Suhkrusõltlane
-
Külaline
Suhkrusõltlane
On siin endisi suhkrusõltlasi, kes on sellest nõiaringist välja tulnud. Paluksin teie abi, et mida teha.
Ma pean igapäev sööma midagi magusat ja kogused on suured. Ei ole nii, et võtan 2 kommi ja aitab. Ikka terve paki pean korraga ära sööma. Eile sõin näiteks 300 gr Kirjut koera. Ma ise arvan, et mul on juba sõltuvus. Kui magusat ei saa, siis on tuju paha jne.
Ma pean igapäev sööma midagi magusat ja kogused on suured. Ei ole nii, et võtan 2 kommi ja aitab. Ikka terve paki pean korraga ära sööma. Eile sõin näiteks 300 gr Kirjut koera. Ma ise arvan, et mul on juba sõltuvus. Kui magusat ei saa, siis on tuju paha jne.
-
Külaline
Mina nii teengi ja vahel venitan mitu nädalat välja nii, et magusat ei söö. Ja siis, täiesti lambist ostan kaks suurt Fazeri šokolaadi ja pistan paari päevaga nahka. Siis jälle paar päeva kirun ennast, sest lisaks muule kahjulikule tekitab magus mulle tohutult gaase. Eile just ostsin pärast paaripäevast magusapaastu karbitäie neid sommide rohelisi marmelaadikuule. Hetkel on karp veel avamata, aga näis, kui kauaks.Külaline kirjutas: ↑15 Nov 2025 17:59 Ei tohi ühtegi magusat asja koju osta.
Olen proovinud oma magusasöömist reguleerida küll vitamiinidega (magneesium) või muude toitudega, mis jutu järgi peaks magusaisu vähendama. Kõrvitsaseemned näiteks. Minule nad küll nii ei mõju. Lisaks on neist pärast raske hambavahed puhtaks saada. Värsked datlid on head, aga sisaldavad ju samuti suures koguses suhkrut. Niiet ma ei teagi.
jah, ma ka ei osta maiustusi koju. tellin selveriga toidu ja valmistan lahjat ja tervislikku sööki. kui magusa isu on, söön puuvilju ja pähkleid või joon vett.
-
Külaline
ma soovitan sul proovida nii, et võta endale mingi üks sort magusat. Nt mesi. Kui on magusaisu, sööd mett. Midagi muud endale ei luba. Lõpuks on meest nii villand, aga midagi muud endale ei luba.
-
Külaline
-
Külaline
Ei. Sholaadi võtta ei tohi. Ainuke magus mida lubad ongi mesi. No natuke iseloomu ja kangust enda suhtes ka peab ikka olema.
Muidu nt laste suhtes ju on küll järjepidevust ja kangust. Ei luba miskit, mis tundub et pole neile hea. Aga enda suhtes peab ka olema.
-
Külaline
Mett on ju ka mitut sorti. Mõni on nii suhkrut täis topitud, et mingit vahet pole, kas võtad šokolaadi või meeampsu. Poodides on nii palju seda plastpudelites Hiina "mett", mis on tegelikult puhas vedel suhkur.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 10:59 ma soovitan sul proovida nii, et võta endale mingi üks sort magusat. Nt mesi. Kui on magusaisu, sööd mett. Midagi muud endale ei luba. Lõpuks on meest nii villand, aga midagi muud endale ei luba.
-
Külaline
mingil eluhetkel pidin pärmseene tõttu täielikult magusast loobuma, ja kuigi algus oli jube raske, siis nädala pärast polnud enam üldse magusaisu. Nii et nullprogramm toimis tegelikult.
Nüüd sobib mulle kui kodus on tumedat shoksi - seda liiga palju ei soovi, tükk-paar on piisav. Või siis ostan hästi kalleid käsitöökomme, raatsin süüa 1 tk päevas.
Nüüd sobib mulle kui kodus on tumedat shoksi - seda liiga palju ei soovi, tükk-paar on piisav. Või siis ostan hästi kalleid käsitöökomme, raatsin süüa 1 tk päevas.
-
Külaline
Lollus missugune! Võta tumedat v mõrušokolaadi. Mesi on puhas suhkur, viska minema.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 11:34Ei. Sholaadi võtta ei tohi. Ainuke magus mida lubad ongi mesi. No natuke iseloomu ja kangust enda suhtes ka peab ikka olema.
Muidu nt laste suhtes ju on küll järjepidevust ja kangust. Ei luba miskit, mis tundub et pole neile hea. Aga enda suhtes peab ka olema.
-
Külaline
See pole ju asja point, et meest saadav suhkur oleks kuidagi parem kui shokolaadist. Kõik läheb ikka glükoosiks, isegi kui oleks naturaalne mesi. Mesi lihtsalt pole nii maitsev ja seda sa ei söö 200 g korraga ära.Guest kirjutas: ↑16 Nov 2025 11:51Mett on ju ka mitut sorti. Mõni on nii suhkrut täis topitud, et mingit vahet pole, kas võtad šokolaadi või meeampsu. Poodides on nii palju seda plastpudelites Hiina "mett", mis on tegelikult puhas vedel suhkur.Külaline kirjutas: ↑16 Nov 2025 10:59 ma soovitan sul proovida nii, et võta endale mingi üks sort magusat. Nt mesi. Kui on magusaisu, sööd mett. Midagi muud endale ei luba. Lõpuks on meest nii villand, aga midagi muud endale ei luba.
-
Külaline
Magusasõltuvusele on lihtne ravi-ei tohi võtta seda esimest ampsu. Kodus magusat ei hoia. Kui magusaisu, võtta näiteks rasvata valgurikas maitsestamata jogurt või kohupiim ning sügavkülmast marju peale.
-
Külaline
Need nn rasvata toidud on ju veelgi suurem saast. Aeg üle saada juba sellest rasvahirmust. Mai Maseri aeg on ammu ümber.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 13:08Magusasõltuvusele on lihtne ravi-ei tohi võtta seda esimest ampsu. Kodus magusat ei hoia. Kui magusaisu, võtta näiteks rasvata valgurikas maitsestamata jogurt või kohupiim ning sügavkülmast marju peale.
-
Külaline
Mis neis saasta on, äkki täpsustad?Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 13:15Need nn rasvata toidud on ju veelgi suurem saast. Aeg üle saada juba sellest rasvahirmust. Mai Maseri aeg on ammu ümber.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 13:08Magusasõltuvusele on lihtne ravi-ei tohi võtta seda esimest ampsu. Kodus magusat ei hoia. Kui magusaisu, võtta näiteks rasvata valgurikas maitsestamata jogurt või kohupiim ning sügavkülmast marju peale.
-
Külaline
Elada tuleb rõõmuga, suhkruga või suhkruta, mornid enesepiirajad ei ela kaua.
-
Külaline
Morn inimene on morn nagunii, nägu vingus. Kes on rõõmus, on alati rõõmus, lihtne.Külaline kirjutas: ↑17 Nov 2025 13:52 Elada tuleb rõõmuga, suhkruga või suhkruta, mornid enesepiirajad ei ela kaua.
-
Külaline
Tugevalt ülekaalulised samuti mitte.Guest kirjutas: ↑17 Nov 2025 13:52 Elada tuleb rõõmuga, suhkruga või suhkruta, mornid enesepiirajad ei ela kaua.
-
Külaline
Kes ütles, et magusasõbrad alati ülekaalulised on? Ülekaalulised on rohkem sellised rasvaarmastajad: pitsad, hamburgerid, lihapirukad, rasvased võileivamäärded, kartulikrõpsud,
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist