Kuidas pesta piimavahustus masinat ja võileivagrilli
-
Külaline
Kuidas pesta piimavahustus masinat ja võileivagrilli
...sellist piimavahustajat, mis on masin ja nõu ühes tükis.
Ja võileivagrilli.
Ja võileivagrilli.
-
Külaline
Aga võib-olla kõiki asju ei peagi suurelt pesema? Elektrilised masinad üldiselt ei taha vett saada.
Ise olen nt vanaaegset vahvliküpsetajat puhastanud, sel sama kuju nagu võileivagrillil, äärmisel juhul viina sisse kastetud pehme lapiga. Aga tavalisim vahend on siiski lihtsalt kuiv majapidamispaber, millega hõõrutakse toidujäägid ja plekid maha.
Ise olen nt vanaaegset vahvliküpsetajat puhastanud, sel sama kuju nagu võileivagrillil, äärmisel juhul viina sisse kastetud pehme lapiga. Aga tavalisim vahend on siiski lihtsalt kuiv majapidamispaber, millega hõõrutakse toidujäägid ja plekid maha.
-
Külaline
See mind häiribki, et ei saa päriselt pesta. Ja kui ei saa pesta, siis tundub et pühkimine on ikka vähe.
Sest see tass, kuhu ma oma vahustatud piima valan, ei saaks juskui ainult pühkimisest ikka puhtaks. Aga vahustaja peab saama.
Ka ei pühi ma kunagi taldrikut millel oli võileib peal. Aga grill peab saama pühkimisest puhtaks. Seda enam et tihti kõrbeb sinna veel midagi külge ka.
Sest see tass, kuhu ma oma vahustatud piima valan, ei saaks juskui ainult pühkimisest ikka puhtaks. Aga vahustaja peab saama.
Ka ei pühi ma kunagi taldrikut millel oli võileib peal. Aga grill peab saama pühkimisest puhtaks. Seda enam et tihti kõrbeb sinna veel midagi külge ka.
-
Külaline
Olen videotest näinud, et grilli vahele pannakse küpsetuspaber ja siis alles võiku. Mul endal on panini grill, mida on lihtne puhastada selle ühtlasema pinna tõttu, nii et ei tea, kuidas see nipp klassikalise võileivagrilliga toimiks, mis jooned sisse surub.
-
Külaline
Piimavahustajat mul endal (eraldi masinana) ei ole ja tundub ääretult kummaline, kui lahendus selline, kus kopsikut ei saa kraani alla panna... Kunagi üks sõper õpetas suure kobaka blenderi kannu osas, et seda on mõistlik puhastada mitte kraani all ukerdades vaid hoopis panna kannu vett ning see sisse lülitada. Ning siis vajaliku arvu kordi vett vahetada ja korrata. Ehk toimiks ka piimavahustajaga? Kuuma/keeva veega?
Võileivagrilli osas ma ülearu isiklikult ei muretse, sest enne iga kasutust seade kuumeneb ja küpsetab võimalikud bakterid ja muu jama ära. Rösterit ju ka kraani alla ei topi.
Võileivagrilli osas ma ülearu isiklikult ei muretse, sest enne iga kasutust seade kuumeneb ja küpsetab võimalikud bakterid ja muu jama ära. Rösterit ju ka kraani alla ei topi.
-
Külaline
See on palju aeglasem, kui voolava vee all pesta. Kui kraanikauss on väga pisike, no lase siis dušiga üle!Külaline kirjutas: ↑20 Nov 2025 22:58Kunagi üks sõper õpetas suure kobaka blenderi kannu osas, et seda on mõistlik puhastada mitte kraani all ukerdades vaid hoopis panna kannu vett ning see sisse lülitada. Ning siis vajaliku arvu kordi vett vahetada ja korrata.
-
Külaline
Aeglasem võib-olla pisut küll. Aga blenderil on ju terad põhjas ja sealt sügavikust terade vahelt keeruline niigi pesta. Vett sisse pannes keerutab masin ise selle jama sealt lahti. Ma vahelt pesen saumiksri otsa ka nii, et panen selle vette ja tööle - ohutu ja lihtne.Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2025 00:01See on palju aeglasem, kui voolava vee all pesta. Kui kraanikauss on väga pisike, no lase siis dušiga üle!Külaline kirjutas: ↑20 Nov 2025 22:58Kunagi üks sõper õpetas suure kobaka blenderi kannu osas, et seda on mõistlik puhastada mitte kraani all ukerdades vaid hoopis panna kannu vett ning see sisse lülitada. Ning siis vajaliku arvu kordi vett vahetada ja korrata.
-
Külaline
Mul on 3 blenderit olnud, kõigil on saanud põhi lahti keerata ja terad eraldi pesta. Sinu omal ei saa?Külaline kirjutas: ↑21 Nov 2025 12:25Aga blenderil on ju terad põhjas ja sealt sügavikust terade vahelt keeruline niigi pesta.
-
Külaline
Milline see piimavahustaja on? Kas veekeetja tüüpi masin?
Võileivagrilli ma olen puhastanud niiske lapiga. Kui veel veidi soe on, tuleb ka kõrbenud juust ilusti lahti.
Võileivagrilli ma olen puhastanud niiske lapiga. Kui veel veidi soe on, tuleb ka kõrbenud juust ilusti lahti.
-
Külaline
Aga mida kasutusjuhend pesemise kohta ütleb? Tavaliselt on juhendis kirjas, kas saab lahti võtta või on mingid tabletid, kuidas neid kasutada, mitu korda loputada jne.Külaline kirjutas: ↑20 Nov 2025 08:28sellist piimavahustajat, mis on masin ja nõu ühes tükis.
-
Külaline
Piimavahustaja otsik torka hambaorgi või nõelaga läbi.
Meil on töö juures jura kohimasin. Loomulikult ma lasen masina igal õhtul masinpesuga läbi, aga kui võtan vahustajaotsa ära, siis seal on ikkagi kuivanud piima rant. Kraabin selle noaotsaga ära. Ei aita alati lihtsalt see üld piimapuhastus.
Meil on töö juures jura kohimasin. Loomulikult ma lasen masina igal õhtul masinpesuga läbi, aga kui võtan vahustajaotsa ära, siis seal on ikkagi kuivanud piima rant. Kraabin selle noaotsaga ära. Ei aita alati lihtsalt see üld piimapuhastus.
-
Külaline
Jural on ka peale igakorrase piima kasutamise järgse puhastuse veel ka tabletiga puhastus, mida peaks tegema igal õhtul. Meil küll aitab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist