Kas käite regulaarselt massaažis?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Kas käite regulaarselt massaažis?

Postitus Postitas Külaline »

Mul töö füüsilist laadi ja olen mõelnud, et äkki peaks hakkama käima püsivalt masseerimas end kuskil. 2 korda kuus vast kannataks rahakott välja. Aga vaatan, et neid nii palju erinevaid. Klassikaline, spordi, aroomi jne. Millist kasutate ja kui tihti käite kui üldse käite?
Külaline

Käin aeg-ajalt kolmes massaažis: kui tahan tervet keha, siis klassikalises, 90 minutit ja meesmassööri juures. Kui selg valutab või pinges, siis näo-kaela-turjamassaažis naise juures. Vahest kui tahan niisama nautida, siis jalamassaažis. Käin Bailanis, muude kohtade kohta ei tea.
Külaline

Kuna mul on seljahda ning kontoritöö tõttu kipub õlavööde pingesse siis minu massöör teeb massaazi kombineerituna triggerpuktieraapiaga. Ehk siis valusad "sõlmed" ja valupunktid muditakse välja lisaks tavamassaazile.
Külaline

Massaaži on vaja siis, kui sul on kehas sinu tööst tekkivad pinged, millest sa lahti ei saa. Su jutust ei tundu, et neid oleks, milleks siis minna? Kui lihtsalt mõnu pärast, siis on teine asi.
Kontoritöötaja jutt massaaži vajadusest on muidugi üldse nali kuubis. Mine lihtsalt trenni, liiguta oma õlavöödet ja su valud on läinud. Kui laiskus muidugi lubab.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 11 Nov 2025 21:22 Massaaži on vaja siis, kui sul on kehas sinu tööst tekkivad pinged, millest sa lahti ei saa. Su jutust ei tundu, et neid oleks, milleks siis minna? Kui lihtsalt mõnu pärast, siis on teine asi.
Kontoritöötaja jutt massaaži vajadusest on muidugi üldse nali kuubis. Mine lihtsalt trenni, liiguta oma õlavöödet ja su valud on läinud. Kui laiskus muidugi lubab.
Alati ei aita, teen (hetkel ei tee, taastun operatsioonist) trenni 3-5 korda nädalas, s.h spetsiaalseid harjutusi, mis füsioterapeut näitas - aga pingelisemal tööperioodil kisub kerge kaelaradikulopaatia ikka kõik nii kinni, et käin ka massaazis. Vahest on ka trennist valusad lihased pluss istuva töö pinge, mis alati trenniga ei lahtu. Ideaalis võtaksin korra nädalas mingi segatehnikas massaazi - spordimassaaz/punktmassaaz, aga no pagan, siin alla 50.- naljalt ei leia ja kogu mu Stebby kulub spordiklubile ära, seega 200.- kuus ei raatsi kulutada.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Tervis on tähtsam, kui 200 euri. Kui praegu massaaži ei tee, kes teab, mis hädad sind vanas eas võivad seetõttu oodata. Iga asi ju süveneb. Mis täna tehtud, see homme hooleta, ütleb vanasõna.
Külaline

Ma ei käi. Ja eelneva vastuse põhjal mõtlen, et mis must siis saab, kui ma ei käi. Kuidas see mu tervist halvemaks teeb.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Nov 2025 21:22 Massaaži on vaja siis, kui sul on kehas sinu tööst tekkivad pinged, millest sa lahti ei saa. Su jutust ei tundu, et neid oleks, milleks siis minna? Kui lihtsalt mõnu pärast, siis on teine asi.
Kas sa oled päriselus ka nii tüütu, nagu see kommentaar annab alust arvata?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:24
Guest kirjutas: 11 Nov 2025 21:22 Massaaži on vaja siis, kui sul on kehas sinu tööst tekkivad pinged, millest sa lahti ei saa. Su jutust ei tundu, et neid oleks, milleks siis minna? Kui lihtsalt mõnu pärast, siis on teine asi.
Ei, loomulikult mitte.
Kuid see ei vähenda mu öeldu mõtet, mis on tõsi. 90% massaažidest pole mitte hirmvajalikud, nagu nende ostjad räägivad, vaid on täiesti vabalt asendatavad igapäevase hommikuvõimlemise ja päeva jooksul liigutamisega. Eriti käib see õlavöö kohta, selles osas olen iseoma nahal selle läbi teinud - aastaid ja aastaid oli mul seesama "kontoritöötaja õlavöö probleem" ning tundus, et jube oluline on massaaž. Tegelikul kadusid õlapiirkonna hädad kohe, kui hakkasin regulaarselt trenni tegema, just sellist trenni, milles suur osa oli ka ülakeha venitused, käteringid raskustega ja ilma, painutused. See aitab, tõesti, ning kui seda teed iga päev natukene, kasvõi 10 minutit, on sul probleemid läinud. Teine asi, mis alati aitab, on kõnd kätetööga - vehid kätega, võid ka kepikõndi teha. Pole vaja kalleid massaaže ega piinlemist.
Külaline

Ei, mine tea kus miskit võib peidus olla.
https://www.ritateraapia.ee/massaaz/
VASTUNÄIDUSTUSED:
Vähk, igasugune kasvajaprotsess või –kahtlus (viib vähirakud koldest laiali);
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 11:55
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 10:24
Ei, loomulikult mitte.
Kuid see ei vähenda mu öeldu mõtet, mis on tõsi. 90% massaažidest pole mitte hirmvajalikud, nagu nende ostjad räägivad, vaid on täiesti vabalt asendatavad igapäevase hommikuvõimlemise ja päeva jooksul liigutamisega. Eriti käib see õlavöö kohta, selles osas olen iseoma nahal selle läbi teinud - aastaid ja aastaid oli mul seesama "kontoritöötaja õlavöö probleem" ning tundus, et jube oluline on massaaž. Tegelikul kadusid õlapiirkonna hädad kohe, kui hakkasin regulaarselt trenni tegema, just sellist trenni, milles suur osa oli ka ülakeha venitused, käteringid raskustega ja ilma, painutused. See aitab, tõesti, ning kui seda teed iga päev natukene, kasvõi 10 minutit, on sul probleemid läinud. Teine asi, mis alati aitab, on kõnd kätetööga - vehid kätega, võid ka kepikõndi teha. Pole vaja kalleid massaaže ega piinlemist.
Öeldakse, et inimene vajab puudutusi. Massaaž on üks võimalus, kui elus puudustest puudus on.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 13:37 Öeldakse, et inimene vajab puudutusi. Massaaž on üks võimalus, kui elus puudustest puudus on.
Mina küll suvalise inimese kinnimakstud puudutust ei vaja. Ikka sisukad puudutused ainult.
Külaline

Töötervishoiuarsti juurde teid ei suunata? Saad näidustatud massaaži mingi hulga tasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 16:29 Töötervishoiuarsti juurde teid ei suunata? Saad näidustatud massaaži mingi hulga tasuta.
Eestis on töötervishoiuarst alles lapsekingades. Väga suurel osal töökohtadest see üldse puudub.
Külaline

Kas see õnneliku lõpuga läheb kirja?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 16:44
Külaline kirjutas: 12 Nov 2025 16:29 Töötervishoiuarsti juurde teid ei suunata? Saad näidustatud massaaži mingi hulga tasuta.
Eestis on töötervishoiuarst alles lapsekingades. Väga suurel osal töökohtadest see üldse puudub.
Oskad nimetada, mis ametis pole tta kontroll vajalik? Mul ei tule ühtegi pähe. Kõik ametid sisaldavad vähemalt ühte neist - müra, kuvar, sundliigutused, öötöö, kokkupuude keemiliste ainetega jms. Ja neil on kontroll kohustuslik arsti poolt määratava intervalliga. Tööle asudes pead 4 kuu jooksul esimest korda ära käima.
Ning massaaži suruvad need arstid lausa ise peale, nii hea südamega on. Uusi prille ka.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Tolmukübe kirjutas: 12 Nov 2025 08:28 Tervis on tähtsam, kui 200 euri. Kui praegu massaaži ei tee, kes teab, mis hädad sind vanas eas võivad seetõttu oodata. Iga asi ju süveneb. Mis täna tehtud, see homme hooleta, ütleb vanasõna.
Selleks ongi regulaarne trenn, nii raskustega kui ka kardio või lihtsalt pikem kiirema tempoga jalutuskäik, ujulalülastused ja suviti aiatöö ning rannas aelemine ja ujumine. Massaaz on pigem toetava loomuga selles komplektis, aga kindlasti siiski oluline osa. Hetkel olengi hädas, ma ei saa kumbagi teha - hea, kui ärkamata külge keeran öösiti, aga küll ma taastun.
Külaline

Kas ma saan õigesti aru, et keskmine naine trennis ei käi?
Seda on mulle ikka ja jälle räägitud, aga elu pole sellistega siiani kokku viinud, seetõttu arvasin, et see on kellegi vale.
Vaadates oma lähedasi vanuses 50+, siis ei ole mitte keegi ülekaalus, ook, mõni kilo ei sega ja need suuremad tüdrukud mängivad golfi ja on ilusad vaatamata oma kaalule.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 20:13 Kas ma saan õigesti aru, et keskmine naine trennis ei käi?
Seda on mulle ikka ja jälle räägitud, aga elu pole sellistega siiani kokku viinud, seetõttu arvasin, et see on kellegi vale.
Vaadates oma lähedasi vanuses 50+, siis ei ole mitte keegi ülekaalus, ook, mõni kilo ei sega ja need suuremad tüdrukud mängivad golfi ja on ilusad vaatamata oma kaalule.
Me oleme sinu ja lähedaste üle väga uhked.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Nov 2025 17:45
Guest kirjutas: 12 Nov 2025 16:44
Oskad nimetada, mis ametis pole tta kontroll vajalik? Mul ei tule ühtegi pähe. Kõik ametid sisaldavad vähemalt ühte neist - müra, kuvar, sundliigutused, öötöö, kokkupuude keemiliste ainetega jms. Ja neil on kontroll kohustuslik arsti poolt määratava intervalliga. Tööle asudes pead 4 kuu jooksul esimest korda ära käima.
Ning massaaži suruvad need arstid lausa ise peale, nii hea südamega on. Uusi prille ka.
Olen töötanud aastakümneid ja erinevatel ametipostidel, kordagi pole töötervishoiuarsti juurde saadetud. Saadetakse ainult teatud kindlate ja traditsiooniliste elukutsete esindajaid.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist