Veevõrku ühendatud kohvimasin ja seisnud vesi
-
Külaline
Veevõrku ühendatud kohvimasin ja seisnud vesi
Täisautomaatne kohvimasin on ühendatud veevõrku st võtab ise vee, aga samas on teada, et seisnud kraanivett ei ole soovitatav juua ja hommikul tuleks lasta kraaniveel veidi aega joosta enne tarvitamist. Näiteks asutustes, kus nädala viimane täööpäev on reede, siis esmaspäeva hommikul pannakse masin kohe hommikul tööle ja kui kraaniveel enne joosta ei lase, siis läheb käiku see mitu päeva torustikus seisnud vesi. Kas ja kui kaua lasete hommikuti enne kohvimasina tööle panemist kraaniveel joosta?
-
Külaline
Mitu tundi eramaja peaks veel laskma joosta, et nö uus vesi kätte saada?
-
Külaline
No mina panen kohe kommikul kell 5 vee jooksma ja siis õhtul koju tulles julgen nats kohvi keeta. Ei tasu ikkagi riskida selliste asjadega.
-
Külaline
OK, aga sa ikka saad aru, kui mitmeid kümneid kuupmeetreid tuleb enne vett joosta lasta, et järves (Tallinna puhul) ja mitte torustikus seisnud vesi kätte saada? Lihtsam oleks vist pangega otse loodusest ammutada.Külaline kirjutas: ↑09 Nov 2025 09:02Näiteks asutustes, kus nädala viimane täööpäev on reede, siis esmaspäeva hommikul pannakse masin kohe hommikul tööle ja kui kraaniveel enne joosta ei lase, siis läheb käiku see mitu päeva torustikus seisnud vesi.
Kuidas siis jääb pudeliveega? See ka ju seisab pudelis kuid või aastaid, enne kui ta säilivuse tähtaeg kätte jõuab. Paljud ostavad. Ei tea, miks nad seda pudelivett ostavad, kui kraanist ka puhas vesi tuleb.
-
Külaline
See on nagu õhukindlas vaakumpakendis
-
Külaline
Aga plastiosad, tervislikud?Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 10:01See on nagu õhukindlas vaakumpakendis
Tüüpne eramaja, tavaliselt ühendatud avaliku veevärgiga sellise toruga: HDPE, PN10, DN32. Sellise toru ühe meetri maht on ca 490 mL ehk siis maakeeli pool liitrit. Hoones sees aga juba sellised 16mm ja ka 11 mm torud: esimesel ühe meetri maht ca 200 mL ja teisel napilt alla 100mL. Jookske nüüd AD võtma, te joote seisvat vett (sama, mis pudelis).
-
Külaline
Veepudeli plast hakkab reageerima alles siis, kui liiga kuumas keskonnas on või otsese päikese käes. Kui õieti säilitada, ei eraldu sealt plastiosasid vette. Poes ja ladudes hoiustatakse seda vastavates tingimustes.
-
Külaline
Bisfenool on see mis eraldub ja see on toksiline.Külaline kirjutas: ↑10 Nov 2025 14:58Veepudeli plast hakkab reageerima alles siis, kui liiga kuumas keskonnas on või otsese päikese käes. Kui õieti säilitada, ei eraldu sealt plastiosasid vette. Poes ja ladudes hoiustatakse seda vastavates tingimustes.
-
Külaline
Ma olen ka sellele mõelnud. Nt ma lähen hommikul spordiklubisse. Avan külma vee kraani, et pudel täita. Sealt ei tule külma vett. Tuleb toasoe. St torus seisnud vesi.
-
Külaline
Mina kodus lasen kraaniveel ni umves minuti joosta, siis hakkab ka korralikukt külma vett tulema.
Siis võtan ka kohvimasinasse vee.
Kunagi oli automaatne masin aga veevõrgus polnud ja seal ma küll vahetasin iga hommik seal kopsikus seisnud vee ära.
Kohvimasin ju kuumutab masina sees vee ära, ja see peaks seda vett, mis otse veevõrgust tulema, natuke paremaks tegema?! Või ei? Masin muidugi ei keeda 100 kraadi juures aga parem ikka kui ilma kuumutamata. Lisaks autimaatsed kohvimasinad tööke pannes ju lasevad esialgu törtsu vett välja. Seega ikkagi süsteemis seisnud vesi tuleb mingil määral välja.
Siis võtan ka kohvimasinasse vee.
Kunagi oli automaatne masin aga veevõrgus polnud ja seal ma küll vahetasin iga hommik seal kopsikus seisnud vee ära.
Kohvimasin ju kuumutab masina sees vee ära, ja see peaks seda vett, mis otse veevõrgust tulema, natuke paremaks tegema?! Või ei? Masin muidugi ei keeda 100 kraadi juures aga parem ikka kui ilma kuumutamata. Lisaks autimaatsed kohvimasinad tööke pannes ju lasevad esialgu törtsu vett välja. Seega ikkagi süsteemis seisnud vesi tuleb mingil määral välja.
Minul ei tule toasooja kraanist, kohe külm. On ta siis seisnud, või mitte.
-
Külaline
Sa ei ole oma kortermajas hommikul ilmselt esimene vee kasutaja.
-
Külaline
Korterisse tulevad torud on ju kõigil eraldi
Külm on ka lai mõiste. Mul tuleb ka külma aga joomiseks pole see jääkülm, nagu mulle meeldib.
-
Külaline
Aga sa käi enne joogivee võtmist WC-s ja lase korralikult vett peale.Guest kirjutas: ↑11 Nov 2025 15:11Korterisse tulevad torud on ju kõigil eraldi
Külm on ka lai mõiste. Mul tuleb ka külma aga joomiseks pole see jääkülm, nagu mulle meeldib.
-
Külaline
Kraani ja püstaku vahel on tavaliselt mõni meeter seisvat vett, st kuni klaasitäis. Kui kortermajas kasvõi üks inimene öösel WC-s käib ja vett tõmbab, siis voolab juba kogu see püstak uuesti läbi.
-
Külaline
Kas sa kodus hommikul hambaid pesta julged?Guest kirjutas: ↑09 Nov 2025 09:02 Täisautomaatne kohvimasin on ühendatud veevõrku st võtab ise vee, aga samas on teada, et seisnud kraanivett ei ole soovitatav juua ja hommikul tuleks lasta kraaniveel veidi aega joosta enne tarvitamist. Näiteks asutustes, kus nädala viimane täööpäev on reede, siis esmaspäeva hommikul pannakse masin kohe hommikul tööle ja kui kraaniveel enne joosta ei lase, siis läheb käiku see mitu päeva torustikus seisnud vesi. Kas ja kui kaua lasete hommikuti enne kohvimasina tööle panemist kraaniveel joosta?
-
Külaline
Kas nüüdseks kellaajaks on kõik oma öise seisnud vee välja lasknud
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist