 00:17Loomulikult tehkase neid õlis.Igas kiirtoidu kohas saab ju näha kuidas õlivanni pannaks traatvõrgust kauss toorete friikartulitega.Guest kirjutas: ↑20 Nov 2025 17:41Minul ei õnnestu bataadifriikad üldse. Ei ahjus ega kuffis Jäävad kuidagi vettinud ja nätsakad. Tõsi, üleni õlis friteerida ei ole proovinud. Kas õlis just teetegi?Külaline kirjutas: ↑19 Nov 2025 22:08
Veidi teemaväline küsimus, aga millega te bataadifriikaid maitsestate? Mõnes söögikohas on need ülihead, kodus kuidagi ei tule nii hästi välja. Sool küll, aga mingi maitseõli või pulber?
Sellepärast küsingi.
-
Külaline
Mina pole bataadifriikaid kiirtoidu kohtades söönud ja pole näinud, kuidas neid tehakse. Pole ka kunagi nii rasvased tundunud, nagu Mäki kartulifriikad. Aga ülihead on olnud just maitselt. Millega maitsestada, see huvitab.Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2025 00:17Loomulikult tehkase neid õlis.Igas kiirtoidu kohas saab ju näha kuidas õlivanni pannaks traatvõrgust kauss toorete friikartulitega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist